הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש אמת בדבר?

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
בדרך כלל במאמרים מהסוג הזה מתפרסמות הכותרות הכי מפוצצות שאינן בהכרח נכונות.
אין מה לקחת את המאמר הזה כמובן מאליו.

נערך לאחרונה:
YNET מעולם לא בדיוק מקור אמין...
אבל בכל זאת, נראה שמדובר במחקר גדול..שימו לב כמה הם שכחו לציין שמדובר באנשים שלא עסקו בפעילות גופנית..

ynet - בריאות - מחקר בן 23 שנה: הרבה בשר וביצים - יותר שבץ מוחי

מדובר במחקר גדול...רק ששכחו לציין את התנאים
אם תצליח להשיג את המחקר האמיתי זה יהיה מעולה.
ד"ר איתי גל אוהב לכתוב אין סוף שטויות.. העיקר בשביל הכותרות.. בפועל השטויות שלו נוגדות ב180 מעלות את המחקר.

יצא לי לקרוא כתבה שלו שהוא אמר "החוקרים ממליצים לא לצרוך מוצרים מן החי"

קראתי את המחקר, המלצות החוקרים היו "תאכלו בשר רזה, עוף, דגים, וביצים"

ככה שאני לא סומך על מילה ממה שהוא כותב

"החוקרים איפיינו את כל אחת מהקבוצות אלה שצרכו יותר חלבון אחוז ניכר מהם היו בעלי צבע עור שחור, מעשנים, שאינם עוסקים בפעילות גופנית שגרתית וחסרי חינוך על תיכוני. לעומתם, אלה שאכלו פחות חלבון, היו בסיכוי מופחת לסבול מהשמנת יתר או ליטול תרופות מפחיתות כולסטרול."

אם תצליח להשיג את המחקר האמיתי זה יהיה מעולה.
התקציר כאן. לא מצאתי את המלא בחינם אבל @Moshe ואחרים בטח יכולים לעשות זאת.
upload_2015-11-30_11-54-32.png

"החוקרים איפיינו את כל אחת מהקבוצות אלה שצרכו יותר חלבון אחוז ניכר מהם היו בעלי צבע עור שחור, מעשנים, שאינם עוסקים בפעילות גופנית שגרתית וחסרי חינוך על תיכוני. לעומתם, אלה שאכלו פחות חלבון, היו בסיכוי מופחת לסבול מהשמנת יתר או ליטול תרופות מפחיתות כולסטרול."
לא לגמרי ברור לי למה ציטטת את זה, אבל שים לב שצריכת חלבון לא נמצאה קשורה לסיכון, רק בשר אדום וביצים לא יצאו טוב. מאחר ולא קראתי את המחקר, קשה לדעת אם הם הגיעו למסקנות שלהם אחרי שהם לקחו בחשבון גורמי סיכון ידועים כמו אלה שציטטת. אני משער שכן, אבל גם כשמשקללים עבור כל אלה עלול להשאר אפקט שיורי שנקרא Adherence effect והוא מבטא את העובדה הכללית שמי שהרבה באכילת בשר אדום, בשר מעובד וביצים בשנים המדוברות היו אותם חלקים בציבור שבאופן כללי פחות מקפידים על בריאותם (כי הצריכה של אלה היתה בניגוד להמלצות). מאחר וכאמור המחקר השלם אינו בידי, אני לא יודע גם אם נבדקה תוחלת החיים הכללית של האנשים, מה שהיה יכול לרמוז לגבי השאלה הזאת: אם הסיבה קשורה באמת לניהול אורח חיים פחות בריא באופן כללי, אפשר לצפות לפגיעה משמעותית בתוחלת החיים גם מסיבות שונות מאלה שנבדקו במחקר, שהם ארועים מוחיים.

התקציר כאן. לא מצאתי את המלא בחינם אבל @Moshe ואחרים בטח יכולים לעשות זאת.
צפה בקובץ המצורף 31455

לא לגמרי ברור לי למה ציטטת את זה, אבל שים לב שצריכת חלבון לא נמצאה קשורה לסיכון, רק בשר אדום וביצים לא יצאו טוב. מאחר ולא קראתי את המחקר, קשה לדעת אם הם הגיעו למסקנות שלהם אחרי שהם לקחו בחשבון גורמי סיכון ידועים כמו אלה שציטטת. אני משער שכן, אבל גם כשמשקללים עבור כל אלה עלול להשאר אפקט שיורי שנקרא Adherence effect והוא מבטא את העובדה הכללית שמי שהרבה באכילת בשר אדום, בשר מעובד וביצים בשנים המדוברות היו אותם חלקים בציבור שבאופן כללי פחות מקפידים על בריאותם (כי הצריכה של אלה היתה בניגוד להמלצות). מאחר וכאמור המחקר השלם אינו בידי, אני לא יודע גם אם נבדקה תוחלת החיים הכללית של האנשים, מה שהיה יכול לרמוז לגבי השאלה הזאת: אם הסיבה קשורה באמת לניהול אורח חיים פחות בריא באופן כללי, אפשר לצפות לפגיעה משמעותית בתוחלת החיים גם מסיבות שונות מאלה שנבדקו במחקר, שהם ארועים מוחיים.
אם קבוצות המחקר לא דומות המחקר לא שווה כלום.

אם קבוצות המחקר לא דומות המחקר לא שווה כלום.
אני לא הייתית ממהר להדביק את התוית "לא שווה כלום", ומכל מקום גם כשהקבוצות דומות הן יכולות להיות דומות רק מבחינת מספר לא גדול של פרמטרים שהחוקרים חשבו עליהם כרלבנטיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית