הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ייעוץ להשגת כמות חלבונים מספקת לסטודנט

Cygnus

משתמש משקיע
4,921
328
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,594
4,921
328
Team Active
שלום לכולם,

לפי מה שהבנתי אני אמור לקבל ביום פי 1.5-2 ממשקל הגוף שלי חלבונים בגרמים. אני שוקל 78 כך שאני אמור לקבל 117?

לפי חישוב באתר כלשהו שנראה די אמין יצא לי 180 גרם חלבונים ליום. הבעיה היא שאין לי מושג איך להגיע לזה. אני אוכל ביום ממוצעת ארוחה בשרית כבדה/4-5 ביצים לחילופין, קופסאת טונה, קערה קורנפלקס, וקופסאת גבינה לבנה ולפי החישוב זה לא מגיע ל-180 גרם. זה בעייתי גם מבחינת זמן, אני לא בבית כל היום.

אני מעוניין מאוד לקנות אבקת חלבון כדי שלא אסתבך אך הבעיה היא שאני סטודנט בטכניון ואני גר במעונות ואין כל כך הרבה זמן לנסוע ולחפש חנויות. החנויות שמצאתי בגרנד קניון מוכרות רק חבילות ענק שעולות בין 500 ל-400 ש"ח ואני מעוניין בסה"כ בקילו לבנתיים.

אז יש כאן כמה שאלות, איך מחשבים נכונה את כמות החלבון ליום שאני צריך? איך מגיעים לכמות הזו ללא אבקת חלבון ועם אבקת חלבון? איפה ניתן להשיג חנות בחיפה עם מחירים טובים ומבחר גדלים של חבילות אבקת חלבון?

פרטים עליי: 1.82, 78 קילו, בן 22.

מודה לכם מראש 😃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
moo, טעיתי. ולפי החישוב היומי יצא לי 176 גרם חלבון:

קורנפלקס 150 גרם 570 קלוריות

חלב טרי בקרטון 1 ליטר 3% 5 כוסות 580 קלוריות

טונה בשמן (משומר) 250 גרם 475 קלוריות

חומוס (סלט) 100 גרם 334 קלוריות

לחם אחיד 9 פרוסות 681 קלוריות

ביצה קשה 4 ביצים מספר 2 (M-L) 342 קלוריות

סה"כ קלוריות: 2982 קלוריות
סה"כ חלבון: 176 גרם
סה"כ שומן: 107 גרם
סה"כ פחמימות: 325.9 גרם
סה"כ כולסטרול: 1065.2 מ"ג
סה"כ סיבים תזונתיים: 4.3 גרם

מחקר מענין, וברובו לענין.
אולי האנגלית שלי לא מספקת, אבל לא הצלחתי למצוא שם היכן המחקר מפריך את השאלה
(שעבורה הבאת את הלינק למחקר) שתהתה בענין קיום קשר בין כולסטרול במזון ובדם.

המחקר הזה עוסק ומתמקד בהיפותזה השגוייה (אליבא מחבריו) ש LDL הנו כולסטרול רע,
ועל הדרך מספר שעל אף תרופות מפחיתות כולסטרול אנשים עדיין חוטפים CHD.

moo, טעיתי. ולפי החישוב היומי יצא לי 176 גרם חלבון:

סבבה
אז אתה צורך מעבר למה שאתה צריך (לא שזה רע להיפך)

כי אתה צריך לפי החישוב של 2Xגוף 156 גרם חלבון
78 ק"ג כפול 1.5 = 117
78 ק"ג כפול 2 = 156

חברו הטוב ביותר של הסטודנט הוא הסנדוויץ:)
גם אני סטודנט, אני לוקח איתי מלא סנדוויצים עם לחם/פיתות בדרך כלל עם חיטה מלאה עם מלא דברים טובים בפנים...

תראה, אתה מדבר על זה שאתה רוצה דברים יעילים עם חלבון
תכל'ס אני לא חושב שתמצא משהו יעיל יותר מאבקת חלבון.
נניח שאתה קונה חלבון של אופטימום ב 350 ש"ח שמכיל 70 ומשהו מנות. נגיד כל מנה עולה בערך 5 ש"ח שזה 24 גרם חלבון. לא משנה איך תהפוך את זה, לא משנה על מה תסתכל לא תמצא משהו שייתן לך כמות כזאת של חלבון בכזאת עלות. לא יוגורטים 0%, לא גבינה חצי אחוז, לא קוטג 1% (יתנו אולי אותה כמות חלבון אבל במחיר גבוה יותר)

נניח שאתה קונה חלבון של אופטימום ב 350 ש"ח שמכיל 70 ומשהו מנות. נגיד כל מנה עולה בערך 5 ש"ח שזה 24 גרם חלבון. לא משנה איך תהפוך את זה, לא משנה על מה תסתכל לא תמצא משהו שייתן לך כמות כזאת של חלבון בכזאת עלות. לא יוגורטים 0%, לא גבינה חצי אחוז, לא קוטג 1% (יתנו אולי אותה כמות חלבון אבל במחיר גבוה יותר)

טונה במים שווה ערך לזה..
אבל אתה יכול להשיג חלבון בפחות מ350

• פותח/ת השרשור
זהו שבוע הבא אני מזמין ISS ממאסלהאוס אני רק מקווה שהם עושים משלוח למעונות הטכניון ויהיה פיצוץ אמיתי אני כבר מרגיש את הטעם של הבננה :Oהשבוע הזה אתם לא מבינים עד כמה זה לא נורמלי לאכול בלי אבקת חלבון בטכניון המחורבן ובלי אוכל קפוא של אמא. אכלתי 5 ביצים 2 קופסאות טונה 8-9 פרוסות לחם צלחת גדולה של קורנפלקס וחלב - זה כל יום וחיסלתי ליטר חלב וליטר יוגורט 2 גביעי גבינה לבנה וחצי חומוס אריזת חיסכון תוך 3 ימים ועכשיו חזרתי הביתה כי לא נשאר לי כסף להישאר בגלל שהאוכל נגמר :(

הערב 2 בגטים שווארמה לפיצוי על עוגמת הנפש מהביצים 🥷

הממ אם אתה חלבון בלי דאגה משומן ופחמימות אתה יכול במקום כל השיגעון הזה שאתה עושה לפנק את עצמך בפיצות, לפיצה דומינוס יש מבצעים די טובים ואתה יכול לקחת פיצה עם גבינה כפולה, בולגרית ותוספת בשרית (זה נשמע כל כך טוב... במיוחד בחיטוב כוסומו)

• פותח/ת השרשור
כמה פיצות אפשר לאכול? חוץ מזה אני סטודנט עני אני לוקח איתי 200 ש"ח לשבוע וזה אמור להספיק להכל כולל נסיעות הלוך חזור (שזה כבר 60 שקל). בקיצור אבקת חלבון 3 פעמים ביום 😡. ובאמת להגיע ל-3000 קלוריות גולש למותרות.

טונה במים אותו גרם חלבון עולה 4 שקל לקופסה למצוא תחליף לאבקת חשבון אפשר למצוא תמיד.
אלא אם כן היית מביא במחיר קרוב למחיר בארה"ב אז באמת אבקת החלבון יותר כדאי במחירים של
הארץ אפשר פשוט לקנות טונה במים.

לי יוצא אופטימום ב305~ ש"ח מחו"ל כולל הכול, זה יוצא 4.2 ש"ח למנה של 22+ גרם (לפי בדיקות המעבדה), טונה אולי יותר זולה אבל בטח שלא יותר טעימה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית