הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות שונות: אחיזה במתח ואירובי בתקופת מסה

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
יש לי 2 שאלות שונות אבל אנצל את אותו שרשור :

1. זה משנה האם האחיזה במתח (פרונציה) היא כאשר כף היד במצב מאוזן או שכף היד בזווית ימינה (כמו האחיזה בפולי רחב) ?

2. אירובי (ריצה) של 90 דקות שבועיות (3X30) בעצימות בינונית פלוס (לא מודד דופק אבל מעל 75% מדופק מירבי) יכול לפגוע בעלייה במסה\בהתאוששות ?

תודה, אמיר.

לגבי האירובי, זה תלוי רק בך. אם תראה שאתה מתאושש מאימון לאימון תמשיך, אחרת תוריד עצימות, זמן, ימי אימון.
קח בחשבון שמדובר על תוספת של כ 400 קלוריות ליום אימון שזה לא מעט להשלים.

• פותח/ת השרשור
האינדיקציה להתאוששות מאימון לאימון היא בעצם עלייה במשקלי עבודה ?

עד עכשיו יש עלייה שלי במשקל (נשקל כל שבוע ) אז אני מניח שאני במאזן חיובי, אם במשך שבוע-שבועיים לא אעלה במשקל זה יעיד על אובר אירובי לא?

• פותח/ת השרשור
או אם אשאל אחרת האם מה שחשוב זה להישאר במאזן קלורי חיובי ולא משנה כמות ועצימות האירובי או שעצימות גבוהה (נניח 85-90 אחוז מדופק מירבי) יפגע בהתאוששות ובעלייה במסה?

או אם אשאל אחרת האם מה שחשוב זה להישאר במאזן קלורי חיובי ולא משנה כמות ועצימות האירובי או שעצימות גבוהה (נניח 85-90 אחוז מדופק מירבי) יפגע בהתאוששות ובעלייה במסה?
התאוששות לא תלויה רק באוכל. אם נקצין את הדוגמא אם תרוץ מרתון גם שבוע אחרי לא תוכל לעשות סקווט כבד.
אירובי בעצימות קלה-בינונית של 20-30 דקות לא אמור להתיש אותך מדי לקראת האימון הבא, אבל זה מאוד אישי. תרוץ ותראה איך אתה מרגיש באימון הכוח. תפוס / עייף או רגיל ולפי זה תשחק עם משך ועצימות האימון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית