הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית העלאת מסה ללא משקולות / תרגילים מורכבים

• פותח/ת השרשור roeebs
  • פורסם בתאריך

roeebs

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
אהלן,
בארבעה~ החודשים האחרונים ניסיתי לעשות SS אבל הלך לי גרוע מאוד. אמנם כן עליתי כמה קילוגרמים ובמשקלים אבל פשוט לא הצלחתי לעשות את התרגילים עם טכניקה טובה, חוץ מהבנץ' ואולי הoverhead.
יש לי עקמת, פלטפוס בדרגה גבוהה וקריסה של כפות הרגליים פנימה (אפילו לא באופן סימטרי) כך שמאוד קשה לי לעשות את התרגילים האלה ובמהלך החודשים האלה נפצעתי כמה פעמים - הפעם האחרונה הייתה הכי קשה בסקוואט עם שבר תלישה באיזור ירך שמאל / מפשעה (בסך הכל 20 קילו על המוט).
קראתי וקראתי מדריכים, ראיתי ערוצים ביוטיוב וקראתי את רוב starting strength אבל אני פשוט לא מאמין שאני יכול לעשות את התרגילים האלה.

לכן עם כל הצער שבדבר אני רוצה תוכנית אימונים ללא תרגילים מורכבים, או אפילו ללא משקולות אם זה אפשרי. אני יודע שזה פחות אפקטיבי אבל אני מרגיש שאין לי ברירה. להעלות כמה שיותר מסת שריר - אימונים אינטנסיביים ומוכן גם לאכול במשרה מלאה..

אשמח לתוכנית / יעוץ וכו'..

תודה רבה!

נערך לאחרונה:
עם כל הרצון לעזור - הלוואי ויכולתי, אי אפשר.
לא מכירה את המונחים הבאים ביחד:
עלייה במסת שריר - תכנית ללא משקולות - (למרות זאת) אימונים אינטנסיביים - ללא תרגילים מורכבים.
אם מישהו יצליח להעלות לך תכנית כפי שביקשת, שאפו.

טכניקה - חייב לעבוד על זה, כל הזמן.
רגישות במפרקים - בחר עם מקצועי תרגילים שתוכל לבצע בצורה נכונה, עם משקולות.

חוששני שאתה מצפה לתוצאות מסוימות ללא הדרך להשיג אותן. (גם אם אתה מוכן לאכול במשרה מלאה)

• פותח/ת השרשור
עם כל הרצון לעזור - הלוואי ויכולתי, אי אפשר.
לא מכירה את המונחים הבאים ביחד:
עלייה במסת שריר - תכנית ללא משקולות - (למרות זאת) אימונים אינטנסיביים - ללא תרגילים מורכבים.
אם מישהו יצליח להעלות לך תכנית כפי שביקשת, שאפו.

טכניקה - חייב לעבוד על זה, כל הזמן.
רגישות במפרקים - בחר עם מקצועי תרגילים שתוכל לבצע בצורה נכונה, עם משקולות.

חוששני שאתה מצפה לתוצאות מסוימות ללא הדרך להשיג אותן. (גם אם אתה מוכן לאכול במשרה מלאה)

אימון לא חייב להיות עם משקולות בשביל להיות אינטנסיבי. יש מספיק דרכים להפיק אימון קשה ממשקל הגוף.
את לא יכולה להיות יותר טועה כשאת אומרת שאני מצפה לתוצאות בלי דרך.. הסברתי שלמדתי ולמדתי ולמדתי ולא הצלחתי ליישם בשום דרך בגלל מגבלות רפואיות. מעבר לשבר ברגל נפצעתי עוד כמה פעמים וזה פשוט לא עניין אותי רק המשכתי והמשכתי.. לא יודע איך יכלת להגיע למסקנה כזאת.

לפי התיאור שלך. תתחיל מפגישה עם פיזיוטרפיסט לדעת מה אתה יכול לעשות ומה לא.
לא ברור לי מה הכוונה שלך באימון ללא משקולות, כי אם אתה יכול לעשות שכיבות סמיכה אתה יכול לעשות לחיצת חזה ואם אתה יכול לעשות מתח אז כמובן תרגילי משיכה אחרים.

• פותח/ת השרשור
לפי התיאור שלך. תתחיל מפגישה עם פיזיוטרפיסט לדעת מה אתה יכול לעשות ומה לא.
לא ברור לי מה הכוונה שלך באימון ללא משקולות, כי אם אתה יכול לעשות שכיבות סמיכה אתה יכול לעשות לחיצת חזה ואם אתה יכול לעשות מתח אז כמובן תרגילי משיכה אחרים.

כל תרגיל שדורש יציבה נכונה בעייתי כמו סקוואט, דדליפט, פרס..
אני יכול לעשות לדוגמא שכיבות סמיכה ומתח מכיוון שאין הרבה עומס על המקומות הבעייתים שציינתי.

• פותח/ת השרשור
יש מספיק דרכים להפיק אימון קשה ממשקל הגוף.
אף אחד לא אמר שלא. אבל תבדיל בין אימון קשה לאימון עצים. למשל לרוץ מרתון אני מאמין שזה מאוד קשה אבל זה אימון בעצימות נמוכה מאוד שלא יעודד גדילה במסת שריר.
באימוני משקל גוף הבעיה היא להעלות בהדרגה את העומס, בגלל זה אתה כנראה תגדל בתקופה הראשונה אבל אחרי זמן קצר הגדילה תיעצר.

תתחיל מפגישה עם פיזיוטרפיסט
חפש פיזויותרפיסט שמכיר טוב את התחום, ושיהיה מוכן גם להיות מעין מאמן שלך כמה אימונים ראשוניים בהם תחליטו ביחד איך אתה ממשיך. בין SS לתרגילים נגד משקל גוף יש מרחב די גדול של אפשרויות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית