הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקועה עם ירידה במשקל ואף עולה מעט

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
שלום, לפני שנה בערך התחלתי דיאטה שכוללת תפריט מתזונאית ואימונים (פעמיים בשבוע עם מאמן ועוד 3-4 ריצות של 5 ק״מ באופן עצמאי), ירדתי הרבה במשקל ואני נראית רזה ומקבלת מחמאות מכל עבר, בשבועות האחרונים אני כבר לא יורדת במשקל ואפילו רואה עלייה של קילו / חצי קילו פעם בכמה שבועות , הורדתי עוד פחמימה מהתפריט והוא ממש דל ועדיין לא ממשיכה לרדת , מה הבעיה אצלי?

בת 31 שוקלת 65 גובה 1.76.

נ.ב- אני משתמשת ביוזר של בעלי , לא קוראים לי Amir 😃
מבחינת פחמימה אני בקושי מגיעה ל 50 גרם, אחרי שקראתי קצת אני חושדת שהעובדה שהורדתי שומנים מהתפריט כנראה מונעים ממני לרדת עוד במשקל , ייתכן ?
אם אוסיף 7 שקדים, כמה חצאי אגוזי מלך וכף טחינה גולמית זה יכול לעזור ?

כרגע התפריט שלי הוא כזה:

פרוסת לחם כוסמין עם מעט קוטג 5 אחוז
100 גרם בטטה עם סלט ועם 150 גרם חזה עוף או שניצל תירס לייט
חטיף נייצ׳ר ואלי של 100 קלוריות
סלט ירקות (לפעמים עם 2 פריכיות ליד, לרוב בלי)
שותה 2-3 נס קפה עם חלב דל וסוכרזית.

1. התפריט נראה כמו תפריט רעב ואין פלא שאת לא יורדת במשקל(שאגב, לא בטוחה לפי נתוני הגובה והמשקל שיש לך כל כך לאן ... אבל זה כבר עניין אישי..)

יש לך בנעוצים את המדריך לחיטוב הגוף, חשבי שם את התפריט לפי פחמימה, שומן, וחלבון וכתבי כאן את הערכים שיצאו לך.

מסכימה עם @עדי.מ התפריט דל מידי. את אוכלת 800-900 קלוריות ביום עם מקסימום (אני נדיבה כאן 😆) 80 גר חלבון וממש מעט שומן.
את חייבת לאכול כדי להמשיך ולרדת במשקל.
כעקרון תתחילי לחשוב על היום שאחרי הדיאטה במובן שתבני לעצמך תפריט בריא ומלא יותר. כרגע הוא עדיין יהיה גרעוני אבל הוא יהיה הבסיס לתפריט הנייטרלי שלך.

לפי הנתונים שציינת קצב חילוף החומרים שלך במנוחה הוא סביב 1700 קלוריות, לזה את מוסיפה את הקלוריות שאת שורפת בפעילות גופנית - נניח 200 קלוריות (הערכה גסה של שלושה אימוני כח ועוד שני אימונים אירוביים בשבוע) ומקזזת 300-400 קלוריות כדי ליצור גרעון. נקודת ההתחלה שלך תהיה סביב 1400-1300 קלוריות.
תשתדלי לאכול את כל הקלוריות בתפריט הגרעוני ולא לקזז.
תוסיפי עוד חלבון ועוד שומן לתפריט הנוכחי שלך.
תכווני את התפריט לפי קצב הירידה במשקל. קחי בחשבון שקצב הירידה במשקל בשלב זה הוא איטי יותר, אבל זה בסדר כי את לא רוצה לפגוע במסת השריר שלך אלא רק למקסם את התוצאות של התהליך שעברת עד כה.
בנוסף מציעה לך לפזר את הקלוריות לכמה ארוחות של חלבון-פחמימה-שומן על פני היום.
אם את מעדיפה לקצץ פחמימות את יכולה אבל את ממש לא חייבת לעשות זאת כדי לרזות.
אם זה לא עקרוני עבורך הייתי גם מחליפה את הנייצר וואלי במשהו בעל ערך תזונתי גבוה יותר - שיבול שועל למשל.

וכל הכבוד על התוצאות עד כה!
😃

שאלה היא מה את אוכלת לא ביום כיפור
אני פוגשת הרבה בנות/נשים/נערות שחיות כך.
זה ממש שינוי מנטלי להתחיל לאכול ועדיין להצליח לרדת או לשמור על המשקל. זה הכל עניין של כמויות ואיכות המזון!

Back
למעלה תחתית