הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הסבר על מתווה הגז

תשובה לוקח סיכון בדיוק כמו שאני אלך עכשיו להשקיע בבורסה כסף ואם אפסיד אף אחד לא יחזיר לי אותו.
יופי,אז למה אתה רוצה כסף שהוא הרוויח אם כל הסיכון היה עליו?

שונה לגמרי ממתווה הגז מהסיבה הפשוטה שכאן אנחנו מדברים על משאבים טבעיים של המדינה וכל אזרחיה.
מי קבע את זה?
תשובה לוקח סיכון בדיוק כמו שאני אלך עכשיו להשקיע בבורסה כסף ואם אפסיד אף אחד לא יחזיר לי אותו.
אתה לא דוגל ביחסיות אלא רק לאינטרס המתאים לך.
מצד אחד תשובה מצא גז ואתה רוצה חלק ממנו בטענה שזה שייך למדינה וכלל אזרחיה. מצד שני, בהנחה ותשובה לא היה מוצא את הגז, היית משלם לו כסף חזרה? רק שברור לשנינו שהתשובה היא לא, על אף שאתה אומר שהגז הוא של כולנו.

קיבלת הלוואה מהבנק, הקמת סטארטאפ עשית מילארדים, אזרחי ישראל טוענים שהסטרטאפ הוא של כולם כי הוא נוצר בישראל.
מצד שני כל ה99% הסטרטאפים האחרים נפלו והיו צריכים להחזיר הרבה הלוואות בחזרה, מהם אזרחי ישראל מתנהרים, בגדול.
דוגמא גרועה.
אם תשובה לא היה מוצא כלום, היה שורף כספי קרנות ופנסיות..
גם יש הבדל ביחס בין קניין רוחני למשאב טבע.
ובכלל, מימון סטארטאפים לא עובד ככה.. אז זו דמגוגיה זולה.

דוגמא גרועה.
אם תשובה לא היה מוצא כלום, היה שורף כספי קרנות ופנסיות..
גם יש הבדל ביחס בין קניין רוחני למשאב טבע.
ובכלל, מימון סטארטאפים לא עובד ככה.. אז זו דמגוגיה זולה.
טוב אחי.
היו מאות לפני תשובה שלא מצאו כלום,מהם לא אכפת לך.אבל האחד שכן מצא עכשיו חייב לך משהו?
נחתם חוזה עם תשובה,לשנות אותו אחרית דבר לא מוסרי בעליל.

טוב אחי.
היו מאות לפני תשובה שלא מצאו כלום,מהם לא אכפת לך.אבל האחד שכן מצא עכשיו חייב לך משהו?
נחתם חוזה עם תשובה,לשנות אותו אחרית דבר לא מוסרי בעליל.
אתה טוען שיש מאות שחיפשו ולא מצאו.. תוכל לתת דוגמא ל2-3 מובחרים שחיפשו ולא מצאו למשל? 😃

אתה טוען שיש מאות שחיפשו ולא מצאו.. תוכל לתת דוגמא ל2-3 מובחרים שחיפשו ולא מצאו למשל? 😃
זה די פרדוקס,כמו להגיד "מי שלא נמצא בכיתה שירים את היד",משנת 1998 עד 2005 הזכות לקדוח בישראל הייתה בידי בריטיש גז,כשהם התייאשו מהחיפושים הם מכרו אחוזים ליזמים פרטיים שגם הם לא מצאו כלום.

ככה זה בני האדם, כמישהו מצליח במשהו הרוב לא יודעים לפרגן וישר מחפשים איך לעקוץ .
שכחו שהבן אדם הזה מעסיק אלפי אנשים במדינת ישראל ובלעדיו היו פה עוד 3,000-4,000 משפחות עם הורה מובטל .
לא מבין מה מפריע לאנשים שהוא יהנה מרווחי הגז, להפך זה רק יגדיל את העסקים שלו ואת המקומות עבודה.

תתבגרו בחייאת, תסתכלו קצת מעבר ל-״הגז שלי״
מי ישמע מה תרמתם בחיפוש שלו ..

גם לי לא ברור מה גורם לאנשים להרגיש שהם זכאים לבעלות על נכס שמישהו אחר גילה (והשקיע בכך לא מעט). הכי קל לצעוק "שלכולנו!!11", אבל צורך העניין, נניח שחברת שפע ימים (חברה שעוסקת בחיפוש יהלומים, אבני חן וזהב בישראל) תמצא מצבור יהלומים גדול (מה שמאד יעזור לה מכיוון שכיום אין לה הכנסות, בדומה לחיפושים של תשובה לפני גילוי הגז). העם יחשוב שהם שייכים לו?

זה די פרדוקס,כמו להגיד "מי שלא נמצא בכיתה שירים את היד",משנת 1998 עד 2005 הזכות לקדוח בישראל הייתה בידי בריטיש גז,כשהם התייאשו מהחיפושים הם מכרו אחוזים ליזמים פרטיים שגם הם לא מצאו כלום.
בריטיש גז לא שייכים לדיון מהסיבה הפשוטה שהם, להבדיל מתשובה, לא סיכנו כספי ציבור ישראלי. שזו הייתה הטענה העיקרית שלך.. שתשובה סיכן את הכסף שלו.
לצורך העניין, בריטיש גז, לא משנה מה ולמה עשתה פה, לא התמנפה בכסף של חוסך פנסיוני ישראלי ולא על חשבון אשראי ישראלי..

בריטיש גז לא שייכים לדיון מהסיבה הפשוטה שהם, להבדיל מתשובה, לא סיכנו כספי ציבור ישראלי. שזו הייתה הטענה העיקרית שלך.. שתשובה סיכן את הכסף שלו.
לצורך העניין, בריטיש גז, לא משנה מה ולמה עשתה פה, לא התמנפה בכסף של חוסך פנסיוני ישראלי ולא על חשבון אשראי ישראלי..
גם הפנסיה שלי לא שייכת לדיון.

זה בעיית הריכוזיות.. כשתשובה מסכן את כספי הפנסיה שלנו.. אם יפסיד, הוא לא בהכרח יחזיר את זה לקופה.
הטענה צריכה להיות לממשלה ולא לתשובה.
חוץ מזה שכל כסף שלא נמצא אצלך בידיים,נמצא במשחק,יכול להיות שיניב יותר ויכול להיות שיפסיד,ככה עובדים בנקים.

הטענה צריכה להיות לממשלה ולא לתשובה.
חוץ מזה שכל כסף שלא נמצא אצלך בידיים,נמצא במשחק,יכול להיות שיניב יותר ויכול להיות שיפסיד,ככה עובדים בנקים.
איך אתה בדיוק רואה דימיון בסקאלות האלו..?
כשהכסף שלי נמצא בידיים של תשובה איזה כדאיות יש לי? ויתרו לו כבר על חוב ענקי של מיליארדים...

ולתשובה יש נגישות למינוף כזה.. לי אין נגישות למינופים כאלה. ויש קבוצה נורא מצומצת שנהנית ממועדון הקשרים הזה..
אז לשמוח מזה שתשובה נגיש ממש למינוף משוגע וככה יכול לקנות כל ענף במשק..?

איך אתה בדיוק רואה דימיון בסקאלות האלו..?
כשהכסף שלי נמצא בידיים של תשובה איזה כדאיות יש לי? ויתרו לו כבר על חוב ענקי של מיליארדים...

ולתשובה יש נגישות למינוף כזה.. לי אין נגישות למינופים כאלה. ויש קבוצה נורא מצומצת שנהנית ממועדון הקשרים הזה..
אז לשמוח מזה שתשובה נגיש ממש למינוף משוגע וככה יכול לקנות כל ענף במשק..?
זאת די הבעיה שלך.
תהיי עשירה ולא תצטרכי לרדוף עשירים אחרים.
בהצלחה.

כל הקטע של תשובה והזכות שלו לקדוח הייתה קומבינה של הבנקים של הממשלה ושלו..מי שלא מבין את זה לא הבין כלום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית