הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון להתחיל עם תוכנית כוח או בילדינג

סלביק

משתמש פעיל
342
65
נק' מוניטין:
191
342
65
כל הזמן אומרים פה בפורום שמי שמתחיל להתאמן חייב לעשות תוכנית כוח לפני שיעשה תוכנית עם מספר חזרות גבוה להיפטורופיה,על מנת לעלות במשקלים ולהפיק את המירב מהתוכנית בילדינג בהמשך,ושאם המתאמן יתחיל ישר מתוכנית בילדינג בלי שיעלה תחילה משקלי עבודה בכוח אז הוא יצבור פחות מסת שריר מאשר ויתחיל עם כוח תחילה,אז אשמח לרפרנסים או מחקרים כלשהם שהוכיחו שמתאמן שהתחיל עם תוכנית כמו ssואז עבר לבילדינג צבר יותר מסת שריר מאחד שהתחיל ישר מתוכנית בילדינג ולא עשה כוח מעולם.

2-1.5 קילו בחודש זה ההמלצה לעלייה . תקרא שוב את המדריך מסה ואת השאלות הנפוצות בSS רשום לך במדוייק שזה מה שצריך לעלות.
יש אנשים שרושמים 3000 קלוריות ביום (אני חושב אחד בשם במבה רשם את זה) וזה לדעתי באמת מוגזם

אני קראתי שעד 1.5 קילו 2 קילו זה נחשב נקי אתה בטוח ודיק?
אתה תעלה 2 קילו מסת שריר נקייה רק בשני מקרים :
1. אם ישלך גנטיקה של כושי .
2.אתה על חומרים .
2 קילו מסת שריר נקייה זה אולי ב4-6 חודש אתה תעלה .

• פותח/ת השרשור
אתה תעלה 2 קילו מסת שריר נקייה רק בשני מקרים :
1. אם ישלך גנטיקה של כושי .
2.אתה על חומרים .
2 קילו מסת שריר נקייה זה אולי ב4-6 חודש אתה תעלה .
אני מרשה לעצמי לחלוק עליך,זה לא מדוייק מה שאתה אומר,מתאמן מתחיל שלא עשה מעולם חדר כושר(אני)יכול לצבור 8 עד 12 קילו שריר נקי בשנה,ויש גם מקרים שיותר,כמובן שרק בשנה הראישונה לאחר שנה תחתוך תתוצאות בחצי.

אני מרשה לעצמי לחלוק עליך,זה לא מדוייק מה שאתה אומר,מתאמן מתחיל שלא עשה מעולם חדר כושר(אני)יכול לצבור 8 עד 12 קילו שריר נקי בשנה,ויש גם מקרים שיותר,כמובן שרק בשנה הראישונה לאחר שנה תחתוך תתוצאות בחצי.
גם בחישוב הזה זה יוצא קילו אחד לחודש ...מקסימום

• פותח/ת השרשור
הדיאטן ספורט אמר לי שבמקרה הספציפי שלי עם העליה במסת שריר בחיטוב,אני יכול להעלות בין קילו לקילו וחצי מסה רזה בחודש,אם זה יהיה המצב אני יהיה מבסוט על החיים.

ציטוט מתוך האתר קילוגרם
בוא נשים זאת בפרספקטיבה, במשך שנה שלמה בהנחה שהמתאמן עושה הכל לפי הספר זה אומר כ-12 ק"ג של שריר לגבר וכ-6 ק"ג לאישה. ובכן בהתחשב במספרים שנאמרו זה לא כזה נורא, אך זה כן נורא בהשוואה למה שהמגזינים מבטיחים לנו ועל הצהרות שווא השקריות כאשר מי שמפרסם אותם (מפתחי גוף מקצועיים) לרוב לוקחים סטרואידים אנאבולים ולא את התכשיר שהם מפרסמים

חבר עלייה של קילו בחודש זה סבבה?
לפני החיטוב עליתי 2 קילו בחודש וסתם עליתי בשומן מיותר
חשבתי מסה הבאה לעלות קילו בחודש
לא הבנתי מה אתה אומר או שואל .
תעשה הכל בהדרגה משקל לא אומר כלום איך אתה נראה זה מה שמשנה .

• פותח/ת השרשור
חבר עלייה של קילו בחודש זה סבבה?
לפני החיטוב עליתי 2 קילו בחודש וסתם עליתי בשומן מיותר
חשבתי מסה הבאה לעלות קילו בחודש
בעליה של 2 קילו בחודש ותוכנית אימונים מתאימה אתה אמור לעלות די נקי ולצבור חתיכת מסת שריר,כניראה שאו התוכנית או התזונה לוקה בחסר.

בעליה של 2 קילו בחודש ותוכנית אימונים מתאימה אתה אמור לעלות די נקי ולצבור חתיכת מסת שריר,כניראה שאו התוכנית או התזונה לוקה בחסר.
תוכנית ss ותזונה הייתה מעולה, אני יודע את כי שעשיתי fbw עם אותה תזונה ראיתי תוצאות יפות לעומת ss.

לא הבנתי מה אתה אומר או שואל .
תעשה הכל בהדרגה משקל לא אומר כלום איך אתה נראה זה מה שמשנה .
רציתי לשאול האם עליה של קילו בחודש זה נחשב נקי. אם זה קשור אז התוכנית היא ab

שחזרתי מההפסקה התחלתי SS שנמשכה שנה וחצי.
תוצאות :הגעתי למשקל 73 (אכלתי כמו בהמה אבל דאגתי שההמלצות יהיו כמו בתוכנית 2 -1.5 קילו עלייה בחודש) ו18 אחוזי שומן.

את הסקוואט שלי שיפרתי והגעתי בשיא ל32.5 קילו כל צד לRM5 לעומת השיא של 22.5 קילו באימון FBW שהיה לRM10
כלומר 86 RM1 בתכנית הראשונה ובSS הRM1 השתפר ל97 קילו, שזה אומר הפרש של 11 קילו לטובת הSS
לחיצת החזה לא השתפרה כי בשנתיים הראשונות הגעתי ל20 קילו לRM10 בתכנית הראשונה. ובSS בשיא שלי לRM5 הגעתי ל24 קילו כל צד. כלומר אם נשווה את הRM1 שלי לתכנית הראשונה הגעתי ל106 והRM1 בתכנית הSS הגיע בשיא ל101 קילו, כלומר הפרש של 5 קילו לטובת הFBW
בשנה וחצי של SS עלית רק 8 קילו משקל גוף לפי מה שאני מבין
והמשקלים שהגעת אליהם - אני לא יודע אם אתה מודע לזה אבל ב SS מתקמים במשקלים כל אימון שזה אומר 7.5 קילו בשבועיים לפחות, בסקוואט 7.5 קילו בשבוע. עכשיו תחשב לאיזה משקלים היית אמור להגיע בשנה וחצי של SS, תוריד קצת בשביל ריסטים וזה..
מה שאני אומר זה שאולי אתה חושב שעשית SS שנה וחצי אבל אתה לא, אז אל תתן את עצמך בתור דוגמא לזה.

בשנה וחצי של SS עלית רק 8 קילו משקל גוף לפי מה שאני מבין
והמשקלים שהגעת אליהם - אני לא יודע אם אתה מודע לזה אבל ב SS מתקמים במשקלים כל אימון שזה אומר 7.5 קילו בשבועיים לפחות, בסקוואט 7.5 קילו בשבוע. עכשיו תחשב לאיזה משקלים היית אמור להגיע בשנה וחצי של SS, תוריד קצת בשביל ריסטים וזה..
מה שאני אומר זה שאולי אתה חושב שעשית SS שנה וחצי אבל אתה לא, אז אל תתן את עצמך בתור דוגמא לזה.
ניזכרתי עכשיו שחצי שנה עשיתי קצת חיטוב אז בפועל עבדתי שנה.
עליתי 8-8.5 קילו בשנה בתאכלס ,לקחתי גיינר ועדיין לא הצלחתי להגיע לכמויות מזון שאני אמור לאכול אז נתקעתי במשקלים מוקדם. וגם לא תמיד הצלחתי להתמיד ולהגיע 3 פעמים, היו שבועות שהצלחתי להגיע רק פעמיים בשבוע.
בשיא כבר הגעתי ל45 פרס, לחיצת חזה הגעתי ל70, דדליפט 110( עם גב כואב אחרי כל אימון) סקוואט 85 . מתח אני חושב 6 עם קצת משקל(במקום הבנאט אובר) וזהו פה כבר נכנסתי לחיטוב כי הרגשתי שהשמנתי.
בתאכלס אולי אתה צודק לא עבדתי בצורה האופטימלית בשביל להוות דוגמא. עשיתי אולי 65% ממה שמבקשים אבל בפועל בFBW גם התקדמתי יותר מהר וגם עליתי יותר במסת שריר בפלג גוף העליון ופחות צברתי שומן.

למה יש לי הרגשה שכל הבילדרים באשכול הזה זה אותו משתמש?
הבנתי אותך,למרות שאין מחקרים בנושא ,זה נשמע הגיוני מה שאמרת,אבל על ידי תוכנית בילדינג אני גם אתקדם במשקלי עבודה אך לא מהר כמו עם תוכנית ss,אני כבר יודע מהניסיון הדל שלי שאפילו שאני עושה חיטוב הכפלתי ושילשתי תמשקלי עבודה בהכל בחודשיים וחצי,אז על אחת כמה וכמה כשאני אעבור למסה קשה לי להאמין שבמאזן קלורי חיובי ופחמימה בכמויות אני לא אתקדם במשקלי עבודה.בכל אופן אני במעקב של אחוזי שומן היקפים ומסת רזה כל חודש,אז כשאעבור למסה אני אעדכן כל חודש התקדמות במסה רזה ובמשקלים במורכבים ומבודדים.אני רק מתלבט אם להתחיל תמסה מ 10 אחוז או מ 7,8 אחוז ,כי הדיאטן ספורט אמר לי שבמסה הוא לא ייתן לי לעבור ת 15 אחוז שומן.מה לדעתכם עדיף במקרה הזה להתחיל 10 אחוז או 7?

אתה לא תגיע ל-7% שומן, אל תדאג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית