ייעוץ הגדרה מתאמן מתחיל

YarinWorkout

מושעה
135
6
נק' מוניטין:
5
135
6
היום מתחיל ss
אחרי 4 חודשים fbwחיטוב
עכשיו השאלה האם אני נחשב למתחיל ויפיק את המירב מss? אני יודע שזה היכולת להתאושש ולצאת מיציבות של הגוף משהו כזה, אז זאת השאלה האם אני עדיין יכול להתאושש כל אימון גם עם אני כבר אחרי 4 חודשים של fbw. בהם העלתי משקלים.
לא חשוב מה המשקלים, השאלה שלי היא האם זה נקבע לפי המשקלים שאני מרים, או לפי כמות הזמן שאני מתאמן?

SS מתחילים עם דדליפט כל אימון, זה כתוב בספר.
זאת לא ממש הייתה הכוונה שלי, ברור שכל עוד אין מניעה של התקדמות / זמן אפשר לעשות כל תרגיל שתרצה בכל אימון, ההקשר היה בזה שהבחור שם טען שהוא עשה ss ולא הצליח להתקדם, ולהמליץ שם לעשות דדליפט כל אימון זה מגוחך. בהתחלה גם אפשר לעשות פרס דדליפט מתח וסקוואט באותו אימון, זה לא באמת משנה ומעניין כשמרימים מוט ריק בשביל לעבוד על טכניקה.

SS מתחילים עם דדליפט כל אימון, זה כתוב בספר.

לא מדובר על משקלים קלים כזכור לי, מדובר על כך שבאיזשהוא שלב יהיה קשה למשוך כל אימון ואז רק נכנס הפאוורקלין, הצין אפס ממש לא נכנס לפני הפאוורקלין הוא נכנס רק כשהפאוורקלין נהיה כבד, ואז הדדליפט/פאוורקלין מבוצעים ברוטציה עם הצין אפס ופשיטות גב.

אני הסברתי את זה פה
אין שום סדר קדוש והוא גם כותב את זה יפה, שזה משתנה. הרוטציה שדיברת עליה בין פאוור קלין ודדליפט ככה שמבצעים דדליפט כל אימון חמישי היא או לשלב יחסית מתקדם של התוכנית או למבוגרים למשל שההתאוששות שלהם לא טובה כמו של צעירים. כתבתי שאפשר להתחיל עם דדליפט וצ'ין אפס, לא כתבתי שזה מה שהספר אומר. הספר אומר שהצ'ין אפס מתחיל קצת אחרי הפאוור קלין והפאוור קלין קצת אחרי הדדליפט, ולא שם לזה משמעות רצינית, ובצדק.
הספר נותן יותר קו התקדמות מאשר זמנים ספציפיים לכל דבר, ולגמרי בצדק, בדיוק כמו שלא כתוב עם איזה משקל להתחיל - זה משתנה מאוד בין מתאמנים/ות מהרבה סיבות. אבל העקרונות כן זהים.

הספר נותן יותר קו התקדמות מאשר זמנים ספציפיים לכל דבר, ולגמרי בצדק, בדיוק כמו שלא כתוב עם איזה משקל להתחיל - זה משתנה מאוד בין מתאמנים/ות מהרבה סיבות. אבל העקרונות כן זהים.
נכון אתה צודק, אבל עדיין העקרונות מאוד ברורים, סקוואט, פרס, דדליפט, בנצ ופאוורקלין אלו תרגילי הבסיס, כל המטרה היא להתקדם בהם, צין אפס הוא תרגיל עזר מצויין, אבל הוא עדיין תרגיל עזר, ועדיף להתקדם בתרגילי הבסיס לבד מאשר להתחיל להוסיף תרגילי עזר.
הבעיה להתחיל מפאוורקלין היא מהרבה סיבות, העיקרי שהוא מאוד תלוי בדדליפט שלך, אם אתה לא מנתק מוט של 50 קילו מהרצפה, קל וחומר שתתקשה לנקות כל מוט עם משקל כלשהו עליו.
לכן צריך להתחזק בדדליפט קודם, ולכן מבצעים אותו כל אימון, המון מהמתאמנים שלי ביצעו את SS בצורה הזו, והתקדמו יפה מאוד בלי שום כשלים בדדליפט כמה שבועות טובים עד שהכניסו פאוורקלין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית