הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מחשבון BMI

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
כיום ניתן לחשב במחשבון BMI השמנת יתר, השמנה, עודף משקל, משקל בריא, ותת משקל שהאידיאל מבין כולם זה להגיע למשקל בריא.
כמובן שזה לא מתייחס לספורטאים בחדר כושר(מבינוני ומעלה) ולא אומר שהמדד מדויק ב100%

השאלה שלי היא לגבי ההמלצה שנוהגים לתת כאן לאנשים בעלי אחוזי שומן גבוהים ובלי מסת שריר שרק מתחילים להתאמן להתחיל מסה
כאשר יש להם אחוזי שומן מ15% ומעלה עם כרס, איני מבין מדוע לא ממליצים לאנשים כאלה לבצע חיטוב עד 12-10% ורק אז להתחיל את המסה?
הבנתי שהטענה המרכזית שלכם זה שהבנאדם לא יהפך לשחיף .מדד BMI מגדיר טוב מאוד מה זה שחיף והוא סותר את הטענות של ההמלצות פה. אני אתן דוגמא:

אדם בגובה 1.70 בעל משקל 72 עם 18% נטול מסת שריר צריך להגיע ל53 קילו בשביל להיקרא "שחיף" לפי ההגדרה שלכם,כלומר אין שום סקנה שאדם ששוקל 72 ירד ל65-60 קילו בחיטוב ו12 אחוז שומן.
נוסף על כך ברגע שאותו אדם יתחיל את המסה, הוא גם יהיה מרוצה מבחינה ויזואלית מהגוף שלו (יקרה ההפך כאשר יתחיל עם אחוזי שומן גבוהים)
וגם יצטרך לאכול פחות בשביל מסה כי הRMR שלו יורד.
אשמח להבין מדוע ממליצים לאנשים עם אחוזי שומן גבוהים נטולי מסת שריר בעליל להתחיל את המסה שלהם שמנים.

Moshe@
SweetBamba@
yogevnn@
hanan@

נכתב ע"י megetron:
כיום ניתן לחשב במחשבון BMI השמנת יתר, השמנה, עודף משקל, משקל בריא, ותת משקל שהאידיאל מבין כולם זה להגיע למשקל בריא.
כמובן שזה לא מתייחס לספורטאים בחדר כושר(מבינוני ומעלה) ולא אומר שהמדד מדויק ב100%

השאלה שלי היא לגבי ההמלצה שנוהגים לתת כאן לאנשים בעלי אחוזי שומן גבוהים ובלי מסת שריר שרק מתחילים להתאמן להתחיל מסה
כאשר יש להם אחוזי שומן מ15% ומעלה עם כרס, איני מבין מדוע לא ממליצים לאנשים כאלה לבצע חיטוב עד 12-10% ורק אז להתחיל את המסה?
הבנתי שהטענה המרכזית שלכם זה שהבנאדם לא יהפך לשחיף .מדד BMI מגדיר טוב מאוד מה זה שחיף והוא סותר את הטענות של ההמלצות פה. אני אתן דוגמא:

אדם בגובה 1.70 בעל משקל 72 עם 18% נטול מסת שריר צריך להגיע ל53 קילו בשביל להיקרא "שחיף" לפי ההגדרה שלכם,כלומר אין שום סקנה שאדם ששוקל 72 ירד ל65-60 קילו בחיטוב ו12 אחוז שומן.
נוסף על כך ברגע שאותו אדם יתחיל את המסה, הוא גם יהיה מרוצה מבחינה ויזואלית מהגוף שלו (יקרה ההפך כאשר יתחיל עם אחוזי שומן גבוהים)
אשמח להבין מדוע ממליצים לאנשים עם אחוזי שומן גבוהים נטולי מסת שריר בעליל להתחיל את המסה שלהם שמנים.

Moshe@
SweetBamba@
yogevnn@
hanan@
זה מאוד תלוי בבן אדם ובאחוז שומן שלו.הרבה פעמים האחוז שומן גבוהה בגלל חוסר שריר, אז נחלק היחסי דל השומן גדול יותר ובמצב כזה עדיף מסה קודם.

אם מישהו 172 ירד מתחת ל60 או קרוב ל60 ללא מסת שריר:

א) הוא יסבול מאוד בחיטוב דל קלוריות
ב) הוא יראה שחיף בסוף

קח אותי כדוגמא, תחליט מה נראה לך עדיף.
אבל בגדול לרוב המתאמנים המתחילים עלייה במשקל גם אם היא כרוכה בעלייה מסויימת בשומן תראה טוב יותר מאשר חיטוב דל מסה.
וכאמור תמיד צריך לזכור שזה עניין של העדפה
בפורום ריצה במשקל 60 קילו התייחסו אליי כשמנמן.

מבחינת אימונים חבל לבזבז את תקופת ההתחלה לחיטוב כי אפשר להתקדם יפה במשקלי העבודה.

אני במשקלים שונים,
אבא, תרים אותי

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה מאוד תלוי בבן אדם ובאחוז שומן שלו.הרבה פעמים האחוז שומן גבוהה בגלל חוסר שריר, אז נחלק היחסי דל השומן גדול יותר ובמצב כזה עדיף מסה קודם.

אם מישהו 172 ירד מתחת ל60 או קרוב ל60 ללא מסת שריר:

א) הוא יסבול מאוד בחיטוב דל קלוריות
ב) הוא יראה שחיף בסוף
אז אתה טוען שאדם מתחיל בחדר כושר בלי מסת שריר בשיט והמון מסת שומן יראה טוב יותר שיתחיל להתאמן על 18-15% שומן מסה ויעלה ל22-24% בסוף התהליך, מאשר אותו אדם שירד קודם בחיטוב ל11-10 ויגיע בסוף המסה ל15%?

א)אני בדיוק אדם כזה ,ממש לא מרגיש סובל. נמצא בגירעון 700 ביום עם אירובי(400 קלוריות שורף)אוכל בריא ובסוף היום בכלל לא רעב. להפך , אם אני אתחיל מסה עכשיו שאני 17 אחוז שומן אני אסבול.
ב)לפי מדד BMI שישים קילו זה בגדר משקל בריא. רק מ54 זה נחשב תת משקל, וכאמור תת משקל זה מסוכן לבריאות כמובן שלא ארצה להגיע לזה.
קח אותי כדוגמא, תחליט מה נראה לך עדיף.
אבל בגדול לרוב המתאמנים המתחילים עלייה במשקל גם אם היא כרוכה בעלייה מסויימת בשומן תראה טוב יותר מאשר חיטוב דל מסה.
וכאמור תמיד צריך לזכור שזה עניין של העדפה
בפורום ריצה במשקל 60 קילו התייחסו אליי כשמנמן.

מבחינת אימונים חבל לבזבז את תקופת ההתחלה לחיטוב כי אפשר להתקדם יפה במשקלי העבודה.

אני במשקלים שונים,
אבא, תרים אותי
אבל אתה כבר על 12 אחוז שומן עם מעט שריר, אין שום סיבה שאתה תתחיל חיטוב.

Moshe@
SweetBamba@
yogevnn@
hanan@
קודם כל אתה רושם על ההמלצה שנוהגים לתת כאן..אין פה המלצה נהוגה,כנראה את נפלת על כמה פוסטים שהמליצו את אותו דבר לפי האני מאמין שלהם.
האתר לא "ממליץ" על כלום,לכל משתמש יש זכות לומר את דעתו.

עכשיו,תנסה בבקשה לכתוב קצת יותר מסודר וברור לפי נק',משהו מאוד מסורבל לי שם.

ולנושא,אם זה מעניין אותך,אני אמליץ לבחור עם 15% שומן שרוצה להתחיל להתאמן דווקא לבצע חיטוב ולא מאסה.
עכשיו שים BMI בצד,אני לא מבין למה ההקדמה הזו.אמנם בהמשך,אתה מציין משקל מסוים שהבן אדם יקרא בו "שחיף".לא יודע כמה זה נכון להגיד בצורה טוטאלית שאדם גובה 1.70 צריך להגיע ל53 כדי להיות שחיף.

@megetron אתה סתם זורק מספרים. בין 15% שומן ל 18% יש הבדל גדול מאוד וההמלצות יהיו שונות.
גם להגיע למעל 20% זאת לא תהיה המלצה פופלרית.
לדעתי 'סקיני פט' ממוצע עם 15% שומן רק ירוויח מעליה של 10 קילו במשקל ויגיע לאזור 18% שומן. אבל זה דורש תזונה נכונה ואימונים מספיק קשים.
ופוסטים בסגנון 'אני לא עולה במשקל' אבל אין לי תפריט או עושה abc עם 20 סטים ליד קדמית לא מתאימים להגדרה של תוכנית טובה

מכאן שכל אחד יבחר איך מתאים לו להראות

• פותח/ת השרשור
ולנושא,אם זה מעניין אותך,אני אמליץ לבחור עם 15% שומן שרוצה להתחיל להתאמן דווקא לבצע חיטוב ולא מאסה.
עכשיו שים BMI בצד,אני לא מבין למה ההקדמה הזו.אמנם בהמשך,אתה מציין משקל מסוים שהבן אדם יקרא בו "שחיף".לא יודע כמה זה נכון להגיד בצורה טוטאלית שאדם גובה 1.70 צריך להגיע ל53 כדי להיות שחיף.
יש קרטיריון במחשבון BMI שמגדיר מה זה משקל בריא . ומחשבון BMI אומר שזה בין 54-72 קילו לגובה 1.70 ואני לא מדבר איתך על מתאמנים עם מסת שריר בינונית+. אני לא אומר שזה הכי מדוייק אבל בוא נניח שלשקול 60 בגובה 1.70 זה נורמלי ולא נחשב לשחיף, ולשקול 72-74 זה לא נחשב להשמנת יתר אבל חריגה יותר גבוהה מזה כבר לא בריאה והמחשבון מגדיר מה הסכנות (מחלות לב, סוכרת, יתר לחץ דם, סוגים מסוימים של סרטן ועוד)
@hanan זה המצב שלי כרגע במשקל 70 גובה 1.73 ,כפי שאתה רואה אני בין 16-17 אחוזי שומן. אני מבין שאין לי הרבה מסת שריר,אבל למה אני צריך להגדיל עכשיו את הצמיגים שיש לי בצדדים עוד, אם אני יכול להוריד את זה בחיטוב עם אימון כבד בחדר כושר,והרבה חלבון עד משקל 65 עם 12 אחוז שומן?
12272850_10205450045109782_1245033804_n.jpg

12243737_10205450045269786_218066754_n.jpg

12270056_10205450045589794_2048824796_n.jpg

בוא נעזוב הגדרות כמו שחיף או שמן
אני לא יודע מה משקלי העבודה שלך, אבל אני מעריך שהם לא בשמיים.
בחיטוב ל 65 קילו הם ירדו ולהערכתי לא תראה יותר טוב אלא קצת פחות נוזלי.
לעומת זאת עליה של 5 קילו בתקופה של 4-5 חודשים בשילוב אירובי מתון ואולי גם הקפדה על פחמימות במקביל כמובן לתוכנית עם עומס עולה. תייצר לך מראה מוצק יותר והעלייה באחוזי השומן לא תהיה מורגשת.

• פותח/ת השרשור
בוא נעזוב הגדרות כמו שחיף או שמן
אני לא יודע מה משקלי העבודה שלך, אבל אני מעריך שהם לא בשמיים.
בחיטוב ל 65 קילו הם ירדו ולהערכתי לא תראה יותר טוב אלא קצת פחות נוזלי.
לעומת זאת עליה של 5 קילו בתקופה של 4-5 חודשים בשילוב אירובי מתון ואולי גם הקפדה על פחמימות במקביל כמובן לתוכנית עם עומס עולה. תייצר לך מראה מוצק יותר והעלייה באחוזי השומן לא תהיה מורגשת.
צודק ,המשקלים שלי ירדו ב5-10 אחוז בחודשיים האחרונים מאז שהתחלתי חיטוב,אבל זה גם בגלל שהעלתי מספר חזרות(העומס על השריר יותר קטן).
סיימתי SS כמתאמן מתחיל-בינוני . סקוואט היי באר 80 קילו, דדליפט 100 קילו, מתח רחב 7 חזרות על 73 קילו , פרס 42 קילו, לחיצת חזה 65 קילו כולם ל5 חזרות על 73 בנתיים בחיטוב ירדתי ל70 קילו בחודשיים.
תקשיב, הבעיה העיקרית שיל כרגע זה העודף בשר/שומן בצדדים , ברגע שאני יתחיל מסה אני ימשיך לעלות במסת השומן באזור וזה משהו שהייתי רוצה להמנע. אתה טוען שאם ארד ל65 ו12 אחוזי שומן השומן הזה בצדדים לא ירד? זה עניין גנטי או מה? איך נפטרים מהדבר הזה?
יש מצב שיש לי מבנה גוף של אקטומורוף?(נטייה לצבירת שומן ועלייה נמוכה של מסת שריר)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית