הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחם להורדת אחוז שומן

IceTime

משתמש מתחיל
21
3
נק' מוניטין:
3
21
3
אני גובה 180 והמשקל 73 האם לחם עם סובין ללא תוספת סוכר תעזור לי בחיטוב להורדת אחוזי שומן? תודה .

אם זה במקום לחם לבן פשוט, אז זה עדיף, אבל אם זה להוסיף את זה, אז לחם בכללי לא מומלץ

מה שיעזור להורדת אחוזי שומן זה גירעון קלורי ואימוני כוח שישמרו על מסת השריר.
אם אתה מתכוון להוסיף את הלחם הזה בנוסף לכל מה שאתה אוכל אז זה כנראה יביא לתוצאה הפוכה. אם אתה מתכוון להחליף אותו במשהו אחר בעל אותם ערכים תזונתיים זה לא ישנה כלום.

מצטרף למה ש @yujinius אמר.

אבל בגלל שתייגו אותי בתור זה שאוהב נושאים כאלה אני אענה גם 😃

אין משהו שתאכל שיגרום לך להרזות. רק גרעון קלורי מוביל לירידה במשקל. בתלות בהרכב המזון שלך (אם הוא לא רק פחמימה נגיד) אתה גם תוכל לשמור על מסת השריר שלך - כמובן בהנחה שאתה מתאמן אימוני משקולות בצורה נכונה.
להחליף לחם לבן בלחם סובין לא ישנה כלום חוץ מאולי טיפה תחושת שובע אבל בהפרש של 2-4 פרוסות ליום אני לא רואה איך זה ישנה משהו בשובע שלך למשך היום.

מצטרף למה ש @yujinius אמר.

אין משהו שתאכל שיגרום לך להרזות. רק גרעון קלורי מוביל לירידה במשקל.
אני דווקא לא לגמרי מסכים עם זה. נכון שגרעון קלורי הוא חשוב ובלי זה הוא לא יוריד במשקל של המסה השמנה, אבל מאכלים בריאים יותר עוזרים לשמור על איזון הורמונלי יותר יציב, מה שיגרום לגוף להיות פחות בלחץ, וזה גם עוזר מאוד לתעדף את הקלוריות שהוא כן אוכל למקומות כמו השריר ולא שומן.
לדוגמא, אם הוא יחליף את הלחם בארוחה בגבינה שמנה, אז טכנית הוא גם יכול לאכול יותר קלוריות, אבל ככה הוא גם מכניס יותר חלבון ושומן, שמשמשים לבניית שריר, וגם שומר על אינסולין יציב יותר וקורטיזול נמוך יותר.

לתעדף את הקלוריות שהוא כן אוכל למקומות כמו השריר ולא שומן
אתה לא יכול לתעדף קלוריות שילכו לאן שאתה רוצה, גם לפחמימה יש תפקיד חשוב בסנתזת החלבון ע"י האינסולין שמופרש.
אם אתה טוען שאפשרי "לתעדף" קלוריות, אז הבא רפרנס כלשהו שמבסס את הטענה.
או שאתה פשוט לא מובן..

אכלים בריאים יותר עוזרים לשמור על איזון הורמונלי יותר יציב
רמות שומן תקינות עוזרות לשמור על רמות הורמונליות תקינות.

אם הוא יחליף את הלחם בארוחה בגבינה שמנה, אז טכנית הוא גם יכול לאכול יותר קלוריות,
אף אחד לא המליץ לו לאכול לחם במקום גבינה, אלה 2 דברים שונים.
כל עוד הוא שומר על כמות נכונה של חלבון ושומן ממקורות טובים, אין שום בעיה להחליף מידי פעם אורז או תפו"א בלחם לצורך העניין. זו הכוונה שלנו.

לפי התמונת פרופיל שלך, לא חושב שיש צורך לחטב.

אתה לא יכול לתעדף קלוריות שילכו לאן שאתה רוצה, גם לפחמימה יש תפקיד חשוב בסנתזת החלבון ע"י האינסולין שמופרש.
אם אתה טוען שאפשרי "לתעדף" קלוריות, אז הבא רפרנס כלשהו שמבסס את הטענה.
או שאתה פשוט לא מובן..

רמות שומן תקינות עוזרות לשמור על רמות הורמונליות תקינות.

אף אחד לא המליץ לו לאכול לחם במקום גבינה, אלה 2 דברים שונים.
כל עוד הוא שומר על כמות נכונה של חלבון ושומן ממקורות טובים, אין שום בעיה להחליף מידי פעם אורז או תפו"א בלחם לצורך העניין. זו הכוונה שלנו.
אני לא טוען שאפשר לתעדף אותן איך שתרצה, אבל עודף אינסולין שנוצר לך אחרי אכילה של פחמימות עם ערך גליקמי גבוה, כמו לחם לבן, ייגרום לתאים שתלויים באינסולין לספוג יותר סוכרים, שזה בעיקר תאי שריר ושומן, אבל לשריר יש גבול כמה הוא יכול לספוג, ולעומת זאת השומן יספוג לפי כמה אינסולין תיתן לו, אבל אחרי זה תהיה לך נפילת סוכר יחסית גדולה בדם, וזה יגביר את הקורטיזול לרמות שאתה לא בהכרח רוצה, גם לחיטוב.

וברור שרמות שומן תקינות עוזרות לשמור על רמות הורמונליות תקינות, לא אמרתי אחרת.

וגם אני מסכים איתך לגבי ההחלפת מאכלים, זו הייתה רק דוגמא, פשוט התייחסתי יותר לבעיה שאנשים מנסים להחליף מאכלים מסויימים בדברים דומים, כמו להחליף לחם לבן בלחם מלא, בלי לשקול את האופציה גם של להחליף לגמרי את הארוחה והמרכיבים שלה, למרות שלפעמים זו האופציה העדיפה

אני לא טוען שאפשר לתעדף אותן איך שתרצה, אבל עודף אינסולין שנוצר לך אחרי אכילה של פחמימות עם ערך גליקמי גבוה, כמו לחם לבן, ייגרום לתאים שתלויים באינסולין לספוג יותר סוכרים, שזה בעיקר תאי שריר ושומן, אבל לשריר יש גבול כמה הוא יכול לספוג, ולעומת זאת השומן יספוג לפי כמה אינסולין תיתן לו, אבל אחרי זה תהיה לך נפילת סוכר יחסית גדולה בדם, וזה יגביר את הקורטיזול לרמות שאתה לא בהכרח רוצה, גם לחיטוב.
אתה יכול לטעון שרמות קורטיזול גבוהות יפגעו בסנטזת החלבון אבל כך או כך, אתה לא תשמין בגירעון קלורי. וזה לא משנה ערך גליקמי גבוה או נמוך.
כשאנחנו מדברים על אינסולין גבוה וספיגת סוכרים לתאי שומן.... במסה עוד הייתי מדבר על זה, אבל בגירעון קלורי כך או כך- לא תשמין.

וגם אני מסכים איתך לגבי ההחלפת מאכלים, זו הייתה רק דוגמא, פשוט התייחסתי יותר לבעיה שאנשים מנסים להחליף מאכלים מסויימים בדברים דומים, כמו להחליף לחם לבן בלחם מלא, בלי לשקול את האופציה גם של להחליף לגמרי את הארוחה והמרכיבים שלה, למרות שלפעמים זו האופציה העדיפה
פחמימה מורכבת ומלאה תמיד עדיפה לדעתי מסוכרים פשוטים אבל לא בגלל הערך הגליקמי, אלא בגלל הסיבים התזונתיים\מינרלים\נוגדי חמצון וויטמינים חיוניים שלא קיימים בחד סוכרים למיניהם.

אתה יכול לטעון שרמות קורטיזול גבוהות יפגעו בסנטזת החלבון אבל כך או כך, אתה לא תשמין בגירעון קלורי. וזה לא משנה ערך גליקמי גבוה או נמוך.
כשאנחנו מדברים על אינסולין גבוה וספיגת סוכרים לתאי שומן.... במסה עוד הייתי מדבר על זה, אבל בגירעון קלורי כך או כך- לא תשמין.

פחמימה מורכבת ומלאה תמיד עדיפה לדעתי מסוכרים פשוטים אבל לא בגלל הערך הגליקמי, אלא בגלל הסיבים התזונתיים\מינרלים\נוגדי חמצון וויטמינים חיוניים שלא קיימים בחד סוכרים למיניהם.
צודק לחלוטין, אולי באמת הסברתי את עצמי לא נכון, אתה לא תשמין בגירעון קלורי, אבל עם אינסולין מאוזן וקורטיזול נמוך יותר זה יהיה יותר מהיר וקל יותר להרזות כי לא תצטרך להילחם נגד עצמך יותר מדי, וגם קורטיזול מפרק שריר בנוסף לשומן, אז אם הוא יהיה מעט נמוך יותר זה יציל יותר שריר.

ולערך הגליקמי יש גם חשיבות בגלל כל מה שאמרתי קודם, שאתה רוצה לשמור על אינסולין יציב יחסית לאורך היום

Back
למעלה תחתית