הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב או מסה?

• פותח/ת השרשור ayala
  • פורסם בתאריך

ayala

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
היי
בת 28 שוקלת 66 גובה 170.
התמקדתי עד עכשיו באירובי. ומעכשיו אני רוצה להתקדם באימוני כוח (זה הרבה יותר מאתגר אותי)
יש לי כמה קילו להוריד לפי דעתי אבל אני בעיקר רוצה להתחזק (יודעת שזה קצת נוגד)
בכל מקרה אני ממשיכה לעשות אירובי בסוף אימון
בקיצור מבחינת תזונה. חיטוב או מסה?

עד עכשיו היית בחיטוב?
כמה קלוריות את אוכלת ביום?

את יכולה להמשיך חיטוב ולשלב 3 אימוני כח. את בהחלט יכולה להתחזק ואולי גם תשפרי קצת את מסת השריר שלך.
אין בעיה גם שתמשיכי לעשות אירובי בסוף אימון. זה יעזור לחיטוב.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה
לא משהו על תוכנית יציבה יותר מידי
אני נראה לי אמשיך בנייטרלי בערך 1700 קלוריות לפי מחשבונים.
עוד שאלה. למה כל התוכניות הן 3 פעמים כוח בשבוע? אני רגילה להתאמן 4 פעמים בשבוע...

למה כל התוכניות הן 3 פעמים כוח בשבוע?
לא כולן.
זה אפקטיבי יותר לרוב המתאמנים המתחילים, ותדירות האימונים היא תלות באופי האימון והתכנון הקיים.

• פותח/ת השרשור
אני מתחילה לעשות את התוכנית הלינארית של ביל סטאר. ושם רשום שזה 3פעמים בשבוע.. גם הss....לכן קיבלתי את הרושם הזה...

אלה שתי תוכניות יחסית תובעניות, את תוכלי להתחיל איתן בנייטרלי אבל בשלב מסויים יהיה קשה להמשיך למשל בSS בלי פלוס קלורי (לדעתי, לא משהו שהוא עובדה).
מאיזה תוכנית עברת ללינארית ומה המשקלי עבודה שלך כרגע? לרוב אמורים להגיע עם קצת רקע כדי שיהיה אפשר לקחת אחוזים ממשקלי השיא.

• פותח/ת השרשור
היי תודה על התשובה
בעיקרון התמקדתי עד עכשיו באירובי עם אימוני משקולות ומכונות אבל אני רוצה לעבור לתוכנית עם משקלים יותר רצינים ומוט.
מה זה אומר רקע?

הלינארית עובדת על אחוזים. היא מחולקת לאימון נפח, "התאוששות" ועצימות.
לדוגמה אימון הנפח עובד ככה שאת עושה 5 סטים של 5 חזרות בסקוואט, הסט הראשון מתחיל עם בערך 60% ממשקל השיא שלך לחמישייה, לאחר מכן 70% וכן הלאה עד הסט האחרון שהוא 100%.
לכן יש עדיפות להתחיל מהSS לדעתי אם את מתלבטת בין שתי התוכניות.
ככה תצברי משקלים שתוכלי לקחת מהם אחוזים כשתתחילי את הלינארית.
קראת את המאמרים על שתי התוכניות?

• פותח/ת השרשור
כן.. ממש קראתי מלא. האמתי שהתחלתי ss ועברתי אחרי אימון אחד ללינארית כי היו יותר המלצות להתחיל מהלינארית. יכול להיות שאני טועה.. מה את ממליצה?

שתיהן תוכניות טובות, כל אחת למטרות שלה. עשיתי את שתיהן בעבר.
בתור מתחילה אני מניחה שמשקלי העבודה שלך נמוכים ולכן הייתי ממליצה דווקא להתמקד בSS, ובעליית משקלי עבודה.
כשתגיעי למשקלים גבוהים יותר ותמצי את התוכנית (תיעצרי בהתקדמות) תוכלי לעבור ללינארית.
אבל זו רק המלצה שלי 😃
כמובן שכדאי לקרוא הרבה על כל התרגילים המורכבים, לראות סרטונים ולבחון אם הטכניקה שלך טובה, להתקדם במשקלי עבודה בסבלנות ולא לקפוץ גבוה.
את מוזמנת להעלות לכאן סרטונים שלך מבצעת את התרגילים ויש כאן אנשים שיוכלו לתקן אותך אם תהיה בעיה כלשהי בטכניקה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה!
אני מאמינה שאני אקח כמה שיעורי טכניקה בעתיד כי הטכניקה שלי בעיקר בדד ליפט לא משהו... ואלי גם אעלה סרטונים (בינתיים זה פדיחה)
חוזרת לשאלה ממקודם על תדירות האימונים. באמת 3 אימונים זה מספיק? (זה נוגד את האינסטינקטים שלי )

זה בסדר את יכולה להרגיש בנוח, גם אני הרגשתי ככה עד שהבנתי שקודם כל כדאי לי לדאוג לטכניקה ;)
זה מספיק לגמרי, הגוף צריך להתאושש כמו שצריך, התוכנית הזו תיראה לך קלה מאוד בהתחלה ולאט לאט תהפוך להיות קשה ותובענית.
לכן חשוב גם להתאושש בה כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
אחלה תודה רבה איזה כיף שיש פה תמיכה והענות

Back
למעלה תחתית