נק' מוניטין:
3,077
- 5,324
- 5,077
ברור שיש שטויות בטלוויזיה אבל יש דברים שקשה להסביר...
ויש עוד מהדברים האלה המון....
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ברור שיש שטויות בטלוויזיה אבל יש דברים שקשה להסביר...
שטויות במיץ עגבניות. אתה רואה יותר מידי סרטים.
זה כמו לטעון שספרי קומיקס בהשראת חוצנים וכל סרטי הוליווד בזכות התגלות של חיים תבוניים שבאו לבקר מהחלל החיצון.
כל הציורים האלה זה סך הכל פרי דימיונם של אנשים, כמו קומיקס וכו'.
זה באמת מפתיע אותך? תסתכל קצת מסביב. תראה את הטירוף הערבי ותחשוב מה יקרה אם אחד מתוך כמה מאות מיליוני משוגעים יצליח לשים את האצבע שלו על כפתור שיגור. תראה את צפון קוריאה, מדינה נאצית עמוק בתוך המאה ה-21 (אמרנו שדברים כאלה לא יכולים לחזור עכשיו, לא?). תראה את חבל הקשמיר - פיסת אדמה קיקיונית ששתי מדינות גרעיניות נלחמות עליה ויום אחד עוד יובילו את העולם לשואה בגללה. תקרא קצת על משבר הטילים בקובה ותבין כמה קרוב העולם היה לסיום. תחשוב מה היה קורה אם היטלר היה משיג את פרויקט מנהטן, והרי הוא לא היה רחוק מזה.עכשיו יהיו לי סיוטים בלילה בגללך.
"I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
-Albert Einstein
אני דווקא חשבתי הפוך... קודם תמצאו חיים תבוניים על כדור הארץ, אחר כך נדבר על כוכבים אחרים (או על פתח תקווה).אם אנשים חיים בפתח תקווה..אז תהיה בטוח שיש חיים גם מחוץ לכדור הארץ
זה באמת מפתיע אותך? תסתכל קצת מסביב. תראה את הטירוף הערבי ותחשוב מה יקרה אם אחד מתוך כמה מאות מיליוני משוגעים יצליח לשים את האצבע שלו על כפתור שיגור. תראה את צפון קוריאה, מדינה נאצית עמוק בתוך המאה ה-21 (אמרנו שדברים כאלה לא יכולים לחזור עכשיו, לא?). תראה את חבל הקשמיר - פיסת אדמה קיקיונית ששתי מדינות גרעיניות נלחמות עליה ויום אחד עוד יובילו את העולם לשואה בגללה. תקרא קצת על משבר הטילים בקובה ותבין כמה קרוב העולם היה לסיום. תחשוב מה היה קורה אם היטלר היה משיג את פרויקט מנהטן, והרי הוא לא היה רחוק מזה.
הדבר המדהים הוא שאנחנו פה בכלל, מנהלים את השיחה הזאת. אם היית צריך להמר, לא היית שם את הכסף שלך על הישרדות האנושות.
למה אתה כולכך בטוח? (חוץ אולי מהעובדה שכדור הארץ יחסית צעיר.)
.
לא צריך להתייחס יותר מדי לסולם המצחיקול הזה, בהתחשב בעובדה שהוא נבנה על סמך מדגם בגודל 1.ראה Kardashev scale - Wikipedia, the free encyclopedia אנחנו מוגדרים רמה 0 מנסים להגיעה לרמה 1.
לא צריך להתייחס יותר מדי לסולם המצחיקול הזה, בהתחשב בעובדה שהוא נבנה על סמך מדגם בגודל 1.
מזכיר מישהו שמתחרה נגד עצמו ומגיע מקום שלישי. סליחה, כמעט שלישי.
😲😲😲אחרת תגיעו לגיהינום ושם תהיו בגיגית זרע רותח
לתלההאמת דווקא זה לא המצאה שלי, מופיע באחד הסיפורים בגמרא.
הייתי בטוח שבמקום כמו גיהנום יקלפו לאנשים את העור בעודם קשורים לעמוד רותח למשך אינסוף זמן..האמת דווקא זה לא המצאה שלי, מופיע באחד הסיפורים בגמרא.
לא צריך להתייחס יותר מדי לסולם המצחיקול הזה, בהתחשב בעובדה שהוא נבנה על סמך מדגם בגודל 1.
מזכיר מישהו שמתחרה נגד עצמו ומגיע מקום שלישי. סליחה, כמעט שלישי.
כן, אם לא היית מפרט את זה, באמת הייתי חושב שקרדשב השווה בינינו לבין בני המאדים.@Tom @coldfire
הסולם הזה לא מנסה בכלל לקחת את "כל הציוויליזציות הידועות לנו ולמקמן על הסולם".
הסולם הזה "נוצר" (נהגה) בצורה רעיונית ומבוסס על ההספק הנצרך והיכולות לאגור אותו, על-ידי הציוויליזציה. לאחר שיצרו את הסולם, מיקמו את האנושות.
כרגע, לפי נוסחה שהוצעה ע"י קארל סאייגן המנוח, אנחנו בדרגה מעט גבוהה מ-0.72.
לשם הבהרה, ציוויליזציה בדרגה 1, לפי הסולם, מסוגלת להשתמש בכל הקרינה המגיעה לכוכב הלכת שלה מכוכב האם. במקרה של האנושות, מדובר בכל הקרינה המגיעה מהשמש (נסה לחשב: 1100W למ"ר × שטח פני כדור הארץ).