הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Ynet מפציצים כרגיל.

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך
אני דווקא מסכים עם סעיף 1.
סעיף 2 - מיתוס נפוץ בעולם פיתוח הגוף. לא משהו מיוחד
סעיף 3 - הם צודקים לגבי המאזנים הקלוריים. בנוסף הם צודקים חלקית לגבי תזונה לפני ואחרי אימון, כי תזמון לא נכון (לדוגמא צום ממושך לפני אימון) כן עלולים לפגוע בהתאוששות והתקדמות. העצה לבניית תפריט תזונה אצל תזונאי פרטי לא תתאים כנראה למתאמן ספציפי שמחפש מסה/חיטוב או "אתלט בחדר כושר" אבל הכתבה מופנית לקהל הרחב שחלקו הגדול מחפש כנראה הוא צנוע ופשוט מחפש לשמור על בריאות וקצת קוביות בבטן, ותזונאי רגיל יכול לבנות תפריט שיכיל מאכלים "בריאים" ויהיה יעיל למתאמנים שמחפשים לשמור על כושר ולהשאר בריאים.
סעיף 4 - ההמלצה לנוח 1-3 דקות דווקא רלוונטית לתרגילים שהם לא תרגילים מורכבים. אני לא רואה סיבה לנוח יותר מ3 דקות אם אתה מבצע פשיטת מרפק בקאבל למשל. אני לא יודע אם זה נכון לקצר מנוחות בעבודה לטווחים ממש גבוהים.
סעיף 5 - עצה מעולה דווקא. כמובן שאם תתייחס אליה בתור "עחי בוא נבלבל את השריר" אז אפשר לפסול אותה על המקום אבל אני חושב שהכוונה פה היא לתת גיוון לקבוצות השרירים השונות (לדוגמא, לא לעשות מתח + פולי עליון באותו האימון) ולנסות על עצמך שיטות אימונים שונות, כי בסופו של דבר זה לא משנה איזה עצות מאיזה מאמן תקבל, התוצאה הטובה ביותר בהתקדמות תמיד תבוא מנסיון וטעיה והדרך הטובה ביותר להצליח בסופו של דבר היא לנסות על עצמך כמה שיותר דברים שונים עד שתמצא את האימון שעובד.

לא יודע למה נטפלתם לכתבה הזאת. היא לא כזאת רעה והיו הרבה יותר גרועות. אני חושב שלאדם הממוצע חלק גדול מהעצות הללו יהיה יעיל ביותר.

לא יודע למה נטפלתם לכתבה הזאת. היא לא כזאת רעה והיו הרבה יותר גרועות. אני חושב שלאדם הממוצע חלק גדול מהעצות הללו יהיה יעיל ביותר.
מסכים. הכתבה לא מיועדת לאנשים שרוצים דדליפט 300 או יד 55, היא מיועדת לאדם הממוצע שרוצה "קצת לעצב את הגוף" ורצוי שישמור על הזמן בחדר כושר יעיל (עצה 1 ו 4) וישמור על עניין (עצה 5) ועל תזונה (עצה 3).

• פותח/ת השרשור
מסכים. הכתבה לא מיועדת לאנשים שרוצים דדליפט 300 או יד 55, היא מיועדת לאדם הממוצע שרוצה "קצת לעצב את הגוף" ורצוי שישמור על הזמן בחדר כושר יעיל (עצה 1 ו 4) וישמור על עניין (עצה 5) ועל תזונה (עצה 3).
טוב אז האשמה נופלת על @Koller. 🤡

טוב אז האשמה נופלת על @Koller. 🤡
אתה החלטת לפרסם את הכתבה פה לפני שקראת אותה והפנמת את מה שרשום שם, בטח רק קראת את הכותרת וראית שהיא מYNET וישר פרסמת. פעם הבאה תקרא הכל אחרת סתם תצא טמבל. אל תפיל אשמה על אחרים.

• פותח/ת השרשור
אתה החלטת לפרסם את הכתבה פה לפני שקראת אותה והפנמת את מה שרשום שם, בטח רק קראת את הכותרת וראית שהיא מYNET וישר פרסמת. פעם הבאה תקרא הכל אחרת סתם תצא טמבל. אל תפיל אשמה על אחרים.
סרקזם? 😣
ואל תבכה שזה לא היה ברור,סמיילי של טרול דיי משקף את זה.

אני לא מסכים עם כלום בכתבה הזו, והיא אכן זבל טהור,

לגבי זמן אימון, אני יכול להראות לך מישהו שהאימון שלו אורך 4-5 שעות עם אפילו חצי שעה מנוחה בין סט לסט (עושה את האימון במשמרת שלו בחד"כ) ויש לו תוצאות שאנשים היו חולמים עליהם, ככה שהוא סתירה חד משמעית לשטות של לא להתאמן יותר משעה.

הם כותבים שצריך לעבוד ב-RM8-RM12, ואני מצטט:
"עדיף שתשקיעו בלהניף (בטכניקה ראויה) משקלים המאפשרים לכם לבצע בין 8-12 חזרות בסט בודד"
זה אומר שמכדי לעבוד בעצימות כזאת לכמה סטים צריך לבצע 5-8 חזרות בסט, את זה הכותב לא ציין, או כי הוא מתכנן שאנשים ירימו את המקס שלהם ל8-12 חזרות כל אימון או שהוא פשוט לא מבין שום דבר בתכנון אימונים נכון, אני מהמר על האופציה השנייה.

ויש עוד הרבה שטויות שם שאין לי אפילו כוח להכנס אליהם, וגם לשפה הלא מקצועית של הכותב כמו: "להתנפח", "להניף" וכו'..

לגבי זמן אימון, אני יכול להראות לך מישהו שהאימון שלו אורך 4-5 שעות עם אפילו חצי שעה מנוחה בין סט לסט (עושה את האימון במשמרת שלו בחד"כ) ויש לו תוצאות שאנשים היו חולמים עליהם, ככה שהוא סתירה חד משמעית לשטות של לא להתאמן יותר משעה.
תעשה לי טובה לוטם אתה יודע שבנאדם אחד לא אומר כלום... שעה אימון נטו זה טיפ טוב למתאמנים חדשים/מתחילים/בינוניים. תראה לי בנאדם ממוצע שיראה תוצאות טובות יותר ב3 שעות אימון מהאשר בשעה. בשעה אתה יכול לגרות את כל השרירים שצריך בצורה יעילה ולא לסיים בOVERTRAINING.
זה אומר שמכדי לעבוד בעצימות כזאת לכמה סטים צריך לבצע 5-8 חזרות בסט, את זה הכותב לא ציין, או כי הוא מתכנן שאנשים ירימו את המקס שלהם ל8-12 חזרות כל אימון או שהוא פשוט לא מבין שום דבר בתכנון אימונים נכון, אני מהמר על האופציה השנייה.
למען האמת לא שמתי לב ל"סט בודד" בסוף. אני גם חושב שהם התבלבלו או משהו. אני חושב שהקורא הממוצע לא אמור להבין את זה בין השורות ומה שאני הבנתי מזה זה לבצע את כל הסטים עם משקל שיעלה ל8-12 חזרות. מאיך שאתה כותב את זה נראה כאילו בכוח ניסית לחפש איך לגרום לחלק הזה להראות לא נכון. מי אתה חושב יקרא את זה ויבין את זה כמו שאתה הבנת?
ויש עוד הרבה שטויות שם שאין לי אפילו כוח להכנס אליהם, וגם לשפה הלא מקצועית של הכותב כמו: "להתנפח", "להניף" וכו'..
כשאני מעביר ביקורת על הכתבה הזאת אני מעביר עליה ביקורת על סמך הרמה שאני מצפה לראות בYNET ובגלל זה זה נראה כאילו שאני "משבח" אותם. אם אני אציב לYNET סטנדרטים כמו הסטנדרטים שאני מציב למאמרים מפורטל קילוגרם אז ככל הנראה הביקורת שלי תהיה הרבה יותר קפדנית.

תעשה לי טובה לוטם אתה יודע שבנאדם אחד לא אומר כלום... שעה אימון נטו זה טיפ טוב למתאמנים חדשים/מתחילים/בינוניים. תראה לי בנאדם ממוצע שיראה תוצאות טובות יותר ב3 שעות אימון מהאשר בשעה. בשעה אתה יכול לגרות את כל השרירים שצריך בצורה יעילה ולא לסיים בOVERTRAINING.
זה לא נכון, לזמן אין משמעות בתכנון אימונים, יש משמעות לעומס, אם אתה מבצע 10 סטים בשעה או בשעה וחצי זה לא באמת ישפיע על התוצאות, ואני גם לא מכיר שום מחקר שהתבצע כראוי שסותר אותי, רק בלבולי מוח על הורמונים קטאבולים וחרטאות כאלה ששנינו שמענו עליהם לא מעט פעמים

הדוגמא על אחד המאמנים האלו שעובד איתי היא בסך הכל דוגמא שמפריכה את הטענה ההזויה הזו שלזמן אימון יש משמעות כלשהיא, רק שתדע באופן כללי, שבמדע, אם אתה מציג תיאוריה מבוססת, מספיק מישהו אחד שיפריך אותה והיא לא תהיה נכונה, אבל עזוב לא נכנס לזה 😃

למען האמת לא שמתי לב ל"סט בודד" בסוף. אני גם חושב שהם התבלבלו או משהו. אני חושב שהקורא הממוצע לא אמור להבין את זה בין השורות ומה שאני הבנתי מזה זה לבצע את כל הסטים עם משקל שיעלה ל8-12 חזרות. מאיך שאתה כותב את זה נראה כאילו בכוח ניסית לחפש איך לגרום לחלק הזה להראות לא נכון. מי אתה חושב יקרא את זה ויבין את זה כמו שאתה הבנת?
אני מאוד רגיש לניסוחים, אני מניח שלא כל הקוראים יבינו את זה ברמתי, אבל זה צורם לי כשאני קורא כאלו דברים.
כשאני מעביר ביקורת על הכתבה הזאת אני מעביר עליה ביקורת על סמך הרמה שאני מצפה לראות בYNET ובגלל זה זה נראה כאילו שאני "משבח" אותם. אם אני אציב לYNET סטנדרטים כמו הסטנדרטים שאני מציב למאמרים מפורטל קילוגרם אז ככל הנראה הביקורת שלי תהיה הרבה יותר קפדנית.
נכון אבל ככה אנחנו צריכים להעביר ביקורת, זאת הסיבה למה רובנו לא קוראים YNET כי אין להם שום תוכן שיכול לעניין אותנו כקוראים, הקוראים שלהם הם מרבית האוכלוסיה שלא מבינה הרבה באימונים, תזונה, ובריאות כללית, ויש להם הרבה מידע שמטעה את הקורא הפשוט, ואני יסביר לך למה,
הקורא המנוסה ידלג או יפסח על החלקים שכתובים לא טוב מתוך הבנה בנושא, הקורא הפחות מנוסה לא יקבל את כל מה שרשום כמו שהוא, זאת הבעיה, כי זה מטעה אותו.

זה לא נכון, לזמן אין משמעות בתכנון אימונים, יש משמעות לעומס, אם אתה מבצע 10 סטים בשעה או בשעה וחצי זה לא באמת ישפיע על התוצאות, ואני גם לא מכיר שום מחקר שהתבצע כראוי שסותר אותי, רק בלבולי מוח על הורמונים קטאבולים וחרטאות כאלה ששנינו שמענו עליהם לא מעט פעמים
צודק. חלק מהתגובה שלי אכן מבוססת על ברוסיינס. אבל בוא תענה לי על השאלה הבאה. האם יצא לך לכתוב תוכנית אימונים למתאמן מתחיל/בינוני שבתנאים אידיאליים הייתה לוקחת יותר משעה?
דוגמא על אחד המאמנים האלו שעובד איתי היא בסך הכל דוגמא שמפריכה את הטענה ההזויה הזו שלזמן אימון יש משמעות כלשהיא, רק שתדע באופן כללי, שבמדע, אם אתה מציג תיאוריה מבוססת, מספיק מישהו אחד שיפריך אותה והיא לא תהיה נכונה, אבל עזוב לא נכנס לזה 😃
אני הבנתי מהדוגמא שלך שדיברת על מתאמן מאוד מתקדם. על מתאמנים מתקדמים פועלים חוקים אחרים. תתקן אותי אם הבנתי אותך לא נכון.
אני מאוד רגיש לניסוחים, אני מניח שלא כל הקוראים יבינו את זה ברמתי, אבל זה צורם לי כשאני קורא כאלו דברים.
אני חושב שזאת בעיה ספציפית אצלך, אני באמת לא מצליח לדמיין מצב שבו הייתי מפרש את החלק הזה כמו שאתה פירשת 😲😲
נכון אבל ככה אנחנו צריכים להעביר ביקורת, זאת הסיבה למה רובנו לא קוראים YNET כי אין להם שום תוכן שיכול לעניין אותנו כקוראים, הקוראים שלהם הם מרבית האוכלוסיה שלא מבינה הרבה באימונים, תזונה, ובריאות כללית, ויש להם הרבה מידע שמטעה את הקורא הפשוט, ואני יסביר לך למה,
הקורא המנוסה ידלג או יפסח על החלקים שכתובים לא טוב מתוך הבנה בנושא, הקורא הפחות מנוסה לא יקבל את כל מה שרשום כמו שהוא, זאת הבעיה, כי זה מטעה אותו.
אשמח אם תמספר לי בקיצור את כל הדברים שאתה לא מסכים איתם ומה אתה היית ממליץ למתאמן הממוצע במקום. זה יעשה לי קצת סדר בראש לגבי מה כל כך לא לעניין לדעתך כי זה נראה קצת מבולגן ולא מובן מההודעות שלך.

מה ש- @yujinius אמר זה נכון, אתם שופטים את הכתבה הזו בעיניים של "מקצוענים", בזמן שהיא מיועדת לאנשים שבכלל לא מבינים מה זה מכון. לרוב האנשים, אימון של שעתיים (הלכת רחוק עם ה-4-5 שעות) מיותר לחלוטין, כי אז אנחנו רואים את המתאמן הממוצע עושה 5 תרגילי חזה ועוד 3 תרגילי טרייספס ולא מבין למה אין לו לא חזה ולא טרייספס. קודם שיהיה להם את היסוד של היסוד, אחר כך תסביר להם שאימון נפח של טקסס יכול להגיע לשעתיים - כי קודם הם צריכים להבין ש-5x5 זה לא בדיחה קלילה אלא משהו שיכול להרוג אותך ליומיים. זה מה שאתם מפספסים פה.

האם יצא לך לכתוב תוכנית אימונים למתאמן מתחיל/בינוני שבתנאים אידיאליים הייתה לוקחת יותר משעה?
אצל מתאמנים מתחילים זה פחות נפוץ, בתכניות למתאמנים בינונים אפשר לעבור את השעה בלי בעיה בכלל, יום נפח בטקסס יכול לקחת שעתיים
אני הבנתי מהדוגמא שלך שדיברת על מתאמן מאוד מתקדם
אני לא מגדיר אותו כמתקדם, הוא כן מתאמן הרבה שנים, אבל הוא בתואר שני בפסיכולוגיה פלוס לימודי תעודה, אני בספק כמה זמן יש לו להשקיע באימונים, אז הוא מורח את האימונים על המשמרות שלו בעבודה, הוא מציין שהוא מתקדם בכוח בכל אופן.
שמח אם תמספר לי בקיצור את כל הדברים שאתה לא מסכים איתם ומה אתה היית ממליץ למתאמן הממוצע במקום. זה יעשה לי קצת סדר בראש לגבי מה כל כך לא לעניין לדעתך כי זה נראה קצת מבולגן ולא מובן מההודעות שלך.
"מחקרים בתחום מראים שפרק זמן של עד שעה ישאיר אותנו בתחום הרצוי"
כמו שכתבתי, אין תחום כזה של זמן אימון

"אם אתם רוצים להתנפח ואתם כבר מתאמנים זמן מה, ואחרי שלב ההכנה והסיבולת"
ממתי יש שלב סיבולת? מי המציא את השטות הזו?

"עדיף שתשקיעו בלהניף (בטכניקה ראויה) משקלים המאפשרים לכם לבצע בין 8-12 חזרות בסט בודד"
ציינתי כבר מה מציק לי פה, בטח שלא להניף.

"אם אתם מעדיפים להתחטב, כדאי לבחור את המשקלים הנמוכים שמאפשרים טווח שבין 15-25 חזרות בסט"
עוד מיתוס חדר כושר, אין מה להוסיף.

"מעבר לכך ישנה חשיבות מכרעת לתזמון הארוחות לפני ואחרי אימון ובמהלך היום בכלל"
נכון יש חשיבות לתזמון ארוחות, אבל ממש לא מכרעת, עוד הקורא יחשוב שזה ידפוק לו את כל האימונים אם הוא לא אכל בזמן.

"גוונו בבחירת תרגילים, בין משקולות חופשיות, בין מכשירים, גומיות, שיטות אימון שונות, זוויות ביצוע וכו'."
על פניו נראה שצריך לגוון כל הזמן, אין שום הסבר על עקרון הגיוון, בסוף אתה רואה חבר'ה שכל אימון שונה לגמרי ואין להם מושג על ההתקדמות שלהם.

אלו הדברים שצרמו לי בעין בעיקר, וסגנון הכתיבה הלא מקצועי בכלל.
קודם שיהיה להם את היסוד של היסוד,
ואיך בדיוק הכתבה הזאת תבנה להם את היסודות שדרושים להם? היא כתבה שגם בשביל האוכלסיה הכללית - כתובה רע.

אנחנו לא מעודדים כאן בינוניות ולכן fuck those people.
אני דווקא מסכים עם סעיף 1.

סעיף 1 - ציטוט: ״אימון אפקטיבי אמור לארוך שעה פלוס מינוס. בזמן האימון מתקיימים תהליכים מטבוליים ותהליכים הורמונליים שחלקם פועלים לטובתנו וחלקם לרעתנו. הורמונים אנאבוליים (בוני שריר) וקטבוליים (מפרקי שריר) מופרשים במאמץ הגופני, לפיכך נרצה למקסם את ניצול ההורמונים הטובים ככל הניתן. מחקרים בתחום מראים שפרק זמן של עד שעה ישאיר אותנו בתחום הרצוי.״

אימון אפקטיבי אמור לארוך כמה זמן שלוקח לסיים אימון אפקטיבי. הביסוס שלהם הוא כמובן בולשיט סטנדרטי חסר כל משמעות. הורמונים ״טובים״. מושג מדהים.

סעיף 2 - מיתוס נפוץ בעולם פיתוח הגוף. לא משהו מיוחד

אז בוא נחזור עליו כמה שיותר. זה בטח ישפר את המצב.

סעיף 3 - הם צודקים לגבי המאזנים הקלוריים. בנוסף הם צודקים חלקית לגבי תזונה לפני ואחרי אימון, כי תזמון לא נכון (לדוגמא צום ממושך לפני אימון) כן עלולים לפגוע בהתאוששות והתקדמות. העצה לבניית תפריט תזונה אצל תזונאי פרטי לא תתאים כנראה למתאמן ספציפי שמחפש מסה/חיטוב או "אתלט בחדר כושר" אבל הכתבה מופנית לקהל הרחב שחלקו הגדול מחפש כנראה הוא צנוע ופשוט מחפש לשמור על בריאות וקצת קוביות בבטן, ותזונאי רגיל יכול לבנות תפריט שיכיל מאכלים "בריאים" ויהיה יעיל למתאמנים שמחפשים לשמור על כושר ולהשאר בריאים.

אין חשיבות לתזמון.

סעיף 4 - ההמלצה לנוח 1-3 דקות דווקא רלוונטית לתרגילים שהם לא תרגילים מורכבים. אני לא רואה סיבה לנוח יותר מ3 דקות אם אתה מבצע פשיטת מרפק בקאבל למשל. אני לא יודע אם זה נכון לקצר מנוחות בעבודה לטווחים ממש גבוהים.

איפה כתבו שם ״תרגילים לא מורכבים״?

סעיף 5 - עצה מעולה דווקא. כמובן שאם תתייחס אליה בתור "עחי בוא נבלבל את השריר" אז אפשר לפסול אותה על המקום אבל אני חושב שהכוונה פה היא לתת גיוון לקבוצות השרירים השונות (לדוגמא, לא לעשות מתח + פולי עליון באותו האימון) ולנסות על עצמך שיטות אימונים שונות, כי בסופו של דבר זה לא משנה איזה עצות מאיזה מאמן תקבל, התוצאה הטובה ביותר בהתקדמות תמיד תבוא מנסיון וטעיה והדרך הטובה ביותר להצליח בסופו של דבר היא לנסות על עצמך כמה שיותר דברים שונים עד שתמצא את האימון שעובד.

אבל כתבו שהכוונה היא לגיוון בתרגילים.

אימון אפקטיבי אמור לארוך כמה זמן שלוקח לסיים אימון אפקטיבי. הביסוס שלהם הוא כמובן בולשיט סטנדרטי חסר כל משמעות. הורמונים ״טובים״. מושג מדהים.
הכתבה מיועדת לאנשים שבשביל רובם אימון אפקטיבי יקח שעה
אז בוא נחזור עליו כמה שיותר. זה בטח ישפר את המצב.
לא אמרתי שהם צודקים
אין חשיבות לתזמון.
יש חשיבות לתזמון ארוחות לפני ואחרי אימון. החשיבות היא לא להיות בצום לפני ואחרי אימון.
איפה כתבו שם ״תרגילים לא מורכבים״?
הם לא יודעים בכלל מה זה תרגילים מורכבים. התייחסית לזה כעצה כללית והוספתי את החלק של המורכבים בעצמי כדי שבפורום לא יבינו אותי לא נכון ולא יתחילו לזיין את המוח עם יציאות בסגנון של "מה אתה נח 3 דקות בסקוואט?"
אבל כתבו שהכוונה היא לגיוון בתרגילים.
ומה בדיוק רע בלגוון בתרגילים?
"מחקרים בתחום מראים שפרק זמן של עד שעה ישאיר אותנו בתחום הרצוי"
כמו שכתבתי, אין תחום כזה של זמן אימון
מה שעניתי לאלכס
"אם אתם רוצים להתנפח ואתם כבר מתאמנים זמן מה, ואחרי שלב ההכנה והסיבולת"
ממתי יש שלב סיבולת? מי המציא את השטות הזו?
לא התייחסתי לחלק הזה בכלל. אבל אתה צודק, בולשיט טהור

לגבי שאר הדברים אני מסכים.

אנחנו לא מעודדים כאן בינוניות ולכן fuck those people.
נכון, לכן אנחנו כאן לא נסתמך על YNET כמקור מידע אמין בנושא. אבל לאוכלוסיה הכללית שמתאמנת בחדר כושר רוב הדברים יכולים להתאים. ואם מישהו באוכלוסיה הכללית בחדר כושר רוצה להגיע מעל הבינוניות אז שיטרח לחפש מידע מעבר לכתבות בYNET

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית