היי אני בן 14 ויש לי מבנה גב עם שקע באזור הגב התחתון ואני רוצה להתחיל לעשות לחיצת כתפיים עד עכשיו הייתי עושה תרגילים אחרים והבנתי שזה תרגיל חשוב מאוד כי הוא תרגיל בסיס.
ולי יש מידי פעם לחץ על החוליות בגב,כאבי גב תחתון וכאבי צוואר ואני מפחד לעשות פרס כי שמעתי שזה מפעיל לחץ על הגב.
קראתי קצת ולא הבנתי משהו,יש אנשים שאומרים שפרס בעמידה עם מוט יותר טוב ומפעיל פחות לחץ על עמוד השדרה מפרס בישיבה עם מוט\משקוליות ויש כאלה שטוענים ההפך.
לדוגמא באתר של ישראל בודי היה רשום:"ה
ועוד שאלה האם הכרחי לשים חגורה בפרס\בנץ פרס....?
כי ראיתי שבסרטון של מארק ריפטו הוא אמר לאיש לשים חגורה כשהוא היה על משקל די נמוך ואני גם רואה את כל האנשים במכון שמים חגורה בפרס בעמידה. זה הכרחי?
ולמה הוא דוחף את התחת קדימה בתחילת כל חזרה? הדבר היחידי שאמור לזוז זה קצת הצוואר כדי שהכתפיים ילחצו מאחורה כזה?
נב:סליחה על החפירות פשוט רציתי לרכז הכול באשכול אחד
ולי יש מידי פעם לחץ על החוליות בגב,כאבי גב תחתון וכאבי צוואר ואני מפחד לעשות פרס כי שמעתי שזה מפעיל לחץ על הגב.
קראתי קצת ולא הבנתי משהו,יש אנשים שאומרים שפרס בעמידה עם מוט יותר טוב ומפעיל פחות לחץ על עמוד השדרה מפרס בישיבה עם מוט\משקוליות ויש כאלה שטוענים ההפך.
לדוגמא באתר של ישראל בודי היה רשום:"ה
עומס על עמוד השדרה בעת לחיצת המשקוליות בישיבה קטן מהעומס על עמוד השידרה בעת לחיצה בעמידה."
אז אני שואל מה עדיף לי לעשות פרס עם מוט בעמידה או לחיצת כתפיים עם מוט\משקוליות יד בישיבה? ולמה?
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]אשמח לתשובות:37mv:[/FONT]אז אני שואל מה עדיף לי לעשות פרס עם מוט בעמידה או לחיצת כתפיים עם מוט\משקוליות יד בישיבה? ולמה?
ועוד שאלה האם הכרחי לשים חגורה בפרס\בנץ פרס....?
כי ראיתי שבסרטון של מארק ריפטו הוא אמר לאיש לשים חגורה כשהוא היה על משקל די נמוך ואני גם רואה את כל האנשים במכון שמים חגורה בפרס בעמידה. זה הכרחי?
ולמה הוא דוחף את התחת קדימה בתחילת כל חזרה? הדבר היחידי שאמור לזוז זה קצת הצוואר כדי שהכתפיים ילחצו מאחורה כזה?
נב:סליחה על החפירות פשוט רציתי לרכז הכול באשכול אחד