הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמות קלוריות וחלוקת ערכים בחיטוב

Fitness_Is_Life

משתמש מתחיל
70
3
נק' מוניטין:
3
70
3
הBMR שלי הוא 1900 קלוריות בערך. קראתי וראיתי הרבה שאומרים לחשב את כמות הקלוריות וכמות הפחמימות, שומנים וחלבונים בצורה שונה.
אני מכפיל את הBMR ב1.2 כי אני לא עובד בעבודה פיזית אבל ראיתי שאומרים שצריך להכפיל ב1.35 בגלל שאני מתאמן 3-4 פעמים בשבוע אז אני לא בטוח בקשר לזה.
אני כעיקרון מכפיל ב1.2 ומחסיר 500 קלוריות וכמות קלוריות לחיטוב יוצא 1700 בערך.
עכשיו השאלה שלי היא כיצד לחלק את כמות החלבונים, שומנים ופחמימות.
חלק אומרים שכמות החלבון היא 2-2.5 גרם חלבן לכל קילו בגוף שזה בסדר.
פחמימות ושומנים משתנה. ראיתי שאומרים חלק 15%-25% שומנים והשאר פחמימות וחלק אומרים 0.8-1 גרם שומן לכל קילו בגוף והשאר פחמימות.
אני שוקל 80 קילו ובערך 18% שומן.

מה לדעתכם הכי נכון בחיטוב? האם כדאי להחליף ביניהם כל פעם? יום אחד אני אוכל 0.8-1 גרם שומן לכל קילו והשאר פחמימות ויום אחר 15%-25% שומן והשאר פחמימות.

בחיטוב אפשר לשים דגש יותר על שומן וחלבון כי ברוב המחקרים שאני ראיתי, תפריט שיש בו יותר שומן (מהרגיל) מותאם יותר לחיטוב, איבוד שומן וכו'
וצריכה קטנה יותר של פחמימות, אבל עדיין חשוב לאכול מספיק פחמימות זה מקור האנרגיה העיקרי בתפריט, זה משפיע על הביצוע שלך באימונים, מצב רוח וכו'

• פותח/ת השרשור
בחיטוב אפשר לשים דגש יותר על שומן וחלבון כי ברוב המחקרים שאני ראיתי, תפריט שיש בו יותר שומן (מהרגיל) מותאם יותר לחיטוב, איבוד שומן וכו'
וצריכה קטנה יותר של פחמימות, אבל עדיין חשוב לאכול מספיק פחמימות זה מקור האנרגיה העיקרי בתפריט, זה משפיע על הביצוע שלך באימונים, מצב רוח וכו'
אז אתה חושב שכדאי ללכת על ה0.8-1 גרם שומן לקילו במקום האחוזים? מצד אחד זה יתן יותר שומן ופחות פחמימות ומצד שני החישוב של 15-25 אחוז יתן פחות שומן ויותר פחמימות בשביל אנרגיה.

זה לא ממש משנה
העיקר שאתה מקפיד על זה ואם אתה הולך לפי אחוזים מקובל 20-30% שומן, ואחרי שאתה מקבל את הקלוריות, אתה מחלק ב9 כי כל ג' שומן - 9 קלוריות בגלל זה מאכל עם שומן ממלא לך תתפריט בקלות..

נגיד 40-30-30 אם בא לך תעלה את הפחמימה על חשבון שומן
תפריט עם שומן

• פותח/ת השרשור
זה לא ממש משנה
העיקר שאתה מקפיד על זה ואם אתה הולך לפי אחוזים מקובל 20-30% שומן, ואחרי שאתה מקבל את הקלוריות, אתה מחלק ב9 כי כל ג' שומן - 9 קלוריות בגלל זה מאכל עם שומן ממלא לך תתפריט בקלות..

נגיד 40-30-30 אם בא לך תעלה את הפחמימה על חשבון שומן
תפריט עם שומן
אז נגיד יום אחד אני אעשה:
25% שומן ואז יצא 47 גרם שומן, 176 גרם חלבון, 143 גרם פחמימה (אולי ביום אימון בשביל יותר אנרגיה)
ויום אחר 0.8 גרם שומן לקילו כך שיוצא 64 שומן, 176 חלבון, 105 פחמימה
העיקר שאני אשמור על כמות הקלוריות שני צריך לאכול?

תשמע הכי חשוב זה שתשמור על יחס חלבון יחסית גבוה בין 1.8 ל2 ככה תוכל לשמור על מסת שריר ,אני אישית אחרי שאני מחשב חלבון מעדיף לתת הדגשה לפחמימה כי אני אוהב פחמימות ושומן אני ממעיט כי לדעתי לא שווה לבזבז קלוריות על כף טחינה או שמן זית ודברים כאלה...

• פותח/ת השרשור
תשמע הכי חשוב זה שתשמור על יחס חלבון יחסית גבוה בין 1.8 ל2 ככה תוכל לשמור על מסת שריר ,אני אישית אחרי שאני מחשב חלבון מעדיף לתת הדגשה לפחמימה כי אני אוהב פחמימות ושומן אני ממעיט כי לדעתי לא שווה לבזבז קלוריות על כף טחינה או שמן זית ודברים כאלה...
אז בגדול לא משנה מה אני בוחר, העיקר לשמור על כמות חלבון גבוהה ולהישאר במאזן קלורי שלילי?

חלבון 2 ממשקל הגוף, שומן 0.8-1 ממשקל הגוף וכל השאר פחמימות.

• פותח/ת השרשור
חלבון 2 ממשקל הגוף, שומן 0.8-1 ממשקל הגוף וכל השאר פחמימות.

כן אחי ותדאג שהשומן לא יעבור את המשקל גוף שלך כפול 0.8 בשבילך שתאכל הרבה פחמימה

סבבה אני אלך על 0.8 גרם שומן לקילו ו2 גרם חלבון לקילו והשאר פחמימות.
תודה על העזרה 😃

אפשר לראות את המחקרים שלך?

סבבה אני אלך על 0.8 גרם שומן לקילו ו2 גרם חלבון לקילו והשאר פחמימות.
תודה על העזרה 😃
שמח שהגעת לתשובה הנכונה בסוף 😃

הכל כתוב בפורטל קילוגרם
www.kilogram.co.il

Back
למעלה תחתית