הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לחיצות חלשות לצעירים

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
שמתי לב שלחלק נכבד מנערים שמתחילים להתאמן (חלק פה מLBS), בחודשים הראשונים של ההתקדמות הלינארית לא מגיעים ללחיצות חזקות ביחס לתרגילי הבסיס האחרים אפילו שהסקוואט והדדליפט מתקדמים מעולה, וחלק נכבד מהחברה מהפורום שמתחילים להתאמן בגיל קצת יותר מבוגר דווקא מצליחים להגיע בהתקדמות הלינארית בחודשים הראשונים ללחיצות יותר חזקות ביחס לסקוואט ולדדליפט.

אני יודע שאני זורק פה טענה בלי יותר מדי ביסוס, פשוט ככה זה מרגיש לי מאנשים שאני מכיר, אשמח אם מישהו יכול לנסות לעזור לי להבין את זה.

למישהו יש הסבר פיזיולוגי לזה?
יכול להיות שבשלב מסויים של ההתבגרות פתאום תהיה קפיצה משמעותית בלחיצות?

אשמח אם תוכלו לעזור 😃
@Beast and cheat
@PowerLifting

ומה אתה חושב?
אל תצטנע 😉

😅
אני כבר לא צעיר והלחיצה הכי חזקה שלי בגיל 16/17 הייתה בנץ 90 3X5 ופרס 65 3X5 במ.ג 83
בכל מקרה דעתי די מובנת שרוב הלחיצות מתקדמות לאט יותר מהנפח הממש נמוך בתכניות המתחילות.

בכל מקרה דעתי די מובנת שרוב הלחיצות מתקדמות לאט יותר מהנפח הממש נמוך בתכניות המתחילות.
מסכים לחלוטין.
בנוסף על כך, הרבה אנשים נוטים להתחיל להתאמן רק ברצינות בגיל טיפה יותר מאוחר.
אבל כל בן אדם שנכנס למכון יעשה בנץ' פרס, אזי הלחיצות שלו יהיו חזקות מלכתחילה לעומת סקוואט/דדליפט.

מסכים לחלוטין.
בנוסף על כך, הרבה אנשים נוטים להתחיל להתאמן רק ברצינות בגיל טיפה יותר מאוחר.
אבל כל בן אדם שנכנס למכון יעשה בנץ' פרס, אזי הלחיצות שלו יהיו חזקות מלכתחילה לעומת סקוואט/דדליפט.
אהה כמוני

אין פה שום סוד. המודעות לתרגילי רגליים היא חדשה יחסית לעומת זאת הבנץ׳ תמיד היה מלך התרגילים
אז כל מי שמתאמן כמה שנים, צבר התקדמות בבנץ׳ ואז מתקבל בנץ׳ מכובד
הערת אגב, לחברה הצעירים יש פרופורציה הגיונית בין הרגליים לבנץ׳ ולא בנץ׳ חלש

מקבילים עם משקל = לחיצות חזקות (מחזק את היד אחורית שמאד חשובה בפרס ובבנצ')

מניסיון אישי, המקבילים עם משקל הטיסו לי את הבנצ' ואת הפרס לשמיים.

בנצ' = חזה,יד אחורית, כתף קידמית
פרס = כתף קידמית, יד אחורית

ציינתי את המרכזיים, בכל אופן הנקודה הייתי שהיד האחורית יכולה מאד להיות צוואר הבקבוק עבור הרבה מתאמנים שחזקים במשיכות וחלשים בלחיצות (שרירי הליבה וזוקפי הגו שלהם מפותחים דיי גם ככה)

הנחתי שהנקודה שלי הייתה דיי מובנת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית