הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה סקוואט ודדליפט

Azorder

משתמש מתחיל
72
3
נק' מוניטין:
28
72
3
אחרי שראיתי את הסרטונים כמה פעמים, נראה לי שהטכניקה טובה בסה"כ.
אשמח לקבל הערות ונקודות לשיפור.

סקוואט (סתם ניסיתי איזה חגורה מעפנה של מישהו, יותר הקשה עלי מאשר הועיל) :

דדליפט:

@Beast and cheat כבר הוכיח לא מעט פעמים בפורום שככל שיורדים נמוך יותר עד למקביל ב-LB סקוואט הטורסו אופקי יותר, ביסט אשמח לקישור.

בכל אנטרופומטריה הנקודה הכי קשה נמצאת במקום שונה. אם אתה לא מסכים איתי אשמח אם תוכיח לי למה כשהפימור מקביל לקרקע זאת הנקודה הקשה ביותר בתרגיל לכל מתאמן.
טוב זאת הוכחה פשוטה, תחשוב שכשאתה עומד, הפימור מקבילה לקרקע, זאת אומרת שהיא בקומפרשן, בעצם נדחסת על עצם הטיביה, ולכן המומנט הוא אפס, מהרגע שאתה יורד הפימור מסתובב לכיוון המקביל, כך שחלק מהכוח בקומפרשן וחלקו מתרוגם לאנרגיה סיבובית, ברגע שהוא הגיע למקביל שם נמצא הרכיב המסובב הגדול ביותר - בעצם המומנט המקסימלי, שום חלק מהכוח לא הולך לקומפרשן וגם לא לטנשן, כל הכוח מנסה לסובב את הפימור.

תחשוב שכשאתה עומד, הפימור מקבילה לקרקע
הפימור מאונכת לקרקע כשאנחנו עומדים.
שחלק מהכוח בקומפרשן וחלקו מתרוגם לאנרגיה סיבובית
לא הבנתי את המשפט הזה. מה זאת אנרגיה סיבובית? אנחנו עובדים בתנועה עם כמה סוגי אנרגיות. האנרגיה הפוטנציאלית הכובדית והאנרגיה האלסטית (שהופכת לאחר הסטרץ' ריפלקס לאנרגיה קינטית). למה בדיוק אתה קורא אנרגיה סיבובית? אני לא מכיר מונח כזה.
ברגע שהוא הגיע למקביל שם נמצא הרכיב המסובב הגדול ביותר - בעצם המומנט המקסימלי,
המומנט מקסימלי שונה בהתאם לאורך טורסו לאומת אורך הפימור. יש לי תמונות להראות לך מSS שיוכיחו את זה. אם תיקח 2 אנשים, אחד עם טורסו ארוך לאומת פמור ושני עם טורסו קצר לאומת פמור אתה תראה שהבחור עם הטורסו הקצר יגיע למומנט מקסימלי בזווית גדולה יותר בין הפמור לרצפה.

לוטם אני הולך להגיד 2 משפטים עכשיו ואני רוצה שתגיד לי אם אתה מסכים איתם, ואם לא תסביר לי עם מה בדיוק אתה לא מסכים כי יש לי הרגשה שיש בינינו טלפון שבור.

"לכל מתאמן יש עומק אידיאלי בLB סקוואט שבו הוא מגיע למתיחה מקסימלית של ההאמסטרינג, ואם מהמצב הזה הוא יעלה למעלה הוא יוכל להשתמש בבאונס מהמתיחה וכתוצאה מכך הסקוואט יהיה אידיאלי. ירידה למעל העומק הזה תגרום לכך שההאמסטרינג לא יגיע למתיחה מקסימלית וירידה מתחת לעומק הזה תגרום לכך שההאמסטרינג יאבד מהמתיחות שלו, ולכן כל מתאמן צריך למצוא את העומק האידיאלי שלו שבו הוא יכול לנצל את הסטרץ' ריפלקס כדי לקבל באונס מהתחתית.

1221.JPG

הפימור מאונכת לקרקע כשאנחנו עומדים.
צודק טעות כתיב. התכוונתי מאונכת.
לא הבנתי את המשפט הזה. מה זאת אנרגיה סיבובית?
אני ינסה להסביר לך בדוגמא אחרת, כך לדוגמא וויטליפטר שמניף 200 קילו.
כשהוא מסיים את ההנפה ונועל את המרפק האמה נמצאת בקומפרשן על הזרוע, בעצם אותו וויטליפר יכול להמשיך להחזיק את ה-200 קילו האלה המון זמן, מהסיבה שהמומנט שהמוט מפעיל עליו הוא אפס, אבל תאר לך מה יקרה אם אותו וויטליפטר יכופף אפילו מעט את המרפק, חלק מהכוח יתורגם לכוח דוחס, וחלקו יתורגם לכוח מסובב, כי הוא מנסה לסובב את הזרוע, ואז אותו ליפטר יזרוק את המוט, אין לו שום סיכוי להחזיק את המוט הזה בצורה כזו.

אותו דבר בסקוואט, כשאתה עומד, כל הכוח שמפעיל המשקל גוף והמוט דוחסים את כל האיברים לתוך הרצפה, אבל כולם מאונכים לרצפה, אז הם בעצם בקומפרשן, המומנט הוא אפס. ברגע שהפימור מתחילה להסתובב לכיוון המקביל, הכוח יותר מתורגם לכוח סיבובי.

מקווה שהבנת, קצת קשה לי להסביר את זה בכתב.
לכל מתאמן יש עומק אידיאלי בLB סקוואט שבו הוא מגיע למתיחה מקסימלית של ההאמסטרינג, ואם מהמצב הזה הוא יעלה למעלה הוא יוכל להשתמש בבאונס מהמתיחה וכתוצאה מכך הסקוואט יהיה אידיאלי. ירידה למעל העומק הזה תגרום לכך שההאמסטרינג לא יגיע למתיחה מקסימלית וירידה מתחת לעומק הזה תגרום לכך שההאמסטרינג יאבד מהמתיחות שלו, ולכן כל מתאמן צריך למצוא את העומק האידיאלי שלו שבו הוא יכול לנצל את הסטרץ' ריפלקס כדי לקבל באונס מהתחתית.
אני לא מסכים, הבאונס הכי טוב שהתקבל מהשרשרת האחורית יקרה במקביל, כי שם הטורסו הכי אופקי, אני כן מסכים שאצל כל אחד הטורסו יראה בזווית שונה בהתאם לאנטרופומטריה, אבל כל אחד ביחס לעצמו יהיה עם הטורסו הכי אופקי כשהוא בקו המקביל, זאת בדיוק הסיבה למה ריפטו מלמד סקוואט עד מקביל.

אבל תאר לך מה יקרה אם אותו וויטליפטר יכופף אפילו מעט את המרפק, חלק מהכוח יתורגם לכוח דוחס, וחלקו יתורגם לכוח מסובב, כי הוא מנסה לסובב את הזרוע, ואז אותו ליפטר יזרוק את המוט, אין לו שום סיכוי להחזיק את המוט הזה בצורה כזו.
אוקיי. זה לא אנרגיה סיבובית. זה מה שקורה כשווקטור הכיוון של הכוח הגרביטציוני פועל לא על ציר אחד אלה על שני צירים. מדובר על אותה אנרגיית כבידה שפעלה קודם פשוט עכשיו היא פועלת גם בצירה האופקי וגם באנכי ולא רק באנכי.
אותו דבר בסקוואט, כשאתה עומד, כל הכוח שמפעיל המשקל גוף והמוט דוחסים את כל האיברים לתוך הרצפה, אבל כולם מאונכים לרצפה, אז הם בעצם בקומפרשן, המומנט הוא אפס. ברגע שהפימור מתחילה להסתובב לכיוון המקביל, הכוח יותר מתורגם לכוח סיבובי.

מקווה שהבנת, קצת קשה לי להסביר את זה בכתב.
הבנתי למה אתה מתכוון. כמו שאמרתי, זה לא כוח נפרד אלה אותו הכוח שפשוט הוקטור שלו מפורק לשני צירים.
הבאונס הכי טוב שהתקבל מהשרשרת האחורית יקרה במקביל, כי שם הטורסו הכי אופקי
בדקתי את העניין, ניסיתי לבצע גוד מורנינג ממצבים שונים. אני חושב שאתה צודק. אני לא מצליח למצוא טענה שתסתור את זה שבטורסו הקרוב ביותר להקבלה תיווצר המתיחה הגדולה ביותר.

קצת איבדתי אתכם אבל השעה מאוחרת אז כנראה שאצטרך להתעמק רק מחר.

בכל אופן,
מעבר לכך, יש עוד עיניין, והוא הכוח הפוטנציאלי של השריר בנקודה ספציפית, בה יש מקסימום אקטינים ומיוזינים שמסוגלים לייצר תנועה, אבל עדיין יש עוד מקום לתנועה.
רק חייב להעיר - טבלת האורך-מתח שמראים בקורסי מדריכים לא כל כך מדוייקת, יש איתה בעייה גדולה. היא תקפה למצב מת, כן, אבל כשמערבים את הפרמטר של רפלקס המתיחה היא לא מדוייקת.
לא יודע אם אתה זוכר איך היא נראית אבל בגדול היא מראה שבשני הקצוות השריר יכול להפעיל מעט כוח ובאמצע הרבה (בכללי), והנתון הזה לא לוקח בחשבון את האפשרות של הגעה לקצה הארוך של השריר תוך כדי כיווץ אקצנטרי עם משקל כבד, מה שיגרום לקונצנטרי שיתבצע עם רפלקס המתיחה להיות משמעותית חזק יותר.

מצד שני אפשר לטעון שכל ההשוואות בין האורכים תקפות במידה ומדובר על אותו מצב (מת VS רפלקס מתיחה), ולהגיד שזו הסיבה שברבע סקוואט מרימים יותר. אבל אני חושב שזה לא אומר שבהכרח השרירים מייצרים יותר force, אלא יותר בגלל שהמומנט שעובד כנגדם קטן יותר מהסיבות שציינת ללמה כשהירך מקביל לקרקע המומנט גדול יותר.

אז אני לא ממש יודע לתת לך טבלה משלי, שכוללת את רפלקס המתיחה (שהוא בפני עצמו תלוי גם כמובן במשקל ובמהירות החלק האצנטרי - הרבה פחות שחור ולבן והרבה יותר אפור).
אבל רק רציתי לציין, שההתבססות על הטבלה הזו תהיה בעייתית.

קצת איבדתי אתכם אבל השעה מאוחרת אז כנראה שאצטרך להתעמק רק מחר.

בכל אופן,

רק חייב להעיר - טבלת האורך-מתח שמראים בקורסי מדריכים לא כל כך מדוייקת, יש איתה בעייה גדולה. היא תקפה למצב מת, כן, אבל כשמערבים את הפרמטר של רפלקס המתיחה היא לא מדוייקת.
לא יודע אם אתה זוכר איך היא נראית אבל בגדול היא מראה שבשני הקצוות השריר יכול להפעיל מעט כוח ובאמצע הרבה (בכללי), והנתון הזה לא לוקח בחשבון את האפשרות של הגעה לקצה הארוך של השריר תוך כדי כיווץ אקצנטרי עם משקל כבד, מה שיגרום לקונצנטרי שיתבצע עם רפלקס המתיחה להיות משמעותית חזק יותר.

מצד שני אפשר לטעון שכל ההשוואות בין האורכים תקפות במידה ומדובר על אותו מצב (מת VS רפלקס מתיחה), ולהגיד שזו הסיבה שברבע סקוואט מרימים יותר. אבל אני חושב שזה לא אומר שבהכרח השרירים מייצרים יותר force, אלא יותר בגלל שהמומנט שעובד כנגדם קטן יותר מהסיבות שציינת ללמה כשהירך מקביל לקרקע המומנט גדול יותר.

אז אני לא ממש יודע לתת לך טבלה משלי, שכוללת את רפלקס המתיחה (שהוא בפני עצמו תלוי גם כמובן במשקל ובמהירות החלק האצנטרי - הרבה פחות שחור ולבן והרבה יותר אפור).
אבל רק רציתי לציין, שההתבססות על הטבלה הזו תהיה בעייתית.
לא כל כך הבנתי על איזה טבלה אתה מדבר 😕

בכל אופן, יש הרבה גורמים שישפיעו על היכולת של השריר לפתח כוח, האורך מתח הוא אחד הגורמים אבל לא היחיד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית