הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תסמינים של קרע ברצועה בברך

rombillet

משתמש קבוע
1,114
176
נק' מוניטין:
273
1,114
176
אז לפני שבועיים בערך נקעתי את הרצועה בברך, הייתי אצל האורטופד ואתמול חזרתי לתפקוד ספורטיבי, כדורסל לא אימוני כח עוד נגיד סקוואט אני עדייו לא יכולתי לעשות.
אתמול בערב החלקתי בבית, התקפלה לי הרגל ועכשיו אני לא יכול ליישר אותה. כשאני מיישר את הרגל אני מרגיש מין כאבים בצידיי הברך בצד שמאל (הפציעה בברך שמאל), יש סיכוי לקרע ברצועה ? או שהמצב חזר לקדמותו ויש לי נקע שוב ?

לא יודע מה זה נקע ברצועה, אולי מתחת אותה בכל מקרה בתוך אחד שקרע צולבת בעיות ביישור הרגל זה בדרך כלל מיניסקוס. אבל לדעתי כדאי שתתחיל ללכת לאורטופד ולבקש MRI

במיוחד אם אתה רוצה להמשיך לשחק כדורסל

נקע = נזק לרצועה. נזק שיכול להיות בדמות מתיחה בלבד , קרע חלקי או קרע מלא.

כדאי לזכור שיש 4-5 רצועות בברך שאפשר "לנקוע" , ולא רק את הצולבת.
בכל אופן , אחרי הבדיקה של האורטופד תהיה חכם יותר.

• פותח/ת השרשור
אתה צעיר, יהיה בסדר.

אני נפצעתי שהייתי בן 20 וכבר שיחקתי בוגרים לאומית .
היית בלאומית ? וואו יפה.
תודה רבה גבר
הראיתי לאמא שלי באתר משרד הבריאות אחרי שרשמת חיפשתי ושאין קרינה מייננת בMRI היא נראה לי מסכימה שאני אעשה, אבל מה זה קרינה מייננת ?

מה זה קרינה מייננת
קרינה מיננת היא קרינה שעלולה באמת לפגוע במבנה המולקולות של הגוף, ובפרט ב-DNA. קרינה כזאת נפלטת ממכונות רנטגן ו CT אבל לא מ MRI ואולטראסאונד (וגם לא מטלפונים סלולריים). היא נקראת כך על שמו של מנהל הפורום.

• פותח/ת השרשור
אז הייתי אצל האורטופד, וקבעתי MRI והוא שלח את זה לאיפה שמאשרים את האישורים... הצלחתי ליישר אצלו את הרגל וכנראה שאין לי קרע וחזר לי הנקע ברצועה בלי עין הרע. נתן לי איזה תרגיל ועוד איזה אביזר מרענן הקרוי ברכית. ולקחת משכחי כאבים. נראה מה יש לי בMRI.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית