הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הסבר על מתווה הגז

איך אבטחת נכסים שונה מאבטחה של אזרחים? אתה חושב שהתפקיד של כוחות הבטחון לא כולל אבטחה של הרכוש שלך?

לא זה לא, את הקלף של "רוח צה"ל" יש לי בספריה ואין שם שום אזכור לרכוש.
בכל ההגדרות והמטרות האופרטיביות של צה"ל לא תמצא התייחסות אחת לרכוש.
זה אולי יתרון עקיף של הצבא, אבל כשיש אצלך בבית השחתת רכוש אתה לא תתקשר לאוגדה המרחבית שלך או לפיקוד העורף אלא למשטרה.

זה בגלל שהממשלה לא נותנת לחברות להקים מערך אבטחה משלהן.

נכון שהממשלה לא תסכים לזה, אבל גם החברות לא היו מסכימות לזה בשום פנים ואופן(ראה ערך BP ושדות גז באלג'יר)

לא זה לא, את הקלף של "רוח צה"ל" יש לי בספריה ואין שם שום אזכור לרכוש.
בכל ההגדרות והמטרות האופרטיביות של צה"ל לא תמצא התייחסות אחת לרכוש.
זה אולי יתרון עקיף של הצבא, אבל כשיש אצלך בבית השחתת רכוש אתה לא תתקשר לאוגדה המרחבית שלך או לפיקוד העורף אלא למשטרה.

נכון שהממשלה לא תסכים לזה, אבל גם החברות לא היו מסכימות לזה בשום פנים ואופן(ראה ערך BP ושדות גז באלג'יר)

אם יש למדינה תפקיד כלשהו, אז הוא לאבטח את הרכוש שלך. התפקיד הכי בסיסי בעולם. לא משנה אם זה משטרה או או צה״ל. זו בערך הסיבה היחידה לשלם מסים.

אם יש למדינה תפקיד כלשהו, אז הוא לאבטח את הרכוש שלך. התפקיד הכי בסיסי בעולם. לא משנה אם זה משטרה או או צה״ל. זו בערך הסיבה היחידה לשלם מסים.

והמיליארד מוסלמים מסביב זו סיבה שולית?

לא רואה את הקשר למה שכתבתי. אבטחה זו אבטחה, לא משנה ממה.

זה קשור כי אנחנו מדברים עכשיו על צה"ל ואבטחת חיל הים באסדות קידוח(=צבא) ולא על מדינת ישראל כמאבטחת רכוש בתמורה למיסוי

הבעיות עם המתווה איך שאני רואה את זה:
1. נוצרת מונופוליות בענף נוסף במשק, אשר מוחזק בידי המונופוליים הנוכחים - מה שגורר מצב של הגדלת השחקנית החזקים על חשבון החלשים / בינוניים
2. מברוק לתשובה על זה שההשקעה שלו הצליחה. העניין הוא כמה מיסים הוא צריך לשלם על הרווחים. המדינה העניקה לו את המנדט, ולכן מן הראוי שחלק נכבד מאוד מההכנסות שלו יילכו על מיסים. הבעיה המרכזית פה היא שזה ממש לא מה שקורה בפועל. לא ייתכן שאתה כאזרח םפשוט שומר חוק תשלם באחוזים יותר מיסים מתאגיד מונופולי פרטי, אשר קיבל מנדט מהמדינה.

שוב פעם - סחטיין לתשובה ומגיע לו לסחוף את הרווחים. השאלה היא כמה ואיך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית