הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מס' שאלות בנוגע לעבודה

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
האם מעסיק מחויב לשלם לי פיצויים גם אם אני התפטרתי ממקום העבודה גם אם הייתי שם מעל שנה ?

האם למישהו כאן יש ניסיון בתביעה של מקומות עבודה בבית דין לעבודה ?

האם קיימים ארגונים שנותנים שירות משפטי בתביעות כאלו בבתי דין ? לא חושב שאם ארצה לתבוע אני אקח עו"ד שייקח לי רבע מסכום הזכייה.

האם מעסיק מחויב לשלם לי פיצויים גם אם אני התפטרתי ממקום העבודה גם אם הייתי שם מעל שנה ?
רק אם התפטרת בגלל הרעת תנאים, שאז זה נחשב לפיטורין ולא להתפטרות.
האם קיימים ארגונים שנותנים שירות משפטי בתביעות כאלו בבתי דין ? לא חושב שאם ארצה לתבוע אני אקח עו"ד שייקח לי רבע מסכום הזכייה.
לא חושב שזה קייםף אבל אתה כן יכול לקבל ייעוץ דרך האתר של ההסתדרות החדשה (משאירים פרטים, חוזר אליך עו"ד).

אם התפטרת אז 99% שאתה לא זכאי, רק אם ישנה הרעה בתנאים כגון שינוי מיקום העבודה, הורדה משמעותית בשכר.
שתבין אתה לא יכול לתבוע אם אין לך עילה רצינית זה לא משחק ילדים , וגם חבל על כל סכום שתוציא על עו"ד.
בקיצור, התפטרת נגמר הסיפור, אתה תקבל מחלה וחופשים שלא נוצלו וישלחו אותך לשלום...

• פותח/ת השרשור
אני נמצא כבר במצב בעבודה שלי שאני מרגיש שמקום העבודה פשוט "גונב" אותי.

ניתן לכם דוגמא: בתלוש השכר שלי רשום לי שעשיתי 17 ימי למרות שבפועל עבדתי 23 ימי עבודה בחודש. בשכר זה נראה בסדר אבל זה עדיין מעלה שאלות למה חישבו את זה ככה ? ושזה נראה "פישי" מאוד. הם עשו את זה כמעט בחצי מתלושי השכר שלי כל פעם עם מספרים אחרים.

ניתן לכם דוגמא: בתלוש השכר שלי רשום לי שעשיתי 17 ימי למרות שבפועל עבדתי 23 ימי עבודה בחודש. בשכר זה נראה בסדר אבל זה עדיין מעלה שאלות למה חישבו את זה ככה ? ושזה נראה "פישי" מאוד. הם עשו את זה כמעט בחצי מתלושי השכר שלי כל פעם עם מספרים אחרים.
אין לך את מי לשאול למה זה ככה? למה ישר לרוץ להתפטר?

ככלל במקרה של התפטרות אתה לא זכאי לפיצויים, אלא אם בחוזה שלך מופיע סעיף 14 ג' ואז כספי הפיצויים הם חלק מביטוח המנהלים.
בכל מקרה מגיעים לך כספי הפנסיה שחייבים היו להפריש עבורך.
לגבי ימי העבודה, האם יש בעיה עם השכר המגיע לך? ימי מחלה / חופשה שמחושבים לא נכון?
בכל מקרה אתה יכול לבקש הבהרה ממחלקת שכר

יש מקומות שיאפשרו לך לקבל ייעוץ משפטי חינם

• פותח/ת השרשור
אין לך את מי לשאול למה זה ככה? למה ישר לרוץ להתפטר?

אני לא ישר "רץ" להתפטר, פשוט הדבר הזה "התבשל" בי הרבה זמן ואחרי ששמעתי וראיתי את הקומבינות שהחברה הזאת עושה על הגב של העובדים שלה בתוספת הוותק שלי בחברה - אני מעוניין לעזוב.

העברתי את הנושא לקב"ט שלי שאמר שיעביר את זה להנהלת חשבונות כדי לקבל תשובות - כבר שבועיים אני מחכה לתשובה.

אותו דבר בנוגע לפנסיה שלי - דיברתי שבוע שעבר עם סוכן הביטוח שלי כדי שיאחד את כל הפנסיות מכל מקומות העבודה שהייתי בהם.
הוא ביקש את מס' הטלפון של הנהלת החשבונות של החברה כדי שיוכל לברר עם מי מקום העבודה שלי עובד ומי הסוכן שמטפל בפוליסה שלי.
הייתי צריך לבקש מאחד העובדים שלנו את המספר כי כנראה שזה סוד מדינה או משהו. ברגע שהתקשרתי סה"כ לברר אם הגעתי למספר הנכון והבחורה שבצד השני התחילה לשאול ולברר מה רצוני - אני נשבע שיכולתי "להרגיש" על הפנים את כמויות הארס. דיבור מגעיל ומתנשא בלי שום רצון לעזור. אמרה שהסוכן יתקשר רק ב-20 בגלל שזה הזמן לתלוש שכר חדש או משו בסגנון(מה הקשר לא ממש הבנתי), "ושיתקשר מהר למה אני יוצאת לחופשה" בטון כ"כ מגעיל שרציתי לתת לה נגיחה דרך השפופרת.

בתור עובד אתה צריך שיהיה לך את חוזה העבודה, תלוש חודשי, פעם בשנה לקבל טופס 106 עם ריכוז התשלומים ודיווח רבעוני מחברת הביטוח שמנהלת את הפנסיה.
תדאג שיהיו לך את המסמכים האלה ותבדוק אם קיבלת מה שמגיע לך.

לי קרה שגיליתי שהמעסיק שלי לא הפריש לי לפנסיה.
אז התפטרתי בגין מפוטרת (בטענה להפרת תנאי עבודה) וקיבלתי פיצויים

• פותח/ת השרשור
הבנתי שאפשר לקבל פיצויים כשאני מתפטר במקרה של 3 תנאים כשאחד מהם זה הרעת תנאי עבודה והלנת שכר.

השאלה אם פנסיה וקרן השתלמות גם יכולים להיכנס למשוואה הזאת ?

הבנתי שאפשר לקבל פיצויים כשאני מתפטר במקרה של 3 תנאים כשאחד מהם זה הרעת תנאי עבודה והלנת שכר.

תקרא את ההודעה שרשמתי.
בהחלט כן.. מניסיון אישי

האם למישהו כאן יש ניסיון בתביעה של מקומות עבודה בבית דין לעבודה ?

בראש ובראשונה אתה חייב לעבור על חוזה ההעסקה ולבדוק האם אתה חתום על סעיף 14.
במידה ולא אז כאשר אתה מפוטר המעסיק מחוייב לשלם לך סכום השקול לממוצע שלושת תלושי השכר האחרונים כפול מספר השנים בהן היית מועסק בחברה.
במידה ואינך חתום על הסעיף והתפטרת אינך זכאי לפיצויים אלא במקרים ספציפיים (הרעת תנאים, הפסקת עבודה ללא פיטורים, התנהגות שאינה הולמת כלפיי עובד...).
במידה ובחוזה חתמת על סעיף 14 ועבדת בחברה מעל תקופה מספקת אתה זכאי לכספים שהצטברו בקופת הפיצויים אליה נדרש המעסיק להפריש סכום הקבוע בחוק מדי חודש. לכספים האלה אתה זכאי בין אם פוטרת או התפטרת.
מעבר לכך, בית הדין לעבודה נותן יחס די שווה למעסיק ולעובד עם הקפדה יתרה לזכויות העובד ולתקדימים.

לפני החלטה על עזיבה שנראה שעלולה להביא אותך לפניה להליך משפטי כדאי מאוד שתתייעץ עם עורך דין מומחה לדיני עבודה. הרבה מאוד פעמים נראה שנעשה לנו עוול אבל כמעט לכולנו אין את היכולת להגדיר אותו חוקית כראוי. בשביל זה קיימים עורכי-דין מומחים לתחום שבשיחת ייעוץ אחת יפרשו בפניך את כל האפשרויות והתוצאות של בחירה בכ"א מהן.

קרן פנסיה (בחוק) וקרןהשתלמות (אם הופרש עפ"י חוזה) הם שלך וימשיכו איתך בכל מקרה לתקופות הזמן שנותרו (נניח אם התפטרת כעבור 4 שנות צבירת הפרשות קרן השתלמות תוכל לפדות את הכספים בעוד שנתיים).

מצטער על ההתפרצות.. אני אשמח למענה לשאלה קטנה..
הגיוני שהכספים שקיבלתי מהפנסייה עומדים על 815 ש"ח?
התפטרתי אחרי שנה וחצי, והמשכורת שלי נעה בין 3 ל 5 אלף לחודש.

מצטער על ההתפרצות.. אני אשמח למענה לשאלה קטנה..
הגיוני שהכספים שקיבלתי מהפנסייה עומדים על 815 ש"ח?
התפטרתי אחרי שנה וחצי, והמשכורת שלי נעה בין 3 ל 5 אלף לחודש.
לא הגיוני ההפרשה לפנסיה היאמ5.5% לחודש
מה מופיע בדוחות מחברת הביטוח?

יש לך אפשרות לחתום אבטלה,
אבל אתה תתחיל לקבל כסף רק 3 חודשים אחרי שתגיש תביעה לדמי אבטלה בביטוח לאומי, ותרשם בלשכה.

אם יש לך פיצויים שאתה יכול למשוך מקרן הפנסיה, עדיף לך לא למשוך אם אתה לא חייב.
הכסף שם הוא למעשה חלק מההפרשה שלך לפנסיה, זה שתמשוך אותו היום יקטין את הפנסיה שלך בעתיד ..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית