הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית למתחיל, צריך לשמור על א"ש דיי נמוך

rombillet

משתמש קבוע
1,114
176
נק' מוניטין:
273
1,114
176
הייתי אמור יום חמישי להתחיל אימונים של שבועיים טכניקה על מורכבים, מתח ומקבילים.
בדיוק באותו יום בבוקר נפלתי מהאופניים ונפצעתי בברך, אני גם משחק כדורסל, וקיצר יצא שאני צריך לשמור שבוע בלי ספורט, מה שפגע בי אבל מצד שני נתן לי לראות עוד כמה פעמים את הסרטונים של ריפטו למורכבים כדי לבוא מוכן לאימון הראשון, אני אעשה שבועיים טכניקה על משקל נמוך.

אם ביום מנוחה אני משחק כדורסל, אבל אוכל מספיק, השריר עדיין יגדל ביום מנוחה ? בעצם אני עושה אירובי ביום מנוחה, או על יום אימון אבל עם הפרש שעות.
זאת הייתה השאלה הראשונה שלי, עכשיו, חשבתי להתחיל אחרי זה AB עם מורכבים ותרגילי עזר, אני שחיף, חייב מסה, אבל לא בא לי לעלות בא"ש בגלל הכדורסל, אם אעלה קצת לא נורא. השאלה היא אם כדאי לי להתחיל AB כמו שציינתי למעלה, או להתחיל תוכנית על השבלונה של SS, אבל עם חיתוך של חצי בעלייה במשקלים, ככה שכנראה גם אם אני אעבוד מסה נקי, אני אצליח להתקדם במשקלים, רק בחצי, וזה לא יפגע לי בא"ש, כי בשביל SS נורמאלי צריך פלוס של 1000 לניטרלי נכון ?
בכל מקרה, אני עוד שלושה חודשים בן 16, שוקל 66, גובה 1.87, וחייב לעלות כבר, זה דופק אותי בהרבה מובנים, תפריט יש לי על 3500 קלוריות, ביום של אימון כדורסל ומכון, שאני אנסה למנוע את זה, ו3000 קלוריות ביום של אימון אחד. השומן הוא 30% מהתפריט החלבון 175 גרם והשאר פחמימה.

סידור קטן של השאלות שהצגתי :
1.אם ביום מנוחה אני משחק כדורסל, אבל אוכל מספיק, השריר עדיין יגדל ביום מנוחה ?
2.SS על חתך של חצי או AB ?
ושאלה אחרונה קטנה : למישהו יש מתכון של שיבולת שועל כארוחת בוקר ? אני עושה כל יום שייק עם 100-130 גרם, אבל הייתי שמח לאכול גם בבוקר קצת.

תודה

תנסה להיות קצת יותר ברור ופחות סיפורי רקע, כי לא הצלחתי להבין כמעט שום דבר מכל הסיפור שלך.

אם ביום מנוחה אני משחק כדורסל, אבל אוכל מספיק, השריר עדיין יגדל ביום מנוחה ?
השריר גדל במנוחה. בזמן שינה וביום מנוחה כמובן, בתנאי שאתה נמצא בתוכנית אימון שמספקת גירוי לשריר בצורה מספקת ושאתה בפלוס קלורי.

SS על חתך של חצי או AB ?
שוב, שאלה לא ברורה.

• פותח/ת השרשור
תנסה להיות קצת יותר ברור ופחות סיפורי רקע, כי לא הצלחתי להבין כמעט שום דבר מכל הסיפור שלך.

השריר גדל במנוחה. בזמן שינה וביום מנוחה כמובן, בתנאי שאתה נמצא בתוכנית אימון שמספקת גירוי לשריר בצורה מספקת ושאתה בפלוס קלורי.

שוב, שאלה לא ברורה.
בעצם שאלתי, מה עדיף לי, בגלל שאני רוצה להשאר על א"ש נמוך בשביל הכדורסל, אז חשבתי או על SS אבל לא רגיל, כי אני לא בפלוס קלורי מספיק ולא נח מספיק, אז עם העלאה של חצי מהמשקלים מהתוכנית המקורית, כלומר, בSS ברגיל מעלים 5 קילו בסקוואט לאימון, אני אעלה 2.5. או AB של המורכבים עם תרגילי עזר ?

בעצם שאלתי, מה עדיף לי, בגלל שאני רוצה להשאר על א"ש נמוך בשביל הכדורסל, אז חשבתי או על SS אבל לא רגיל, כי אני לא בפלוס קלורי מספיק ולא נח מספיק, אז עם העלאה של חצי מהמשקלים מהתוכנית המקורית, כלומר, בSS ברגיל מעלים 5 קילו בסקוואט לאימון, אני אעלה 2.5. או AB של המורכבים עם תרגילי עזר ?
לא,
FBW קלאסית בפלוס של 200-300 יהיה לך עדיף לדעתי.

כמה עלייה זה בחודש ה200 300? כי אני מעדיף 500 ולעלות שני קילו בחודש בערך. כאילו המטרה זה 2 קילו עלייה בחודש
אז פלוס קלורי של 500 יהיה טוב לך.
בפלוס קלורי כזה תוכל למשוך התקדמות גם ב SS, וכשתיתקע בגלל הפלוס הקלורי תוכל לעבור ל FBW מתונה יותר או ללינארית.

• פותח/ת השרשור
אז פלוס קלורי של 500 יהיה טוב לך.
בפלוס קלורי כזה תוכל למשוך התקדמות גם ב SS, וכשתיתקע בגלל הפלוס הקלורי תוכל לעבור ל FBW מתונה יותר או ללינארית.
אז אתה ממליץ להתחיל בSS ? הקטע הוא האימוני כדורסל, אני לא רוצה שזה יפריע כי אומרים שאסור לעשות כמעט אירובי עם SS
אני מדבר על זה :
שאלה: אני יכול לרוץ 10 ק"מ ביום בזמן התוכנית?
לא אם אתה רוצה להתאושש מהאימוני משקולות. ריצה יכולה להיות מאוד קשה לברכיים כשהיא משולבת עם סקוואט 3 פעמים בשבוע. בנוסף, האספקטים הקאטבוליים (הכוונה להוצאה קלורית משמעותית בהתאם לאכילה, הסיכוי שהמתאמן כאן יכנס לגירעון קלורי שלילי או נטראלי גדול הרבה יותר) של ריצות ארוכות מתנגשים עם אימוני כח ובניית מסה בתכונית כמו Starting Strength
אם ריצה על בסיס יומי חשובה לך, אולי כדאי לשקול תוכנית כח עם פחות עבודת רגליים.
אם אתם רצים כבר שנים, והגוף שלכם רגיל לכך, אתם אמורים להצליח להכניס את הריצות לתוכנית. אך תבינו שאירובי מוגזם יעכב את ההתקדמות שלכם.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית