הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המשקל של הפלטות ברזל בדוייק?

• פותח/ת השרשור
לא זוכר איפה קראתי אבל הבנתי שהצליות של הברזל לא מדוייקות אז כניראה שהדבר לא נכון

לא הבנתי איך זה משפיע עליך? אם אתה לא הולך לרשום שיא אז כן זה מספיק מדויק בשבילך

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי איך זה משפיע עליך? אם אתה לא הולך לרשום שיא אז כן זה מספיק מדויק בשבילך
מה קשר לשיא? רק מי ששובר שיאים מתאמן בצורה מקצועית? חשוב לי לדעת עם איזה משקל אני מתאמן כדי לעקוב על קצב ההתקדמות

מה קשר לשיא? רק מי ששובר שיאים מתאמן בצורה מקצועית? חשוב לי לדעת עם איזה משקל אני מתאמן כדי לעקוב על קצב ההתקדמות
אם אתה מתאמן עם אותן פלטות כל הזמן איך זה לא עקבי?

כי קצב התקדמות לא קשור למשקל, אם שמת משקולת שכתוב עליה x ועל השניה כתוב y כאשר y גדול מ x אז התקדמת.

ואתה חושב שזה באמת משנה?
חד משמעתי לא. אבל הוא שאל אם הן מדויקות ונתתי את התשובה

אני עובד במעבדת אבטחת איכות, התפקיד שלי הוא לשקול משקולות, הגיע לכאן לא מזמן משקול 5 קילו של חדר כושר והייתה לה סטייה של כמה מאות גרמים, על זה אני מסתמך.

וגם על היכרותי רבת השנים עם עולם המשקולות והדיוקים

זה תלוי באיכות של הסט. בחדר הכושר שלי יש פלטות של 5 מאותו הסט שאחת שוקלת 4.300 ואחת יותר מ6. כמעט פרקתי כתף בגללן לפני כמה אימונים...

בדאמבלים אצלנו זה יותר גרוע ל27.5 למשל יש 4 משקולות 28.5 26.300 27 ו26.500.

חשוב לומר גם כי הדבר תלוי מותג.
שקלתי את פלטות ה- 20Kg של מותג Energym למשל (פלטות חדשות), והמשקל נע בין 19.5-20.4 - למעשה, שקלתי 6 פלטות ואף אחת לא הייתה עם משקל זהה לשנייה. סיפור דומה עם המוטות.

shahar18,
ייתכן וניתקלת במשקולת של 40 פאונד, יחד עם סטייה קלה אשר תמיד אנחנו רואים במשקולות ממותגים זולים, זה מגיע קרוב למשקל שציינת.

אם אתה רוצה ללכת על בטוח, תמיד תוכל לרכוש פלטות כאלה
eleiko-pl-competition-discs-web-h1.jpg

ושוב גם אם הפרשים של קילו זה כל כך לא קריטי.
גם אם המשקולות יהיו זהות לגמרי ותעבוד בטכניקה מופתית. אף פעם העבודה היא לא סימטרית ב-100 אחוז...

יכול להיות מאד קריטי. יש בחד"כ באם הדרך זוג משקולות של 20 קילו. אחד שוקל 22.3 ואחד 22.7. אם תתאמן איתן ולא תדע את זה לא תבין למה אתה כל כך חלש.
לחילופין בכיוון ההפוך כשאתה עושה סקוואט עם 4 צלחות למשל, יש מקומות בהם הן ישקלו 19.5 למשל ואז יהיה לך 176 קילו עם 4 צלחות במקום 180. יכולות להיות סטיות ענקיות לכאן או לכאן. אני ממליץ לשקול את הציוד שלך, כי לא מדובר פה רק על 100-200 גרם לפה או לשם...
אגב יכול להיות גם הפרשים גדולים באותו סט. למשל במכון שלי יש זוג צלחות ברזל של 45 פאונד, לכאורה אמור להיות הכי מדוייק. אחד 20.6 אחת 20.15. וכשדברים כאלה מצטברים לך בצד אחד לעומת צד שני יכול להיות לך גם 3-4 קילו הפרש בין שני הצדדים של המוט ואז לא תהיה יציב.

יכול להיות מאד קריטי. יש בחד"כ באם הדרך זוג משקולות של 20 קילו. אחד שוקל 22.3 ואחד 22.7. אם תתאמן איתן ולא תדע את זה לא תבין למה אתה כל כך חלש.
לחילופין בכיוון ההפוך כשאתה עושה סקוואט עם 4 צלחות למשל, יש מקומות בהם הן ישקלו 19.5 למשל ואז יהיה לך 176 קילו עם 4 צלחות במקום 180. יכולות להיות סטיות ענקיות לכאן או לכאן. אני ממליץ לשקול את הציוד שלך, כי לא מדובר פה רק על 100-200 גרם לפה או לשם...
אגב יכול להיות גם הפרשים גדולים באותו סט. למשל במכון שלי יש זוג צלחות ברזל של 45 פאונד, לכאורה אמור להיות הכי מדוייק. אחד 20.6 אחת 20.15. וכשדברים כאלה מצטברים לך בצד אחד לעומת צד שני יכול להיות לך גם 3-4 קילו הפרש בין שני הצדדים של המוט ואז לא תהיה יציב.
כולם מתאמנים ככה.
ובמשך שנים.
הכל בסדר.

לא צריך להיות פנאט.

זה לא רלוונטי כי בין אם זה פוגע באימון או לא (ולא) אתה בכול מקרה לא תשיג פלטות מדוייקות. אותו דבר עם מוט אולימפי.
כמובן שיש חברות כמו אלייקו שבהן הסטייה היא מזערית אך קיימת.

כולם מתאמנים ככה.
ובמשך שנים.
הכל בסדר.

לא צריך להיות פנאט.

אם אתה מתחרה זה הבדל מאוד גדול בין הצלחה של כניסה מסויימת בתחרות לבין כשל
כי אם נתת סינגל עם 180 שבעצם זה 175
אז אם תתן סינגל בתחרות עם 180 זה יהיה לך הרבה יותר כבד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית