אז אתה לא באמת רוצה להקשיב.
רצון חולש על כל דבר.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
רצון חולש על כל דבר.
טוב לדעת דוקטור.אז אתה לא באמת רוצה להקשיב.
רצון חולש על כל דבר.
טוב לדעת דוקטור.
רצון חולש על כל דבר.
מסכים על כל מילה.אני לא באמת רוצה להקשיב ??? מה פשר האמרה הזאת בכלל .
אני אומר לך על מחקרים קלינים ואתה אומר לי שהרצון עומד מעל הכל .
בוא אני אגיד לך משהו : יש לי הרבה כוח רצון ועברתי הרבה בחיים שלי . אבל אתה חייב להבין שאם יש לך מינוס בעיניים ,לא משנה כמה כוח רצון יש לך , אתה לא פתאום תראה 6/6 כי יש לך כוח רצון . זה בדיוק העניין של ADHD ,לא יעזור לך כוח רצון . זה פשוט ללכת עם ראש בקיר .
רק אחרי שהבנתי שזה קיים ,קראתי את הספרים המקצועים בנושא ,סיגלתי לעצמי כמה דרכים עקיפות ואיפה שלא יכולתי לקחתי ריטלין התחלתי להצליח בחיים . איפה שניסיתי ללכת עם ראש בקיר, עם האגו שלי ו "איך זה שאני לא אצליח" , רק נפלתי חזק עם אגו פצוע . אתה פשוט לא מבין את פשר העניין של קשב וריכוז ,מבחינתך זה הכל עניין של כוח רצון .
ומה זה עוזר שעל דבר טריוויאלי שבנאדם רגיל לא משקיע מאמץ ,אני צריך לתת את כל הכוח שלי ולעשות את הדבר המסכן הזה עם עלות מטורפת ? אדם צריך לבחור את הקרבות שלו בחיים ,אין טעם שאני אלחם כל יום (למשל על זה שאני לא יכול להתרכז כשמישהו מדבר בצד השני של המשרד שלי בעבודה) ואני אבוא גמור . מה הטעם ? אני לא אעשה דברים אחרים בחיים .
רצון חולש על כל דבר.
אין כזה דבר בעיות קשב וריכוז,יש כזה דבר אי רצון להקשיב ולהתרכז.
אני לא באמת רוצה להקשיב ??? מה פשר האמרה הזאת בכלל .
אני אומר לך על מחקרים קלינים ואתה אומר לי שהרצון עומד מעל הכל .
בוא אני אגיד לך משהו : יש לי הרבה כוח רצון ועברתי הרבה בחיים שלי . אבל אתה חייב להבין שאם יש לך מינוס בעיניים ,לא משנה כמה כוח רצון יש לך , אתה לא פתאום תראה 6/6 כי יש לך כוח רצון . זה בדיוק העניין של ADHD ,לא יעזור לך כוח רצון . זה פשוט ללכת עם ראש בקיר .
רק אחרי שהבנתי שזה קיים ,קראתי את הספרים המקצועים בנושא ,סיגלתי לעצמי כמה דרכים עקיפות ואיפה שלא יכולתי לקחתי ריטלין התחלתי להצליח בחיים . איפה שניסיתי ללכת עם ראש בקיר, עם האגו שלי ו "איך זה שאני לא אצליח" , רק נפלתי חזק עם אגו פצוע . אתה פשוט לא מבין את פשר העניין של קשב וריכוז ,מבחינתך זה הכל עניין של כוח רצון .
ומה זה עוזר שעל דבר טריוויאלי שבנאדם רגיל לא משקיע מאמץ ,אני צריך לתת את כל הכוח שלי ולעשות את הדבר המסכן הזה עם עלות מטורפת ? אדם צריך לבחור את הקרבות שלו בחיים ,אין טעם שאני אלחם כל יום (למשל על זה שאני לא יכול להתרכז כשמישהו מדבר בצד השני של המשרד שלי בעבודה) ואני אבוא גמור . מה הטעם ? אני לא אעשה דברים אחרים בחיים .
אם אתה לא רוצה לקרוא את זה ,כי קשה לך לקבל שזה לא עניין של כוח רצון , אולי תקרא קצת ממאמרים של ד"ר הבא : Dr. Russell A. Barkley - Dedicated to Education and Research on ADHD
אומנם הוא רק רופא ,אבל בכל זאת הוא יודע דבר או שתיים על ADHD . אני יודע שאין לך עניין לקרוא,אולי אבל עם קצת כוח רצון ,אם אתה מעליב בנאדם על יכולות כוח רצון שלו , אתה יכול לקרוא קצת .
תמיד הצחיק אותי שאנשים כמוך שופטים כל הזמן אנשים מאחורי המסך,ובסוף אתם יוצאים הכי מסכנים שיש.תמיד הצחיק אותי שאנשים כמוך כול הזמן אומרים דברים כאלו, ובסוף אתם יוצאים הכי טיפשים שיש....
אבל אתה חייב להבין שאם יש לך מינוס בעיניים ,לא משנה כמה כוח רצון יש לך , אתה לא פתאום תראה 6/6 כי יש לך כוח רצון . זה בדיוק העניין של ADHD ,לא יעזור לך כוח רצון/
אם נדבר ת'כלס, נדירים האנשים בעולם שהיכולת קשב וריכוז שלהם נחשבת לטובה על הנייר מגיל צעיר.לא השוואה טובה בגלל שמשקפיים לא ישפרו את הראיה של מישהו לא צריך אותן, ריטלין כן משפר את יכולת הריכוז של רוב האנשים, ובגלל זה קשה לדעת למי באמת יש הפרעות, מי מאמין שיש לו הפרעות כשבפועל אין לו, ומי סתם מעמיד פנים. כמובן שכל מי שאי פעם תדבר איתו, יסכים שלרוב האנשים אין באמת הפרעות, אבל ישבע שלו באמת יש.
אם נדבר ת'כלס, נדירים האנשים בעולם שהיכולת קשב וריכוז שלהם נחשבת לטובה על הנייר מגיל צעיר.
ריכוז זה מצרך שפעם היה נחוץ לאדם כטורף בשביל לצוד. להתביית על הטרף ולצוד אותו.
אני מניח שבעקבות השינויים באורך החיים האבולציה כך או כך גרמה לירידה בריכוז.
התזונה הפכה דלה באומגה 3..לא יודע לגבי אם יש קשר, אבל לי נשמע הגיוני שהחומרים הכימיים בכללי שנמצאים בכל מקום פוגעים במוח בצורה מסוימת.
בסה"כ, תחשוב על זה שלפני כמה מיליוני שנים האדם רץ ורדף אחרי ארנבות בשביל אוכל.
היום זה לא קיים.
אז כבר יכולת הריכוז כך או כך פגועה ולא רגילה
התזונה והזיהום הסביבתי לדעתי פגעו גם
לא תמצא היום בן אדם שיכול להתרכז כמו חיית טרף אמיתית בלי שדעתו תוסח. וטכנית אתה אמור
בפועל לכולם יש בעיות קשב וריכוז. מבחינת אבחונים זה משהו אחר.
מדבר הגאון שיודע איך ריטלין מרגיש נכון?לא מדברים כאן על 100% ריכוז,כמו שאין בן אנוש שהוא מושלם מכל הבחינות,כך אין גם אדם המתרכז במאת האחוזים.
מי שמעדיף לצרוך רטלין,לסכן את בריאותו ולהיות רדום במשך כל היום-הרי זו זכותו.
אז אני נס רפואי. טוב לדעת אדוני הרופאמי שמעדיף לצרוך רטלין,לסכן את בריאותו ולהיות רדום במשך כל היום-הרי זו זכותו.
שמח לשמוע.אז אני נס רפואי. טוב לדעת אדוני הרופא
רפרנסים.מי שמעדיף לצרוך רטלין,לסכן את בריאותו ולהיות רדום במשך כל היום-הרי זו זכותו.
אין לי זמן להתווכח איתך,רק אבהיר כי לא דיברתי על מום מולד והרצון לתקן אותו.
תמיד הצחיק אותי שאנשים כמוך שופטים כל הזמן אנשים מאחורי המסך,ובסוף אתם יוצאים הכי מסכנים שיש.
רגע אז מה שאתה עשיתה לא ניקרא לשפוט מישהו מאחורי מסך?אז אתה לא באמת רוצה להקשיב.
רצון חולש על כל דבר.
קפצתי מבניין ושרדתי,תנסה גם.בתור ילד עם בעיות קשב וריכוז ברמה הכי גבוהה () אם אני לא טועה,ברגע שהפסקתי לקחת את הריטלין הציונים שלי עלו משמעותית כל מה שאתם צריכים זה רצון ולא לחפש קיצורי דרך
ואני ילד עם בעיות קשב וריכוז בתת משקל,מה הקשר? די לחפש תירוצים
לא מבין איך זה קשור.קפצתי מבניין ושרדתי,תנסה גם.
רפרנסים.
לא שפטתי אותו ספציפית,אלא דיברתי על התופעה בכללי.רגע אז מה שאתה עשיתה לא ניקרא לשפוט מישהו מאחורי מסך?
שהיוצא מן הכלל לא מעיד על הכלל.לא מבין איך זה קשור.
שוב,למקרה שאתה חדש בפורום,אנחנו לא דוגלים בברו סיינס,כל דבר שאתה אומר בבטחון מופרז אתה צריך לתת סימוכין עליו,ושוב אתה ממשיך.כל תרופה שאתה נוטל מזיקה לך בצורה זו או אחרת,אבל היתרונות גוברים על החסרונות.
לא שפטתי אותו ספציפית,אלא דיברתי על התופעה בכללי.
בכל מקרה אם פגעתי באיש אותו ציטטתי,אני מצטער על כך.