לוג - SS בטכניון

טוב לפחות יש לך קצת חוש הומור, יאללה חזרת לדרך הישר, בהצלחה בשנת הלימודים ובSS תפציץ בפיצות ודרך אגב מה אתה לומד?

• פותח/ת השרשור
תודה kabab, ציינתי מקודם מדעי המחשב.

• פותח/ת השרשור
בדיוק חזרתי היה פיצוץ!

סקוואט: 70 קילו 5X3
פרס: 35 קילו 5X3
מתח: 5X3

משקל: 80.8-9 עליתי ב-2 קילו וחצי תוך שבועיים! עד יום חמישי הבא 85 בסקוואט! אחרי האימון שלשום עם ה-DOMS הרגליים הרגישו קשות כמו ברזל והיום הן עפו בסקוואט :D

לאחר קריאת הספר באינטנסיביות וצפייה בכל סרטון אפשרי של ריפ מדריך תיקנתי את האחיזה עם הבוהן בסקוואט (אחיזה מעל), כף יד ישר עם הזרוע (או אמה?) והרמתי עוד יותר את המרפקים. אני לא רגיל להישאר בתנוחה הזו של הידיים וזה תמיד השתחרר לי וסידרתי אבל זה מקשיח בהרבה את כל ה-trunk והצורה שבה המוט יושב על הגב וזה מרגיש מצויין. ניסיתי גם לקחת ולהחזיק אוויר בפנים בירידה ועלייה אבל זה פחות עזר. הוצאת האוויר בעלייה עוזרת מאוד. אין ספק בקשר ליתרונות החזקת האוויר בפנים לאורך כל התנועה אז אני מקווה שאתרגל לזה.

כמו כן סיגלתי לעצמי עמידה קצת יותר רחבה שיהיה מקום לתחת.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
טוב אחרי ששגרת האימונים שלי ידועה ויציבה כעת (אני מקווה מאוד), שהיא ימי ראשון שלישי וחמישי, רציתי לברר אם זה יהיה טוב לעשות פעילות אירובית קלה (ריצה קלה בשדה) בשישי/שבת כשאני בבית (אני בטכניון מראשון עד חמישי)?

עדיף שתעשה הליכה או משהו, שהדופק לא יעבור את ה60% מהמקסימום (דופק מקסימלי = 220 - גיל). בקשר לנשימה בתרגילים, אתה אמור להכניס אוויר לפני הירידה ולהוציא אחרי שאתה עובר את החלק הכי קשה בעליה.

• פותח/ת השרשור
מה הבעיה עם הדופק? ואם אני אמור להישאר עם התכנית לכמה חודשים טובים אני לא ארצה להזניח את הכושר שלי שהוא כבר מוזנח.

• פותח/ת השרשור
חד"כ סגור עד להודעה חדשה לרגל נקיון יסודי ושיפוצים. (כנראה כל השבוע :bad:)

בקשר לאירובי אני הייתי ממליץ לך לעשות פעם בשבוע (עדיף לאימון האחרון בשבוע) אירובי בעצימות בינונית ככה 20-30 דקות ריצה תאמין לי אתה לא תאבד את הכושר הגופני.
אתה יכול גם יותר אבל זה יבוא לך על חשבון המשקלים תחליט מה אתה מעדיף.

• פותח/ת השרשור
גועל נפש ואימון בזיוני. מתברר שהיתה הצפה בחד"כ (שבגללו הפסדתי 2 אימונים).

סקוואט: 75 - 5,5,5 - היה קשה ולא הרגשתי ביצוע נכון.
בנץ' פרס: 57.5 - 5,5,5 - רציתי לקפוץ ב-5 קילו ל-60 אבל לאור המצב בסקוואט לא הסתכנתי.
דדליפט: 75 - 5 - היה קל ביותר חבל שלא הלכתי על 80.

משקל גוף: 81.9 עליתי קילו תוך שבוע. יש מכשיר מוזר למדידת אחוזי שומן דרך התנגדות חשמלית וזה יצא לי 14%, שיהיה.

משקל גוף: 81.9 עליתי קילו תוך שבוע. יש מכשיר מוזר למדידת אחוזי שומן דרך התנגדות חשמלית וזה יצא לי 14%, שיהיה.

כתבתי לא פעם על המכשירי ביואמפדנס. אין מה להסתמך עליהם.

• פותח/ת השרשור
סתם ראיתי את זה ליד המשקל וניסיתי אני לא מייחס לזה ממש חשיבות (כן מייחס לעובדה שהג'ינסים לא עולים יותר).

• פותח/ת השרשור
בלאגן בתזמון האימונים בגלל אי פעילות החד"כ בטכניון, עשיתי אימון בחד"כ אצלי בבית, יש שם רק 2 מוטות אולימפיים, אין ראק או כלוב או כל דבר שאפשר להתחיל ממנו סקוואט או פרס אז אילתרתי והרמתי את ההוקים של הבנץ' והרמתי משם סט ראשון לבד ו-2 סטים עם ספוטר רחוק מאחור.

כמובן ששם אף אחד לא מבין למה אני לא עושה סקוואט בסמית' 😵

סקוואט: 80 קילו 5X3 - סט ראשון קשה כי התחלתי ישר בלי "psyche" אח"כ הסתדר. הגעתי למשקל גוף :120ag:
פרס: 35 קילו 5X3 - חשבתי בטעות שקודם עשיתי 30 קילו, לא נורא פעם הבאה 40. עשיתי גם עם מוט קטן של 10 קילו כי 2 המוטות האולימפיים היו תפוסים ליותר מדי זמן.
מתח: 3Xf 10,6,4

משקל גוף 82 קילו. בקיצור עוד שבועיים 100 קילו בסקוואט ו-110 בדדליפט הולך טוב. העכוז הורגש היום טוב טוב כי התחלתי להתמקד ב-bounce.

שאלה: בנתיים אני עושה מתח במקום power clean ואני מעוניין לנסות גם pendlay rows במקום/עם המתח. אני תוהה אם עדיף להמשיך במתח או האם כדאי ללמוד טכניקה נכונה ל-pendlay rows? האם ההבדל בין התרגילים הוא עד כדי כך משמעותי?

המרתי 3 בחורים שחדשים לגמרי לכל הרעיון והאידאולוגיה ש-SS מייצגת והם עומדים להתחיל את התכנית ✌️

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
סקוואט: 85 קילו 5X3 היה קשה מאוד לעלות עם המשקל הזה. לא הרגשתי חולשה בשרירים או מאמץ מיוחד, זה היה פשוט כבד. בסט השלישי החזקתי נשימה כמו שצריך וקישחתי trunk וזה הסתדר.

בנץ' פרס: 60 קילו 5X3 היה קל ובאימון הבא אני קופץ ל-65.

דדליפט: 85 קילו X8 פשוט המשכתי..

רק שיום רביעי ילך טוב בסקוואט ואעבור 90 קילו

• פותח/ת השרשור
סקוואט:90 קילו 5X3 היה קשה אני חושב לעבור לקפיצות של 2.5 קילו אולי. בסט הראשון והשני העלייה למעלה ממש נעצרה באמצע. הסט השלישי הלך חלק מהעצבנות.

פרס: 40 קילו 5,5,4,5 בסט השלישי נכשלתי אז נחתי והשלמתי סט רביעי לחמישייה.

מתח: 10,7,4 3xF

משקל גוף 82.5 קילו

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שלום, לפני שאני הולך לחד"כ אשמח אם מישהו ייתן התייחסות לשאלתי. אני חושב לעבור לקפיצות של 2.5 קילו בסקוואט כי אני מרגיש כבר שהשיפור בכוח לא פרופורציונאלי להעלאה במשקלים ואני נמצא כבר בשבוע הרביעי לתכנית כאשר התחלתי עם 50 קילו בסקוואט ועכשיו אני ב-90.

אז האם לפי התכנית זה הזמן לחתוך במשקלים לקפיצות של 2.5?

תעבור ל2.5 בסקוואט אין בעיה עם זה גם עבר חודש יפה שהחזקת כל כך הרבה זמן עם קפיצות של 5.

• פותח/ת השרשור
היה אימון נחמד.

סקוואט: 95 קילו 5,5,4 + סט חימום עם 90 קילו - החימום היה קליל ביותר ולכן החלטתי ללכת על 95 במקום 92.5. את הסט האחרון התחלתי בלי מנוחה מספקת כי מיהרתי ולכן נכשלתי בעלייה האחרונה. לא נורא המשקל עצמו היה בסדר.

בנץ' פרס: 70 קילו 5X3 עשיתי 60 קילו לחימום, ניסיתי 65 קילו היה קל אז עשיתי 70.

דדליפט: 95 קילו 5. אני ממש מתחרט על זה שלא עשיתי 100 היה קליל ביותר.

עד השבת הבאה סקוואט 105 לפחות ודדליפט 110 😃

• פותח/ת השרשור
היה אימון גרוע.

סקוואט: 97.5 קילו 5X3 בקושי הצלחתי.

פרס: 40 קילו 5X3 שכחתי שהייתי אמור לעשות 42.5 😳

מתח: 10,7,6 כולם כשל.

בקיצור אני חושב שאימון הבא אני חוזר על 97.5 בסקוואט. יש מין לחץ כזה בגב התחתון ואני חושב שזה בגלל אי שמירה על טכניקה מכובד המשקל.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית