הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע דדליפט - תרגיל גב או רגליים?

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך

Y0na

משתמש פעיל
415
65
נק' מוניטין:
137
415
65
אני רואה יותר מידי דעות חלוקות בנושא..חלק שמים בגב וחלק שמים ברגליים
כל פעם שאני עושה דדליפט אני מרגיש הרבה יותר את הרגליים, ובגב רק את הגב התחתון ולא את הlats
בהנחה ומתאמן מסוים עושה AB, לאן משייכם את הדדליפט לעבודת גב או רגליים?

בדדליפט עובדים שרירי הרגליים, כולל זוקפי גו (שכאן נובעת הטעות הנפוצה "דדליפט עובד על הגב").
זוקפי הגו הם שרירים שנמצאים לנו לאורך כל עמוד השדרה, הם מבצעים פשיטה של הגו (לקיחת כל הגוף אחורה).
לטיסימוס דורסי (הרחב גבי) אינו עובד בדדליפט.

בדדליפט עובדים שרירי הרגליים, כולל זוקפי גו (שכאן נובעת הטעות הנפוצה "דדליפט עובד על הגב").
זוקפי הגו הם שרירים שנמצאים לנו לאורך כל עמוד השדרה, הם מבצעים פשיטה של הגו (לקיחת כל הגוף אחורה).
הלטיסימוס כן עובד הוא מבצע פשיטה בכתף ברגע שאתה משאיר את המוט קרוב לגוף

אני רואה יותר מידי דעות חלוקות בנושא..חלק שמים בגב וחלק שמים ברגליים
כל פעם שאני עושה דדליפט אני מרגיש הרבה יותר את הרגליים, ובגב רק את הגב התחתון ולא את הlats
בהנחה ומתאמן מסוים עושה AB, לאן משייכם את הדדליפט לעבודת גב או רגליים?
אי אפשר לשייך אותו ספציפית, הוא עובד על כל קבוצות השרירים הגדולות בגב וברגליים, נהוג לשייך אותו כתרגיל לשרשרת האחורית.
לרחב גבי יש תפקיד מאוד חשוב בדדליפט, וזה להשאיר את המוט באמצע כף הרגל ולא לתת למוט לברוח קדימה.

קונצנטרית אין שאלה, הוא תרגיל רגליים נטו.
הגב עובד רק איזומטרית, הנקודה היא שהמשקלים הגבוהים של דדליפט גורמים גם לעבודה האיזומטרית הזאת להיות קשה מאד, לכן אפשר לומר שזה תרגיל שעובד קשה גם על הגב. לא רק רחב גבי, אגב, אלא גם טרפזים.

אני אשנה את הדרך שאתה צריך לחשוב על זה. למה לעזאזל לשים זוקפים באותה קבוצה עם גב? זה כמו שתשים את הבטן בקבוצה של החזה. העבודה העיקרית של הזוקפים מגיעה בתרגילי רגליים. היא חלק מהפוסטיריאור ציין שכולל את הגלוטס ההאמס והזוקפים. אליהם צריך לשייך אותו. "אימון רגליים" צריך לכלול בתוכו את הזוקפים לא אימון גב. ואני לא חושב שיש ויכוח בכלל אם הלטס או הרגליים עובדים יותר בדדליפט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית