ייעוץ ויטמין c בחיטוב

oriperetz17

משתמש מתחיל
80
2
נק' מוניטין:
5
80
2
היי 😃
רציתי לדעת מתי מומלץ לצרוך את הקפסולה של הויטמין c (100mg) ובמה זה עוזר?

איך מסיסות של חומר במים קשורה לרעילות שלו?

איך ויטמין C מגן על ה-DNA ?? אתה יודע בכלל איפה נמצא ה-DNA בתוך התא? אני אשמח אם תסביר את הטענות שלך.

ויטמין C הוא לא אנטי-אוקסידנט, הוא ויטמין, הרכב כימי שוני ופעילות כימית שונה.

למה שמישהו יקח תוסף חלבון כשהוא יכול לאכול עוף?

על סמך מה אתה אומר את זה? אנחנו בדיוק בעונה של פירות ההדר, ויש לא מעט ויטמין C בפירות וירקות אחרים כמו פלפל אדום וכו'..

לפותח הפוסט, ויטמין C במטרתו העיקרית היא לייצר חלבון שנקרא "קולגן" שהוא חלבון במבנה צפוף וקשיח שמרבית הרקמות שלנו בנויות ממנו, ביניהם השרירים הגידים והרצועות.
מעבר לכך יש לו עוד תפקידים בגוף כמו שמירה על נימי דם וקשר ישיר לפעילות תקינה של המערכת החיסונית
את האמת אחי אין לי מושג למה שמישהו יקח תוספת חלבון שהוא יכול לאכול עוף באמת שאין לי מושג , הייתי הולך על עלויות כאילו מבחינה כספית אבל זה יוצא אותו הדבר ... גם מבחינה קלוריות לא חושב שיש הבדל ענק.
תעיר את עיניי

אני רואה לפי התגובה למעלה שאין מספיק ויטמין C במולטי ויטמין...
איך עליי לתסף מבחינת אוכל ?
גמבה אדומה (גדול) = 290 MG
פלפל צהוב (גדול) = 340 MG
והנה הצריכה המומלצת
upload_2015-11-15_22-3-46.png

לא מבינה מה הבעיה לצרוך מירקות ופירות.

ויטמין מסיבת במים לא נאגר בגוף אלא מופרש בשתן.
ויטמינים מסיסים בשמן נאגרים בגוף.
אני מקבל את הטענה הזו, ויטמינים מסיסים בשומן הם הידרופוביים שזה מונע מהגוף להפטר מהם דרך השתן.
בתפוז יש בערך 60 מ"ג ויטמין סי.
מתאמנים אינטנסיביים או מוזרקים יכולים ליהנות מיתרונותיו של ויטמין סי גם במינונים של 2 גרם ליום.
זה לא נכון בתפוז יש יותר אתה הבאת את הכמות ל-100 גרם תפוז (תפוז בינוני שוקל כ-200 גרם) ועדיין ברוב המקרים אין לספורטאים חוסרים בויטמין הזה, אני לא מכיר מחקר שהראה יעילות לתיסוף מוגבר של ויטמין C
למרות שישראל בודי זה חרא מקור למידע, שאר המקורות היו טובים, לכן קיבלת מוניטין, ואני למדתי משהו חדש.
בוודאי שויטמין C הוא אנטי-אוקסידנט.
משפיע על הדם, הכולסטרול, פרופיל השומני, מפרקים ועוד...
דניאל, לויטמין C יש השפעה אנטיאוקסידנטית אבל הוא לא אנטיאוקסידנט, אתה עושה סלט.
את האמת אחי אין לי מושג למה שמישהו יקח תוספת חלבון שהוא יכול לאכול עוף באמת שאין לי מושג , הייתי הולך על עלויות כאילו מבחינה כספית אבל זה יוצא אותו הדבר ... גם מבחינה קלוריות לא חושב שיש הבדל ענק.
תעיר את עיניי
חוסר בזמן, נוחות, או סתם כי זה טעים, אלו סיבות טובות, אבל כמובן שאין עדיפות לאבקה על פני אוכל מוצק, בזה אתה צודק.
והנה הצריכה המומלצת
צפה בקובץ המצורף 31220
תגובה מצויינת, גם אני לא מבין מה הבעיה

אני מקבל את הטענה הזו, ויטמינים מסיסים בשומן הם הידרופוביים שזה מונע מהגוף להפטר מהם דרך השתן.

למרות שישראל בודי זה חרא מקור למידע, שאר המקורות היו טובים, לכן קיבלת מוניטין, ואני למדתי משהו חדש.

"מודה ועוזב ירוחם" תודה על המוניטין!

איך מסיסות של חומר במים קשורה לרעילות שלו?

איך ויטמין C מגן על ה-DNA ?? אתה יודע בכלל איפה נמצא ה-DNA בתוך התא? אני אשמח אם תסביר את הטענות שלך.

ויטמין C הוא לא אנטי-אוקסידנט, הוא ויטמין, הרכב כימי שוני ופעילות כימית שונה.

למה שמישהו יקח תוסף חלבון כשהוא יכול לאכול עוף?

על סמך מה אתה אומר את זה? אנחנו בדיוק בעונה של פירות ההדר, ויש לא מעט ויטמין C בפירות וירקות אחרים כמו פלפל אדום וכו'..

לפותח הפוסט, ויטמין C במטרתו העיקרית היא לייצר חלבון שנקרא "קולגן" שהוא חלבון במבנה צפוף וקשיח שמרבית הרקמות שלנו בנויות ממנו, ביניהם השרירים הגידים והרצועות.
מעבר לכך יש לו עוד תפקידים בגוף כמו שמירה על נימי דם וקשר ישיר לפעילות תקינה של המערכת החיסונית
חולה על הדוג' של "פלפל אדום וכ'ו"..
מה כולל ה"וכ'ו" הזה? הרי חוץ מפלפל אדום וגויבה אין באמת משהו בכמות שמתקרבת לשם,
אז אם תתחייב לאכול 2 וחצי פלפלים אדומים ביום שיהיה לבריאות.לאנשים יותר קל ליטול כדור

מה כולל ה"וכ'ו" הזה?
תבדוק אותי,
פלפל אדום, מלון, כרוב, לימון, אננס, ליצ'י, פירות הדר, מנגו, וגויאבה.

וכמו הטבלה ש @OPAL פירסמה הצריכה המומלצת היא באיזור ה-100 מ"ג לאדם שאינו מתאמן, מעניין שספורטאים צריכים פי 10 נראה לי חרטא טהורה של בעלי אינטרסים.

והנה הצריכה המומלצת
צפה בקובץ המצורף 31220
זאת אמנם הצריכה המומלצת לאדם הממוצע פר גילו, אבל מתאמנים במיוחד אינטנסיביים צריכים כמות גדולה יותר של ויטמין C. (ובכללי, רוב המחקרים[לאו דווקא קשורים לפעילות גופנית, בכללי] שנעשו עם ויטמין C היו בהם מינונים יחסית גבוהים, מינימום 500 מ"ג, הרבה גם נעשו עם 1-2 גרם ויטמין C ביום)

זאת אמנם הצריכה המומלצת לאדם הממוצע פר גילו, אבל מתאמנים במיוחד אינטנסיביים צריכים כמות גדולה יותר של ויטמין C. (ובכללי, רוב המחקרים[לאו דווקא קשורים לפעילות גופנית, בכללי] שנעשו עם ויטמין C היו בהם מינונים יחסית גבוהים, מינימום 500 מ"ג, הרבה גם נעשו עם 1-2 גרם ויטמין C ביום)
תן לי לנחש, מחקרים שמומנו על ידי חברות תוספי תזונה, אני לא קונה את המינונים האלו
אתה מוכן להסביר את המשפט הזה?
הכוונה הייתה שויטמין C הוא לא אנטיאוקסידנט בפעולתיו העיקריות בגוף, אבל כן יש לו פעילות אנטיאוקסידנטית, לכן ההגדרה של ויטמין C כאנטיאוקסידנט היא לא מדוייקת.

מטעם מי המחקרים?
בכל אופן, שיצרוך שתי גמבות, גם ככה עודף של הויטמין הנל מופרש בשתן. (מסיס במים)

בבקשה - בנוגע לפעילות גופנית:

ABSTRACT

Vitamin C is an essential component of the diet and may reduce the adverse effects of exercise-induced reactive oxygen species, including muscle damage, immune dysfunction, and fatigue. However, reactive oxygen species may mediate beneficial training adaptations that vitamin C attenuates; indeed, from a total of 12 studies, vitamin C in doses >1 g·d(-1) impaired sport performance substantially in four of four studies, possibly by reducing mitochondrial biogenesis, while a further four studies demonstrated impairments that were not statistically significant. Doses of ∼0.2 g·d(-1) of vitamin C consumed through five or more servings of fruit and vegetables may be sufficient to reduce oxidative stress and provide other health benefits without impairing training adaptations.

Effect of Vitamin C Supplements on Physical Performance (PDF Download Available). Available from: Effect of Vitamin C Supplements on Physical Performance [accessed Nov 16, 2015].

לגבי מחלות כאלו ואחרות:
For antioxidant effects, 200-1,000 milligrams of vitamin C has been given daily for four weeks to a year; 300-3,000 milligrams of vitamin C has been injected into the vein, from a single dose to a duration of eight weeks.

For breast cancer prevention, 500 milligrams of vitamin C has been taken by mouth daily.

For cancer prevention, 120-2,000 milligrams of vitamin C has been taken by mouth daily for six to eight years.

For preventing the common cold in people in extreme environments, 200 milligrams or more of vitamin C has been taken by mouth daily for up to 14 days.

For preventing the common cold in general, 30-3,000 milligrams of vitamin C has been taken by mouth daily for two weeks to eight winters.

For treating the common cold, 200 milligrams to 3 grams have been taken by mouth daily for three to five days or longer.

For preventing complex regional pain syndrome in people with wrist fractures, 500 milligrams of vitamin C has been taken by mouth daily for 50 days.

For fertility, 750 milligrams of vitamin C has been taken by mouth daily for six months.

For heart conditions, 2 grams of vitamin C has been given by mouth before surgery, followed by 1 gram daily for five days.

For H. pylori infection, 400-1,000 milligrams of vitamin C has been given by mouth daily for up to seven weeks.

For high blood pressure, 60-4,000 milligrams of vitamin C has been given by mouth daily for 6-16 weeks.

For kidney disease, 3 grams of vitamin C was given by mouth before the kidney-toxic procedure, then 2 grams after the procedure in the evening and again the following morning; 100-200 milligrams of vitamin C has been taken by mouth daily.

For liver disease, 120-3,000 of milligrams vitamin C has been taken by mouth daily for one day to six months; effectiveness on liver disease was lacking.

For life extension, 60-2,000 milligrams of vitamin C has been taken by mouth daily for one month to 9.5 years.

For preventing nitrate tolerance, 3-6 grams of vitamin C has been taken by mouth daily.

For pregnancy, 100-1,000 milligrams of vitamin C has been taken by mouth up to four times daily during pregnancy until delivery.

For prostate cancer, 500 milligrams of vitamin C has been taken by mouth daily for an average of eight years.

For anemia, 200-300 milligrams of vitamin C has been injected into the vein three times weekly, for 3-6 months.

For preventing gout, 500-1,500 milligrams of vitamin C from food and/or supplements has been taken daily.

Vitamin C (ascorbic acid) Dosing - Mayo Clinic

בבקשה - בנוגע לפעילות גופנית:

לגבי מחלות כאלו ואחרות:

אחלה מאמר, רק שים לב: . Unfortunately, very few studies have investigated the efficacy of antioxidant supplements making recommendations very difficult.
(מתוך המאמר)
לכן - שתי גמבות ביום סוגרות ת'פינה. (גם עבור אתלטים וגם לאוהבי הגמבות)

אחלה מאמר, רק שים לב: . Unfortunately, very few studies have investigated the efficacy of antioxidant supplements making recommendations very difficult.
(מתוך המאמר)
לכן - שתי גמבות ביום סוגרות ת'פינה. (גם עבור אתלטים וגם לאוהבי הגמבות)
מסכים ששתי גמבות(שמכילות כמות יפה של ויטמין C) מספיקות, אבל פשוט המינונים המומלצים בטבלה שהבאת דיי נמוכים לדעתי, בגלל זה הייתי קצת מסתייג ממנה אם לוקחים בחשבון משתנים נוספים.

המינונים המומלצים בטבלה שהבאת דיי נמוכים לדעתי
איך נקבעה הדעה הזאת שלך?

שימו לב למשפט מהתקציר של אותו מאמר: vitamin C in doses >1 g·d(-1) impaired sport performance substantially in four of four
studies
ובעברית: מינון של יותר מ-1 גרם ויטמין C ליום פגע באופן ניכר בביצועים ספורטיביים בארבעה מחקרים! אח"כ הם מזכירים עוד ארבעה מחקרים שגם בהם היתה פגיעה בביצועים, אבל ללא מובהקות סטטיסטית.

(לא שאני מאמין שמישהו כאן יפסיק לתסף בכמויות אסטרונומיות של ויטמינים, אבל אני את שלי אמרתי).

גילוי נאות: לא קראתי את המאמר כולו.

איך נקבעה הדעה הזאת שלך?

שימו לב למשפט מהתקציר של אותו מאמר: vitamin C in doses >1 g·d(-1) impaired sport performance substantially in four of four
studies
ובעברית: מינון של יותר מ-1 גרם ויטמין C ליום פגע באופן ניכר בביצועים ספורטיביים בארבעה מחקרים! אח"כ הם מזכירים עוד ארבעה מחקרים שגם בהם היתה פגיעה בביצועים, אבל ללא מובהקות סטטיסטית.

(לא שאני מאמין שמישהו כאן יפסיק לתסף בכמויות אסטרונומיות של ויטמינים, אבל אני את שלי אמרתי).

אני יודע לקרוא, הבנתי שזה פגע באופן ניכר. (במינון של 1 גרם)
אבל שים לב מה בא אחרי המשפט הזה בתקציר: Doses of ∼0.2 g·d(-1) of vitamin C consumed through five or more servings of fruit and vegetables may be sufficient to reduce oxidative stress and provide other health benefits without impairing training adaptations.

200 מ"ג, שלא כמו הכמויות המומלצות בטבלה(אמנם זה לא 1-2 גרם, אבל עדיין מעל הכמות המומלצת). בגלל זה ציינתי שרוב המחקרים כן נעשו עם כמויות גדולות יותר לבדיקת דברים שונים כמו פעילות גופנית, יעילות בטיפול במחלות וכו'. בחלקם זה היה יעיל ובחלקם לא, אבל רובם ללא יוצא מן הכלל(לפחות ממה שאני ראיתי וקראתי) השתמשו במינונים גבוהים יותר. בגלל זה אף פעם לא הבנתי את ההמלצה היומית הזאת בטבלה. (חיפשתי גם מחקרים עם מינונים כאלה, לא מצאתי - אם למישהו יש אני אשמח לקרוא)

.

איך נקבעה הדעה הזאת שלך?

studies

יהושע אמר את דברו!

בקיצור אפשר לראות בבירור שקל להגיע לכמויות הויטמין C ע"י תזונה

יהושע אמר את דברו!
אולי קצת מוקדם מדי... חזרתי לקרוא, ומסתבר שאותם ארבעה מחקרים בוצעו על עכברים, חולדות וכלבי מירוץ... ארבעת המחקרים שבהם התוצאה לא היתה מובהקת הם מחקרים שנעשו על בני אדם.

ובקשר לאותה המלצה לגבי מניעת מחלות שונות, בתחילת הקישור מופיעה ההמלצה הרשמית של המועצה המדעית בארה"ב, והיא:

The recommended daily intake by the U.S. Food and Nutrition Board of the Institute of Medicine for men more than 18 years old is 90 milligrams of vitamin C daily; for women more than 18 years old, it is 75 milligrams daily; for pregnant women more than 18 years old, it is 85 milligrams daily; and for breastfeeding women more than 18 years old, it is 120 milligrams daily.

אולי קצת מוקדם מדי... חזרתי לקרוא, ומסתבר שאותם ארבעה מחקרים בוצעו על עכברים, חולדות וכלבי מירוץ... ארבעת המחקרים שבהם התוצאה לא היתה מובהקת הם מחקרים שנעשו על בני אדם.

ובקשר לאותה המלצה לגבי מניעת מחלות שונות, בתחילת הקישור מופיעה ההמלצה הרשמית של המועצה המדעית בארה"ב, והיא:

The recommended daily intake by the U.S. Food and Nutrition Board of the Institute of Medicine for men more than 18 years old is 90 milligrams of vitamin C daily; for women more than 18 years old, it is 75 milligrams daily; for pregnant women more than 18 years old, it is 85 milligrams daily; and for breastfeeding women more than 18 years old, it is 120 milligrams daily.
אין בעיה עם מה שאתה אומר, אני מקבל שאלו ההמלצות - אני רק לא מבין למה. אם למניעת/טיפול במחלות שונות גם ככה משתמשים במינונים גבוהים יותר(שהוכחו כיעילים), אז למה להישאר עם הכמות המומלצת? (היא יחסית קטנה ואם לא השתמשו במינונים האלה אז כנראה שאין לה השפעה בנוגע למניעת המחלות השונות ודברים נוספים שבדקו)

דרך אגב - אם בא למישהו לקרוא: Vitamin C - Scientific Review on Usage, Dosage, Side Effects | Examine.com
יש שם הרבה דברים מעניינים.

אין בעיה עם מה שאתה אומר, אני מקבל שאלו ההמלצות - אני רק לא מבין למה. אם למניעת/טיפול במחלות שונות גם ככה משתמשים במינונים גבוהים יותר(שהוכחו כיעילים), אז למה להישאר עם הכמות המומלצת? (היא יחסית קטנה ואם לא השתמשו במינונים האלה אז כנראה שאין לה השפעה בנוגע למניעת המחלות השונות ודברים נוספים שבדקו)

דרך אגב - אם בא למישהו לקרוא: Vitamin C - Scientific Review on Usage, Dosage, Side Effects | Examine.com
יש שם הרבה דברים מעניינים.
אף אחד לא אומר שחייבים להשאר רק בכמות המומלצת. ויטמין C הינו ויטמין שקל מאוד לצרוך אותו בהנחה והתזונה שלך כוללת פירות וירקות כך שרק מי שמתנזר לגמרי מכל ירק שהוא (שלא מבושל שכן ויטמין C נהרס במהירות בחום ובחשיפה לחמצן לאורך זמן רב) - יכול להיות מוטרד ולבדוק את כמות הויטמין שהוא צורך ביום.
נגיד זאת כך, אתלטים שצורכים יותר ויטמין C, מבורך, גם אם יצרכו את המינימום - זה לא יהא הגורם המגביל באימוניהם ובביצועים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית