הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ ייעוץ להשגת כמות חלבונים מספקת לסטודנט

Cygnus

משתמש משקיע
4,921
328
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,594
4,921
328
Team Active
שלום לכולם,

לפי מה שהבנתי אני אמור לקבל ביום פי 1.5-2 ממשקל הגוף שלי חלבונים בגרמים. אני שוקל 78 כך שאני אמור לקבל 117?

לפי חישוב באתר כלשהו שנראה די אמין יצא לי 180 גרם חלבונים ליום. הבעיה היא שאין לי מושג איך להגיע לזה. אני אוכל ביום ממוצעת ארוחה בשרית כבדה/4-5 ביצים לחילופין, קופסאת טונה, קערה קורנפלקס, וקופסאת גבינה לבנה ולפי החישוב זה לא מגיע ל-180 גרם. זה בעייתי גם מבחינת זמן, אני לא בבית כל היום.

אני מעוניין מאוד לקנות אבקת חלבון כדי שלא אסתבך אך הבעיה היא שאני סטודנט בטכניון ואני גר במעונות ואין כל כך הרבה זמן לנסוע ולחפש חנויות. החנויות שמצאתי בגרנד קניון מוכרות רק חבילות ענק שעולות בין 500 ל-400 ש"ח ואני מעוניין בסה"כ בקילו לבנתיים.

אז יש כאן כמה שאלות, איך מחשבים נכונה את כמות החלבון ליום שאני צריך? איך מגיעים לכמות הזו ללא אבקת חלבון ועם אבקת חלבון? איפה ניתן להשיג חנות בחיפה עם מחירים טובים ומבחר גדלים של חבילות אבקת חלבון?

פרטים עליי: 1.82, 78 קילו, בן 22.

מודה לכם מראש 😃

נערך לאחרונה:
זה בעיה להזמין ממאסל האוס?
יש לך משלוח חינם כחבר פורום.
בכל אופן,יש לך מחשבונים קלוריות כדי לחשב במדויק מה וכמה אתה אוכל ביום.
אני מניח שאתה אוכל מספיק חלבון לפי מה שפרטת

כעיקרון ה1.5-2.2 זאת המלצה זה תלוי בך ואיך שאתה מכיר את הגוף שלך אבל אישית במשקל שלך לא הייתי יורד מתחת ל150 גרם. מקור החלבון לא רלוונטי במיוחד. אם יש לך מחסור בחלבון בתפריט או שתוסיף עוד אוכל או שתצרוך את זה מאבקת חלבון, בקשר לחנות אני לא חושב שמוחרים חבילות של קילו בשום מקום, שאחד מחברי הפורום יתקן אותי אם אני טועה.

• פותח/ת השרשור
ברור לי ששייקים הם הדרך הכי נוחה וזולה להשגת חלבונים פשוט אין לי כרגע יכולת להשקיע 300+ ש"ח והמגורים במעונות די מקשים על משלוחים וכ'ו (אני אברר במאסל האוס תודה על ההכוונה). חיפשתי טיפים לסטודנט בלי זמן לשטיפת כלים בישול ואקט האכילה עצמו כנראה שהפתרון היחיד הוא שייקים, תודה 😃

אחת 'השגיאות' הנפוצות של אנשים היא שהם אינם זוכרים להחשיב ולחשב חלבון שאינו
ממזונות "סטנדרטיים" כגון בשר, גבינה, ביצים וכו'
ואז מניחים שחסר להם חלבון בתפריט...
בשביל באמת לדעת ולחשב נכון, צריך לפחות לתקופה מסוימת להשתמש במחשבון תזונה
שכן לוקח בחשבון פסטה, לחם, קטניות וכו וכו וכו

• פותח/ת השרשור
kozaman,

חישבתי את כל מה שאכלתי להיום עם האתר שהבאת, אני יכול לאכול יותר טוב מתי שאתחיל להביא איתי למעונות את האוכל של אמא (מנות בשריות גדולות) אך בכל מקרה זה די מייצג:

קורנפלקס 150 גרם 570 קלוריות

חלב טרי בקרטון 1 ליטר 3% 5 כוסות 580 קלוריות

טונה בשמן (משומר) 250 גרם 475 קלוריות

חומוס (סלט) 100 גרם 334 קלוריות

לחם אחיד 9 פרוסות 681 קלוריות

ביצה קשה 4 ביצים מספר 2 (M-L) 342 קלוריות

סה"כ קלוריות: 2982 קלוריות
סה"כ חלבון: 176 גרם
סה"כ שומן: 107 גרם
סה"כ פחמימות: 325.9 גרם
סה"כ כולסטרול: 1065.2 מ"ג
סה"כ סיבים תזונתיים: 4.3 גרם

עכשיו כתוב שם שהצריכה היומית המומלצת של כולסטרול הוא 300, ולי יצא 1000 😳 האם זה טוב? האם יש משהו לשנות בתפריט עצמו? (הוא לא כל כך עשיר כי אין לי מותרות של אוכל איכותי כאן).

אני מסכים, אין צורך לאכול 4 חלמונים ביום, 1-2 זה מספיק ובכל השאר תאכל רק את החלבון.

מה הבעיה לאכול 4 ביצים ביום? גרם כולסטרול ביום זה בכלל לא הרבה,הגוף מייצר אותו לבד,אם תביא לו גרם ממקור חיצוני הוא פשוט ייצר פחות כדי להשלים.

מה הבעיה לאכול 4 ביצים ביום? גרם כולסטרול ביום זה בכלל לא הרבה,הגוף מייצר אותו לבד,אם תביא לו גרם ממקור חיצוני הוא פשוט ייצר פחות כדי להשלים.
הבעיה היא שאנחנו לא ראינו את בדיקות הדם שלו אז כדאי לתת המלצה שתתאים לכל אדם.

הבעיה היא שאנחנו לא ראינו את בדיקות הדם שלו אז כדאי לתת המלצה שתתאים לכל אדם.

כמו שאמרתי,אין קשר בין כולסטרול במזון לבין כולסטרול בדם.
לכן בדיקות הדם שלו לא מעניינות.

• פותח/ת השרשור
fabian ו-vadjio, ממש אין לי את הזמן לבשל ביצה קשה ולפרק ולהפריד את החלמון מהחלבון ולהתעסק בשטויות.

vithano, יש לך מקורות שמאשרים זאת? אני גם מטגן את הביצים עם שמן קנולה שאותה שכחתי להוסיף.

אפשר להפריד את החלבון מהחלמון לפני הטיגון, החלמון הוא יותר מוצק מהחלבון בביצה טרייה. הוא צודק לגבי הכולסטרול אבל אלא אם כן אתה יודע שהכולסטרול תקין אצלך לא הייתי ממליץ לך לאכול 4 ביצים כל יום.

• פותח/ת השרשור
זה לא כל יום אני לרוב מביא מנות גדולות של אוכל קפוא מכל המאכלים הבשריים שאמא מבשלת בימי השבוע הקודם ואז אני לא צריך לאכול 4 ביצים.

ובלי קשר 4 ביצים זה הסטנדרט כבר כמה שנים 3 לא משביע. אתה צודק שצריך לוודא שהכורסטרול תקין אך בכל מקרה אתחיל להיעזר בקרוב באבקות חלבון ולכן אוריד מהתלות בביצים.

זה תלוי בגנטיקה
בגילך כסטודנט זאת לא כל כך בעיה אבל עדיף לשמור על דברים כאלה כבר מגיל צעיר בעיקרון משהו כמו 30% מהכולסטרול בגוף מגיע מהתזונה ואת השאר הגוף מייצר

זה תלוי מה אתה לומד בתור סטודנט.
זה ידוע שסטודנטים למתמטיקה בשנה שלישית אוכלים מה שבא להם ולא משמינים, ואילו סטודנטים לכימיה סובלים מעלייה חריפה במשקל המאסה השמנה.

:/

טרולים מחוץ לתחום ידיעותיי

לא הבנתי את החישוב שלך
78 ק"ג כפול 1.5 = 117
78 ק"ג כפול 2 = 156

איך הגעת ל 180 גרם חלבון ???

וגם אתה אוכל לחם/פסטה/טחינה/אגוזים/שקדים או כל דבר אחר שיש בו גם חלבון שמסתכם ללמעלה מ 20 גרם חלבון מחלבון לא מלא

אז יש לך להגיע ל 136 - 97 גרם חלבון מחלבון מלא מקסימום
זה לא הרבה

זה תלוי מה אתה לומד בתור סטודנט.
זה ידוע שסטודנטים למתמטיקה בשנה שלישית אוכלים מה שבא להם ולא משמינים, ואילו סטודנטים לכימיה סובלים מעלייה חריפה במשקל המאסה השמנה.

:/

טרולים מחוץ לתחום ידיעותיי

תלוי באיזה כימיקלים מתעסק הכימאי וכמה המתמטיקאי ממשיך להביא ביד מעבר למה שהוא עושה בזמן ההרצאות עם המרצים שאי אפשר להבין מילה ממה שהם אומרים 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית