הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חוות דעת על SS לאחר נסיון עם מתאמנים פלוס סמינר - סקוואט

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
שלום לכולם,

אני יודע שהולכות להיות כאן המון דעות מנוגדות למה שאני הולך לכתוב כאן.

אני רואה המון מתאמנים כאן בכל הרמות עוקבים באדיקות אחרי העצות של מארק ריפטו (SS). יש מן סטטוס קוו בפורום שזוהי הדרך הנכונה להתקדם, ואני רואה המון ביקורות (חלקן מוצדקות וחלקן לא) לסרטוני סקוואט שמכוונות את המתאמן (לעיתים מתחיל ולעיתים מתקדם) הישר לטכניקה של SS. יתרה מכך, מתייגים מאמנים / מתאמנים "מנוסים" שדוגלים בשיטה ודוחפים באדיקות את הדגשים שהיא ממליצה.

יצא לי לצפות מהצד בחלק של הסקוואט בסמינר SS של 2 מאמנים, אחד מהם ג'ורדן פייגנבאום, שאיתו יצא לי לדבר לא מעט על הנושא. ג'ורדן בחור מאוד חכם (רופא) אינטיליגנט ומאוד חזק (822@95 בIPF ללא ציוד). אפילו לג'ורדן היו דיונים וויכוחים קלים עם ריפטו על הקבעון שהוא מציג בצורה שהסקוואט צריך להתבצע.

אם נכנסים למטרה של SS, היא מאוד מוגדרת - להביא מתאמן מתחיל לבינוני בזמן הכי קצר. לדעתי 90% מהזמן זה בהכרח המקרה.

אבל הסקוואטים שהוגדרו כ"טובים" בסמינר פשוט זעזעו אותי. גוד מורנינג במיטבו. אנשים לא נולדו שווים, ולא מעט מתאמנים לא יכולים לבצע סקוואט פוסטריור צ'יין דומיננט מבלי שיהפוך לגוד מורנינג, כאשר תחום התרגילי עזר המותר הוא - עוד סקוואט לואו בר.

בהסתכלות על מתחרים ברמה בינונית עד טופ עולמי, רובם מיישמים דגשים הפוכים - אגודל בפנים, מבט קדימה ומרפקים למטה. אני רואה המון מתאמנים מתקדמים שלא חושבים על לסטות ימינה או שמאלה מהתחום המוצע בספר וזה עולה להם בהתקדמות וחוסר התאוששות (בעיקר כי יש חוליה חלשה שלא מקבלת מענה). המכון שלי מתאפיין לאו דווקא בליפטרים חזקים, אבל בעיקר בהמון מתאמנים מתחילים שהגיעו לתוצאות יפות מאוד בזמן מאוד קצר (סגנון SS) ונדיר שהדגשים המיושמים הם דומים לSS. בעוד המודרכים בסמינר ביצעו סקוואטים די מזוויעים שזכו בביקורות טובות מצד המאמנים.

הסמינר עלה $600 אוסטרלי (450$ אמריקאי)
לצורך השוואה עם סמינרים אחרים:
אד קואן 150$
דן גרין 100$~
צ'אד סמית' 50-100$
רוסים $100-150
ליליברידג' $500
ברט גיבס $300-400

*אגן עולה מהר מול טורסו - זו בהחלט לא הטכניקה, אבל זה תוצר לוואי מאוד נפוץ שמתחיל להיות כבד והחולשות נחשפות. לחולשות האלו הפתרון של ריפ הוא - לעשות עוד סקוואט. לא אמרתי שככה מלמדים, אמרתי שסקוואטים עם נטייה לאגן עולה קודם - זיכו בקריאה "גוד סקוואט".

*את טום לא הכרתי באופן אישי, כך שאני מנוע מלדבר עליו. שביקרתי את הסמינר מול חברים מהמכון שלי שהלכו אליו, אחת מהבחורות הציעה לי "להתעמת" עם ג'ורדן ולשאול אותו מה שמפריע לי - וכך עשיתי. כמו שאמרתי בהודעה הראשונה - הוא בחור מאוד אינטיליגנט, עם ידע עצום באימונים ובחור מאוד חזק באופן אישי. הדעה האישית שלו לא מתיישבת 100% עם מה שריפ מלמד, והוא עצמו פתח את הראש ובעל חשיבה ביקורתית - ולכן לא מבצע לגמרי דגשים שניתנים בSS, גם לא על מתאמנים שלו (יש לנו שלושה במכון). בסמינר SS הוא אכן לימד SS כמו בספר.

*התמונה מראה מתאמן בעליה מהבור, שהפרצוף שלו קבור באדמה~. חזרה טובה עפ"י ריפ.

*ג'ורדן שם רצועות ואגודלים בפנים כי זה מה שמתאים לו, משמע טכניקת SS לא מתאימה לכולם, שזה בדיוק מה שאני מנסה להסביר כאן.

*ג'ורדן מלמד עם אגודלים למעלה כי זה חלק מהתיאוריה של SS. הוא לא יכול להעביר בסמינר SS דברים שנוגדים את התיאוריה. כמו שכתבתי כאן מקודם, למתאמנים האישיים שלו הוא נותן דגשים שנוגדים (לעיתים) את SS. בשיחה איתו הוא אמר שברגע שעוברים את השלב של המתאמן המתחיל, צריך להסתכל ימינה ושמאלה לגבי מה מתאים אישית לך (בדיוק מה שאני טוען).

*אם אתם חושבים שצריך להיות "RAW אחי" בלי ציוד, אין עם זה שוב בעיה. אבל אני מתחרה, ומתעסק במתחרים, ככה שמה שעוזר להרים יותר - בר שימוש. אגב רצועות כף יד לא נותנות משקל על המוט, אלא מתקנות קצת טכניקה. יש לא מעט שהתרגלו להרים בלי. תלוי מאוד גם ברוחב אחיזה (שגם משפיע על יצירת המדף בדלטס והיכולת להשאר זקוף ומכווץ).
תוספת:
קיבלתי לא מעט "הודעות תמיכה" ממשתמשים כאן בפורום, חלקם מתחילים, חלקם מאמנים, חלקם מנהלים כאן וחלקם מתחרים ושיאני ישראל.

הסיבה שהם לא מגיבים כאן, זה בגלל שילדי הSS המאיסו את הפורום על אותם משתמשים והם מרגישים שלהגיב כאן על נושא רציני זה פשוט בזבוז אנרגיה שלהם.

חבל שהויכוח כאן מתנהל עם מאמן שלא זכור לי שום מתחרה רציני שהביא, ומתאמן שלא זכור לי שום תוצאה רצינית (גם במכון) שהביא.
עוד לא הבנתי, למה להחזיק עם אגודל בפנים? מה התרומה הכל כך גדולה של זה שתצדיק את השימוש שלי ברצועות בשביל שאולי אני לא אדפוק לעצמי את המפרק כף יד?

המשפט האחרון שלך ילדותי ומיותר.
כמה השיאים שלך שאתה עף פה על האנשים שדנים איתך?

נערך לאחרונה:
אני לא רוצה להיכנס כאן לוויכוח, רק לשתף משהו שחוויתי על בשרי לגבי האחיזה בסקוואט.
במשך כמעט שנתיים הייתי מחזיק עם אגודלים בחוץ, וכל פעם אחרי סקוואט, לא משנה כמה חימום ומוביליטי הייתי עושה היו לי כאבים מטורפים בידיים.
זה היה מגיע לפעמים לרמה כזאת שאחרי סיום הסקוואטים בקושי הייתי יכול להזיז את הידיים למשך כמה זמן. הכאבים נהיו דלקתיים, היו מגיעים לי אפילו בעבודה ביום ללא אימון ולא משנה כמה מתיחות, עיסויים וחיזוקים הייתי עושה.

לא מזמן התחלתי להשתמש ברצועות שורש כף יד ואחיזה צרה יותר עם אגודלים בפנים. פתאום באופן מדהים, תוך מס' שבועות הכאבים נעלמו באורח פלא, כאילו מעולם לא היו. מכאן הבנתי שכנראה בשבילי, אינדיבידואלית, האחיזה בסקוואט כמו בטכניקה של ריפטו במשקלים גבוהים לא מתאימה לי.

באמת לא מבין מה זה משנה כמה הסקוואט שלך. היה לי סקוואט לא רע ואין לי שום דבר לתרום לדיון הזה.

חוץ מקריאות בוז לכל הצדדים 📢

נערך לאחרונה:
עוד לא הבנתי, למה להחזיק אם אגודל בפנים? מה התרומה הכל כך גדולה של זה שתצדיק את השימוש שלי ברצועות בשביל שאולי אני לא אדפוק לעצמי את המפרק כף יד?

המשפט האחרון שלך ילדותי ומיותר.
כמה השיאים שלך שאתה עף פה על האנשים שדנים איתך?

וכן לא שמתי לב למשפט האחרון
@Beast and cheat
@coldfire
@MasterSplitter

לדעתי אין טעם לרדת רמות, אלכס אני לא מסכים איתך. לדעתי הטוטאל שלו גבוה מאוד.
בכל אופן יש יותר מדרך אחת לעשות סקוואט...

אני לא רוצה להיכנס כאן לוויכוח, רק לשתף משהו שחוויתי על בשרי לגבי האחיזה בסקוואט.
במשך כמעט שנתיים הייתי מחזיק עם אגודלים בחוץ, וכל פעם אחרי סקוואט, לא משנה כמה חימום ומוביליטי הייתי עושה היו לי כאבים מטורפים בידיים.
זה היה מגיע לפעמים לרמה כזאת שאחרי סיום הסקוואטים בקושי הייתי יכול להזיז את הידיים למשך כמה זמן. הכאבים נהיו דלקתיים, היו מגיעים לי אפילו בעבודה ביום ללא אימון ולא משנה כמה מתיחות, עיסויים וחיזוקים הייתי עושה.

לא מזמן התחלתי להשתמש ברצועות שורש כף יד ואחיזה צרה יותר עם אגודלים בפנים. פתאום באופן מדהים, תוך מס' שבועות הכאבים נעלמו באורח פלא, כאילו מעולם לא היו. מכאן הבנתי שכנראה בשבילי, אינדיבידואלית, האחיזה בסקוואט כמו בטכניקה של ריפטו במשקלים גבוהים לא מתאימה לי.
כנראה שלא החזקת טוב, אני פשוט לא רואה איך אנטומית אחיזה כמו שריפטו מראה כשהיא מספיק רחבה יכולה בכלל לגרום לכאבים.

הרבה אנשים פה נורא שליליים כלפי הדיון הזה, אני חושב שהעובדה שמנהל פה דיון שהוא מעבר ל"אחי תראה את הדדליפט שלי" היא דווקא דבר מאוד חיובי.

כן, בדיוק מתגובות כאלה מתחילות הביקורות על מה שריפ מלמד.
לא אחזת טוב, כי אין אפשרות אנטומית בה יתרחש מה שרשמת, ואז אתה מאשים את מה שריפטו מלמד.
ומה שפתר את הבעייה זה הרצועות, לא הכנסת האגודל מתחת למוט.

הרבה אנשים פה נורא שליליים כלפי הדיון הזה, אני חושב שהעובדה שמנהל פה דיון שהוא מעבר ל"אחי תראה את הדדליפט שלי" היא דווקא דבר מאוד חיובי.
תגובת השבוע. גם אני הייתי שמח אם אנשים היו מסוגלים לדון, אפילו דיון סוער, מבלי להגיע ל"ריב" ולרדת לפסים אישיים. קצת בעייה שכל אי הסכמה אנשים מפרשים כ"הוא שונא ומעליב אותי".

כנראה שלא החזקת טוב, אני פשוט לא רואה איך אנטומית אחיזה כמו שריפטו מראה כשהיא מספיק רחבה יכולה בכלל לגרום לכאבים.
יותר מזה, אני מחזיק כמו שריפ מלמד באחיזה צרה מאד, והפרקים שלי נשארים ישרים לחלוטין בלי שום בעיה.
אני חושב שדלקות או כאבים מאחיזה כזו - במיוחד ברוחב רגיל או רחב - אומרים משהו על מצב הכתפיים של המתאמן.
לא צריך לפתור את זה בפלסטר של אגודלים סגורים ומרפקים מורדים.

החזקתי מצוין, ועשיתי טכניקה טובה מאוד עם עבודה של מאמנים שמבינים דבר או שניים. גם בביקורות סרטונים שהייתי שולח פה בייעוץ.
כאשר הייתי מבצע סקוואט כבד כשאני מחזיק "בטכניקה של ריפטו", היה מופעל לחץ גדול על האזור, שהוביל לכאבים בידיים שהתחילו באזור היד אחורית ועד האמה. ברגע שעברתי לאחיזה שאני משתמש עכשיו, תוך שבועיים נעלמו הכאבים קליל.

כן, בדיוק מתגובות כאלה מתחילות הביקורות על מה שריפ מלמד.
לא אחזת טוב, כי אין אפשרות אנטומית בה יתרחש מה שרשמת, ואז אתה מאשים את מה שריפטו מלמד.

לא הבנת אותי נכון. קודם כל אני לא מותח ביקורת על שום דבר שריפטו מלמד, לא מאשים ולא אומר שזה רע. אני רק בא לציין שאין טכניקה מסוימת שהיא מושלמת לכולם. כל אדם בנוי באופן קצת שונה ולפי מבנה הגוף שלו יתאים לו להחזיק שונה, רוחב עמידה, זווית טורסו וכו'.
לגבי הרצועות, נראה לי שאתה מתבלבל כי הכאבים לא היו במפרק כף היד. הרצועות התחלתי להשתמש בגלל שזה מאפשר לי לאחוז צר יותר, כך אני יכול לשמור על כיווץ יותר טוב שבסופו של דבר עוזר לי להרים יותר מבלי לפגוע לי בפרק כף היד.

יותר מזה, אני מחזיק כמו שריפ מלמד באחיזה צרה מאד, והפרקים שלי נשארים ישרים לחלוטין בלי שום בעיה.
אני חושב שדלקות או כאבים מאחיזה כזו - במיוחד ברוחב רגיל או רחב - אומרים משהו על מצב הכתפיים של המתאמן.
לא צריך לפתור את זה בפלסטר של אגודלים סגורים ומרפקים מורדים.

אין לי שום בעיה בכתפיים טפו טפו. הכל בסדר. כמו שציינתי עבדתי ועדיין עובד על האזורים שכאבו ומבצע הרבה מוביליטי כדי לטפל בזה כמו שצריך. אגודלים סגורים ומרפקים מורדים הם ממש לא פלסטר, אלא שינוי קטן של טכניקה שלא גורמת לי לכאבים.

שוב, כמו שציינתי בהתחלה, אני לא בא להעביר ביקורת על שום צורת לימוד טכניקה של ריפטו וכו', סה"כ לציין שכל אדם הוא שונה ואין טכניקה שכולם יוכלו לבצע אחד לאחד ותתאים לכולם. הרבה פעמים בעבר חשבתי מה אני עושה לא טוב שכואב לי (כשלא היה כזה), כשבסופו של דבר למיטב שמחתי הבנתי שפשוט לא כל טכניקה תתאים לי.

נערך לאחרונה:
לא משנה איפה כאב לך. הבנתי מההודעה שלך שזה היה בשורש כף היד, אבל אם אם זה בחלק אחר זה לא משנה את המצב.
הגיעו אלי לא פעם ולא פעמיים מתאמנים שהתאמנו אצל מאמנים "שמבינים דבר או שניים", שלא ידעו דברים בסיסיים כמו איך לאחוז, איך לעמוד וכו', ככה שזה לא משהו שאני יכול להסיק ממנו שאחזת טוב.
ושוב, זה שיש הבדלי אנתרופומטריה לא אומר שום דבר על המנחים האנטומיים שצריכים להתקיים. זה רק אומר שאצל כל אחד זה יראה מעט שונה. אבל הסטנדרטים לאחיזה תקינה זהים אצל כולם, וכשהם מתקיימים - אין אפשרות שיגרמו כאבים מהאחיזה בשום מקום בידיים.
הרצועות הן אלה שסייעו לך עם הכאב, לא שינוי מקום האגודל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית