הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית מסה עם ריצה

מצב
השרשור נעול

נהוראי מרציאנו

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
שלום! אני בן 17 ורוצה להתחיל תוכנית מסה אבל יש לי בעיה;
אני רץ, דיי הרבה, 12 ק"מ פעמיים בשבוע ואיזה פעמיים בשנה חצאי מרתון. אני התחלתי לקרוא קצת מה זה מסה ואיך מתחילים אבל אנלא יודע איך זה ישפיע לי על הסיבולת בריצות שלי, אני ממש אובססיבי לגבי הריצות! אז זה ממש חשוב לי...
השאלה שלי היא האם ניתן לשלב ריצה עם תוכנית מסה בלי לפגוע הסיבולת ריצה שלי, ואם כן אז איך? תודה רבה לעוזרים!

מסה =עליה במשקל גוף = פגיעה ביכולת הריצה
תצטרך לבחור במה אתה מתרכז ולעשות את השני ב 70/80%

מסה =עליה במשקל גוף = פגיעה ביכולת הריצה
תצטרך לבחור במה אתה מתרכז ולעשות את השני ב 70/80%
אני לא מתיימר בלהבין בריצה כמוך אבל אתה לא חושב שיש עוד גורמים חוץ ממשקל גוף?
לפני 4 שנים שקלתי 30 קילו פחות מהיום והשתפרתי מאז בריצה משעותית, למשל.

אני לא מתיימר בלהבין בריצה כמוך אבל אתה לא חושב שיש עוד גורמים חוץ ממשקל גוף?
לפני 4 שנים שקלתי 30 קילו פחות מהיום והשתפרתי מאז בריצה משעותית, למשל.
השאלה טובה. לא מדובר על השוואה בטווח של שנים. אבל אדם שימשיך את אותה שגרת אימונים ויעלה 5-10 קילו ירוץ פחות טוב לעומת אותה שגרת אימונים בלי שינוי במשקל.
אבל לשאלה שלך הגורם העיקרי בשיפור יכולת ריצה הוא שיפור היכולת האירובית שזה בפועל אספקת יותר חמצן לצורך הפעילות.
ככל שאדם כבד יותר הוא זקוק ליותר חמצן לצורך הפעילות, כמובן שיש טרייד אוף בין כוח כי רץ במשקל 30 קילו בגובה 170 יהיה חלש מדי בשביל לדחוף את עצמו, אבל 60 קילו בנתונים דומים יהיה מהיר מ-70 קילו.
אפשר לעשות תוכנית מסה איטית יותר ככה שהגוף יתרגל לעליה במשקל?
כן. צריך למצוא תוכנית כוח פחות עצימה שתוכל לבצע את האימונים במקביל לאימוני הריצה.
לצורך העניין אם תעלה כל חדש מעט יש סיכוי שהשיפור בריצה יהיה גבוה מההשפעה של המשקל אבל זה לא יחזיק יותר מכמה קילו בודדים

• פותח/ת השרשור
השאלה טובה. לא מדובר על השוואה בטווח של שנים. אבל אדם שימשיך את אותה שגרת אימונים ויעלה 5-10 קילו ירוץ פחות טוב לעומת אותה שגרת אימונים בלי שינוי במשקל.
אבל לשאלה שלך הגורם העיקרי בשיפור יכולת ריצה הוא שיפור היכולת האירובית שזה בפועל אספקת יותר חמצן לצורך הפעילות.
ככל שאדם כבד יותר הוא זקוק ליותר חמצן לצורך הפעילות, כמובן שיש טרייד אוף בין כוח כי רץ במשקל 30 קילו בגובה 170 יהיה חלש מדי בשביל לדחוף את עצמו, אבל 60 קילו בנתונים דומים יהיה מהיר מ-70 קילו.

כן. צריך למצוא תוכנית כוח פחות עצימה שתוכל לבצע את האימונים במקביל לאימוני הריצה.
לצורך העניין אם תעלה כל חדש מעט יש סיכוי שהשיפור בריצה יהיה גבוה מההשפעה של המשקל אבל זה לא יחזיק יותר מכמה קילו בודדים
תוכל קצת לפרט לי על התוכנית יותר?אפילו בפרטי?( אני לא יכול לשלוח הודעות פרטיות כי אני רק פתחתי את החשבון...)

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להעזר במאמר הזה,אימוני ריצה עם אימוני כוח - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
אני לא יכול לעזור לגבי בניית תוכנית
אני לא רוצה עזרה בבניית התוכנית, רק רוצה לשאול איך אפשר לשלב את הריצה שאני כבר עושה בימים ובשעות קבועות גם את המסה..אני ממש לא רוצה לשנות משהו עם הריצה שלי... אני רץ כבר 3 שנים...

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית