הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הגדרה מתאמן מתחיל

YarinWorkout

מושעה
135
6
נק' מוניטין:
5
135
6
היום מתחיל ss
אחרי 4 חודשים fbwחיטוב
עכשיו השאלה האם אני נחשב למתחיל ויפיק את המירב מss? אני יודע שזה היכולת להתאושש ולצאת מיציבות של הגוף משהו כזה, אז זאת השאלה האם אני עדיין יכול להתאושש כל אימון גם עם אני כבר אחרי 4 חודשים של fbw. בהם העלתי משקלים.
לא חשוב מה המשקלים, השאלה שלי היא האם זה נקבע לפי המשקלים שאני מרים, או לפי כמות הזמן שאני מתאמן?

הוצאת לי תשאלה מהפה,מצטרף לשאלה,האם היכולת לעלות משקלים מאימון לאימון נשמרת גם אחרי שעשיתי חיטוב והעליתי משקלים בחיטוב?בעיקרון זה נחשב לפי היכולת שלך להרים משקלים מאימון לאימון ולא כמות הזמן במכון

• פותח/ת השרשור
הוצאת לי תשאלה מהפה,מצטרף לשאלה,האם היכולת לעלות משקלים מאימון לאימון נשמרת גם אחרי שעשיתי חיטוב והעליתי משקלים בחיטוב?בעיקרון זה נחשב לפי היכולת שלך להרים משקלים מאימון לאימון ולא כמות הזמן במכון
אני יודע אבל השאלה אם יש השפעה כלשהי נגיד הגוף מתרגל לעומס או משו.. צריכים תשובה ממישו מבין

הנוסחא היא אותה נוסחא,

עומס(אימון) -> התאוששות -> הסתגלות.

אם יש לך את היכולת לתת עומס, להתאושש ממנו ולהסתגל אליו כך שאימון אחרי אתה יכול להרים יותר -> אתה מוגדר מתאמן מתחיל.

כי זה אומר שהעומס שהפעלת על המערכת הוא מספיק גבוה כדי לייצר הסתגלות מערכתית.

@Beast and cheat
הבנתי שרפיטו מגדיר מתאמן מתחיל כאחד שיכול לעלות משקלי עבודה מאימון לאימון אם הוא פועל BY THE BOOK.
כלומר בוא ניקח לצורך העניין את התוכנית SS בשביל ההבנה הפשוטה.
אם באימון האחרון אני מגיע ל 80 סקוואט 65 בנץ (אחרי שהתקדמתי מאימון לאימון כמתאמן מתחיל) ואז באימון אחרי בו אני מנסה לעלות משקל בסקוואט ל82.5 אני מגיע לכשל אחרי 3-2 חזרות בכל הסטים, ובאימון בנץ אני מעלה משקל ל66 ומגיע לכשל ב3 חזרות בכל הסטים אני נחשב למתאמן בינוני? ( כמו שאמרתי לפי הספר אומר 2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף עלייה של חצי קילו בשבוע ושינה של 7-8 שעות בלילה ו3 אימונים בשבוע)

@Beast and cheat
הבנתי שרפיטו מגדיר מתאמן מתחיל כאחד שיכול לעלות משקלי עבודה מאימון לאימון אם הוא פועל BY THE BOOK.
כלומר בוא ניקח לצורך העניין את התוכנית SS בשביל ההבנה הפשוטה.
אם באימון האחרון אני מגיע ל 80 סקוואט 65 בנץ (אחרי שהתקדמתי מאימון לאימון כמתאמן מתחיל) ואז באימון אחרי בו אני מנסה לעלות משקל בסקוואט ל82.5 אני מגיע לכשל אחרי 3-2 חזרות בכל הסטים, ובאימון בנץ אני מעלה משקל ל66 ומגיע לכשל ב3 חזרות בכל הסטים אני נחשב למתאמן בינוני? ( כמו שאמרתי לפי הספר אומר 2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף עלייה של חצי קילו בשבוע ושינה של 7-8 שעות בלילה ו3 אימונים בשבוע)
אימון אחד לא אומר כלום. נסה שוב באימון הבא. אבל בכל מקרה כמתאמן מתחיל לא צריך להגיע לכשל, לפני שזה מגיע צריך לעבור לסקוואט קל באמצע השבוע (שלב ביניים בין מתחיל לבינוני, מתאמן מתחיל מתקדם). עדיף להאט מעט קצב ולהמנע מכשל מאשר להתקע ולנסות לצאת ממנו.

אימון אחד לא אומר כלום. נסה שוב באימון הבא. אבל בכל מקרה כמתאמן מתחיל לא צריך להגיע לכשל, לפני שזה מגיע צריך לעבור לסקוואט קל באמצע השבוע (שלב ביניים בין מתחיל לבינוני, מתאמן מתחיל מתקדם). עדיף להאט מעט קצב ולהמנע מכשל מאשר להתקע ולנסות לצאת ממנו.
שמתי לב שאני מתייעץ איתך על הSS אתה כל הזמן שולף דברים חדשים.
פעם אחת אמרת שאת הדדליפט כמתאמן מתחיל מכניסים כל אימון בהתחלה כסט אחד,את המתח בנות אמרת להכניס ביום של הפרס ועכשיו אתה מגלה לי את הסקוואט הקל באמצע השבוע,ואני שואל מדוע זה לא מופיע במדריך SS שאלות ותשובות כל מה שאתה אומר?
כי אותי כבר הצלחת לבלבל, שם בכלל רושמים שאם נתקעים אחרי שני ריסטים בדדליפט וסקוואט זה השלב שהגעתי להיות מתאמן בינוני,ומחליפים תוכנית

• פותח/ת השרשור
פעם אחת אמרת שאת הדדליפט כמתאמן מתחיל מכניסים כל אימון בהתחלה כסט אחד,את המתח בנות אמרת להכניס ביום של הפרס ועכשיו אתה מגלה לי את הסקוואט הקל באמצע השבוע,ואני שואל מדוע זה לא מופיע במדריך SS שאלות ותשובות כל מה שאתה אומר?
כי אותי כבר הצלחת לבלבל, שם בכלל רושמים שאם נתקעים אחרי שני ריסטים בדדליפט וסקוואט זה השלב שהגעתי להיות מתאמן בינוני,ומחליפים תוכנית
מצטרף לשאלה
בעיקר לגבי הדדליפט מי אמר שעושים כל אימון?!

ה-SS משתנה לכיוון המתאמן הבינוני, כשאתה מרגיש שאתה תקוע. שתי העלאות משקל בסקוואט בשבוע, במקום שלוש.
זו רק אופציה, לדעתי עדיף לעבור לליניארית ואחריה לטקסס.

תהיה בטוח שהוא לעולם לא אמר שמתאמן מתחיל צריך לעשות דדליפט כל אימון. ואם כן אז תביא הוכחה שהוא אמר את זה.
בנוגע לסקוואט קל, זאת ממש לא "המצאה חדשה".

תהיה בטוח שהוא לעולם לא אמר שמתאמן מתחיל צריך לעשות דדליפט כל אימון. ואם כן אז תביא הוכחה שהוא אמר את זה.
לא מאמין שהוא יכחיש שהוא אמר את זה, אם כן אני אחפש את זה בהיסטוריה.
וטוב לדעת, רק חבל שזה לא רשום ב"SS שאלות ותשובות" כי אם הייתי יודע את זה קודם לא הייתי נתקע כל כך מהר בסקוואט(80 קילו)
אני אקנה את הספר רק חבל שאין אותו מתורגם לעברית

חבר'ה להרגע, קור רוח. מה שאני אומר מבוסס על הספר עצמו, לא על המאמר, שאם אני זוכר נכון בכלל בוסס על המהדורה השנייה של הספר וכבר יש מהדורה שלישית.
סקוואט - כן, יש סקוואט קל באמצע השבוע, וזה נותן אפשרות למשוך התקדמות פעמיים בשבוע במשך עוד לא מעט זמן, 4+ שבועות (וגם הרבה יותר לעיתים).
צ'ין אפס - אכן חלק מהתוכנית אחרי שבועיים +-
דדליפט - ב4-6 אימונים הראשונים אכן מבוצע כל אימון, מדובר על משקלים קלים, אין טעם להתחיל פאוור קלין באימון השני בתוכנית לפני ששולטים טוב בדדליפט. כמובן שאפשר גם להתחיל עם אימון אחד דדליפט ואימון שני צ'ין אפס ופשוט להכניס את הפאוור קלין מאוחר יותר. לא קריטי.

SS מתחילים עם דדליפט כל אימון, זה כתוב בספר.
צ'ין אפס - אכן חלק מהתוכנית אחרי שבועיים +-
דדליפט - ב4-6 אימונים הראשונים אכן מבוצע כל אימון, מדובר על משקלים קלים
לא מדובר על משקלים קלים כזכור לי, מדובר על כך שבאיזשהוא שלב יהיה קשה למשוך כל אימון ואז רק נכנס הפאוורקלין, הצין אפס ממש לא נכנס לפני הפאוורקלין הוא נכנס רק כשהפאוורקלין נהיה כבד, ואז הדדליפט/פאוורקלין מבוצעים ברוטציה עם הצין אפס ופשיטות גב.

אני הסברתי את זה פה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית