עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
קראתי את השרשור ששלחת ועדיין חסר לי משהו, אני אסביר את הרקע שלי ואת הרקע לשאלה:
אני מתאמן סביבות 4 שנים עושה AB כ-4 פעמים בשבוע, אוכל מסודר ונכון וחי מתקופה לתקופה (חורף מסה וקיץ חיטוב), עובד עם משקלי עבודה די מכובדים (סקוואט 125 קילו -12 חזרות, בנץ' פרס 100 קילו-6 חזרות, אוברהד פרס 50 קילו -8 חזרות, מתח עם תוספת 15 קילו 8 חזרות , מקבילים רחב עם תוספת של 25 קילו 12 חזרות), ברור שמשקל "מכובד" זה אינדיבידואלי אבל רק רציתי להדגיש שאני קצת מעבר למתאמן מתחיל.
צורת האימונים שלי נלקחה ממאמן שעבד עם יאיר להב וזה אומר שבכל תכנית מגדירים מספר חזרות לכל תרגיל (נניח 12 חזרות) ובמידה והצלחתי נניח 12 חזרות אני מעלה מעט משקל, אם לא הצלחתי אני מוריד, בצורה הזאת התקדמתי מאוד בשנתיים האחרונות (בשילוב של תזונה נכונה).
ברור שבחירת התרגילים היא פקטור משמעותי אבל אני מניח שפה לא תהיה לנו מחלוקת שכן אני מבלה רוב האימון ליד הכלוב או עם דאמבלים ליד הספסל.
קראתי הרבה מאמרים על היפרטרופיה (של דוקטורים ולא של ילדים בני 15) שאומרים שטווח 6-15 חזרות הוא מיועד להיפרטרופיה אופטימלית כאשר עד 5 חזרות נועד לכוח מתפרץ בעיקר (כמובן שגם פה תהיה היפרטרופיה אבל לא אופטימלית כמו 6-15 חזרות), לגבי התקדמות במידה ואני מתקדם במשקלים גם במתכונת הנוכחית שלי האם זה בסדר ? , כשאתה אומר התקדמות עד כמה אני עוד אוכל להתקדם ? ,אני שוקל 80 קילו (בן 37) ולא נראה לי שיש לי עוד הרבה משקל להעלות בסקוואט\בנץ' וכו'
זו לא dup . בdup אתה מחליף טווח חזרות כל אימון.השאלה בהחלט טובה.
קודם כל יש הבדל ברמה שלך בין הבנץ' שהוא טוב פלוס, הסקווט הוא בסדר-טוב והפרס קצת בסדר כך שבהחלט יש לאן לשאוף להתקדם.
שביל הזהב הוא לרוב
3 סטים של 5-6 חזרות עם מנוחה מוגבלת בתרגילים הגדולים סקווט, בנץ', פרס, דדליפט (5*1) פלוס תרגיל עזר לכל תרגיל בסגנון 2 סטים של 8 ומוסיפים תרגיל יד קדמית/אחורית/בטן ל 10 חזרות עד 2 סטים.
מתכונת כזאת צפויה לעודד היפרוטרפיה במקביל להתקדמות בכוח.
אתה יכול לחפש חומר על dup זאת שיטה מעניינת
צודק, הייתי צריך לכתוב בנוסף תחפש חומר על dupזו לא dup . בdup אתה מחליף טווח חזרות כל אימון.
בבנץ' פרס של 3-5 חזרות, בסטים של עבודה אתה צריך לנוח לפחות 3 דקות לדעתי. אם אתה נח דקה וחצי בין הסטים זה אומר שהיית יכול לשים יותר משקל אם היית נח 3 דקות, וזה אומר שלא מיצית את הרעיון של טווח חזרות נמוך.אז בעצם הרעיון של 8-12 חזרות לא יתרום להיפרטרופיה במידה ומשקלי העבודה עולים ?
מה לגבי השיטה שציינתי שמגדירים מספר חזרות (נניח 5 חזרות בנץ' פרס) ובמידה והצלחתי אני מעלה 1.25 קילו בכל צד, הבמידה ולא הצלחתי אני מוריד 1.25 קילו בכל צד, בשיטה הזאת התקדמתי די יפה במשקלים .
לגבי מנוחה בין סטים, בנץ' פרס של 3-5 חזרות הוא די כבד מבחינתי, האם 1.5-2 דקות זה זמן מנוחה סביר ?
שאלת את עצמך פעם מה המשמעות של זמן המנוחה? בשביל מה הוא נועד?אז בעצם הרעיון של 8-12 חזרות לא יתרום להיפרטרופיה במידה ומשקלי העבודה עולים ?
מה לגבי השיטה שציינתי שמגדירים מספר חזרות (נניח 5 חזרות בנץ' פרס) ובמידה והצלחתי אני מעלה 1.25 קילו בכל צד, הבמידה ולא הצלחתי אני מוריד 1.25 קילו בכל צד, בשיטה הזאת התקדמתי די יפה במשקלים .
לגבי מנוחה בין סטים, בנץ' פרס של 3-5 חזרות הוא די כבד מבחינתי, האם 1.5-2 דקות זה זמן מנוחה סביר ?