הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הגבלת מסה עד 15 אחוז שומן

סלביק

משתמש פעיל
342
65
נק' מוניטין:
191
342
65
הגעתי ל 10 אחוז שומן בקירוב וביום שישי אני עובר לניטראלי ואז מתחיל מסה ראישונה,הגבול שלי במסה הולך להיות 15 אחוז שומן ואז חיטוב, במידה ואני לא רוצה שהחיטובים שלי ימשכו יותר מחודש עד 5 שבועות על מנת לחזור ל 10 אחוז זה בסדר לסיים על 15 אחוז את תקופות המסה או שעדיף לסיים על פחות מ 15 כדי לא לחטב יותר מחודש עד 5 שבועות...?
תודה לעונים.

תשמע אם תעשה את המסה נורא לאט, ותמשוך במשך שנה נגיד..?
אני יכול להבטיח לך שאתה תראה מעט שינויים.. תתקדם בקצב איטי יותר (בלי קשר לתוכנית כוח או לא)
ולאחר מכן כשתחטב את ה7 קג שעלית, תגלה שעלית בשריר אולי קילו. אולי 2.
תחשוב על כמה שנים כאלה, רק כדי לקבל בסיס טוב יותר... בשלב מסויים זה יכול לייאש. (אומר את זה כי הייתי במקום שלך, יש לי שרשורים שלמים כאן בפורום)

• פותח/ת השרשור
תשמע אם תעשה את המסה נורא לאט, ותמשוך במשך שנה נגיד..?
אני יכול להבטיח לך שאתה תראה מעט שינויים.. תתקדם בקצב איטי יותר (בלי קשר לתוכנית כוח או לא)
ולאחר מכן כשתחטב את ה7 קג שעלית, תגלה שעלית בשריר אולי קילו. אולי 2.
תחשוב על כמה שנים כאלה, רק כדי לקבל בסיס טוב יותר... בשלב מסויים זה יכול לייאש. (אומר את זה כי הייתי במקום שלך, יש לי שרשורים שלמים כאן בפורום)
פאק,אז איך לעשות את זה הכי יעיל?

• פותח/ת השרשור
ואיזו תוכנית אתה מתכוון להתחיל כעת?
כמו כן, מה המטרות בטווח הקרוב-רחוק ?
חודשיים ראישונים כוח כלשהי לעלות משקלי עבודה(לא ss( ולאחר מכן לעבור לפיצולים
חודשיים קרובים להתחזק במשקלים ,חצי שנה קרובה עלייה בכמה שיותר מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
מה הם כרגע משקלי העבודה?
אני לא רוצה סתם לזרוק מספר,לא יודע.,אבל לא הבנתי אותך למה העליה לא תיהיה טובה אם אני רוצה עלייה של קילו וחצי בחודש וחצי אחוז עד אחוז שומן בחודש אני יכול למשוך מ 10 עד 15 די הרבה זמן,לא הבנתי למה תיהיה עלייה מאוד לא משמעותית כמו שאמרת?
הבנץ שלי 80 קילו ל 10 חזרות
סקוואט 80 ל 12 חזרות
דד ליפט אין לי בתוכנית הנוכחית,יש סטיף דד ליפט לאמסטרינגס,פרס 50 קילו ל 8 חזרות,אבל אין לי מדדים לחזרות נמוכות כי אני לא עושה.

אתה לא יכול לדעת כמה אחוזי שומן תעלה ומה יחס השומן אל מול יחס השריר שיהיה, כי לרוב זה גנטיקה.
אבל כן אפשר לדעת, כמעט תמיד, שהיחס יהיה לטובת השומן.
אם עלית קילו וחצי בחודש, בהנחה ו- אתה מתקדם במשקלי העבודה ומספק גירוי מספק לשאר הגוף אז תיהיה גדילה טובה.
אבל כשאני כותב טובה, אני מתייחס נטו לרצון שלך לעלות בקילו וחצי..כשמתוכם, נניח, ועלית חצי קילו.
אז תמשוך מסה במשך שנה..תיאורטית אתה תתקדם ותעלה כ 6 ק"ג מסת שריר. (שזה אחלה, אבל אחרי שנה זה יכניס אותך לייאוש קצב ההתקדמות)
אבל אם ניהיה פרקטיים, על מנת להמשיך ולגדול כמו שצריך , אפילו אלה שנמצאים בפיתוח גוף ואינם מתאמנים ב PL, צריכים להיות בפלוס קלורי ניכר לפחות בתחילת דרכם על מנת להתקדם במשקלי העבודה.

אתה חושב שעל פלוס קלורי של 200 או 300 נגיד אתה תוכל בשנה להתקדם (בבנץ\בפרס או בכל תרגיל אחר שמפתח את עיקר מסת השריר בפלג הגוף התחתון\העליון) ב 20 קג ? (סתם מספר, כן?)
או לצורך העניין, אם אתה עובד במשקלי עבודה מסויים ל 8 חזרות, במשך כמה זמן תוכל להעמיס על הגוף ולהתקדם בטווח חזרות זה כשהפלוס הקלורי שלך נמוך כמתאמן מתחיל ?

מתאמן שהגיע למשקלי עבודה שיכולים לספק לו תוצאות יפות בעבודה בנפח גבוה יותר או ב"פיצולים", ירוויח גם במסה בעלת פלוס קלורי קטן יותר.. שוב, תלוי גם במטרות המתאמן.
מתאמן מתחיל יפסיד התקדמות שיכולה לקדם אותו בשלב מאוחר יותר פי 10 יותר, אם יבחר להתקדם לאט.. לדעתי? בזבוז זמן.

לחטב תמיד אפשר, אם יודעים איך ומה לעשות.. לבנות שריר- יותר קשה.

• פותח/ת השרשור
אתה לא יכול לדעת כמה אחוזי שומן תעלה ומה יחס השומן אל מול יחס השריר שיהיה, כי לרוב זה גנטיקה.
אבל כן אפשר לדעת, כמעט תמיד, שהיחס יהיה לטובת השומן.
אם עלית קילו וחצי בחודש, בהנחה ו- אתה מתקדם במשקלי העבודה ומספק גירוי מספק לשאר הגוף אז תיהיה גדילה טובה.
אבל כשאני כותב טובה, אני מתייחס נטו לרצון שלך לעלות בקילו וחצי..כשמתוכם, נניח, ועלית חצי קילו.
אז תמשוך מסה במשך שנה..תיאורטית אתה תתקדם ותעלה כ 6 ק"ג מסת שריר. (שזה אחלה, אבל אחרי שנה זה יכניס אותך לייאוש קצב ההתקדמות)
אבל אם ניהיה פרקטיים, על מנת להמשיך ולגדול כמו שצריך , אפילו אלה שנמצאים בפיתוח גוף ואינם מתאמנים ב PL, צריכים להיות בפלוס קלורי ניכר לפחות בתחילת דרכם על מנת להתקדם במשקלי העבודה.

אתה חושב שעל פלוס קלורי של 200 או 300 נגיד אתה תוכל בשנה להתקדם (בבנץ\בפרס או בכל תרגיל אחר שמפתח את עיקר מסת השריר בפלג הגוף התחתון\העליון) ב 20 קג ? (סתם מספר, כן?)
או לצורך העניין, אם אתה עובד במשקלי עבודה מסויים ל 8 חזרות, במשך כמה זמן תוכל להעמיס על הגוף ולהתקדם בטווח חזרות זה כשהפלוס הקלורי שלך נמוך כמתאמן מתחיל ?

מתאמן שהגיע למשקלי עבודה שיכולים לספק לו תוצאות יפות בעבודה בנפח גבוה יותר או ב"פיצולים", ירוויח גם במסה בעלת פלוס קלורי קטן יותר.. שוב, תלוי גם במטרות המתאמן.
מתאמן מתחיל יפסיד התקדמות שיכולה לקדם אותו בשלב מאוחר יותר פי 10 יותר, אם יבחר להתקדם לאט.. לדעתי? בזבוז זמן.

לחטב תמיד אפשר, אם יודעים איך ומה לעשות.. לבנות שריר- יותר קשה.
אז לאיזו עליה במשקל לכוון בחודש?על מנת לנצל את מלוא פוטנציאל הגדילה שלי כמתחיל.

אז לאיזו עליה במשקל לכוון בחודש?על מנת לנצל את מלוא פוטנציאל הגדילה שלי כמתחיל.
זה נורא תלוי תוכנית.
אמרת שתוכנית כוח ולא SS, מקובל.
בהנחה ואתה הולך על FBW נגיד, מבסס אותה על תרגילי הבסיס ובונה אותה בצורה חכמה כך שתיהיה התקדמות שבועית נגיד?
מתחיל בפלוס קטן- 200-300 כהתחלה.
לאחר כחודש, אתה תתחיל להבין מתי להוסיף קלוריות.. ברגע שתתחיל להיות מאותגר מבחינת ההתאוששות בין האימונים וכמה פחמימה הגוף שלך צורך במהלך האימון בכדי להתאושש 😁
תתחיל עם הכללים הרגילים של פי 2 חלבון ופי 1 שומן וכל השאר מפחמימה, בהדרגה תעלה את כמות הפחמימה.

אבל חשוב ביותר, לשמור על התקדמות רצופה לאורך זמן.
כמתאמן מתחיל אתה יכול להתקדם מאימון לאימון ולקצר את תהליך ההתחזקות הראשוני, אבל אתה לא מעוניין בכך..

הייתה תקופה שהייתי עושה בנצ' ב FBW עם רוטציה בפרס, אקרוס 3x5 ורק באימון אחד מתוך 2 האימונים הייתי מתקדם.
מכיוון שגם היו לי כפיפות מרפקים,פשיטות בחבל,פולי עליון,בנצ' עליון וכו' וכו' וכו'.....ההתקדמות נעצרה בשלב מגוחך. והיו הרבה ריסטים בדרך.
כך שכל המוסיף גורע, וחשוב לתכנן את האימון כך שיהיה "קצר ולעניין", עם התמקדות מירבית בתרגילי הבסיס. על אף שאתה לא עובד ב SS.

• פותח/ת השרשור
זה נורא תלוי תוכנית.
אמרת שתוכנית כוח ולא SS, מקובל.
בהנחה ואתה הולך על FBW נגיד, מבסס אותה על תרגילי הבסיס ובונה אותה בצורה חכמה כך שתיהיה התקדמות שבועית נגיד?
מתחיל בפלוס קטן- 200-300 כהתחלה.
לאחר כחודש, אתה תתחיל להבין מתי להוסיף קלוריות.. ברגע שתתחיל להיות מאותגר מבחינת ההתאוששות בין האימונים וכמה פחמימה הגוף שלך צורך במהלך האימון בכדי להתאושש 😁
תתחיל עם הכללים הרגילים של פי 2 חלבון ופי 1 שומן וכל השאר מפחמימה, בהדרגה תעלה את כמות הפחמימה.

אבל חשוב ביותר, לשמור על התקדמות רצופה לאורך זמן.
כמתאמן מתחיל אתה יכול להתקדם מאימון לאימון ולקצר את תהליך ההתחזקות הראשוני, אבל אתה לא מעוניין בכך..

הייתה תקופה שהייתי עושה בנצ' ב FBW עם רוטציה בפרס, אקרוס 3x5 ורק באימון אחד מתוך 2 האימונים הייתי מתקדם.
מכיוון שגם היו לי כפיפות מרפקים,פשיטות בחבל,פולי עליון,בנצ' עליון וכו' וכו' וכו'.....ההתקדמות נעצרה בשלב מגוחך. והיו הרבה ריסטים בדרך.
כך שכל המוסיף גורע, וחשוב לתכנן את האימון כך שיהיה "קצר ולעניין", עם התמקדות מירבית בתרגילי הבסיס. על אף שאתה לא עובד ב SS.
תודה רבה לך על ההשקעה,לא יאומן כמה אתה משקיע בתשובות,ריספקט.
התוכנית הולך להיות באמת fbw מבוססת מורכבים,ובקשר לעלייה מבחינת המסת שריר אמרת שאני סתם אשרוף זמן בתור מתחיל לפוטנציאל גדילה גדול יותר ואגביל תצמי ל 6 קילו בשנה,אז לאיזו עלייה חודשית בכל זאת לכוון פלוס 500 2 קילו בחודש יהיה טוב מבחינת עלייה במסת שריר?

תודה רבה לך על ההשקעה,לא יאומן כמה אתה משקיע בתשובות,ריספקט.
התוכנית הולך להיות באמת fbw מבוססת מורכבים,ובקשר לעלייה מבחינת המסת שריר אמרת שאני סתם אשרוף זמן בתור מתחיל לפוטנציאל גדילה גדול יותר ואגביל תצמי ל 6 קילו בשנה,אז לאיזו עלייה חודשית בכל זאת לכוון פלוס 500 2 קילו בחודש יהיה טוב מבחינת עלייה במסת שריר?
בכיף, אני משתדל לעזור כדי שאחרים ילמדו מטעויות שאני עשיתי בעצמי.
הדבר האידיאלי ביותר אם אתה שואל אותי זה SS עם פלוס שמתחיל ב 200-300 ועולה ל 500, וברגע שניהיה קשה ויש צורך להוסיף קלוריות לעבור ל FBW עם התקדמות שבועית או- הלינארית של ביל סטאר לצורך העניין שגם היא עם התקדמות שבועית והיא פחות תובענית מה SS מהבחינה הזו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית