הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע צפו מה קורה אצלכם במעי (מיקרוביוטה)

משה במאמר שצירפת ואני מניח שאתה גם כתבת אותו, כתוב:
"גוף האדם מורכב מ-90% חיידקים ורק 10% תאי אדם"

יכול להיות שזו טעות? או שבאמת התכוונת לזה?

הרי רק תאי שומן מהווים אצלי כ17 אחוז, אז איך הגעת למספרים האלה?

יכול להיות שזו טעות?
מאחר והמיקרובים הם תאים הרבה יותר קטנים מתאי הגוף, כאשר מדובר במספר התאים ולא במסה שלהם מקבלים את המספרים האלה. מבחינת המסה, כולה איזה שני קילו מסכנים.

מאחר והמיקרובים הם תאים הרבה יותר קטנים מתאי הגוף, כאשר מדובר במספר התאים ולא במסה שלהם מקבלים את המספרים האלה. מבחינת המסה, כולה איזה שני קילו מסכנים.

זה כבר יותר הגיוני... את המספרים של 1.5-2 ק"ג אני מכיר.

ניסוח לא מוצלח כל כך.. בכל מקרה מאמר מרתק ולמרות שאני משתדל לקרוא הרבה על הנושא עדיין הופתעתי מכמה דברים.

• פותח/ת השרשור
זה כבר יותר הגיוני... את המספרים של 1.5-2 ק"ג אני מכיר.

ניסוח לא מוצלח כל כך.. בכל מקרה מאמר מרתק ולמרות שאני משתדל לקרוא הרבה על הנושא עדיין הופתעתי מכמה דברים.
הניסוח דווקא מוצלח וזה כתוב במשפט הבא באותה פסקה:
המחקרים כיום מראים שמספר תאי החיידקים בגופינו גדול פי 10 מתאים שמוגדרים כתאי ״אדם״ (יחס של עשרה תאי חיידקים לתא אדם אחד) ובו זמנית כמות המטען הגנטי של תאי החיידקים (DNA) גדולה פי 150-100 משלנו.
יחס של 1:10 זה 90% ו-10% (או עשירית ותשעה עשיריות)

סרטון מעולה.
עכשיו מתברר שאנחנו צריכים לאכול את הבננות שלנו קצת ירוקות, תפוחי אדמה לא מבושלים (אבל רק 30 גרם בערך) ושיבולת שועל מלאה.
ראיתי שהמוצר Bob's Red Mill, Potato Starch מוזכר הרבה בנושא. מה דעתך Moshe, צריך באמת לתת לנושא התייחסות בצורת תוסף מזון ייעודי במידה ותפריט התזונה היומי אינו כולל כמות מספקת של Resistant Starch?

• פותח/ת השרשור
אני לא צריך קישורים לאנשים שלא יודעים מתמטיקה בסיסית , יש מסביבי די והותר מאלה.
זה סמנטיקה. כתבתי יחס של 1:10, משמע 1 מכל 10 (סה"כ 10) לא 1 פר 10 תאים (סה"כ 11).
יחס של 1:10 = 1 מתוך 10 תאים = אדם ו-9 מתוך 10 = חיידק.

זה סמנטיקה. כתבתי יחס של 1:10, משמע 1 מכל 10
סמנטיקה? אני מקוה שכשאתה נתקל ביחס 1:2, למשל, אתה לא מיישם אותה פרשנות סמנטית, אחרת אני צופה לך קשיים בתקשורת עם אנשים מסביבך (כי מה שיצא לך לפי הפרשנות הזאת הוא מה שנהוג לקרוא יחס 1:1 - אחד מתוך שניים). בהתערבויות, למשל, זה עלול להגמר רע 😃

לטובת התיכוניסטים בסביבה: בהגדרות המקובלות של המושג "יחס", יחס של 1:10 אומר אחד מזה על כל עשרה מההוא, כלומר 1 מכל 11. אפשר, כמובן, להגדיר כל דבר איך שרוצים, אם יש בזה טעם, אבל כשההגדרות שונות מהמקובל יש לציין אותן במפורש, אחרת הציון במתמטיקה לא יהיה משהו.

• פותח/ת השרשור
סמנטיקה? אני מקוה שכשאתה נתקל ביחס 1:2, למשל, אתה לא מיישם אותה פרשנות סמנטית, אחרת אני צופה לך קשיים בתקשורת עם אנשים מסביבך (כי מה שיצא לך לפי הפרשנות הזאת הוא מה שנהוג לקרוא יחס 1:1 - אחד מתוך שניים). בהתערבויות, למשל, זה עלול להגמר רע 😃

לטובת התיכוניסטים בסביבה: בהגדרות המקובלות של המושג "יחס", יחס של 1:10 אומר אחד מזה על כל עשרה מההוא, כלומר 1 מכל 11. אפשר, כמובן, להגדיר כל דבר איך שרוצים, אם יש בזה טעם, אבל כשההגדרות שונות מהמקובל יש לציין אותן במפורש, אחרת הציון במתמטיקה לא יהיה משהו.
וזה עדיין עניין של סמנטיקה @coldfire

יופי של סרטון.
@Moshe מה הכוונה ב "עמילנים מתפרקים במעי הדק ונותנים לגוף אנרגיה ונוטריאנטים.." ?
איזה נוטריאנטים, מה יש בעמילן מעבר לגלוקוז?

• פותח/ת השרשור
מה דעתך Moshe, צריך באמת לתת לנושא התייחסות בצורת תוסף מזון ייעודי במידה ותפריט התזונה היומי אינו כולל כמות מספקת של Resistant Starch?
לדעתי לא. אם יש מספיק ירקות/פירות בתפריט זה תיקני מבחינת החיידקים בקיבה ואין צורך להוסיף מסביב

@Moshe מה הכוונה ב "עמילנים מתפרקים במעי הדק ונותנים לגוף אנרגיה ונוטריאנטים.." ?
הכוונה לאלו שאינם מתפרקים. אז החיידקים בעצם מפרקים את התוצר והופכים את זה לחומצות שומן קצרות שרשרת (או דברים אחרים, כמו ויטמינים למינהם).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית