הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע ההבדל בין סקוואט HB ל LB

McGregor

משתמש משקיע
6,030
5,394
נק' מוניטין:
3,964
6,030
5,394
היי,

יש למישהו לינק מסודר לשלוח המונה את כל ההבדלים בין HB ל LB + הסברים ?

צודק. ממש לא עד שאי אפשר לרדת יותר, אלא כל עוד אתה לא משחרר שום דבר.
להתרסק על הברכיים זה לא מה שאני ואלכס אוהבים.

נהדר. שריר מתחיל בפעולת המתיחה כבר בסנטימטר הראשון של השלב האקסצנטרי של כל תרגיל. אז מה שהצלחת להבין ממני זה שכל תרגיל מספיק לעשות בטווח תנועה של סנטימטר?
לא, זה לא מה שהבנתי, מה שהבנתי זה שלהגיד "עד המתיחה" זה חסר כל משמעות, כי מתיחה יש גם ברבע סקוואט, גם בחצי וגם בסקוואט מלא.

אז אני עדיין ממתין שתגדיר מה העומק בהיי באר. עד המקסימום כבר הבנו שלא, ועד המתיחה זה טווח שכולל את כל העומקים האפשריים.

ממתין להגדרה.

@stitch הגדיר בערך 70 פעם מה העומק. זו הגדרה שאפילו @coldfire מסכים איתה ולפי @Crossfiter אפילו פועל לפיה. אבל מיודעינו עדיין "ממתין להגדרה".

והדיעה האישית שלי לאור השרשורים האלה, ולא אכפת לי על היבלות של מי אני דורך - LB מיועד לבדיוק שלוש אוכלוסיות, לא יותר ולא פחות:
1) פאוורליפטרים מתחרים.
2) אנשים בעלי פתולגיות ברכיים/מוביליות בקרסול/גב עליון שמונעים מהם לבצע HB.
3) אנשים שאוהבים לספר לעצמם סיפורים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אחרי שהוא הגדיר את העומק כ"מקסימום" הוא חזר בו. ו"עד המתיחה" זה טווח שכולל את כל העומקים בתוכו.

עד כה לא הוא ובטח שלא אתה הגדרתם את העומק הדרוש, ובטח ובטח שלא הסברתם למה דווקא העומק הזה.

אבל העיקר תמשיכו להגיד שהגדרתם. אתם כנראה לא מבינים מה זו הגדרה.

אחרי שהוא הגדיר את העומק כ"מקסימום" הוא חזר בו. ו"עד המתיחה" זה טווח שכולל את כל העומקים בתוכו.

עד כה לא הוא ובטח שלא אתה הגדרתם את העומק הדרוש, ובטח ובטח שלא הסברתם למה דווקא העומק הזה.

אבל העיקר תמשיכו להגיד שהגדרתם. אתם כנראה לא מבינים מה זו הגדרה.

הוא יכול להגדיר את זה כעומק מקסימלי אליו אתה יכול לרדת בלי לאבד מתח וכו׳. למה דווקא העומק הזה זו שאלה אחרת.

הוא יכול להגדיר את זה כעומק מקסימלי אליו אתה יכול לרדת בלי לאבד מתח וכו׳. למה דווקא העומק הזה זו שאלה אחרת.
הוא בהחלט יכול, אבל זה לא מה שהוא עשה.
בנוסף, למה בהיי באר ההגדרה לעומק תלויה בגמישות והשליטה המוטורית של אנשים, אבל בלואו באר ופרונט סקוואט כולם סבבה עם שבירת מקביל?

וזה לפני שאני שואל למה דווקא העומק הזה ומה עושים עם הבעייה שזה לא מדיד.

וזה לפני שאני שואל למה עדיין מרימים בלואו באר יותר, גם באותם עומקים? (ואני לא קונה את זה שבIPF העומק הממוצע הוא פחות עמוק מההיי באר הממוצע בכל תחרות שהתקיימה)

בנוסף, למה בהיי באר ההגדרה לעומק תלויה בגמישות והשליטה המוטורית של אנשים, אבל בלואו באר ופרונט סקוואט כולם סבבה עם שבירת מקביל?

וזה לפני שאני שואל למה דווקא העומק הזה ומה עושים עם הבעייה שזה לא מדיד.

וזה לפני שאני שואל למה עדיין מרימים בלואו באר יותר, גם באותם עומקים? (ואני לא קונה את זה שבIPF העומק הממוצע הוא פחות עמוק מההיי באר הממוצע בכל תחרות שהתקיימה)

נראה לי שהוא מתכוון שבכל הגרסאות זה העומק הנכון. אני חושב שהדיון הזה לא ממש משנה לרוב האנשים גם ככה. ראיתי כאן אולי שני אנשים שבאמת יורדים הרבה מתחת למקביל.

לא , מה שאתה שאלת זה למה לא לעשות פרונט על פני HB כי שניהם כביכול קוואדס ולההמסטרינג יש לנו את ההדדליפט ובין שני אלו הסברתי למה עדיף לעשות HB (ודדליפט).

עכשיו שאתה אומר "זאת מגבלה" אתה מחזיר לHB מול LB ואז הטיעון מקודם חוזר.

אין לי בעיה עם LB , אני אישית חושב שמתאמן שחשוב לו כוח פשוט שיתחזק באיזו רמה שבא לו ושהוא חושב שמתאימה לו.
בקשר למתאמנים כללים לדעתי העיקר שיסקביטו, לא משנה באיזו צורה.
בקשר לספורטאים דעתי ידועה ואין לי כוח לחזור עליה.
1) אתה שקרן, אמרת שאתה לא נכנס לדיון זה יותר!
2) ברור לך שאני מסכים איתך פשוט חוסר לעצמי טחינת מים
3) מעריב לנוער שלום, עשיתי היום "פראן", האם אני בהריון?

נראה לי שהוא מתכוון שבכל הגרסאות זה העומק הנכון. אני חושב שהדיון הזה לא ממש משנה לרוב האנשים גם ככה. ראיתי כאן אולי שני אנשים שבאמת יורדים הרבה מתחת למקביל.
אם זה מה שהוא מתכוון - נהדר. עכשיו רק נשאר להסביר למה בלואו באר זה יקרה מוקדם יותר מבהיי באר, כאשר מדובר על זווית הירך ביחס לקרקע.
כמובן תוך התחשבות שבאותו עומק, בלואו באר יש יותר מתח בשרשרת האחורית ובהיי באר בקוואדס. אז על הטיעון של "בהיי באר המתח בשרשרת האחורית נאבד מאוחר יותר", יש את הטיעון ש"בלואו באר המתח בקוואדס נאבד מאוחר יותר".

שני צדדים לאותו מטבע, וכמו שציינתי כבר - פה קבור הכלב, כאן שורש ההבדלים בין הסגנונות. כל טיעון על מתיחה בשרשרת האחורית יהיה תקף על השרשרת הקדמית בסגנון השני.

אז...
Back to square one.

אז אני עדיין ממתין שתגדיר מה העומק בהיי באר. עד המקסימום כבר הבנו שלא, ועד המתיחה זה טווח שכולל את כל העומקים האפשריים.
תאמין לי שאני כבר לא יודע אם אתה רציני או צוחק. בחיי.
אם זה מה שהוא מתכוון - נהדר. עכשיו רק נשאר להסביר למה בלואו באר זה יקרה מוקדם יותר מבהיי באר, כאשר מדובר על זווית הירך ביחס לקרקע.
כמובן תוך התחשבות שבאותו עומק, בלואו באר יש יותר מתח בשרשרת האחורית ובהיי באר בקוואדס. אז על הטיעון של "בהיי באר המתח בשרשרת האחורית נאבד מאוחר יותר", יש את הטיעון ש"בלואו באר המתח בקוואדס נאבד מאוחר יותר".
גם זה. כל כך הרבה פעמים אמרתי למה ב-LB זה יקרה הרבה לפני ה-HB.
זה כמובן לפני שהברקת עם הקוואדס והתרומה הפתאומית שלהם לבאונס.
כבר חסר מילים.
3) מעריב לנוער שלום, עשיתי היום "פראן", האם אני בהריון?
לא.
אבל אם לא נזהרת - אולי פראן בהריון.

תאמין לי שאני כבר לא יודע אם אתה רציני או צוחק. בחיי.

גם זה. כל כך הרבה פעמים אמרתי למה ב-LB זה יקרה הרבה לפני ה-HB.
זה כמובן לפני שהברקת עם הקוואדס והתרומה הפתאומית שלהם לבאונס.
כבר חסר מילים.

לא.
אבל אם לא נזהרת - אולי פראן בהריון.
אז הקוואדס הם קבוצת שרירים שבהם, בניגוד לשאר, לא מתקיים רפלקס מתיחה? זה מה שאתה רוצה לטעון?

דרך אגב, כשהטיעונים שלך נופלים ואתה עובר ל"אני לא יודע אם אתה רציני או לא" - זה לא עושה את הטיעונים שלך לצודקים. ההיפך. אז אני עדיין מחכה שתגדיר את העומק, ולא פחות חשוב מזה - למה דווקא העומק הזה. אם אתה רוצה להגדיר אותו כ"עד המתיחה" ואין לך רציונאל ספציפי, שגם כולל מתיחה של מה (ושוב - למה), תחסוך. אם אתה רוצה להגדיר כמו שאלכס הציע, נהדר - עכשיו תסביר למה עד העומק שאתה מאבד מתח בשרשרת האחורית ולא הקדמית.

כשלמישהו אין טיעון רציונאלי ועקבי, לא ניתן לדון בצורה רצינית.

אם אתה רוצה להגדיר כמו שאלכס הציע, נהדר
אלכס הציע? תגיד, אתה עושה את עצמך? באמת כבר 70 פעם בשני הדיונים האלה הגדרתי את זה כך, אני באמת - אבל באמת כבר לא יודע אם אתה צוחק או לא.
צודק. ממש לא עד שאי אפשר לרדת יותר, אלא כל עוד אתה לא משחרר שום דבר.

האם יגיע הרגע שגם תתן רציונאל לבחירה שלך? שתסביר אותה? שתסביר למה דווקא עד שאתה לא מרפה את השרשרת האחורית ולא דווקא הקדמית?

אמשיך להמתין.

האם יגיע הרגע שגם תתן רציונאל לבחירה שלך? שתסביר אותה? שתסביר למה דווקא עד שאתה לא מרפה את השרשרת האחורית ולא דווקא הקדמית?
בוא ננסה שוב. בפעם המי יודע כמה.
אתה יכול להגדיר סקוואט כתנועה שמתקיימת עד מילימטר מתחת למקביל. כמו שאני, אלכס ורבים אחרים עושים. כמו שאתה עשית עד שבשרשור אחר פתאום שובר מקביל כבר לא הספיק לך ושלחת את המתאמן לעבוד על העומק שלו. במצב כזה, אין לי מושג איפה יש טווח תנועה גבוה יותר ומעולם לא דנתי בזה.
אתה יכול להגדיר סקוואט כתנועה "מלאה", הכי נמוך שאפשר בלי לאבד מתח בשרירים. כמו שהרבה ווייטליפטרים וקרוספיטרים עושים. במצב כזה ה-HB יקבל באונס הרבה יותר נמוך מ-LB, והסברתי את זה כבר מספיק פעמים. אבל באמת מספיק. יש גבול כמה פעמים אני יכול להקליד את אותו הדבר.
שתסביר למה דווקא עד שאתה לא מרפה את השרשרת האחורית ולא דווקא הקדמית?
אני לא מרפה כלום. השרשרת האחורית היא שמגבילה את העומק בגלל צורת הגוף שלנו. מה לעשות. ביום שהאגן שלנו יתכופף לאחור במקום קדימה, זה ישתנה. עד אז - יש לי הרגשה ש-
אמשיך להמתין.

בוא ננסה שוב. בפעם המי יודע כמה.
אתה יכול להגדיר סקוואט כתנועה שמתקיימת עד מילימטר מתחת למקביל. כמו שאני, אלכס ורבים אחרים עושים. כמו שאתה עשית עד שבשרשור אחר פתאום שובר מקביל כבר לא הספיק לך ושלחת את המתאמן לעבוד על העומק שלו. במצב כזה, אין לי מושג איפה יש טווח תנועה גבוה יותר ומעולם לא דנתי בזה.
אתה יכול להגדיר סקוואט כתנועה "מלאה", הכי נמוך שאפשר בלי לאבד מתח בשרירים. כמו שהרבה ווייטליפטרים וקרוספיטרים עושים. במצב כזה ה-HB יקבל באונס הרבה יותר נמוך מ-LB, והסברתי את זה כבר מספיק פעמים. אבל באמת מספיק. יש גבול כמה פעמים אני יכול להקליד את אותו הדבר.

אני לא מרפה כלום. השרשרת האחורית היא שמגבילה את העומק בגלל צורת הגוף שלנו. מה לעשות. ביום שהאגן שלנו יתכופף לאחור במקום קדימה, זה ישתנה. עד אז - יש לי הרגשה ש-
אתה מתחיל להגיע לנקודה.
אז ההסבר למה לרדת עד ההרפייה בשרשרת האחורית ולא בקדמית, היא שבשרשרת האחורית זה יגיע מוקדם יותר. ולמה זה יגיע מוקדם יותר? הסבר המאה - "בגלל צורת הגוף שלנו".

אתה מתחיל להגיע לנקודה.
אז ההסבר למה לרדת עד ההרפייה בשרשרת האחורית ולא בקדמית, היא שבשרשרת האחורית זה יגיע מוקדם יותר. ולמה זה יגיע מוקדם יותר? הסבר המאה - "בגלל צורת הגוף שלנו".
למעשה, האבולוציה אומרת שזה הסבר המיליוני שנה. לא רק המאה.
מה ההסבר שלך שרק בשרשור האחרון פתאום הקוואדס הרביצו כזאת כניסה? איפה הם היו עד היום?

למעשה, האבולוציה אומרת שזה הסבר המיליוני שנה. לא רק המאה.
מה ההסבר שלך שרק בשרשור האחרון פתאום הקוואדס הרביצו כזאת כניסה? איפה הם היו עד היום?
עד היום הם היו באותו מקום, רק שלא הגענו לנקודה הזאת. לקח לך זמן לתת הגדרה "רצינית".

ואם נשים את הצחוק בצד,
אז למה בדיוק מתח בגלוטאוס מקסימוס יאבד אחרי הקוואדס? מה בצורת הגוף שלנו קובע את זה?
אשמח לשמוע טיעון מעניין.

עד היום הם היו באותו מקום, רק שלא הגענו לנקודה הזאת. לקח לך זמן לתת הגדרה "רצינית".
לקח לי זמן? seriously? אחרי עשר-עשרים פעם שנתתי הגדרה רצינית, סליחה - "רצינית", החלטת להתייחס אליה ולא להמשיך להמתין, אז לי לקח זמן? אוקיי... נלך שנינו לברך שהגיענו.
ואם נשים את הצחוק בצד,
אז למה בדיוק מתח בגלוטאוס מקסימוס יאבד אחרי הקוואדס? מה בצורת הגוף שלנו קובע את זה?
אשמח לשמוע טיעון מעניין.
אתה נהנה לשאול שאלות רטוריות, אז גם לי יש אחת.
כל העולם ואשתו מסכימים שהבאונס מגיע מהגלוטס, המקרבים - וחלקם אפילו אומר ההאמסטרינגס, ירחם השם.
איך הגענו עכשיו לקוואדס? סליחה, לא עכשיו, בהודעה ההיא שרשמת "הקוואדס" יותר פעמים מאשר שמצמצתי בחיים שלי.

2805798-9931013354-2421526-7724001060-863903f2fa251f0867cddcb4beb41665_30356.jpg__thumb

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית