הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי

נועם לוי

משתמש מתחיל
32
2
נק' מוניטין:
2
32
2
שלום!
אני עושה 4 פעמיים אירובי בשבוע ...
שלוש מתוכם אני עושה פעילות על סטפר מהירות 9 קמ"ש( לדעתי מאוד גבוהה) ורמת קושי 12 רץ 35 דקות (כל 10 דקות מפסיק לא לגמרי מוריד קצת הילוך כדי לנגב זיעה וממשיך לאחר חצי דקה באותו הקצב המקורי) את זה אני עושה בימים שני רביעי ושישי

במוצא"ש אני עושה ריצה של 4 קילומטר אם אני ממש עושה את זה לאט לוקח לי 18 דקות (אני מנסה למשוך כמה שיותר) ...אם אני עם חבר אני מסיים את זה ב 12:30 דקות ומסלול די קשה.
בימים ראשון שלישי וחמישי עושה כרגע תוכנית פול באדי ....
השאלה: שמעתי שרק לאחר 40 דקות מגיעים לקצב שריפת שומן יותר מקצב הפחממות ...כלומר מ 30 דקות -40 דקות הגוף שורף הרבה יותר שומנים השאלה שלי היא כזאת יש טעם להוסיף עוד 5 דקות ל35 דקות שאני רץ או כיוון שאני רץ מהר אין צורך (חשוב לציין שאתה הפעילות הארובית הרגילה על הסטפר אני מסיים די שבור ומזיעה מאוד).
תודה רבה לעוזרים וסליחה על החפירה...(למי שיעזור אני כרגע בתוכנית חיטוב כבר שלושה שבועות)

שלום!
אני עושה 4 פעמיים אירובי בשבוע ...
שלוש מתוכם אני עושה פעילות על סטפר מהירות 9 קמ"ש( לדעתי מאוד גבוהה) ורמת קושי 12 רץ 35 דקות (כל 10 דקות מפסיק לא לגמרי מוריד קצת הילוך כדי לנגב זיעה וממשיך לאחר חצי דקה באותו הקצב המקורי) את זה אני עושה בימים שני רביעי ושישי

במוצא"ש אני עושה ריצה של 4 קילומטר אם אני ממש עושה את זה לאט לוקח לי 18 דקות (אני מנסה למשוך כמה שיותר) ...אם אני עם חבר אני מסיים את זה ב 12:30 דקות ומסלול די קשה.
בימים ראשון שלישי וחמישי עושה כרגע תוכנית פול באדי ....
השאלה: שמעתי שרק לאחר 40 דקות מגיעים לקצב שריפת שומן יותר מקצב הפחממות ...כלומר מ 30 דקות -40 דקות הגוף שורף הרבה יותר שומנים השאלה שלי היא כזאת יש טעם להוסיף עוד 5 דקות ל35 דקות שאני רץ או כיוון שאני רץ מהר אין צורך (חשוב לציין שאתה הפעילות הארובית הרגילה על הסטפר אני מסיים די שבור ומזיעה מאוד).
תודה רבה לעוזרים וסליחה על החפירה...(למי שיעזור אני כרגע בתוכנית חיטוב כבר שלושה שבועות)
אתה מתעסק בשטויות. מה שחשוב זה כמה קלוריות הוצאת (bmr + אימונים) , לעומת כמה קלוריות הכנסת.

אם אתה נמצא בחיטוב - תיזהר מהמספרים האלה, כי יותר מדי אירובי בגירעון קלורי יעמיד את הגוף שלך בסטרס ויש סכנת פציעה.

כמה להוריד?
אם אתה בחיטוב, תעשה 2-3 בשבוע, ריצה קלה מאד או אפילו הליכה מהירה. 20-30 דקות לכל פעם.
אפשר לעמוד גם ביותר כמובן, אבל לא נראה לי שמומלץ לקחת את הסיכון.

• פותח/ת השרשור
אם אתה בחיטוב, תעשה 2-3 בשבוע, ריצה קלה מאד או אפילו הליכה מהירה. 20-30 דקות לכל פעם.
אפשר לעמוד גם ביותר כמובן, אבל לא נראה לי שמומלץ לקחת את הסיכון.
אני רץ כבר המון שנים ללא פציעות ! כמעט כבר 4 או 5 ( זה פעם ראשונה שאני רץ ועושה חיטוב ) אבל אף פעם לא נפצעתי ...אממ...אני רוצה להוריד את השומן די מהר זה למה (אני יודע שאני גם שורף שריר על הדרך אבל יותר שומן ) אמממ... גרמת לי לחשוב קצת יותר באמת מה לעשות ...😃 ....

זה פעם ראשונה שאני רץ ועושה חיטוב
זאת בדיוק הנקודה - אירובי בחיטוב שונה מאירובי במסה/נייטרלי.
אני רוצה להוריד את השומן די מהר זה למה (אני יודע שאני גם שורף שריר על הדרך אבל יותר שומן )
השומן ירד כפונקציה של הגירעון הקלורי. את הגירעון אפשר להעמיק ע"י אירובי או ע"י תזונה, ובכל מקרה לא כדאי להשתולל איתו. מינוס 500 זה גירעון מספיק. מעבר לזה תאבד מסת גוף רזה ותסתכן בפציעה.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
זאת בדיוק הנקודה - אירובי בחיטוב שונה מאירובי במסה/נייטרלי.

השומן ירד כפונקציה של הגירעון הקלורי. את הגירעון אפשר להעמיק ע"י אירובי או ע"י תזונה, ובכל מקרה לא כדאי להשתולל איתו. מינוס 500 זה גירעון מספיק. מעבר לזה תאבד מסת גוף רזה ותסתכן בפציעה.

בהצלחה.
תודה ! עוד שאלה קטנה 😃 מה עדיף סטפר או הליכון? או שזה לא משנה כ"כ ....אני רוצה לעשות פעילות מסויים שתשרוף לי שומן ולא רק חלבון ופחממות ...יש זמן מומלץ ?(שמעתי שמ 30 דקות מתחילים לשרוף שומן) כאילו אולי עדיף לעשות הליכה מהיר 45-50 דקות?

מה עדיף סטפר או הליכון? או שזה לא משנה כ"כ
מה שאתה מעדיף. אני לא אוהב סטפר כי הוא מעייף לי את הירכיים.
אני רוצה לעשות פעילות מסויים שתשרוף לי שומן ולא רק חלבון ופחממות ...יש זמן מומלץ ?(שמעתי שמ 30 דקות מתחילים לשרוף שומן) כאילו אולי עדיף לעשות הליכה מהיר 45-50 דקות?
זה לא עובד כך. מה שמשנה זה הקלוריות ששרפת, הדברים ששמעת הופרכו כבר. תקרא את המדריך לחיטוב בפורטל.

מדיון שערכתי בעבר עם משה הבנתי שבחיטוב דווקא עדיף לעשות אירובי בדופק גבוה ככל האפשר, כמובן שהמאזן הקלורי לא אמור להיות שלילי בצורה קיצונית אבל אם המאזן השלילי הוא סביב ה 500 למה זה משנה כמה אירובי עושים ובאיזה קצב ?

מדיון שערכתי בעבר עם משה הבנתי שבחיטוב דווקא עדיף לעשות אירובי בדופק גבוה ככל האפשר, כמובן שהמאזן הקלורי לא אמור להיות שלילי בצורה קיצונית אבל אם המאזן השלילי הוא סביב ה 500 למה זה משנה כמה אירובי עושים ובאיזה קצב ?
זה לא כל כך משנה, אבל מצד אחד אירובי קל גוזל הרבה זמן ואירובי בעצימות גבוהה יתיש אותך. שביל הזהב לדעתי הוא 30-40 דקות בקצב בינוני שזה אומר שאתה מתנשף אבל לא מחרחר

כל עוד אתה שומר על גרעון קלורי סביב ה-500 זה באמת לא משנה כמה אירובי עושים ובאיזה קצב. איפה הבנת שזה כן משנה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית