הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חוות דעת על SS לאחר נסיון עם מתאמנים פלוס סמינר - סקוואט

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
שלום לכולם,

אני יודע שהולכות להיות כאן המון דעות מנוגדות למה שאני הולך לכתוב כאן.

אני רואה המון מתאמנים כאן בכל הרמות עוקבים באדיקות אחרי העצות של מארק ריפטו (SS). יש מן סטטוס קוו בפורום שזוהי הדרך הנכונה להתקדם, ואני רואה המון ביקורות (חלקן מוצדקות וחלקן לא) לסרטוני סקוואט שמכוונות את המתאמן (לעיתים מתחיל ולעיתים מתקדם) הישר לטכניקה של SS. יתרה מכך, מתייגים מאמנים / מתאמנים "מנוסים" שדוגלים בשיטה ודוחפים באדיקות את הדגשים שהיא ממליצה.

יצא לי לצפות מהצד בחלק של הסקוואט בסמינר SS של 2 מאמנים, אחד מהם ג'ורדן פייגנבאום, שאיתו יצא לי לדבר לא מעט על הנושא. ג'ורדן בחור מאוד חכם (רופא) אינטיליגנט ומאוד חזק (822@95 בIPF ללא ציוד). אפילו לג'ורדן היו דיונים וויכוחים קלים עם ריפטו על הקבעון שהוא מציג בצורה שהסקוואט צריך להתבצע.

אם נכנסים למטרה של SS, היא מאוד מוגדרת - להביא מתאמן מתחיל לבינוני בזמן הכי קצר. לדעתי 90% מהזמן זה בהכרח המקרה.

אבל הסקוואטים שהוגדרו כ"טובים" בסמינר פשוט זעזעו אותי. גוד מורנינג במיטבו. אנשים לא נולדו שווים, ולא מעט מתאמנים לא יכולים לבצע סקוואט פוסטריור צ'יין דומיננט מבלי שיהפוך לגוד מורנינג, כאשר תחום התרגילי עזר המותר הוא - עוד סקוואט לואו בר.

בהסתכלות על מתחרים ברמה בינונית עד טופ עולמי, רובם מיישמים דגשים הפוכים - אגודל בפנים, מבט קדימה ומרפקים למטה. אני רואה המון מתאמנים מתקדמים שלא חושבים על לסטות ימינה או שמאלה מהתחום המוצע בספר וזה עולה להם בהתקדמות וחוסר התאוששות (בעיקר כי יש חוליה חלשה שלא מקבלת מענה). המכון שלי מתאפיין לאו דווקא בליפטרים חזקים, אבל בעיקר בהמון מתאמנים מתחילים שהגיעו לתוצאות יפות מאוד בזמן מאוד קצר (סגנון SS) ונדיר שהדגשים המיושמים הם דומים לSS. בעוד המודרכים בסמינר ביצעו סקוואטים די מזוויעים שזכו בביקורות טובות מצד המאמנים.

הסמינר עלה $600 אוסטרלי (450$ אמריקאי)
לצורך השוואה עם סמינרים אחרים:
אד קואן 150$
דן גרין 100$~
צ'אד סמית' 50-100$
רוסים $100-150
ליליברידג' $500
ברט גיבס $300-400

• פותח/ת השרשור
אגיב כאן בקצרה כי אני בעבודה ואין לי זמן לאחרונה מהבית:

TANK- אני דוגמא מובהקת למישהו שהטכניקה לא מתאימה לו. שפפתי בטכניקה ריפטו לפחות שנה, הגעתי למספרים יפים (205 תחרותי בלי רצועות) אבל טכנית התקשיתי. האגן היה עולה לפני הטורסו והייתי נכשל כי הגב הפך לאופקי. אם אתה רוצה אני יכול להעלות סרטונים ישנים שלי עם הכשל הזה.

אתה מבקר כל טכניקה אחרת, כי היא "לא אידיאלית לפי הספר". זה נשמע כאילו SS זה התנ"ך. ברור שלפי הספר שום דבר אחר לא יהיה אידיאלי - בדיוק בגלל זה אני מבקר את השיטה! לגבי "צורה טבעית של עמוד שדרה" - ברגע שהטורסו יותר זקוף, מבט קדימה לא ישבור את הצורה הזאת, בדומה לHB.

דגש אחד שריפטו נותן לגבי מפרק כף היד על המוט ולא מתחתיו - רוב הליפטרים אוחזים עם אגודל בפנים, חלקם עם אגודל בחוץ כולל ליפטרים ברמה עולמית. אבל אף אחד לא אוחז עם מפרק היד -על- המוט עצמו. אתה אומר שבאחיזה אחרת קשה לדחוף מרפקים החוצה, חשבת על העובדה שאולי לא חובה לדחוף מרפקים החוצה? לפני שתגיד לי שזה האידיאלי לפי הספר, אני אגיד לך שוב שזה מה שאני לא מסכים איתו!

BEAST - ברור שאתה לא תראה סקוואטים מזעזעים בסמינרים, כי אתה חלק מהכת והם נראים לך נורמליים לחלוטין! זה כמו שדתי לא יבין מה לא בסדר באיסור של תחבורה ציבורית בשבת. כמובן שלא כל הסקוואטים היו מזעזעים, ויש אנשים שבהחלט הטכניקה יכולה להתאים להם. אבל שהאגן עולה לפני הטורסו, ושהזוית בגב כמעט אופקית.. אם זה לא מזעזע אז אני לא יודע מה כן.

COLDFIRE - אני לרוב מחזיק את עצמי ממש בכוח לא להכנס לויכוחים איתך כי זה רק גורם לי להוצאת אנרגיה מיותרת, אבל אתה טועה שבמיקום זהה של LB הזוית של הטורסו לא יכולה להשתנות? הרי אפשר לשלוח ברכיים החוצה או קדימה, תחת אחורה וכו' וזה בדיוק מה שישנה את הזוית של הטורסו.

במקרה אחת מהבחורות במכון שלנו החליפה מסקוואט כמעט HB, ברכיים קדימה חזק ו120 קילו על המוט, לטכניקה 100% ריפטו. אני אצלם ואעלה לכאן שתהיה לי הזדמנות שתבינו למה זה לא מתאים לכל אחד.

בנוסף יש לי בפלאפון תמונה שאחד המאמנים שלח לי מה שנקרא "חזרה טובה" לפי SS.

יש 2 נקודות שעולות כאן לדיון:
1. האם טכניקת SS בסקוואט אידיאלית למתחילים?
2. האם טכניקת SS בסקוואט אידיאלית באופן כללי?

עם התוצאות של SS בקרב מתחילים קשה להתווכח, השיטה כמכלול היא מעולה, גם אם היא לא מושלמת. אבל הבעיה האישית שלי במיוחד בפורום כאן, כי זה משהו שלא קורה כמעט בשום ארץ אחרת עם תרבות PL חזקה - זו הדבקות בעקרונות SS אחרי שעוברים את שלב המתאמן המתחיל. כאן ג'ורדן הסכים איתי (כמעט) לחלוטין, שחייבים להסתכל על הליפטר בתור אינדיוידואל, להכניס תרגילי עזר ולהתאים טכניקה בהתאם למתאמן עצמו.
להלן חזרה טובה עפי ss:

קבצים מצורפים

• image.jpeg
    image.jpeg
    KB 44.4 · צפיות: 206
BEAST - ברור שאתה לא תראה סקוואטים מזעזעים בסמינרים, כי אתה חלק מהכת והם נראים לך נורמליים לחלוטין! זה כמו שדתי לא יבין מה לא בסדר באיסור של תחבורה ציבורית בשבת.
נחמד שאתה קורא כת למתודה שמשכללת את עצמה מחדש כל הזמן, מודה בטעויות שלה (כשיש), והחשיבה הביקורתית בה מעל הכל - כל כך מעל הכל שבהדפסה האחרונה של המהדורה השלישית של SS ריפטו שינה חלק מהותי בפרק של הדדליפט בזכות ניתוח של "סתם" משתמש בפורום.
ממש עומד בסטנדרטים של כת אחי.

ופה, חשפת בדיוק את מה שכבר אמרתי קודם לכן, שאתה פשוט לא מבין מה אתה רואה בהקשר של מתודת ה-SS:
שפפתי בטכניקה ריפטו לפחות שנה, הגעתי למספרים יפים (205 תחרותי בלי רצועות) אבל טכנית התקשיתי. האגן היה עולה לפני הטורסו והייתי נכשל כי הגב הפך לאופקי.
כמובן שלא כל הסקוואטים היו מזעזעים, ויש אנשים שבהחלט הטכניקה יכולה להתאים להם. אבל שהאגן עולה לפני הטורסו, ושהזוית בגב כמעט אופקית.. אם זה לא מזעזע אז אני לא יודע מה כן.
זו הצהרה שאתה מבקר מתודה שאתה לא מבין. בסקוואט על פי SS האגן לא עולה מהר יותר מהטורסו, וזו שגיאה טכנית לכל דבר ועניין. הכי טוב שאתה יכול לצאת מזה זה בלהגיד שבאותו סמינר שהיית המאמנים אימנו לא טוב. אבל:
א. זה לא אומר שהמתודה תומכת בעלייה של האגן מהר יותר מהחזה.
ב. אני וכל מי שראה ו/או מכיר ו/או פגש ו/או התאמן עם האנשים עליהם אתה מדבר לא נאמין לך, כי הם יודעים ללמד ולתקן את הסקוואט מעולה, והם שמים לב לשגיאות טכניות כמו שאתה מדבר עליהן. במקרה אני ביליתי שבוע שכלל 4 אימונים עם שני האנשים שהעבירו את הסמינר עליו אתה מדבר (טום וג'ורדן), ואני מתנצל להגיד לך, הם יודעים לתקן שגיאות בסקוואט, ואין לי על כך צל של ספק. לי אתה לא תמכור שהם לא יודעים ללמד את התרגיל, ובטח ובטח שלא תמכור לי שמתודת ה-SS דוגלת בעלייה של האגן מהר יותר מהחזה. אולי למי שלא קרא את הספרים של SS, ראה את הסרטונים, וקרא את המאמרים. לא לי, ידידי.

ומה אנחנו אמורים להבין מהתמונה בדיוק? זו תמונה, לא רואים בה חזרה. רואים בה רגע ספציפי. אתה יכול להסיק מזה משהו? נחמד.

ובלי קשר, עוד לא שמעתי שום טיעון לגביי מתי (ולמה) צריך לזנוח משהו מהטכניקה של SS. כל מה שאמרת מסתכם ב"כל אחד הוא מיוחד, ואני לא יכול להסביר מה צריך ומתי, אבל לא יכול להיות שריפטו צודק כי יש אנשים ממש חזקים שעושים אחרת". זה, לצערך, לא טיעון.

BEAST - ברור שאתה לא תראה סקוואטים מזעזעים בסמינרים, כי אתה חלק מהכת והם נראים לך נורמליים לחלוטין! זה כמו שדתי לא יבין מה לא בסדר באיסור של תחבורה ציבורית בשבת. כמובן שלא כל הסקוואטים היו מזעזעים, ויש אנשים שבהחלט הטכניקה יכולה להתאים להם. אבל שהאגן עולה לפני הטורסו, ושהזוית בגב כמעט אופקית.. אם זה לא מזעזע אז אני לא יודע מה כן.

באמת? זאת הטענה שלך? שהסקוואטים מזעזעים ואנחנו פשוט לא רואים את זה? ואנחנו אמורים להאמין לך כי ראית את האור או מה?

COLDFIRE - אני לרוב מחזיק את עצמי ממש בכוח לא להכנס לויכוחים איתך כי זה רק גורם לי להוצאת אנרגיה מיותרת, אבל אתה טועה שבמיקום זהה של LB הזוית של הטורסו לא יכולה להשתנות? הרי אפשר לשלוח ברכיים החוצה או קדימה, תחת אחורה וכו' וזה בדיוק מה שישנה את הזוית של הטורסו.

זה הדדי, גם אני מחזיק את עצמי כי אני יודע שכל הטעונים שלך מסתכמים ב״ככה הליפטרים הכי חזקים עושים״ ו-״אחלה טכניקה, כל עוד אתה בריא״.
ברגע שקבעת את העמידה, קבעת גם את מיקום הברכיים אלא אם אתה לא אוהבן אותן בריאות.

והתמונה שהבאת מוכיחה שאי אפשר להתייחס אליך ברצינות. נתת צילום (לא וידאו) של בן אדם עם מוט ריק בתהליך לימוד התנועה. מה אפשר להסיק ממנה? כלום, אלא אם כן כבר החלטת מה הולך להיות שם כי ראית את האור. מישהו אמר דת?

לא עקבתי אחרקי הדיון, אני רק מגיב להודעה המקורית -
האגודלים בחוץ זה דבר חיוני ובסיסי על המפרקי כף יד שלך אלא אם אתה נערת גומי (בלואו באר), המבט למטה הוא הדרך בה הגב שלך בנייטרליות אידיאלית.
אלה דברים שכנראה כל אחד צריך לעשות.

לגבי אם כל אחד צריך לעשות לואו באר או אם הסקוואטים נראו כמו בוקר טוב - לא יודע, לא ראיתי..

Wrist wraps makes thumbs in very easy to handle
עכשיו שים לב לפרדוקס: ג'ורדן מתחרה ושם אגודל בפנים. נחש מה הוא עוד עושה??? ניחשת נכון, שם רצועות!
וזה בגלל שבמשקלים כבדים יש לו נטייה שהמוט יתגלגל מעט קדימה, והשינוי הקטן הזה מסייע. אבל עדיין הוא משתמש ברצועות כי מה לעשות, בלי רצועות מביא פציעות בדרך כלל. אז אם אתה לא מבין למה ריפ (וגם ג'ורדן) מלמדים עם אגודלים למעלה עד כה, אני לא יכול לסייע יותר.

Wrist wraps makes thumbs in very easy to handle
אני באופן כללי דוגל בלהרים בלי עזרים וכבר דיברתי על זה כמה פעמים בפורום, אבל נניח וזה באמת פותר את הבעיה, אולי אם אתה צריך עזרים כדי להשתמש בטכניקה מסוימת כדאי לא להשתמש בה מלכתחילה - במיוחד בהתחשב בעובדה שהטכניקה החלופית לא תשפיע על הביצועים שלך בשום צורה?

• פותח/ת השרשור
*אגן עולה מהר מול טורסו - זו בהחלט לא הטכניקה, אבל זה תוצר לוואי מאוד נפוץ שמתחיל להיות כבד והחולשות נחשפות. לחולשות האלו הפתרון של ריפ הוא - לעשות עוד סקוואט. לא אמרתי שככה מלמדים, אמרתי שסקוואטים עם נטייה לאגן עולה קודם - זיכו בקריאה "גוד סקוואט".

*את טום לא הכרתי באופן אישי, כך שאני מנוע מלדבר עליו. שביקרתי את הסמינר מול חברים מהמכון שלי שהלכו אליו, אחת מהבחורות הציעה לי "להתעמת" עם ג'ורדן ולשאול אותו מה שמפריע לי - וכך עשיתי. כמו שאמרתי בהודעה הראשונה - הוא בחור מאוד אינטיליגנט, עם ידע עצום באימונים ובחור מאוד חזק באופן אישי. הדעה האישית שלו לא מתיישבת 100% עם מה שריפ מלמד, והוא עצמו פתח את הראש ובעל חשיבה ביקורתית - ולכן לא מבצע לגמרי דגשים שניתנים בSS, גם לא על מתאמנים שלו (יש לנו שלושה במכון). בסמינר SS הוא אכן לימד SS כמו בספר.

*התמונה מראה מתאמן בעליה מהבור, שהפרצוף שלו קבור באדמה~. חזרה טובה עפ"י ריפ.

*ג'ורדן שם רצועות ואגודלים בפנים כי זה מה שמתאים לו, משמע טכניקת SS לא מתאימה לכולם, שזה בדיוק מה שאני מנסה להסביר כאן.

*ג'ורדן מלמד עם אגודלים למעלה כי זה חלק מהתיאוריה של SS. הוא לא יכול להעביר בסמינר SS דברים שנוגדים את התיאוריה. כמו שכתבתי כאן מקודם, למתאמנים האישיים שלו הוא נותן דגשים שנוגדים (לעיתים) את SS. בשיחה איתו הוא אמר שברגע שעוברים את השלב של המתאמן המתחיל, צריך להסתכל ימינה ושמאלה לגבי מה מתאים אישית לך (בדיוק מה שאני טוען).

*אם אתם חושבים שצריך להיות "RAW אחי" בלי ציוד, אין עם זה שוב בעיה. אבל אני מתחרה, ומתעסק במתחרים, ככה שמה שעוזר להרים יותר - בר שימוש. אגב רצועות כף יד לא נותנות משקל על המוט, אלא מתקנות קצת טכניקה. יש לא מעט שהתרגלו להרים בלי. תלוי מאוד גם ברוחב אחיזה (שגם משפיע על יצירת המדף בדלטס והיכולת להשאר זקוף ומכווץ).
תוספת:
קיבלתי לא מעט "הודעות תמיכה" ממשתמשים כאן בפורום, חלקם מתחילים, חלקם מאמנים, חלקם מנהלים כאן וחלקם מתחרים ושיאני ישראל.

הסיבה שהם לא מגיבים כאן, זה בגלל שילדי הSS המאיסו את הפורום על אותם משתמשים והם מרגישים שלהגיב כאן על נושא רציני זה פשוט בזבוז אנרגיה שלהם.

חבל שהויכוח כאן מתנהל עם מאמן שלא זכור לי שום מתחרה רציני שהביא, ומתאמן שלא זכור לי שום תוצאה רצינית (גם במכון) שהביא.

עכשיו שים לב לפרדוקס: ג'ורדן מתחרה ושם אגודל בפנים. נחש מה הוא עוד עושה??? ניחשת נכון, שם רצועות!
וזה בגלל שבמשקלים כבדים יש לו נטייה שהמוט יתגלגל מעט קדימה, והשינוי הקטן הזה מסייע. אבל עדיין הוא משתמש ברצועות כי מה לעשות, בלי רצועות מביא פציעות בדרך כלל. אז אם אתה לא מבין למה ריפ (וגם ג'ורדן) מלמדים עם אגודלים למעלה עד כה, אני לא יכול לסייע יותר.
באופן אישי מאז שהחלפתי מאגודלים למעלה לאגודלים למטה+רצועות הרבה יותר נוח לי לעשות סקואט

*אגן עולה מהר מול טורסו - זו בהחלט לא הטכניקה, אבל זה תוצר לוואי מאוד נפוץ שמתחיל להיות כבד והחולשות נחשפות. לחולשות האלו הפתרון של ריפ הוא - לעשות עוד סקוואט. לא אמרתי שככה מלמדים, אמרתי שסקוואטים עם נטייה לאגן עולה קודם - זיכו בקריאה "גוד סקוואט".

*את טום לא הכרתי באופן אישי, כך שאני מנוע מלדבר עליו. שביקרתי את הסמינר מול חברים מהמכון שלי שהלכו אליו, אחת מהבחורות הציעה לי "להתעמת" עם ג'ורדן ולשאול אותו מה שמפריע לי - וכך עשיתי. כמו שאמרתי בהודעה הראשונה - הוא בחור מאוד אינטיליגנט, עם ידע עצום באימונים ובחור מאוד חזק באופן אישי. הדעה האישית שלו לא מתיישבת 100% עם מה שריפ מלמד, והוא עצמו פתח את הראש ובעל חשיבה ביקורתית - ולכן לא מבצע לגמרי דגשים שניתנים בSS, גם לא על מתאמנים שלו (יש לנו שלושה במכון). בסמינר SS הוא אכן לימד SS כמו בספר.

*התמונה מראה מתאמן בעליה מהבור, שהפרצוף שלו קבור באדמה~. חזרה טובה עפ"י ריפ.

*ג'ורדן שם רצועות ואגודלים בפנים כי זה מה שמתאים לו, משמע טכניקת SS לא מתאימה לכולם, שזה בדיוק מה שאני מנסה להסביר כאן.

*ג'ורדן מלמד עם אגודלים למעלה כי זה חלק מהתיאוריה של SS. הוא לא יכול להעביר בסמינר SS דברים שנוגדים את התיאוריה. כמו שכתבתי כאן מקודם, למתאמנים האישיים שלו הוא נותן דגשים שנוגדים (לעיתים) את SS. בשיחה איתו הוא אמר שברגע שעוברים את השלב של המתאמן המתחיל, צריך להסתכל ימינה ושמאלה לגבי מה מתאים אישית לך (בדיוק מה שאני טוען).

*אם אתם חושבים שצריך להיות "RAW אחי" בלי ציוד, אין עם זה שוב בעיה. אבל אני מתחרה, ומתעסק במתחרים, ככה שמה שעוזר להרים יותר - בר שימוש. אגב רצועות כף יד לא נותנות משקל על המוט, אלא מתקנות קצת טכניקה. יש לא מעט שהתרגלו להרים בלי. תלוי מאוד גם ברוחב אחיזה (שגם משפיע על יצירת המדף בדלטס והיכולת להשאר זקוף ומכווץ).
תוספת:
קיבלתי לא מעט "הודעות תמיכה" ממשתמשים כאן בפורום, חלקם מתחילים, חלקם מאמנים, חלקם מנהלים כאן וחלקם מתחרים ושיאני ישראל.

הסיבה שהם לא מגיבים כאן, זה בגלל שילדי הSS המאיסו את הפורום על אותם משתמשים והם מרגישים שלהגיב כאן על נושא רציני זה פשוט בזבוז אנרגיה שלהם.

חבל שהויכוח כאן מתנהל עם מאמן שלא זכור לי שום מתחרה רציני שהביא, ומתאמן שלא זכור לי שום תוצאה רצינית (גם במכון) שהביא.
אף אחד לא אמר שאין העדפות אישיות. זה לא קשור לאיך ללמד מתחיל לעשות סקוואט.

ובאמת מתנצל שאני מאמן הרבה יותר בענפים אמיתיים (למשל שחייה, בעיקר כמאמן כוח) ולא בענף הקדוש שמתנהל במרתף, עם כל הכבוד.
ספורטאים שלי הגיעו לרמה בינלאומית בענף פי 1000 יותר תחרותי מפאוורליפטינג ידידי.

ואם זה כל כך מעניין אותך אז אתמול שפפתי 190 לחמישייה על משקל גוף 89 בשיא עונת השחייה.

טון וחצי של אד הומינם ואד פופולום לא ממש מרגש, בטח שלא אותי. והחלק המצחיק זה שאתה מוכן להקשיב לג'ורדן, למרות שהוא מאמן SS, כי הוא חזק 🤣

באופן אישי מאז שהחלפתי מאגודלים למעלה לאגודלים למטה+רצועות הרבה יותר נוח לי לעשות סקואט

לאחרונה בהמלצת פותח האשכול גם אני ניסתי את זה, אני חייב להגיד שזה מרגיש גם לי יותר נוח וגם העומק יותר טוב.(ואני שפפתי טוב גם עם אגודלים בחוץ)

אף אחד לא אמר שאין העדפות אישיות. זה לא קשור לאיך ללמד מתחיל לעשות סקוואט.

ובאמת מתנצל שאני מאמן הרבה יותר בענפים אמיתיים (למשל שחייה, בעיקר כמאמן כוח) ולא בענף הקדוש שמתנהל במרתף, עם כל הכבוד.
ספורטאים שלי הגיעו לרמה בינלאומית בענף פי 1000 יותר תחרותי מפאוורליפטינג ידידי.

ואם זה כל כך מעניין אותך אז אתמול שפפתי 190 לחמישייה על משקל גוף 89 בשיא עונת השחייה.

טון וחצי של אד הומינם ואד פופולום לא ממש מרגש, בטח שלא אותי. והחלק המצחיק זה שאתה מוכן להקשיב לג'ורדן, למרות שהוא מאמן SS, כי הוא חזק 🤣

לדעתי זה קצת לא במקום להגיד על ענף ספורט אחד אמיתי ועל האחר מתנהל במרתף.
הנקודה של פותח האשכול לא הייתה להקשיב לגו'רדן כי הוא חזק, אלא להראות שגם הוא בתור מאמן SS, כשהוא מאמן באופן אישי הוא נותן דגשים שונים מSS.

חבל שהאשכול נפתח ע"י מתחרה שלא הביא אף תוצאה תחרותית.

הוא הביא תוצאה תחרותית ויותר מאחת.
סרטון - [email protected] ProRawSeven

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית