הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מישהו שמע/ניסה את תוכנית הLP?

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך
לא ניסיתי את התוכנית, אבל זה נראה כמו תיאוריה יפה וקשקוש ברמה הפרקטית.
אם אתה מתאמן בעצימות הנכונה 3 סטים של 5 הם גם ככה קשים ויש יותר סיכוי שהאימון ייראה כמו 5,4,2 ומאשר 5,5,8 אלא אם מראש בחרת משקל שגוי.
ולכן הבסיס להתקדמות בתוכנית שלו נראה בעייתי.
אם אתה מחפש שיטה מעניינת תקרא על dup.

אין לי ניסיון איתה אבל אני מכיר מישהו שהתקדם בה טוב. כעיקרון, ברוב הימים זה יהיה משהו כמו 5-5-6 אבל מה שטוב בתוכנית הוא שכשאתה עושה ריסט יכול להיות משהו כמו 5-5-8 או אפילו 5-5-10 ששם אתה קובע גם PR לנפח, דומה ל5/3/1 שבה אתה גם עושה בסט האחרון (הכבד ביותר) מקס' חזרות וזה משהו שגם תורם להתקדמות.

חיסרון גדול בתוכנית הזאת הוא שאתה צריך די לבנות אותה לעצמך וזה משהו שלא כל מתחיל ידע לעשות.

אגב, LP זה לא השם של התוכנית (כמו שהצגת בכותרת). LP זה Linear Progression.

אין תכנית מושלמת.

יש התאמה אידיאלית למתאמן, זה נעשה ע"י נסיון של מאמן או של המתאמן.

יצא לי להתקל בהמון תכניות מעולות שנוגדות אחת את השניה באופן מוחלט, שהביאו מתאמנים שונים לתוצאות מעולות.

מה שטוב בתוכנית הוא שכשאתה עושה ריסט יכול להיות משהו כמו 5-5-8 או אפילו 5-5-10 ששם אתה קובע גם PR לנפח
זה משהו שנראה לי רע מאד. בריסט אתה אמור להקל על עצמך, זאת המשמעות של ריסט.
אני בכלל לא אוהב את הקטע הזה של 5+ חזרות. גם כשעשיתי ואריאציה של 5/3/1 עשיתי אותה עם מספר קבוע מראש של חזרות בסט האחרון (2 מעל מה שהיה צריך) ולא באופן בלתי מוגבל.

אני בכלל לא אוהב את הקטע הזה של 5+ חזרות. גם כשעשיתי ואריאציה של 5/3/1 עשיתי אותה עם מספר קבוע מראש של חזרות בסט האחרון (2 מעל מה שהיה צריך) ולא באופן בלתי מוגבל.

בדיוק. זה גרוע בשני המקרים. במקרה של ריסט זה דופק את הריסט. במקרה שהמתאמן יחסית מתקדם זה לא משנה כי במקרה הטוב לפעמים יצאו 6 חזרות ולא 5 (וכנראה שלא).
זה יכול לעבוד כמה שבועות, לא יותר מזה.

לא יודע עד כמה זה נכון. ריסט זה לא דילואוד, אתה ממשיך להתקדם במשקלי עבודה ולאט לאט גם ככה אתה תוריד את מספר החזרות בסט האחרון.
הרעיון מאחורי זה הוא להוסיף נפח שיתרום לעלייה במסת שריר (לא מדבר על מספר החזרות בסט, אלא פשוט תוספת נפח). לא נראה לי שזה מה שידפוק את ההתקדמות שלך. מה שגם כמו שאלכס אמר (קוראים לcoldfire אלכס נכון?), אתה גם ככה תצליח 5 חזרות רוב האימונים.

לדעתי, הסיבה היחידה שלא הייתי הולך על התוכנית היא שמתאמן מתחיל לא מספיק מנוסה כדי להתאים לעצמו תוכנית (זאת גם הסיבה שהליניארית של קנדיטו היא לא הבחירה הכי חכמה למתאמן מתחיל), ומתאמן כזה צריך לקחת תכנית מוכנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית