הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב או מסה??

• פותח/ת השרשור Hadar
  • פורסם בתאריך

Hadar

משתמש מתחיל
18
1
נק' מוניטין:
1
18
1
היי, אני 7 חודשים אחרי הריון, מתאמנת קבוע כוח ואירובי לפחות 4- 5 פעמים בשבוע.
יש לציין שהתאמנתי כ7 שנים לפני ההריון אך בתקופת ההריון התאמנתי כוח רק עד חודש שלישי להריון והיתר אירובי קל- בינוני.
הורדתי את כל מה שהעלתי לפני ההריון וכעת אני שוקלת 56.5 גובה 160. לא ידוע לי אחוז שומן בגוף.
התחלתי תפריט של חיטוב לפני חודש ושבוע בערך על 100 גרם פחמימה, 120 חלבון ו45 שומן. אני לא מרגישה בשינוי בולט. איפה טעיתי? האם אין לי מספיק מסת שריר כדי לשרוף שומן? האם עליי קודם לאכול נייטרלי ולהעלות מסת שריר ורק לאחר מכן לעבור לחיטוב והורדה של אחוזי שומן?

תודה לעונות!!

קבצים מצורפים

• 2015-11-10 17.24.51.jpg
    2015-11-10 17.24.51.jpg
    KB 57.5 · צפיות: 256
  • 2015-11-10 18.12.57.jpg
    2015-11-10 18.12.57.jpg
    KB 31.5 · צפיות: 211
היי, אני 7 חודשים אחרי הריון, מתאמנת קבוע כוח ואירובי לפחות 4- 5 פעמים בשבוע.
יש לציין שהתאמנתי כ7 שנים לפני ההריון אך בתקופת ההריון התאמנתי כוח רק עד חודש שלישי להריון והיתר אירובי קל- בינוני.
הורדתי את כל מה שהעלתי לפני ההריון וכעת אני שוקלת 56.5 גובה 160. לא ידוע לי אחוז שומן בגוף.
התחלתי תפריט של חיטוב לפני חודש ושבוע בערך על 100 גרם פחמימה, 120 חלבון ו45 שומן. אני לא מרגישה בשינוי בולט. איפה טעיתי? האם אין לי מספיק מסת שריר כדי לשרוף שומן? האם עליי קודם לאכול נייטרלי ולהעלות מסת שריר ורק לאחר מכן לעבור לחיטוב והורדה של אחוזי שומן?

תודה לעונות!!

היי, כמה שאלות-
כמה קלוריות יש לך בתפריט?
האם את נשקלת אחת לשבוע ?
כמה דק' אירובי את עושה בשבוע ואיזו תוכנית אימונים ?

האם עליי קודם לאכול נייטרלי ולהעלות מסת שריר ורק לאחר מכן לעבור לחיטוב והורדה של אחוזי שומן?

בעניין הזה זאת בעיקר הרגשה אישית ותלוי בך. בשביל להעלות במסת השריר תצטרכי להיות במאזן קלורי חיובי מה שיוביל גם ל% שומן גבוה קצת יותר-ולאחריו חיטוב- שיוביל אותך למראה "מוצק" יותר. יש את האפשרות השנייה שהיא חיטוב עד % שומן קצת נמוך יותר-ומשם להתחיל להעלות במסת השריר-כאן הייתרון הוא שהעלייה במסה תוכל להמשך קצת יותר זמן.(בעיקר מתוך ראייה "נשית" את העניין , לנשים קשה יותר פסיכולוגית עם העלאת % השומן:))

1285 קק"ל.
מרעיבה את עצמך?

• פותח/ת השרשור
היי, כמה שאלות-
כמה קלוריות יש לך בתפריט?
האם את נשקלת אחת לשבוע ?
כמה דק' אירובי את עושה בשבוע ואיזו תוכנית אימונים ?

בעניין הזה זאת בעיקר הרגשה אישית ותלוי בך. בשביל להעלות במסת השריר תצטרכי להיות במאזן קלורי חיובי מה שיוביל גם ל% שומן גבוה קצת יותר-ולאחריו חיטוב- שיוביל אותך למראה "מוצק" יותר. יש את האפשרות השנייה שהיא חיטוב עד % שומן קצת נמוך יותר-ומשם להתחיל להעלות במסת השריר-כאן הייתרון הוא שהעלייה במסה תוכל להמשך קצת יותר זמן.(בעיקר מתוך ראייה "נשית" את העניין , לנשים קשה יותר פסיכולוגית עם העלאת % השומן:))

כ 1200 קלוריות כדי ליצור גירעון קלורי
נשקלת כמה פעמים בשבוע
45-60 דקות אירובי בין 5-6 פעמים בשבוע
4 אימוני כוח

אשמח אם תוכלי שוב להסביר לי את האפשרות השנייה... אפשר להוריד אחוז שומן גם בלי להתחיל עם מסה?...
[QU.OTE="Doron M, post: 1030212, member: 10786"]מציע שתפרטי:
  1. התפריט היומי שלך
  2. תכנית האימונים שלך
[/QUOTE]
התפריט בנוי על 100 פחמימה, 120 חלבון ו45 שומן.
תוכנית-
45-60 דקות אירובי בעצימות קלה-בינונית בין 5-6 פעמים בשבוע
4 אימוני כוח.

את עושה יותר מידי אירובי. את מוציאה המון (קלוריות) ולא מכניסה מספיק. תורידי אירובי ל4-3 פעמים בשבוע. זה מיותר ומוגזם כמעט כל יום.. הגוף שלך בגירעון קלורי גדול מידי וזו הסיבה לדעתי.

את עושה יותר מידי אירובי. את מוציאה המון (קלוריות) ולא מכניסה מספיק. תורידי אירובי ל4-3 פעמים בשבוע. זה מיותר ומוגזם כמעט כל יום.. הגוף שלך בגירעון קלורי גדול מידי וזו הסיבה לדעתי.

רציתי שזה יבוא מאחת מכן.

במשקל ובגובה שלך 1200 קלוריות זה לא גרעון גדול מידי אבל לא הייתי מגדילה אותו אלא משנה את הרכב האירובי.

כמה זמן לא היתה ירידה במשקל?
ומהו משקל היעד שלך?

• פותח/ת השרשור
במשקל ובגובה שלך 1200 קלוריות זה לא גרעון גדול מידי אבל לא הייתי מגדילה אותו אלא משנה את הרכב האירובי.

כמה זמן לא היתה ירידה במשקל?
ומהו משקל היעד שלך?
כמעט חודש
משקל היעד הוא לכיוון 52 קילו.
אכן הגירעון גדול מדיי. ויותר מדי אירובי שכנראה לא נלקח בחשבון בחישוב התפריט
ל 1200 קל' את אמורה להגיע אולי רק בסוף החיטוב.
תחשבי מחדש את התפריט לפי הכתוב כאן-
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

לאחר מכן תעלי אותו לכאן

יצא לי כמעט 1400 לפי החישוב. 45 שומן,115 חלבון ו140 פחמימה.
מה משך האירובי שאני צריכה לעשות?...
זה אומנם כמעט כל יום אבל לפעמים זה רק חצי שעה...

מה משך האירובי שאני צריכה לעשות?...
זה אומנם כמעט כל יום אבל לפעמים זה רק חצי שעה...

תעשי אירובי 3-4 פעמים בשבוע לגג 45 דק'. אין סיבה לעשות יותר. לפעמים less is more 😃
ואם את רוצה גם להבין את ההיגיון מאחורי זה כי כשהגוף נמצא בגירעון קלורי גדול מידי הוא במצוקה. חסר לו אנרגיה (קלוריות) בשביל לקיים תהליכים בסיסיים בגוף. כתוצאה מכך הוא מוריד את קצב חילוף החומרים על מנת "לשרוד". במקרים מסויימים הוא גם אוגר את המזון שנכנס למרות הגירעון הקלורי וכתוצאה מכך עולים במשקל. בקיצור תקפידי לא להיות בגירעון קלורי גדול מידי ותתאזרי בסבלנות, רק ככה תצליחי לרדת במשקל בצורה נכונה. בהצלחה 😃

תעשי אירובי 3-4 פעמים בשבוע לגג 45 דק'. אין סיבה לעשות יותר. לפעמים less is more 😃
במקרים מסויימים הוא גם אוגר את המזון שנכנס למרות הגירעון הקלורי וכתוצאה מכך עולים במשקל.
אני יכול לקבל את העובדה שקצב חילוף החומרים מועט ,הגוף נכנס לסטרס ומפריש הורמון שלילי בשם קורטיזול והגוף יפרק הרבה שריר, אבל לעלות במשקל ממש אבל ממש לא נכון

Back
למעלה תחתית