הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מס' שאלות בנוגע לעבודה

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
יש לך אפשרות לחתום אבטלה,
אבל אתה תתחיל לקבל כסף רק 3 חודשים אחרי שתגיש תביעה לדמי אבטלה בביטוח לאומי, ותרשם בלשכה.

אם יש לך פיצויים שאתה יכול למשוך מקרן הפנסיה, עדיף לך לא למשוך אם אתה לא חייב.
הכסף שם הוא למעשה חלק מההפרשה שלך לפנסיה, זה שתמשוך אותו היום יקטין את הפנסיה שלך בעתיד ..
נוטים להסביר לך את זה כשעוזבים מקום עבודה ("אתה פוגע בפנסיה"). למעשה מדובר בכספיי פיצויים ולא בחלק מהפנסיה, סכום כסף שאתה יכול למשוך כרגע. העובדה שרוב הצעירים לא דואגים לפנסיה מצערת לכשעצמה, אבל באמת שאין טעם שלא לגעת בכסף.
למה להתפטר? תעשה קצת בעיות ויפטרו אותך, לא מסובך.
חתימה על סעיף 14 נפוצה מאוד כך שלרוב אין לזה משמעות (חוץ מלהיות מניאק).

התנהגות מגעילה. איפה אתה גר שאני לא יעסיק אותך בטעות
באר שבע.
ברוב המוחלט של המקרים שרציתי להתפטר מאיפהשהו המעסיקים ניצלו את העובדים שלהם בכל דרך אפשרית על גבול החוקיות, ככה שאם ההתנהגות המגעילה היא הדדית אין לי שום בעיה.
נוטים להסביר לך את זה כשעוזבים מקום עבודה ("אתה פוגע בפנסיה"). למעשה מדובר בכספיי פיצויים ולא בחלק מהפנסיה, סכום כסף שאתה יכול למשוך כרגע. העובדה שרוב הצעירים לא דואגים לפנסיה מצערת לכשעצמה, אבל באמת שאין טעם שלא לגעת בכסף.

חתימה על סעיף 14 נפוצה מאוד כך שלרוב אין לזה משמעות (חוץ מלהיות מניאק).
מה אומר הסעיף?

מה אומר הסעיף?

בראש ובראשונה אתה חייב לעבור על חוזה ההעסקה ולבדוק האם אתה חתום על סעיף 14.
במידה ולא אז כאשר אתה מפוטר המעסיק מחוייב לשלם לך סכום השקול לממוצע שלושת תלושי השכר האחרונים כפול מספר השנים בהן היית מועסק בחברה.
במידה ואינך חתום על הסעיף והתפטרת אינך זכאי לפיצויים אלא במקרים ספציפיים (הרעת תנאים, הפסקת עבודה ללא פיטורים, התנהגות שאינה הולמת כלפיי עובד...).
במידה ובחוזה חתמת על סעיף 14 ועבדת בחברה מעל תקופה מספקת אתה זכאי לכספים שהצטברו בקופת הפיצויים אליה נדרש המעסיק להפריש סכום הקבוע בחוק מדי חודש. לכספים האלה אתה זכאי בין אם פוטרת או התפטרת.

הערה קטנה לגבי סעיף 14.
סעיף 14 הוא סוג של פשרה בין זכויות העובד למעביד.
לפני סעיף 14 עובד מפוטר היה זכאי לקבל חודש משכורת, לפי המשכורת האחרונה עבור כל שנת עבודה. ואם התפטרת לא היית זכאי על פי חוק לכלום.
סעיף 14 אומר כי המעביד מפריש כל חודש 8.33% מסכום השכר החודשי של העובד לפיצויים והעובד זכאי לסכום הזה גם אם הוא התפטר.
החסרון הוא שאם בשנה ראשונה הרווחת 5000 שקלים לחודש ולאחר שנה השכר עלה ל 6000.
במקרה של פיטורים במקום לקבל פיצוי לפי השכר האחרון מקבלים את מה שהופרש לאורך תקופת ההעסקה שזה כמובן סכום נמוך יותר.

גם כן אשאל שאלה.
במידה ועזבתי עבודה בה עבדתי שנתיים, והתחלתי מקום עבודה חדש (כוחות הביטחון). איך אני גורר את הפנסיה שצברתי באותם שנתיים אל העבודה אליה עברתי?
האם אפשרי במקום להעביר את הכסף, פשוט לקבל אותו מזומן ובזה ייגמר הסיפור?

ועוד משהו קטן,
כמו כן, שמעתי שאדם שעוזב עבודה לטובת גיוס לכוחות הביטחון, גם כן זכאי לפיצויים. האם זה נכון?

גם כן אשאל שאלה.
במידה ועזבתי עבודה בה עבדתי שנתיים, והתחלתי מקום עבודה חדש (כוחות הביטחון). איך אני גורר את הפנסיה שצברתי באותם שנתיים אל העבודה אליה עברתי?

אומר למקום החדש להפריש לאותה קופה.

האם אפשרי במקום להעביר את הכסף, פשוט לקבל אותו מזומן ובזה ייגמר הסיפור?

לא.

הערה קטנה לגבי סעיף 14.
סעיף 14 הוא סוג של פשרה בין זכויות העובד למעביד.
לפני סעיף 14 עובד מפוטר היה זכאי לקבל חודש משכורת, לפי המשכורת האחרונה עבור כל שנת עבודה. ואם התפטרת לא היית זכאי על פי חוק לכלום.
סעיף 14 אומר כי המעביד מפריש כל חודש 8.33% מסכום השכר החודשי של העובד לפיצויים והעובד זכאי לסכום הזה גם אם הוא התפטר.
החסרון הוא שאם בשנה ראשונה הרווחת 5000 שקלים לחודש ולאחר שנה השכר עלה ל 6000.
במקרה של פיטורים במקום לקבל פיצוי לפי השכר האחרון מקבלים את מה שהופרש לאורך תקופת ההעסקה שזה כמובן סכום נמוך יותר.
זאת נקודה חשובה שכדאי להדגיש. שכר תמיד עולה לאורך השנים ואכן הסכום הנצבר לפי סעיף 14 תלוי בכל תקופת ההעסקה.

תודה אלכס.

מישהו יודע לגבי השאלה השניה, ובכלל, מהם התנאים לקבלת פיצויים?

• פותח/ת השרשור
מישו יכול להגיד לי אם בתלוש שכר סעיף 14 מצוין ? ואם כן - היכן ?

• פותח/ת השרשור
נאמר לי ע"י רו"ח שלא רשום בתלושי שכר שלי שמפרישים לי אחוז מסוים לפיצויים.

מצד שני רשום שסך כל ההפרשות של המעסיק הם 8.33%.

לדעתו של הרו"ח המעסיק לא מפריש לי את כל מה שהוא חייב ע"פ חוק - 6% לפנסיה ו-6% לפיצויים שביחד זה 12%.

בפועל כמו שאמרתי הוא מפריש 8.33%. ייתכן שהוא לא משלם לי עוד דברים ע"פ חוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית