הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אומגה 3

• פותח/ת השרשור gb10
  • פורסם בתאריך

gb10

משתמש פעיל
729
24
נק' מוניטין:
24
729
24
יש לי כמה שאלות... בקטנה.

1. אני נוהג לצרוך כל כמה ימים 3-4 חצאי אגוזי מלך בשביל לקבל אומגה 3. זה יוצא בסביבות ה-90-130 קל'. העניין הוא שבפירוט הערכים התזונתיים שמצאתי לגבי אגוזי מלך, יוצא שבכמות כזו כמעט ואין אומגה 3. זה הגיוני?

2. לגבי טונה - הבנתי שעדיף טונה במים מאשר טונה בשמן כדי לקבל אומגה 3. האם זה נכון או מיתוס?

3. עוד משהו לגבי טונה - יש סוג מסוים של טונה שעדיף בשביל אומגה 3 או שזה לא משנה? אני בד"כ אוכל נתחי טונה בהירה במים של סטארקיסט, בקופסת שימורים.

4. איזה דגים מומלץ עבור אומגה 3? והאם זה משנה שבד"כ הדגים מבושלים עם רוטב, שמן וכד'?

5. מה דעתכם על זרעי צ'יה כמקור לאומגה 3?

תודה רבה. 🤩

1. הגיוני, 3-4 אגוזי מלך ממש לא מספקים את הכמות הנדרשת לאומגה 3, מה גם שהם לא מקור טוב לזה. (עדיף קפסולות/דגים)

2. לא מכיר מיתוס כזה אפילו. לא ממש משנה אם תאכל טונה במים/שמן. (אלא אם כן אתה בחיטוב ורוצה לחסוך קלוריות)

3. זה לא משנה.

4. זרעי צ'יה נחמדים בגלל הערך התזונתי שלהם שיכול להוסיף לתפריט וגם בגלל הסיבים, אבל אל תסתמך עליהם כמקור לאומגה 3.

מינון אידיאלי של שמן דגים הוא 4 גרם לפחות.
מתוכו, מינון אידיאלי של EPA+DHA יהיה כ-1.8 גרם, ביחס של 1:2 לטובת EPA

• פותח/ת השרשור
סליחה על ההקפצה:

אז אני לא מבין איזה סוג של שומן יש באגוזי מלך, אם בקושי יש שם אומגה 3.

ובנוגע לדגים: נגיד קניתי היום טונה בהירה במים של סטארקיסט, וגם בקופסה וגם באתר רשום שיש בסה"כ 0.6 גרם שומן ל-100 גרם מוצר. 😕

ואיזה דגים נוספים הייתם ממליצים עבור אומגה 3?

תודה.

באגוזי מלך, זרעי צ'יה, זרעי פשתן וכו' יש חומצת שומן מסוג ALA שהיעילות שלה נמוכה לעומת חומצות שומן ארוכות כגון EPA/DHA שיש בשמן דגים ולכן הגוף מפיק יותר תועלת מהם, על כן עדיף לצרוך ממקורות אלו בכדי לקבל את היתרונות של אומגה 3.

מקורות טובים לאומגה 3: סלמון, סרדינים, אנשובי, דג טונה, יש עוד תריץ חיפוש (אם כי אני מעדיף לצרוך דרך קפסולות, יותר משתלם ומינונים גבוהים יותר)

טונה ובעיקר טונה בשימורים לא מכילה כמעט שומן.
תאכל דגים טריים, סלמון, דניס, טונה אדומה וכולי כדי לקבל אומגה 3.

לא אגוזי מלך ולא זרעי צ'יה מכילים אומגה 3 יעילה, אלא בעיקר חומצת שומן אחת מקבוצת אומגה 3, ALA, שאינה יעילה.

באגוזי מלך, זרעי צ'יה, זרעי פשתן וכו' יש חומצת שומן מסוג ALA שהיעילות שלה נמוכה לעומת חומצות שומן ארוכות כגון EPA/DHA שיש בשמן דגים ולכן הגוף מפיק יותר תועלת מהם, על כן עדיף לצרוך ממקורות אלו בכדי לקבל את היתרונות של אומגה 3.

מקורות טובים לאומגה 3: סלמון, סרדינים, אנשובי, דג טונה, יש עוד תריץ חיפוש (אם כי אני מעדיף לצרוך דרך קפסולות, יותר משתלם ומינונים גבוהים יותר)

אלהן 😃
יש לך כתבה לגבי סוגי השומן האלה שכתבת ?
ALA וחומצות שומן ארוכות EPA\DHA ?

• פותח/ת השרשור
העניין הוא שאני (מה לעשות) לא יודע לבשל. את הדגים בבית מכינות בד"כ אמא שלי וסבתא שלי... הן עושות בד"כ סלמון בתנור או גפילטע פיש בסיר. זה לא פוגע באומגה 3?

העניין הוא שאני (מה לעשות) לא יודע לבשל. את הדגים בבית מכינות בד"כ אמא שלי וסבתא שלי... הן עושות בד"כ סלמון בתנור או גפילטע פיש בסיר. זה לא פוגע באומגה 3?
לא. אומגה 3 היא קבוצת שומן. למה שבישול יפגע בשומן?
ואיך ציפית לאכול את זה אחרת? לאכול דג חי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית