הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תוכנית בקשה לבניית תכנית למתחיל ושינוי תכנית שניתנה ע"י מדריך

מצב
השרשור נעול

Cygnus

משתמש משקיע
4,921
328
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,594
4,921
328
Team Active
שלום חברה,

היום נרשמתי לחדר הכושר של הטכניון וביקשתי תכנית אימונים מהמדריך שהיה שם, חשבתי שזה לא יזיק וכך גם אוכל לקבל את הדף מעקב שלהם שאוכל להשתמש בו בעצמי גם אם אשנה את התכנית.

עשיתי אימון ותיעדתי משקלים, חזרות וסטים של התרגילים השונים. אני 1.81-2 ושוקל 78 קילו. יש לי זמן ל-3 אימונים בשבוע אך לא יותר. אני מעוניין אך ורק בתכניות fbw. המטרה שלי היא בניית כוח ואין לי עניין בחיטוב, עיצוב ובילדינג מעבר להתקדמות הטבעית בהם כך שהפוקוס שלי הוא ההתקדמות בכוח.

התכנית שהוצעה לי לחודש הראשון:

1) בתחילת אימון ריצה קלה 10 דקות
2) לחיצת רגליים 2 סטים של 15 חזרות - 46 קילו (הרגשתי שאני יכול הרבה יותר)
3) כפיפת ברכיים בישיבה 2 סטים של 15 חזרות - 39 קילו (היווה גבול בעיקר בגלל שלא ידעתי איך מכוונים את המשענת על כפות הרגליים)
4) משיכות לפנים רחב (משיכה למטה של מוט) 2 סטים של 15 חזרות - 5 בלוקי משקולות (המשקלים לא היו קריאים, היה גבול)
5) לחיצה בישיבה (לחיצה קדימה במאוזן של הידיים) 2 סטים של 15 חזרות - 31.4 קילו (גבולי)
6) הרמת ידיים לצדדים כתפיים 2 סטים 15 חזרות - 32 קילו (היה גבול)
7) כפיפות בודדות לסירוגין של ידיים 2 סטים 15 חזרות - 6 קילו (יכולתי 7.5)
8) פשיטת מרפק בגלגלת עם חבל בעמידה 2 סטים 15 חזרות - 50 (כנראה לא קילו, גבולי)
9) משיכת גלגלת בישיבה (חתירה) - 36 קילו (גבולי)

אני לא לקחתי את התכנית יותר מדי ברצינות כי היא שונה לגמרי מהתכניות שראיתי עד כה כאן בפורום מבחינת חזרות וסטים וכ'ו. עוד שאלה היא שאין לי הבנה בשמות התרגילים או המכשירים במיוחד אלו שאתם משתמשים בהם כאן באנגלית וכ'ו אך האם אני לא אמור להשתמש בכל המכשירים הללו ולבצע תרגילים חופשיים?

אני מניח שתציעו משהו שונה לגמרי ואני אשמח לקבל הצעות. עוד שאלה היא איך אני מתקדם במשקלים? יש תהליך שיטתי כלשהו?

חשבתי על עוד המון שאלות אך אני לא מרוכז, אולי הם יעלו לי בהתאמה לתגובותיכם.

אני מאוד אשמח לקבל מכם עזרה כי אני רוצה להתמקד ולא לבזבז את הזמן. אם שכחתי מידע חשוב או עברתי על חוק/מוסכמה אנא ידעו אותי.

תודה מראש 😃

רוצה תוכנית? קח מהמאמן. לא רק שאתה משלם לו כסף, הוא רואה אותך מולו, ומכיר את מצבך הפיזי. לבקש מאתנו תוכנית מותאמת זה כמו לבקש מחייט שלא מכיר אותך מימיו לתפור חליפה. אפילו תחתונים אותו חייט לא יוכל לתפור לך.

מומחי הפורום ייתנו לך חוות דעת מפורטת מאוד, ו/ או ישלחו אותך לקרוא חומרים כתובים ברשת. קח בחשבון שמספר החזרות שלך גבוה מדי, והמשקל כנראה נמוך מדי. כמו כן, יש עדיפות גבוהה (בעיקר אצל חברי הפורום כאן) לתרגילים מורכבים ומשקולות חופשיות. קח החשבון.

בהצלחה. 😃

זו תוכנית טיפוסית של מישהו שסיים קורס מדריכים, ולא התעניין בנושא מעבר למה שלימדו אותו בקורס. אם אתה מעוניין בכוח, אתה יכול לזרוק את התוכנית לפח אחרי שבועיים בערך (רצוי קודם).

אם אתה קורא קצת בפורום, אתה יודע מה ימליצו לך כאן.

• פותח/ת השרשור
black356, אני אשמח לקבל גם חוות דעת והדרכה "אנונימית" - העניין הוא שאין שם מאמנים. רק "מדריכים" שיותר שומרים על המקום ולפי התרשמותי לא בעלי ידע שאפשר לסמוך עליו. לכן אני פונה בבקשה אליכם לעזרה.

coldfire, זהו שקיוויתי שייתנו לי את אותן ההמלצות. אחת מהבעיות שלי בקריאת תכניות והמלצות אחרות בפורום היא שאני לא מצליח "לתרגם" את התרגילים והמכשירים שרשומים כאן או במדריכים שמפרסמים כאן או למצוא את המקבילים להם במכון.

נתתי נתונים פיזיים ונתונים התחלתיים של משקלים ואילו מהם היוו גבול יכולת/היו קלים. אני אודה לכם על הדרכה/ייעוץ כלשהו.

בוא תבחר תוכנית שנראית לך מתאימה בפורטל, ונעזור לך עם השמות של התרגילים.

• פותח/ת השרשור
שילוב בין 2 ה-FBW הראשונים ועוד כמה מתוך התוכניות לתקופת מסה:

רגליים: לג פרס 3x6
חזה: בשכיבה לחיצת חזה כנגד מוט 3X8
גב: בישיבה משיכת פולי עליון לפנים אחיזה רחבה 3X6 (מה ההבדל בין משיכה לאחור לגב?)
כתפיים: בעמידה לחיצת כתפיים כנגד מוט באחיזה רחבה 3X6
יד אחורית: פשיטת מרפקים כנגד פולי עליון (חבל) 2X10
יד קדמית: בעמידה כפיפת מרפקים מוט 2X8/כפיפת מרפקים פולי תחתון 3X8
בטן: כפיפות 3X15

תוריד בכתפיים ל2 סטים
ותוריד ביד האחורית והקידמית לסט אחד.

ברגליים תכניס סקוואט(אם יש לך את האפשרות לעשות)
בגב תוריד את הפולי ותכניס מתח במקרה ואתה מצליח לעשות כמה חזרות.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שיש את החגורה הזו או מה שזה לא יהיה להוספת המשקל במתח. בלי משקל נוסף אני עושה 3 סטים מקסימום של 12-6-4 חזרות אם לזה התכוונת.

יש לך נימוק כלשהו לשינויים שאתה מביא לתכניות של האתר?

אתה לא צריך עכשיו חגורה כדי להוסיף משקל במתח; החזק משקולת בין הרגליים ועלה למעלה.

למה אף אחד לא המליץ לא SS מה קרה בפורום? הוא רוצה כוח והוא מתחיל, אין דרך יותר יעילה מSS, וגם זה לא כל כך הרבה השקעה, פשוט צריך לאכול הרבה.

כן, SS היא התוכנית הכי טובה בשבילו בהחלט, אבל היא דורשת מערכת עיקול מפותחת, נחישות ללמוד לבצע את התרגילים בטכניקה כמה שיותר טובה ועצבים מברזל לספוג את כל השטויות שהמדריכים פולטים והאנשים שדוחפים לך את ה pussy pad ומסתכלים עליך מוזר כי אתה עושה "דיפים".

• פותח/ת השרשור
למה אף אחד לא המליץ לא SS מה קרה בפורום? הוא רוצה כוח והוא מתחיל, אין דרך יותר יעילה מSS, וגם זה לא כל כך הרבה השקעה, פשוט צריך לאכול הרבה.

קראתי הרבה מאוד על starting strength אך כפי ש-vadjio ציין אני ארצה מאמן או מישהו שיעזור לי לתרגילים כמו סקוואט וקלין.

לכן אני מקווה מאוד שלפחות עכשיו אדאג יותר להתמדה שלי ולא אפסיד שום יום ואתרגל לאימונים עם תכנית ואני אנסה להוציא מדי פעם נסיונות של סקוואטים וקלינים ואם אוכל לעבור אעבור.

רק חשוב לי לדעת שהתכנית שהרכבתי כעת אחרי הבקשה של coldfire היא טובה מספיק. מה אתם חושבים עליה?

נ.ב. אצלנו בטכניון יש לא מעט מפלצות רציניות שפשוט נמצאים קבוע על הבנצ'ים ועל הכלובים למינהם ככה שזה יבזבז את הזמן שלי ושלהם בהרכבת משקולות וכ'ו - האם יש לכם טיפים? אני יודע שגם אני לא הייתי רוצה להתאמן ככה עם חדשים, אני מנסה ללכת בשעות יותר מוקדמות אך בכל זאת עדיף לי לשבת על מכונת דחיקת רגליים מאשר לנסות סקוואט בפעם הראשונה.

קראתי הרבה מאוד על starting strength אך כפי ש-vadjio ציין אני ארצה מאמן או מישהו שיעזור לי לתרגילים כמו סקוואט וקלין.

לכן אני מקווה מאוד שלפחות עכשיו אדאג יותר להתמדה שלי ולא אפסיד שום יום ואתרגל לאימונים עם תכנית ואני אנסה להוציא מדי פעם נסיונות של סקוואטים וקלינים ואם אוכל לעבור אעבור.

רק חשוב לי לדעת שהתכנית שהרכבתי כעת אחרי הבקשה של coldfire היא טובה מספיק. מה אתם חושבים עליה?

נ.ב. אצלנו בטכניון יש לא מעט מפלצות רציניות שפשוט נמצאים קבוע על הבנצ'ים ועל הכלובים למינהם ככה שזה יבזבז את הזמן שלי ושלהם בהרכבת משקולות וכ'ו - האם יש לכם טיפים? אני יודע שגם אני לא הייתי רוצה להתאמן ככה עם חדשים, אני מנסה ללכת בשעות יותר מוקדמות אך בכל זאת עדיף לי לשבת על מכונת דחיקת רגליים מאשר לנסות סקוואט בפעם הראשונה.
אל תהיה נקבה, תנסה לעשות סקוואט 😃

תקרא את אלה:

http://www.kilogram.co.il/158/הסקוואט/

http://www.kilogram.co.il/468/הדדליפט/

http://www.kilogram.co.il/470/לחיצת-חזה/

http://www.kilogram.co.il/252/תוכנית-אימונים-מארק-ריפטו-5x5/

http://www.kilogram.co.il/1113/%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/

לגבי התוכנית שהכנת, ככה לדעתי היא צריכה להיראות:

A1

רגליים: סקוואט 3x6
דדליפט: 1x6
חזה: בשכיבה לחיצת חזה כנגד מוט 3X5-8
גב: שלושה סטים של מתח בפרונציה לכשל, אם אתה מצליח יותר מ15 חזרות תוסיף משקל.
כתפיים: פרס (לחיצה בעמידה עם מוט) 2X8-10
יד אחורית: פשיטת מרפקים כנגד פולי עליון (חבל) 2X10
יד קדמית: בעמידה כפיפת מרפקים מוט 2X8/כפיפת מרפקים פולי תחתון 2X8
בטן: כפיפות 3X15

A2

סקוואט 3x6
כפיפת ברכיים 1-2x10
פרס (לחיצה בעמידה עם מוט) 3x5-8
לחיצת חזה בשכיבה כנגד מוט 2x8-10
מתח 3 סטים לכשל (כמו בA1)
פשיטת מרפקים כנגד פולי עליון (חבל) 2X10
בעמידה כפיפת מרפקים מוט 2X8/כפיפת מרפקים פולי תחתון 2X8
כפיפות 3X15

גם כן 3 פעמים בשבוע, AxAxAxx פעם A1 פעם A2 יוצא שבשבוע אחד תעשה שני A1 ובשבוע הבא שני A2.

אתה יכול גם להוסיף 1-2x8-10 כאלה בכל צד אחרי הלחיצה בעמידה: http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidPosterior/CBOneArmRearLateralRaise.html

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
vadjio תודה על ההשקעה בתגובות ועל התמיכה. קראתי את כל המאמרים הללו ובאמת שאני לא רואה סיבה לשבת על מכונה מטומטמת כשאפשר סקוואט אך כפי שהסברתי כרגע אני חושב שזה סתם יגרום לי לחכות בתור עם המתאמנים היותר כבדים בטכניון וגם ההשקעה ההתחלתית בעשיית התרגיל כראוי תפריע לאימון. בקיצור אני אתחיל מאוחר יותר 😃

וביקשתי תכנית FBW, מה הסיבה להפרדה ל-A1 ו-A2? אני לא פוסל אני פשוט רוצה להבין וללמוד. השינוי היחיד הוא יחס הסטים והחזרות בחזה והוספת כפיפת הברכיים (מה זה?)

ואם כבר אתה מציע לא FBW ומוסיף מפורשות דדליפט וסקוואט למה שלא אלך על ה-SS?

כמו כן, יש בחדר כושר מכונה שאני ממש אוהב להשקיע בה כמכונה אחרונה זאתי של המשיכה האופקית בישיבה (חתירה?) האם אפשר להוסיף אותה גם?

נערך לאחרונה:
vadjio תודה על ההשקעה בתגובות ועל התמיכה. קראתי את כל המאמרים הללו ובאמת שאני לא רואה סיבה לשבת על מכונה מטומטמת כשאפשר סקוואט אך כפי שהסברתי כרגע אני חושב שזה סתם יגרום לי לחכות בתור עם המתאמנים היותר כבדים בטכניון וגם ההשקעה ההתחלתית בעשיית התרגיל כראוי תפריע לאימון. בקיצור אני אתחיל מאוחר יותר 😃

וביקשתי תכנית FBW, מה הסיבה להפרדה ל-A1 ו-A2? אני לא פוסל אני פשוט רוצה להבין וללמוד. השינוי היחיד הוא יחס הסטים והחזרות בחזה והוספת כפיפת הברכיים (מה זה?)

ואם כבר אתה מציע לא FBW ומוסיף מפורשות דדליפט וסקוואט למה שלא אלך על ה-SS?

כמו כן, יש בחדר כושר מכונה שאני ממש אוהב להשקיע בה כמכונה אחרונה זאתי של המשיכה האופקית בישיבה (חתירה?) האם אפשר להוסיף אותה גם?

בוא נחסוך לך הרבה שאלות ובזבוז זמן, אם אתה מוכן ויכול להתחיל לעשות SS תעשה.

בקשר לFBW אין לך סיבה לעשות A1 A2 . תעשה כמו שרשמתי לך, אם אתה יכול להוסיף דד ליפט תוסיף סט אחד של 5-6 חזרות.

במקרהואתה עושה סקוואט אין צורך לעשות כפיפת ברכיים, אם אין לך מאיזושהיא סיבה אפשרות לעשות סקוואט תעשה לחיצת רגליים.
בקשר לחתירה, יש לך מתח לא צריך גם וגם.

תקרא את הספר Starting Strength ותראה את הסירטונים של ריפטו (בנעוץ).

• פותח/ת השרשור
beitarist, לא מעוניין ב-SS כרגע. אולי בעוד חודש. בקשר למה שרשמת לי, שאלתי למה הצעת את השינוי הזה ואשמח לדעת רק כדי להבין.

ועוד שאלה, איך אני מתקדם במשקלים בהנחה ואני עובד עם התכנית שאני הרכבתי? רוב התרגילים מבוצעים על מכונות וזה לא נראה הגיוני להתקדם כל אימון בבלוק נוסף של משקל במכונה. על מה אתם ממליצים?

הצעתי לך SS כי בתגובה למעלה רשמת "ואם כבר אתה מציע לא FBW ומוסיף מפורשות דדליפט וסקוואט למה שלא אלך על ה-SS?" .

בקשר לתוכנית לדעתי 2-3 סטים לשריר כמו ידיים באימון זה יותר מדי, אם תתאמן ותאכל טוב אתה תעלה במשקלים, הידיים שלך יקבלו מספיק גירוי מלחיצות, חתרות, מתח , ובשלב מסויים אפילו לאיהיה לך כוח תמיד לעשות סטים לידיים שזה בסדר.
מתח עדיף על פולי ברוב המקרים מהסיבה שהשרירים המייצבים עובדים יותר
וסקוואט עדיף על לג פרס גם ברוב המקרים.

לא שיניתי לך את המעוט של התוכנית, זו אותה תוכנית רק עם כמה שיפורים לדעתי.

בקשר למכונות, תעיף אותן אין צורך בהם(לפחות לא בהתחלה) אם אתה מסוגל לעבוד בחופשיות.

• פותח/ת השרשור
זאת השאיפה שלי, להשתמש במקרה הצורך רק בפולי ומשיכות.

עכשיו מה עם העלייה בעומס כמו שכתבתי בתגובה הקודמת? ומה הסדר העדיף לתרגילים?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית