הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ייאוש, צריך את עזרתכם אנשים..

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
שלום לכולם, רציתי את עזרתכם בנוגע למשהו שמפריע לי באימונים. קצת פרטים עליי: בן 25, שוקל 74 גובה 1.71.
אני עושה אימון מסה כבר כמה זמן, כרגע אני בSS. היה לי תקופה של כמה חודשים שהתאמנתי כמו שצריך, התמדתי לא להחמיץ אף אימון והשקעתי בתזונה, והתחלתי לראות קצת תוצאות (עליתי במשקל איזה 7 קילו, התנפחתי קצת). ואז הגיע תקופת עומס מבחינת הלימודים והעבודה ויצא לי בערך חודש לא להתאמן כמו שצריך.. לא שלא התאמנתי, פשוט היה קורה שהחסרתי אימון בשבוע(מתוך 3 כי זה SS) והיה קורה הרבה שלא הייתי מגיע ליעד בערכים כל יום, אבל המשכתי לנסות כמה שיותר להקפיד.
פתאום אחרי התקופה הזאת אני רואה שאני מתחיל לרדת במשקל, כל ההתנפחות שהיה לי ירדה וממש הצטמקתי, זה נראה כאילו לא התאמנתי מעולם.
זה מחרפן אותי איך אפשר בחודש של חוסר השקעה לאבד את כל העבודה שהשקעתי באימונים לפני זה, וזה מוריד לגמרי את המוטיבציה.
עכשיו שאני מנסה לחזור למצב שהייתי ואני מרים סקוואט של 80 קילו, בגלל שהצטמקתי הביטחון יורד ואני חושש בכלל לעשות את התרגיל כדי לא להיכשל..
למשהו יש איזשהי עצה ?

תודה 🤦‍♂️

כל ההתנפחות שהיה לי ירדה וממש הצטמקתי,

איך אפשר בחודש של חוסר השקעה לאבד את כל העבודה שהשקעתי באימונים לפני זה

הסר דאגה מליבך, ככל הנראה שירדת בנוזלים ולכן אתה מרגיש פחות "מנופח". 😃
תחזור להרים כבד, לאכול טוב, ואתה תחזור לעצמך מהר מאוד.

• פותח/ת השרשור
הסר דאגה מליבך, ככל הנראה שירדת בנוזלים ולכן אתה מרגיש פחות "מנופח". 😃
תחזור להרים כבד, לאכול טוב, ואתה תחזור לעצמך מהר מאוד.
תודה על התגובה, מה הכוונה שירדתי בנוזלים? כי באותו חודש שלא התמדתי מבחינת תזונה לא אכלתי הכי טוב, זה קשור לנוזלים?

כמו שמורן אמר- אל תדאג.
ככל הנראה הירידה במשקל (ובנפח הגוף) באה עקב גירעון קלורי מסויים (אני מניח שהיית בגירעון קלורי, ונוזלים יורדים מהר מאוד עקב ירידה בכמות הפחמימה).
אני חושב שאתה סתם מחמיר עם עצמך. לא איבדת את כל מה שהשגת ואתה תחזיר הכל כשתתחיל להתאמן שוב באופן סדיר.

אני ממליץ לך, וכנראה שלא כולם יסכימו איתי אבל זאת עצה שקיבלתי ממאמן עם שם עולמי ועזרה לי המון, לא לבנות כרגע על התקדמות ליניארית. תמצא תוכנית שאתה מאוד מתחבר אליה, ושתגרום לך לרצות לשמור על האימונים ועל התזונה, ולאט לאט כשתתחיל לבנות שגרת אימונים קבועה- תחזור להתקדמות ליניארית.

@Sharp578
אני רוצה להוסיף למה שאמרו מקודם,
תוכניות כח זה עסק רציני ודורש התמדה. אם מפסיקים לבוא בצורה סדירה ולא אוכלים כמו שצריך יורדים במשקלים, בנוזלים ובמסה.

מצד שני הרבה יותר קל להגיע למשקל שכבר הגעת אליו בעבר מאשר בפעם הראשונה אז זה לא נורא.
בכל מקרה, תהיה רציני והכל יסתדר לך, בהצלחה

תוכניות כוח דורשות התמדה וזמן, לפני שעושים תוכנית כוח תשאל את עצמך את הדבר הבא:
יש לי זמן לכל האימונים השבועיים? יש לי זמן לתזונה מסודרת? יש לי מספיק שעות שינה? אם אחד מהשלושה האלה לא מתקיים אז כנראה שתוכנית כוח לא מתאימה לך כרגע, כי ארבעת גורמי הכשל הנפצוים ביותר הם השלושה שהזכרתי או טכניקה לא טובה, קבוצת גורמים שהיא בשליטת המתאמן.

• פותח/ת השרשור
יש לי זמן לכל האימונים השבועיים? יש לי זמן לתזונה מסודרת? יש לי מספיק שעות שינה? אם אחד מהשלושה האלה לא מתקיים אז כנראה שתוכנית כוח לא מתאימה לך כרגע, כי ארבעת גורמי הכשל הנפצוים ביותר הם השלושה שהזכרתי או טכניקה לא טובה, קבוצת גורמים שהיא בשליטת המתאמן.
שאתה אומר תוכניות כח, אתה מתכוון גם לתוכנית מסה?

שאתה אומר תוכניות כח, אתה מתכוון גם לתוכנית מסה?
לפי מה שזכור לי גם מתוכניות כמו SS, טקסס וmadcow אפשר לעלות יפה מאוד במסת שריר אם אתה עם תפריט מסודר. הרבה אנשים חושבים שהתוכניות האלה הופכות אנשים לגושי שומן אבל כמו שאחרי תקופה ארוכה עם תוכניות כמו ABC בשלב מסוים אתה תיצא לתקופת חיטוב גם בתוכניות כוח זה קורה.

• פותח/ת השרשור
שאלה, שאתה אומר שתוכניות כח דורשות התמדה וזמן, בתוכניות מסה זה לא תקף? אני יודע שכל תוכנית אימונים דורשת השקעה והתמדה אבל האם יכול להיות שתוכנית מסה קלאסית תיהיה עדיפה לי? כי שקראתי את שלושת הפרמטרים שאמרת, יש משהו אחר שתמיד חסר לאחרונה, פעם זה תזונה ופעם זה אימון, אבל הלכתי על SS כי שמעתי עליה רק דברים טובים.. בתוכנית מסה קלאסית אם קורה שמפספסים אימון או תזונה זה לא כל כך פוגע בתוצאות?

• פותח/ת השרשור
אתה מבין שגם בתוכניות כוח עולים במסה, נכון?
כן, אבל פתאום שאני שומע שיש תוכנית כוח ותוכנית מסה, אני מבין שאף פעם לא הבנתי את ההבדל.. הרי אם תוכנית כוח נותנת לי מסה, אז זה תוכנית מסה לא? מן הסתם שהכח יגדל..

כן, אבל פתאום שאני שומע שיש תוכנית כוח ותוכנית מסה, אני מבין שאף פעם לא הבנתי את ההבדל.. הרי אם תוכנית כוח נותנת לי מסה, אז זה תוכנית מסה לא? מן הסתם שהכח יגדל..
תוכנית כוח עובדת בצורה שונה, היא מתוכננת אחרת ויש לה מטרות שונות. (בגדול, הרי גם תוכניות שלא מבוססות על כוח מעודדות התקדמות, אבל אחרת ובצורה מתונה יותר לעיתים)
תוכנית שהעבודה בה מפוצלת למס' ימים, לרוב 4, גם יכולה להיות מורכבת (וצריכה להיות) מכל תרגילי הבסיס..אך הנפח בה גבוה יותר וגם העבודה על פלג הגוף העליון ותרגילי העזר שמוסיפים.

פשוט אדם ממוצע שיחליט לעבוד בתוכניות שכאלה, עם משקלי עבודה נמוכים, סביר שיתקדם לאט ולא יהנה מהפוטנציאל שקיים בו כמתאמן מתחיל שיכול להתחזק ולאחר מכן להנות מתוכניות "פיצולים" (כמו שאתה מכיר- AB וחבריהם)

• פותח/ת השרשור
תוכנית כוח עובדת בצורה שונה, היא מתוכננת אחרת ויש לה מטרות שונות. (בגדול, הרי גם תוכניות שלא מבוססות על כוח מעודדות התקדמות, אבל אחרת ובצורה מתונה יותר לעיתים)
תוכנית שהעבודה בה מפוצלת למס' ימים, לרוב 4, גם יכולה להיות מורכבת (וצריכה להיות) מכל תרגילי הבסיס..אך הנפח בה גבוה יותר וגם העבודה על פלג הגוף העליון ותרגילי העזר שמוסיפים.

פשוט אדם ממוצע שיחליט לעבוד בתוכניות שכאלה, עם משקלי עבודה נמוכים, סביר שיתקדם לאט ולא יהנה מהפוטנציאל שקיים בו כמתאמן מתחיל שיכול להתחזק ולאחר מכן להנות מתוכניות "פיצולים" (כמו שאתה מכיר- AB וחבריהם)
אז אתה אומר בעצם שעדיף להתחיל מתוכנית SS, להתחזק כמה שיותר ורק אז שממצא את התוכנית לעבור לתוכנית AB וחבריהם?

אז אתה אומר בעצם שעדיף להתחיל מתוכנית SS, להתחזק כמה שיותר ורק אז שממצא את התוכנית לעבור לתוכנית AB וחבריהם?
אם אתה מוכן להתמיד ולעשות את מה שצריך בכדי להצליח בתוכנית, אז כן.

שאלה, שאתה אומר שתוכניות כח דורשות התמדה וזמן, בתוכניות מסה זה לא תקף? אני יודע שכל תוכנית אימונים דורשת השקעה והתמדה אבל האם יכול להיות שתוכנית מסה קלאסית תיהיה עדיפה לי? כי שקראתי את שלושת הפרמטרים שאמרת, יש משהו אחר שתמיד חסר לאחרונה, פעם זה תזונה ופעם זה אימון, אבל הלכתי על SS כי שמעתי עליה רק דברים טובים.. בתוכנית מסה קלאסית אם קורה שמפספסים אימון או תזונה זה לא כל כך פוגע בתוצאות?
בין אם אתה מתכנן לעסוק בתוכנית כוח או תוכנית של אימונים מפוצלים ברור שדרושה התמדה וצריך לשאוף שאם מגיעים לכשל בתרגיל מסוים זה לא יהיה בגלל ארבעת הדברים שאתה יכול לשלוט בהם- תזונה, שינה, טכניקה ומנוחה בין סטים.
בתוכניות כוח אפשר לומר שיש יותר עומס כי אתה שואף להוציא את המקסימום מהכוח הפוטנציאלי שיש לך ובגלל זה הן דורשות קצת מעבר.
למשל בSS ריפטו ממליץ שהמאזן הקלורי החיובי יהיה גבוה הרבה יותר מהרגיל, בפרק האחרון של Starting Strengh שעוסק בחלק הטכני של התוכנית- Programming בכמה עמודים שיש על תזונה הוא רושם שמומלץ לצרוך בין 3500 ל6000 קלוריות בזמן SS.

• פותח/ת השרשור
בין אם אתה מתכנן לעסוק בתוכנית כוח או תוכנית של אימונים מפוצלים ברור שדרושה התמדה וצריך לשאוף שאם מגיעים לכשל בתרגיל מסוים זה לא יהיה בגלל ארבעת הדברים שאתה יכול לשלוט בהם- תזונה, שינה, טכניקה ומנוחה בין סטים.
בתוכניות כוח אפשר לומר שיש יותר עומס כי אתה שואף להוציא את המקסימום מהכוח הפוטנציאלי שיש לך ובגלל זה הן דורשות קצת מעבר.
למשל בSS ריפטו ממליץ שהמאזן הקלורי החיובי יהיה גבוה הרבה יותר מהרגיל, בפרק האחרון של Starting Strengh שעוסק בחלק הטכני של התוכנית- Programming בכמה עמודים שיש על תזונה הוא רושם שמומלץ לצרוך בין 3500 ל6000 קלוריות בזמן SS.
חח חתיכת כמות קלוריות..
יש לי שאלה אחרת, אני מבין שגם בתוכנית SS עולים במסה, אבל בגלל שזו לא תוכנית ספציפית למסה ויותר לכח, האם יכול להיות שהתוצאות שלה לא בהכרח יראו שינוי משמעותי במסת שריר ויותר יראו בחוזק?

Ss זו תוכנית כוח שמפתחת גם מסה.
בשביל מתאמן מתחיל שרוצה להשיג כמה שיותר מסה ויכול לעלות במשקלים בהדרגה, ss זו האופציה הכי טובה, יותר מתוכניות שמיועדות כביכול "נטו למסה".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית