הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חוות דעת על SS לאחר נסיון עם מתאמנים פלוס סמינר - סקוואט

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
שלום לכולם,

אני יודע שהולכות להיות כאן המון דעות מנוגדות למה שאני הולך לכתוב כאן.

אני רואה המון מתאמנים כאן בכל הרמות עוקבים באדיקות אחרי העצות של מארק ריפטו (SS). יש מן סטטוס קוו בפורום שזוהי הדרך הנכונה להתקדם, ואני רואה המון ביקורות (חלקן מוצדקות וחלקן לא) לסרטוני סקוואט שמכוונות את המתאמן (לעיתים מתחיל ולעיתים מתקדם) הישר לטכניקה של SS. יתרה מכך, מתייגים מאמנים / מתאמנים "מנוסים" שדוגלים בשיטה ודוחפים באדיקות את הדגשים שהיא ממליצה.

יצא לי לצפות מהצד בחלק של הסקוואט בסמינר SS של 2 מאמנים, אחד מהם ג'ורדן פייגנבאום, שאיתו יצא לי לדבר לא מעט על הנושא. ג'ורדן בחור מאוד חכם (רופא) אינטיליגנט ומאוד חזק (822@95 בIPF ללא ציוד). אפילו לג'ורדן היו דיונים וויכוחים קלים עם ריפטו על הקבעון שהוא מציג בצורה שהסקוואט צריך להתבצע.

אם נכנסים למטרה של SS, היא מאוד מוגדרת - להביא מתאמן מתחיל לבינוני בזמן הכי קצר. לדעתי 90% מהזמן זה בהכרח המקרה.

אבל הסקוואטים שהוגדרו כ"טובים" בסמינר פשוט זעזעו אותי. גוד מורנינג במיטבו. אנשים לא נולדו שווים, ולא מעט מתאמנים לא יכולים לבצע סקוואט פוסטריור צ'יין דומיננט מבלי שיהפוך לגוד מורנינג, כאשר תחום התרגילי עזר המותר הוא - עוד סקוואט לואו בר.

בהסתכלות על מתחרים ברמה בינונית עד טופ עולמי, רובם מיישמים דגשים הפוכים - אגודל בפנים, מבט קדימה ומרפקים למטה. אני רואה המון מתאמנים מתקדמים שלא חושבים על לסטות ימינה או שמאלה מהתחום המוצע בספר וזה עולה להם בהתקדמות וחוסר התאוששות (בעיקר כי יש חוליה חלשה שלא מקבלת מענה). המכון שלי מתאפיין לאו דווקא בליפטרים חזקים, אבל בעיקר בהמון מתאמנים מתחילים שהגיעו לתוצאות יפות מאוד בזמן מאוד קצר (סגנון SS) ונדיר שהדגשים המיושמים הם דומים לSS. בעוד המודרכים בסמינר ביצעו סקוואטים די מזוויעים שזכו בביקורות טובות מצד המאמנים.

הסמינר עלה $600 אוסטרלי (450$ אמריקאי)
לצורך השוואה עם סמינרים אחרים:
אד קואן 150$
דן גרין 100$~
צ'אד סמית' 50-100$
רוסים $100-150
ליליברידג' $500
ברט גיבס $300-400

קודם כל, אני טוען שיש להפריד את תחום הPL מתחום אימוני הכוח. הטענה שלי היא שטכניקה שתמקסס את היכולת שלך להרים RM1 כבד יותר שונה מטכניקה שתאפשר לך להרים RM5 בצורה טובה יותר ובריאה יותר לגוף שלך אם אין לך מטרה להתחרות. ומארק ריפטו הוא לא מאמן PL, הוא מאמן אנשים שרוצים להתעסק באימוני כוח, ולכן הטכניקה שהוא מלמד נועדה למטרה הזאת.

בנוגע למה שאמרת, כן, אני טוען שבנאדם שמסתכל קדימה במקום להסתכל למטה ומסקוויט עם אגודל בפנים מבצע סקוואט בטכניקה לא אידיאלית.
אז לפי מה שאתה אומר לי , עשיתי 260 בצורה לא אידאלית?

אין לי מספיק נסיון כדי להתווכח עם הטענה הזאת, אבל עוד לא יצא לי לפגוש מקרה של בנאדם שהרוויח יותר מלהסקוויט עם הדגשים שנתת למעלה.

עוד לא קראתי הסבר שישכנע אותי למה אגודלים בחוץ ומבט למטה יכול להיות לא אידיאלי לחלק מהמתאמנים
זאת אומרת שלא פגשת אותי ואת אפי?

זאת אומרת שלא פגשת אותי ואת אפי?
מה זה משנה את מי פגשתי ואת מי לא פגשתי. אני רוצה לשמוע הסבר שישכנע אותי זה הכל. ההסבר של @MasterSplitter נשמע הגיוני מהבחינה שאנשים עם חולשה בגב יתקשו לצאת מהבור בטכניקה שבה אתה מסיים בתחתית עם גב אופקי מדי. השאלה היא כמה אנשים כאלה באמת יש ולאיזה משקלים צריך להגיע כדי שהגב יהיה זה שיגביל אותך ביציאה מהבור.

מה זה משנה את מי פגשתי ואת מי לא פגשתי. אני רוצה לשמוע הסבר שישכנע אותי זה הכל. ההסבר של @MasterSplitter נשמע הגיוני מהבחינה שאנשים עם חולשה בגב יתקשו לצאת מהבור בטכניקה שבה אתה מסיים בתחתית עם גב אופקי מדי. השאלה היא כמה אנשים כאלה באמת יש ולאיזה משקלים צריך להגיע כדי שהגב יהיה זה שיגביל אותך ביציאה מהבור.
אתה זה שצריך להסביר , אתה טוען שהטכניקה של ריפטו אידאלית , אנחנו טוענים שזה תלוי בבן אדם.

שאלה , כמה אנשים אימנת בחייך שהחלטת שזה מתאים לכולם

אתה טוען שהטכניקה של ריפטו אידאלית
אני טוען שהטכניקה של ריפטו אידיאלית כי על פי מה שקראתי בספר מינוף התנועה בטכניקה הזאת הוא הטוב ביותר. מבחינתי כשאתה משתמש במינוף כמו שצריך אתה מייעל את התנועה בצורה הטובה ביותר.
ספציפית למה שאופיר התייחס אליו, מבט קדימה יגרום לצורה לא טבעית של עמוד השדרה ואגודלים בפנים יקשו להוציא את המרפקים החוצה בזמן שמירה על מרפק כף היד מעל למוט.
שאלה , כמה אנשים אימנת בחייך שהחלטת שזה מתאים לכולם
לא הרבה. זה למה אמרתי שאני משתדל לא להגיד דברים מעבר לנסיון שלי.

בשלושה חודשים האחרונים יצא לי ללמד עשרות אנשים שאף פעם לא דרכו מכון כושר, לבצע סקוואט.
אני תמיד מתחיל איתם לפי הדגשים של ריפ,
אבל מהר מאוד דברים משתנים ומעטים האנשים שנשארים עם 100% טכניקת ריפטו.
אם כבר נתקעתם על הנקודה של אגודלים כן/לא מעל המוט, זה הדבר הראשון שמשתנה בהתאם למתאמן.

אני אישית כשהתחלתי את דרכי לפני 6 שנים, עבדתי לפי SS בדיוק.
האמת יותר מדי זמן, הייתי דבוק לטכניקה הזו כמוך Tank.
לאחר שנפתחתי לטכניקות חדשות, והבנתי שזו לא תורה מסיני, שיניתי המון והתקדמתי המון,
בסקוואט לדוגמה: הורדתי מרפקים - חזה עלה - לא מאבד זווית בגו,
אמנם האגודלים לא עוטפים את המוט, אבל ההפך מהסיבה שריפ מלמד - נותן למפרק כף היד להישבר לאחור.
אבל המבט למטה נשאר.

מי שיש לו גב חזק יוכל להחזיק את הטורסו באותה זוית לאורך כל התנועה
איך אתה עם העובדה שזווית הטורסו מוחזקת על ידי אף שריר שנמצא בגב, אלא על ידי פושטי הירך?

וכל מה שקרה זה שאתה והמאמנים שאתה מדבר עליהם טועים בנוגע לגוד מורנינגים שראיתם, כי זה לא מה שהתקיים, ולכן יש אינספור סרטוני סקוואט של הארגון SS מהסמינרים והמתאמנים שלהם ובכולם זה נראה טוב, ללא סרטון מזעזע אחד, הדברים הכי קיצוניים שתמצא לרעה יהיו דברים קטנים שלא מתעסקים בהם בפעם הראשונה שמלמדים את התרגיל, יש שלבי לימוד מוגדרים.

ואד קואן בהחלט טועה למרות שהוא חזק, אין לי מושג למה אתה מניח שמי שהכי חזק הוא גם הכי חכם.

איך אתה עם העובדה שזווית הטורסו מוחזקת על ידי אף שריר שנמצא בגב, אלא על ידי פושטי הירך?

וכל מה שקרה זה שאתה והמאמנים שאתה מדבר עליהם טועים בנוגע לגוד מורנינגים שראיתם, כי זה לא מה שהתקיים, ולכן יש אינספור סרטוני סקוואט של הארגון SS מהסמינרים והמתאמנים שלהם ובכולם זה נראה טוב, ללא סרטון מזעזע אחד, הדברים הכי קיצוניים שתמצא לרעה יהיו דברים קטנים שלא מתעסקים בהם בפעם הראשונה שמלמדים את התרגיל, יש שלבי לימוד מוגדרים.

ואד קואן בהחלט טועה למרות שהוא חזק, אין לי מושג למה אתה מניח שמי שהכי חזק הוא גם הכי חכם.
לא אתיחס לפסקה הראשונה כי היא לא רלוונטית כרגע,
לפי טענתך אם אד קואן ישנה טכניקה הוא כנראה יהיה חזק יותר?
אף אחד לא טען שאד קואן מלמד סקואט בצורה מדהימה , צינו עובדה שהוא עושה הכל הפוך מריפטו והוא הסקואטר בין הכי חזקים בעולם

אף אחד לא טען שאד קואן מלמד סקואט בצורה מדהימה , צינו עובדה שהוא עושה הכל הפוך מריפטו והוא הסקואטר בין הכי חזקים בעולם

מה בדיוק הוא עושה הפוך מריפטו (והדגש הוא על עושה, לא אומר מה צריך לעשות)? המבט זה לא חלק מהטכניקה, המבט עוזר לבצע את התנועה בצורה יותר נכונה אבל זה לא חלק הכרחי. פשוט cue שעובד כמעט תמיד.
אגודלים בחוץ + מרפקים למעלה + מבט למטה גורם למתאמן להסתמך על החוזק של הגב שלו (זוית טורסו יותר אופקית) השרשרת אחורית והמון שרירי ליבה. שים לב שמתאמנים עם רגליים חזקות יותר מגב (כמוני למשל) לא ינצלו אותם כמו שצריך ופשוט הסקוואט יהפוך לגוד מורנינג. מי שיש לו גב חזק יוכל להחזיק את הטורסו באותה זוית לאורך כל התנועה, מי שאין לו - יעשה סקוואט מורנינג. גם ברמה הנמוכה וגם ברמה הגבוהה.

זווית הטורסו לא יכולה להשתנות בהנתן שכבר בחרת את מיקום המוט והעמידה. כל הדברים שכתבת למעלה לא משפיעים על תנועה נכונה. כמו שכבר נאמר, חוזק הגב לא משפיע על הזווית.

אלכס הגיב מעולה, אין הרבה מה להוסיף.

חשוב להדגיש שיש הבדל בין מה שהוא מנתח, אומר ומלמד ובין מה שהוא עושה בפועל. למשל המבט - כן, אפשר לעשות סקוואט נהדר עם מבט קדימה, אבל ללמד ככה זו טעות מהסיבה הפשוטה שזה מקשה סתם. ולא תורם שום דבר. זה שאנשים מוכשרים כמו אד קואן יכולים לא אומר כלום. וגם פה נעוצה הבעייה. אד קואן כל הקריירה שלו היה מוקף בליפטרים מוכשרים. SS מלמדת מתחילים מהאוכלוסייה הכללית - כלומר 99% מהם לא מוכשרים בכלום. המתודה שלהם ללימוד התרגיל עובדת big time, ואתה לא צריך להיות מוכשר בשביל ללמוד את התרגילים על פי המתודה שלהם - במידה ויש מי שיודע ללמד על פי המתודה שלהם. בנוגע למי יודע - 99% מהפאוורליפטרים לא כלולים כאנשים שיודעים ללמד את המתודה שלהם, למרות שנהוג לחשוב שמי שמרים כבד בהכרח יודע ללמד את התרגילים. מי שמוכשר יכול לראות באינטרנט מישהו מבצע ולהעתיק בעצמו וזה יעבוד, ואלה האנשים שבסופו של דבר מגיעים רחוק בספורט (בכל ענף). הם בעצמם לא באמת מבינים מה הבעייה, כי הם לא נתקלו בבעייה. להם הכל פשוט עבד. הם הגיעו למכון, עבדו קשה, והתקדמו. לא היה צריך לשבור את הראש ימים ולילות כדי לפתור בעיות. ומשום מה אנשים מניחים שדווקא הם יהיו אלה שיודעים ללמד, לאמן ולפתור בעיות למתאמנים כלליים.

That being said,
בשביל להיות מאמן טוב - חובה ניסיון מתחת למוט. צריך לדעת איך הדברים מרגישים, זה חלק מהעניין. חשוב לזכור ש-99% מהמתאמנים יהיו כאלה שלא עשו סקוואט מעולם / עשו שגוי מאוד ו/או עושים אבל עדיין במשקלי עבודה של מתאמן מתחיל. זה אומר שגם אם אתה יודע לתכנן אימונים מעולה ברמת המתאמן המתקדם, זה לא רלוונטי בשום צורה ל-99% מהלקוחות שלך.

אני לא ממש מבין מה ההבדל הענק בין X שסוגר אגודלים ומסתכל קדימה או Y עם אגודלים בחוץ ומסתכל למטה כאילו כמה כבר כל אחד מהם יתקדם יותר מהר מהשני בגלל שני הפאקטורים האלה..

אופייר אחי, אני חושב שאנשים (כולל אותך) לא מבינים שהקטע של הריפטואיזם זה להכניס אנשים למעגל ההרמות הכבדות והאיטיות בצורה הכי "A-B-C" שיש. יענו, להציג אותם לעולם הזה.

לקחת מישהו שלא יודע לתת דגשים בצורה מסודרת ופשוט אומר למתאמן שלו יאללה עכשיו שב למטה ויהיה בסדר זו לא דרך. חס ושלום על הריפטואיזם, שגם אני לא עף עליו והיה לי ניסיונות מרים איתו, אבל ואללה בשביל איזה דביל ש40 שנה לא התאמןם ועכשיו צריך להתחיל זו דרך לא רעה. לא חוכמה לקחת ילד בן 17 עם טווחים טובים ורקע אתלטי ולגרום לו לעשות סקוואט מושלם, זה שטויות וקל מדי.

קיצר - סמינר עם אד קואן נשמע מגניב וזול, הייתי הולך בשביל הפאן אבל לא כדי ללמוד משהו. סהכ כל הליפטינג הזה ערימות של ניסויים שעושים על עצמך ובסוף מי שבהמה גנטית גם ככה יוריד את כולם בסיבוב או לחילופין יוריד את כולם כי הוא יזריק.

/end

סיימתי להגיב רציני חוזר להטרלות, פירגנתי לך תגובה רצינית כי אתה אח ואוהב אותך

אלכס הגיב מעולה, אין הרבה מה להוסיף.

חשוב להדגיש שיש הבדל בין מה שהוא מנתח, אומר ומלמד ובין מה שהוא עושה בפועל. למשל המבט - כן, אפשר לעשות סקוואט נהדר עם מבט קדימה, אבל ללמד ככה זו טעות מהסיבה הפשוטה שזה מקשה סתם. ולא תורם שום דבר. זה שאנשים מוכשרים כמו אד קואן יכולים לא אומר כלום. וגם פה נעוצה הבעייה. אד קואן כל הקריירה שלו היה מוקף בליפטרים מוכשרים. SS מלמדת מתחילים מהאוכלוסייה הכללית - כלומר 99% מהם לא מוכשרים בכלום. המתודה שלהם ללימוד התרגיל עובדת big time, ואתה לא צריך להיות מוכשר בשביל ללמוד את התרגילים על פי המתודה שלהם - במידה ויש מי שיודע ללמד על פי המתודה שלהם. בנוגע למי יודע - 99% מהפאוורליפטרים לא כלולים כאנשים שיודעים ללמד את המתודה שלהם, למרות שנהוג לחשוב שמי שמרים כבד בהכרח יודע ללמד את התרגילים. מי שמוכשר יכול לראות באינטרנט מישהו מבצע ולהעתיק בעצמו וזה יעבוד, ואלה האנשים שבסופו של דבר מגיעים רחוק בספורט (בכל ענף). הם בעצמם לא באמת מבינים מה הבעייה, כי הם לא נתקלו בבעייה. להם הכל פשוט עבד. הם הגיעו למכון, עבדו קשה, והתקדמו. לא היה צריך לשבור את הראש ימים ולילות כדי לפתור בעיות. ומשום מה אנשים מניחים שדווקא הם יהיו אלה שיודעים ללמד, לאמן ולפתור בעיות למתאמנים כלליים.

That being said,
בשביל להיות מאמן טוב - חובה ניסיון מתחת למוט. צריך לדעת איך הדברים מרגישים, זה חלק מהעניין. חשוב לזכור ש-99% מהמתאמנים יהיו כאלה שלא עשו סקוואט מעולם / עשו שגוי מאוד ו/או עושים אבל עדיין במשקלי עבודה של מתאמן מתחיל. זה אומר שגם אם אתה יודע לתכנן אימונים מעולה ברמת המתאמן המתקדם, זה לא רלוונטי בשום צורה ל-99% מהלקוחות שלך.
נכון כדי ליהיות מאמן טוב צריך נסיון מתחת למוט אבל זה לא מספיק ,לא כל מי שחזק הוא מאמן טוב ואני יכול לתת מספיק דוגמאות כאלה לאנשים שהם חזקים נורא אבל לא יודעים לאמן.

כדי ליהיות מאמן טוב אתה צריך ידע תיאורטי , נסיון פרקטי, ויכולת הסברה ולימוד ברמה גבוהה אם משהו פה חסר אתה לא תיהיה מאמן טוב.
וזה לפני שאני מדבר על שיווק ושימור לקוחות.

שלום לכולם,

אני יודע שהולכות להיות כאן המון דעות מנוגדות למה שאני הולך לכתוב כאן.

אני רואה המון מתאמנים כאן בכל הרמות עוקבים באדיקות אחרי העצות של מארק ריפטו (SS). יש מן סטטוס קוו בפורום שזוהי הדרך הנכונה להתקדם, ואני רואה המון ביקורות (חלקן מוצדקות וחלקן לא) לסרטוני סקוואט שמכוונות את המתאמן (לעיתים מתחיל ולעיתים מתקדם) הישר לטכניקה של SS. יתרה מכך, מתייגים מאמנים / מתאמנים "מנוסים" שדוגלים בשיטה ודוחפים באדיקות את הדגשים שהיא ממליצה.

יצא לי לצפות מהצד בחלק של הסקוואט בסמינר SS של 2 מאמנים, אחד מהם ג'ורדן פייגנבאום, שאיתו יצא לי לדבר לא מעט על הנושא. ג'ורדן בחור מאוד חכם (רופא) אינטיליגנט ומאוד חזק (822@95 בIPF ללא ציוד). אפילו לג'ורדן היו דיונים וויכוחים קלים עם ריפטו על הקבעון שהוא מציג בצורה שהסקוואט צריך להתבצע.

אם נכנסים למטרה של SS, היא מאוד מוגדרת - להביא מתאמן מתחיל לבינוני בזמן הכי קצר. לדעתי 90% מהזמן זה בהכרח המקרה.

אבל הסקוואטים שהוגדרו כ"טובים" בסמינר פשוט זעזעו אותי. גוד מורנינג במיטבו. אנשים לא נולדו שווים, ולא מעט מתאמנים לא יכולים לבצע סקוואט פוסטריור צ'יין דומיננט מבלי שיהפוך לגוד מורנינג, כאשר תחום התרגילי עזר המותר הוא - עוד סקוואט לואו בר.

בהסתכלות על מתחרים ברמה בינונית עד טופ עולמי, רובם מיישמים דגשים הפוכים - אגודל בפנים, מבט קדימה ומרפקים למטה. אני רואה המון מתאמנים מתקדמים שלא חושבים על לסטות ימינה או שמאלה מהתחום המוצע בספר וזה עולה להם בהתקדמות וחוסר התאוששות (בעיקר כי יש חוליה חלשה שלא מקבלת מענה). המכון שלי מתאפיין לאו דווקא בליפטרים חזקים, אבל בעיקר בהמון מתאמנים מתחילים שהגיעו לתוצאות יפות מאוד בזמן מאוד קצר (סגנון SS) ונדיר שהדגשים המיושמים הם דומים לSS. בעוד המודרכים בסמינר ביצעו סקוואטים די מזוויעים שזכו בביקורות טובות מצד המאמנים.

הסמינר עלה $600 אוסטרלי (450$ אמריקאי)
לצורך השוואה עם סמינרים אחרים:
אד קואן 150$
דן גרין 100$~
צ'אד סמית' 50-100$
רוסים $100-150
ליליברידג' $500
ברט גיבס $300-400
TLTR

That being said,
זאת כמובן שטות גמורה, חסרת ביסוס...

זווית הטורסו לא יכולה להשתנות בהנתן שכבר בחרת את מיקום המוט והעמידה. כל הדברים שכתבת למעלה לא משפיעים על תנועה נכונה. כמו שכבר נאמר, חוזק הגב לא משפיע על הזווית.
לא מסכים. אפשר לשנות ולרדת זקוף יותר, כפוף יותר, איך שרוצים (או במקרה של חוסר שליטה במשקל - איך שנאלצים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית