עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
🤣🤣🤣🤣🤣
אני דווקא לא לגמרי מסכים עם זה. נכון שגרעון קלורי הוא חשוב ובלי זה הוא לא יוריד במשקל של המסה השמנה, אבל מאכלים בריאים יותר עוזרים לשמור על איזון הורמונלי יותר יציב, מה שיגרום לגוף להיות פחות בלחץ, וזה גם עוזר מאוד לתעדף את הקלוריות שהוא כן אוכל למקומות כמו השריר ולא שומן.
אתה לא יכול לתעדף קלוריות שילכו לאן שאתה רוצה, גם לפחמימה יש תפקיד חשוב בסנתזת החלבון ע"י האינסולין שמופרש.לתעדף את הקלוריות שהוא כן אוכל למקומות כמו השריר ולא שומן
רמות שומן תקינות עוזרות לשמור על רמות הורמונליות תקינות.אכלים בריאים יותר עוזרים לשמור על איזון הורמונלי יותר יציב
אף אחד לא המליץ לו לאכול לחם במקום גבינה, אלה 2 דברים שונים.אם הוא יחליף את הלחם בארוחה בגבינה שמנה, אז טכנית הוא גם יכול לאכול יותר קלוריות,
אני לא טוען שאפשר לתעדף אותן איך שתרצה, אבל עודף אינסולין שנוצר לך אחרי אכילה של פחמימות עם ערך גליקמי גבוה, כמו לחם לבן, ייגרום לתאים שתלויים באינסולין לספוג יותר סוכרים, שזה בעיקר תאי שריר ושומן, אבל לשריר יש גבול כמה הוא יכול לספוג, ולעומת זאת השומן יספוג לפי כמה אינסולין תיתן לו, אבל אחרי זה תהיה לך נפילת סוכר יחסית גדולה בדם, וזה יגביר את הקורטיזול לרמות שאתה לא בהכרח רוצה, גם לחיטוב.אתה לא יכול לתעדף קלוריות שילכו לאן שאתה רוצה, גם לפחמימה יש תפקיד חשוב בסנתזת החלבון ע"י האינסולין שמופרש.
אם אתה טוען שאפשרי "לתעדף" קלוריות, אז הבא רפרנס כלשהו שמבסס את הטענה.
או שאתה פשוט לא מובן..
רמות שומן תקינות עוזרות לשמור על רמות הורמונליות תקינות.
אף אחד לא המליץ לו לאכול לחם במקום גבינה, אלה 2 דברים שונים.
כל עוד הוא שומר על כמות נכונה של חלבון ושומן ממקורות טובים, אין שום בעיה להחליף מידי פעם אורז או תפו"א בלחם לצורך העניין. זו הכוונה שלנו.
אתה יכול לטעון שרמות קורטיזול גבוהות יפגעו בסנטזת החלבון אבל כך או כך, אתה לא תשמין בגירעון קלורי. וזה לא משנה ערך גליקמי גבוה או נמוך.אני לא טוען שאפשר לתעדף אותן איך שתרצה, אבל עודף אינסולין שנוצר לך אחרי אכילה של פחמימות עם ערך גליקמי גבוה, כמו לחם לבן, ייגרום לתאים שתלויים באינסולין לספוג יותר סוכרים, שזה בעיקר תאי שריר ושומן, אבל לשריר יש גבול כמה הוא יכול לספוג, ולעומת זאת השומן יספוג לפי כמה אינסולין תיתן לו, אבל אחרי זה תהיה לך נפילת סוכר יחסית גדולה בדם, וזה יגביר את הקורטיזול לרמות שאתה לא בהכרח רוצה, גם לחיטוב.
פחמימה מורכבת ומלאה תמיד עדיפה לדעתי מסוכרים פשוטים אבל לא בגלל הערך הגליקמי, אלא בגלל הסיבים התזונתיים\מינרלים\נוגדי חמצון וויטמינים חיוניים שלא קיימים בחד סוכרים למיניהם.וגם אני מסכים איתך לגבי ההחלפת מאכלים, זו הייתה רק דוגמא, פשוט התייחסתי יותר לבעיה שאנשים מנסים להחליף מאכלים מסויימים בדברים דומים, כמו להחליף לחם לבן בלחם מלא, בלי לשקול את האופציה גם של להחליף לגמרי את הארוחה והמרכיבים שלה, למרות שלפעמים זו האופציה העדיפה
צודק לחלוטין, אולי באמת הסברתי את עצמי לא נכון, אתה לא תשמין בגירעון קלורי, אבל עם אינסולין מאוזן וקורטיזול נמוך יותר זה יהיה יותר מהיר וקל יותר להרזות כי לא תצטרך להילחם נגד עצמך יותר מדי, וגם קורטיזול מפרק שריר בנוסף לשומן, אז אם הוא יהיה מעט נמוך יותר זה יציל יותר שריר.אתה יכול לטעון שרמות קורטיזול גבוהות יפגעו בסנטזת החלבון אבל כך או כך, אתה לא תשמין בגירעון קלורי. וזה לא משנה ערך גליקמי גבוה או נמוך.
כשאנחנו מדברים על אינסולין גבוה וספיגת סוכרים לתאי שומן.... במסה עוד הייתי מדבר על זה, אבל בגירעון קלורי כך או כך- לא תשמין.
פחמימה מורכבת ומלאה תמיד עדיפה לדעתי מסוכרים פשוטים אבל לא בגלל הערך הגליקמי, אלא בגלל הסיבים התזונתיים\מינרלים\נוגדי חמצון וויטמינים חיוניים שלא קיימים בחד סוכרים למיניהם.