הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם היחס במשקלי העבודה שלי שווה?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
ברוב המקרים שאני קורא הודעות של אנשים לגבי משקלי עבודה שלהם אז אני רואה שיש יחס הגיוני במשקלים של התרגילים המרכזיים , נניח לא יצא לי לראות מישהו שעושה סקוואט 150 קילו ובנץ׳ פרס 80 קילו.

רציתי לדעת האם היחס אצלי הוא סביר , לדעתי משום מה אני מרגיש פיגור באוברהד פרס...

בנץ׳ פרס 105 קילו- 3x5
סקוואט 130 קילו- 12 חזרות
אוברהד פרס 57.5 קילו- 3x5
מתח בתוספת 20 קילו-3x5
בנט אובר 80 קילו- 8 חזרות

המשקל שלי הוא 82 , גובה 1.82.

ברוב המקרים שאני קורא הודעות של אנשים לגבי משקלי עבודה שלהם אז אני רואה שיש יחס הגיוני במשקלים של התרגילים המרכזיים , נניח לא יצא לי לראות מישהו שעושה סקוואט 150 קילו ובנץ׳ פרס 80 קילו.

רציתי לדעת האם היחס אצלי הוא סביר , לדעתי משום מה אני מרגיש פיגור באוברהד פרס...

בנץ׳ פרס 105 קילו- 3x5
סקוואט 130 קילו- 12 חזרות
אוברהד פרס 57.5 קילו- 3x5
מתח בתוספת 20 קילו-3x5
בנט אובר 80 קילו- 8 חזרות

המשקל שלי הוא 82 , גובה 1.82.
קודם כל, יש פה חברה עם סקוואט/דדליפט באיזור ה-200 וצפונה ובנץ' פחות מ-100, ככה שממש לא כולם פה מושלמים מהבחינה הזאת.
אכן הפרס שלך קצת חלש ביחס לבנץ' שלך, איך נראית תוכנית האימון שלך?

הסקוואט קצת בפיגור לפי דעתי, והפרס מעט חלש ביחס לבנץ' אבל זה לא כולכך נורא.
איפה הדדליפט?

• פותח/ת השרשור
חיכיתי לשאלה 😃

לפני שנה בערך התחלתי לעשות באימון רגליים סטיף דדליפט ומאוד אהבתי , נשארתי מאז עם התרגיל הזה 80 קילו עם 12 חזרות נקיות וזאת הסיבה שאני לא עושה גם דדליפט קלאסי .
אני מתאמן ab כ 4 פעמים בשבוע ,חזה עושה באימון a :
בנץ 3x5
דאמבלים שיפוע 3x8-10
דיפס עם משקל 2x12

כתפיים אימון b:
פרס 3x5
הרחקה/ לחיצת דאמבלים בישיבה 3x8-12
כתף אחורית כלשהו 2x12

לפני שנה בערך התחלתי לעשות באימון רגליים סטיף דדליפט ומאוד אהבתי , נשארתי מאז עם התרגיל הזה 80 קילו עם 12 חזרות נקיות וזאת הסיבה שאני לא עושה גם דדליפט קלאסי .
זאת לא סיבה.
אני מתאמן ab כ 4 פעמים בשבוע ,חזה עושה באימון a :
לא הבנתי, ואיפה הרגליים?

• פותח/ת השרשור
פירטתי רק לגבי כתפיים וחזה כי הוא דיבר על פיגור בכתפיים.

רגליים באימון a :
סקוואט 4x8-10
מכרעים 2x8-10
סטיף דדליפט 3x12
לפעמים אני משנה לחודש חודשיים ומחליף מכרעים בפרונט סקוואט 8-10 חזרות.
אני לא עושה סקוואט 5 חזרות כי במשקל יותר כבד משמעותית הטכניקה קצת נפגעת לי ואני לא מרגיש נוח כמו עם 8-12 חזרות ב 130 קילו, אני מתכנן לרדת בחזרות לאט לאט ואז אולי אגיע ל 5-6 עם טכניקה טובה ואוכל לרדת מספיק למטה

אני לא עושה סקוואט 5 חזרות כי במשקל יותר כבד משמעותית הטכניקה קצת נפגעת לי ואני לא מרגיש נוח כמו עם 8-12 חזרות ב 130 קילו, אני מתכנן לרדת בחזרות לאט לאט ואז אולי אגיע ל 5-6 עם טכניקה טובה ואוכל לרדת מספיק למטה
אין בזה שום הגיון.
סקוואט 4x8-10
מכרעים 2x8-10
למה גם וגם?
סטיף דדליפט 3x12
תחליף לדדליפט רגיל. לא ברור מה אתה מנסה להשיג עם סטיף לג.

• פותח/ת השרשור
סקוואט ומכרעים יחד בכדיי לתת יותר נפח לרגליים , לא מרגיש שמיציתי אחרי סקוואט בלבד .
סטיף אני עושה בשביל ההמסטרינג בעיקר למרות שאני מרגיש גם את הגב .

אני אשמח לראות את הבחור שעושה 130 ל12 חזרות ואח"כ הולך ונותן עוד תרגילי עזר לרגליים ולא כבד לו.

זה אומר שאם תעשה רק סקוואט כבד אתה אמור להיות באיזה ה160-70 לחזרות נמוכות.

• פותח/ת השרשור
אני לא יורד לדיפ עד הסוף כמו שאני יורד בפרונט סקוואט (75 קילו ל 10 חזרות) אבל אני יורד די נמוך לאיזור ה 60 מעלות).

אני מרגיש את הרגליים קשות כמובן אבל עושה עוד 2 סטים מכרעים בשביל הפיניש.
בכל מקרה תכננתי בשבוע הבא לצלם ולהעלות כדיי לקבל ביקורת על הטכניקה ועומק הירידה, שאלתי 3 מדריכים בחדר הכושר והם אמרו שהסקוואט יפה מאוד , כמובן שבלי לפגוע לקחתי את הפידבק בע״מ

• פותח/ת השרשור
שאלה כללית (סליחה על הבורות אבל אני די חדש בפורום), איך מסמנים קטע מתגובה של מישהו ומגיבים רק לקטע הזה ?

upload_2015-12-31_17-33-18.png

האוברהד באמת קצת חלש בהשוואה לאחרים אבל לא בצורה קיצונית. אין סיבה לדאגה, יכולות להיות לזה מגוון סיבות כמו למשל גנטיקה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית