הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העלאת משקל בתרגילים כבדים

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
האם האינדיקציה בהעלאת משקל בתרגילים כבדים (3-5 חזרות) היא קביעת כמות חזרות ועמידה בהן? לדוגמא אם אני מגדיר 5 חזרות עם 110 קילו בנץ פרס ומצליח אז באימון הבא להעלות 2.5 קילו ולנסות שוב ?, במידה ומצליח רק 3-4 חזרות אז לא מעלה משקל , האם זו דרך נכונה להתקדמות ?

השאלה שלך היא בעצם מהו תכנון ההתקדמות הנכון ביותר, הבעיה בשאלה שיש אין ספור עקרונות התקדמות שונות שכולן טובות, כל אחד מוצא את מה שעובד בשבילו, בהתאם לרמתו, לגילו, לשגרת החיים שלו וכו'..

האם האינדיקציה בהעלאת משקל בתרגילים כבדים (3-5 חזרות) היא קביעת כמות חזרות ועמידה בהן? לדוגמא אם אני מגדיר 5 חזרות עם 110 קילו בנץ פרס ומצליח אז באימון הבא להעלות 2.5 קילו ולנסות שוב ?, במידה ומצליח רק 3-4 חזרות אז לא מעלה משקל , האם זו דרך נכונה להתקדמות ?
ברמת העיקרון כן, אבל זה תלוי תוכנית ומשתנה מאוד.

יש פה שני גורמים משפיעים:
1. הרמה שלך בתרגיל בהשוואה לפוטנציאל. בנץ' 110 קילו לחזרות זאת רמה גבוהה יחסית והסיכוי להצליח להתקדם ב 2.5 קילו בשבוע באופן קבוע הוא לא גבוה, בסקווט זה הרבה יותר סביר.
2. עליה באחוזים , 2.5 קילו מ 100 כמובן שונה לעלות ב 2.5 מ 40.
אבל לשאלה שלך,
אם השלמת את החזרות מקובל לעלות במשקל, אם נכשלת נותנים שבועיים נסיון ואם לא עושים ריסט של 10%

@amir610 לפי השאלות שלך אני חושב שכדאי לך להעזר בייעוץ באתר או מאמן אחר שיכין לך תוכנית. לדעתי זה ייתן לך קפיצה באימונים

• פותח/ת השרשור
השאלה הגדולה מבחינתי היא האם 5 חזרות זה מספר חזרות סביר להשלים או שצריך להגדיר 3 או 4 .

השאלה הגדולה מבחינתי היא האם 5 חזרות זה מספר חזרות סביר להשלים או שצריך להגדיר 3 או 4 .
זה תלוי בתוכנית שלך. אתה אמור לדעת מראש כמה חזרות אתה מתכנן.
אם תכננת לעשות 6 חזרות ועשית 5, אל תעלה משקל. אם תכננת 5 ועשית 5 תתקדם, פחות מזה, תחזור על המשקל.
מבחינתי אם תכננתי 6 והן היו קלות מדי, אני לא ממשיך ל-7 ו-8, אלה מחכה לאימון הבא

• פותח/ת השרשור
במידה והצלחתי 5 חזרות שהגדרתי את ההעלאה יש לבצע רק באימון הבא ?

אם הצלחתי נניח בסט הראשון אז בשאר הסטים אני נשאר עם אותו משקל ?

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה .

דרך אגב, לפי יאיר להב אם מצליחים את המשקל ואת מספר החזרות מעלים כבר בסט הבא (באותו אימון )

אוקיי תודה .

דרך אגב, לפי יאיר להב אם מצליחים את המשקל ואת מספר החזרות מעלים כבר בסט הבא (באותו אימון )
יש גישות רבות ושונות.
החסרון שאני רואה בהעלאה במהלך סט היא חוסר עקביות.
עשית סט 1, 5 חזרות עם 100, סט 2 העלית ל 102.5 עשית 4 חזרות. מה עושים בסט 3? מה עושים באימון הבא?
אם אתה מצליח לעשות 5*3 עם המשקל מתקדמים אחרת לא, ככה יש גם מעקב התקדמות של מספר החזרות

תלוי בכשל.
לדעתי בכל אופן, קרה לי בעבר שהיה כשל שנבע עקב מחסור בשינה\אוכל לצורך העניין..
והמשכתי בהתקדמות.

אבל אלה באמת מקרים שכל אחד צריך לזהות על עצמו.

תלוי בכשל.
לדעתי בכל אופן, קרה לי בעבר שהיה כשל שנבע עקב מחסור בשינה\אוכל לצורך העניין..
והמשכתי בהתקדמות.

אבל אלה באמת מקרים שכל אחד צריך לזהות על עצמו.
אני לא פוסל במקרים חריגים כן להתקדם, אבל בגדול לא קורה כלום אם חוזרים על אימון עד להצלחה.
אני יודע שאחת הטעויות שלי בהתחלה הייתה התקדמות מהירה מדי גם שלא סיימתי חזרות או נעזרתי בספוטר

מאיפה הבאת את זה?
דווקא יאיר להב אומר שבאימון 1 לעשות נגיד 8X3 חזרות לX משקל. הצלחת? יופי
אימון הבא תעשה 9X3 חזרות עם אותו משקל. הצלחת? יופי
אימון שלישי תעשה 10X3 חזרות עם אותו משקל. הצלחת? יופי. תעלה משקל ותתחיל שוב מ8 חזרות.

• פותח/ת השרשור
מאמן אישי שהיה לי לפני שנה היה עובד עם יאיר להב תקופה ארוכה והאג׳נדה שלו הייתה העלאה של 1.25 בכל צד במידה והצלחנו את כמות החזרות

מאמן אישי שהיה לי לפני שנה היה עובד עם יאיר להב תקופה ארוכה והאג׳נדה שלו הייתה העלאה של 1.25 בכל צד במידה והצלחנו את כמות החזרות
בכל סט???
נשמע לי תמוהה.
אולי בכל אימון במידה והצלחת לבצע את כל הסטים והחזרות.

בכל אופן, כשישבתי עם יאיר ביררתי טוב טוב את עיניין העלאת משקלים וההסבר שלו היה כפי שרשמתי מעלה.

מאיפה הבאת את זה?
דווקא יאיר להב אומר שבאימון 1 לעשות נגיד 8X3 חזרות לX משקל. הצלחת? יופי
אימון הבא תעשה 9X3 חזרות עם אותו משקל. הצלחת? יופי
אימון שלישי תעשה 10X3 חזרות עם אותו משקל. הצלחת? יופי. תעלה משקל ותתחיל שוב מ8 חזרות.

זה יכול לעבוד רק על מתחילים. להוסיף חזרה כל אימון זו התקדמות הרבה יותר אגרסיבית מלהוסיף קצת משקל כל אימון.

זה יכול לעבוד רק על מתחילים. להוסיף חזרה כל אימון זו התקדמות הרבה יותר אגרסיבית מלהוסיף קצת משקל כל אימון.
מסכימה ובעצמי נוכחתי לגלות זאת...
אבל עדיין חושבת שהמאמן של פותח הפוסט הבין אחרת.

אם אני לא טועה הוא גם אמר לה שהיא אוכלת 2800 קלוריות.
איזה יופי שאתה זוכר. נשיקות.
אבל יאיר להב, אמר את זה 😣
לא צריך ללכת ראש בקיר 😃
לא חייבים להסכים עם הגישה שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית