הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמות חלבונים רצויה?

• פותח/ת השרשור Liorbu
  • פורסם בתאריך

Liorbu

משתמש מתחיל
38
0
נק' מוניטין:
0
38
0
שלום לכולם,

השתמשתי במחשבון כדי לגלות כמה אחוזים מתוך סך הקלוריות שלי מהווים החלבונים. גיליתי ש34% מתוך סך הקלוריות הולכים לחלבונים (מתוך סך הקלוריות שאני צורך ביום). אני יודע שקיימת המלצה רק על 15%-20% חלבון. האם אני צריך להוריד בחלבון ולהוסיף באבות מזון אחרים? (יש לי 21% מסך הקלוריות שומנים ו44% לפחמימות).

נתקלתי בבעיה כשרציתי להעלות ב200 קלוריות את התפריט שלי אבל אני לא יודע בדיוק כמה להוסיף בכל אב מזון כדי להגיע ל200 קלוריות נוספים. יש למישהו הצעה?

תודה רבה 😃

מציע לך לחלק ככה: 2 גרם חלבון על כל קילו משקל גוף, 0.8-1 גרם שומן על כל קלו משקל גוף, והשאר פחמימה, בהתאם לכמות קלוריות שאתה רוצה לצרוך ביום. אפשר גם יותר מ 2 גרם חלבון וגרם שומן אבל לא חייב, אם כן אז תוריד פחמימה בהתאם.

• פותח/ת השרשור
זה פשוט לפי תפריט שנתנו לי בייעוץ האישי ואני לא חושב שכדאי לשנות עד כדי כך את המבנה שלו (כלומר לפי התפריט שנתן לי זה יוצא באמת האחוזים שציינתי בהתחלה לכל אבות המזון), אחרי הכל זה תפריט טוב אני מניח.. הערכים האלו לא טובים למרות הכל?

אני יודע שקיימת המלצה רק על 15%-20% חלבון
ההמלצה הזאת לא מקובלת במחוזותינו מאחר והביסוס המחקרי שלה מוטל בספק רב - ככל הנראה היא נסמכת על מחקר(ים?) שבוצעו על אנשים עם נזק כלייתי קודם.

הגוף יכול להתמודד עם הרבה יותר מההמלצה הזו, בכל מקרה, אם זה בייעוץ אישי כאן באתר, אין לך מה לדאוג.

Back
למעלה תחתית