הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון רצועות לידיים בדדליפט ובנט אובר, מיותר או אפשרי ?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
הכוונה לרצועות שנקשרות למוט ומורידות עומס מהאמה.

מצד אחד הרצועות עוזרות להרים יותר משקל ולתת יותר עומס לגב, מצד שני זה תרגילים מורכבים שאמורים להפעיל הרבה שרירים ואם אני מוריד עומס מאחד השרירים אז בעצם פספסתי את המטרה.

מה דעתכם בנושא ?

לפי דעתי רצועות זה מיותר אלא אם כן אתה בודיבילדר שרוצה פתח גב ענק ו

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי רצועות זה מיותר אלא אם כן אתה בודיבילדר שרוצה פתח גב ענק ו

זאת בעצם המטרה של התרגילים הללו לא? , השאלה היא האם רצועות יזנחו את הגדילה של האמות (שזה עניין משני , המטרה הראשית היא הגב).

בלי רצועות בדד ליפט,
בתרגילים אחרים אפשר לשלב רצועות אם האחיזה מפריע לך לעשות עוד סט או להרים יותר חזרות,
לסיכום- אפשרי אך רק במצבי קיצון.

• פותח/ת השרשור
בנפח גבוה ובמשקלים כבדים אולי כן, בכל שאר הזמן אין סיבה להשתמש ברצועות.

באמת בנט אובר אני עושה 8-12 חזרות כתרגיל עזר והאמות כואבות , לגבי דדליפט רק חזרתי לעשות אחרי כמה שנים שלא עשיתי והתחלתי משקלים מהתחלה (כרגע על 80 אבל אני עולה מהר) והרגשתי הרבה יותר נוח מבחינת טכניקה וריכוז בתרגיל עם הרצועות, ההמלצה היא חד משמעית לוותר על הרצועות ?

באמת בנט אובר אני עושה 8-12 חזרות כתרגיל עזר והאמות כואבות , לגבי דדליפט רק חזרתי לעשות אחרי כמה שנים שלא עשיתי והתחלתי משקלים מהתחלה (כרגע על 80 אבל אני עולה מהר) והרגשתי הרבה יותר נוח מבחינת טכניקה וריכוז בתרגיל עם הרצועות, ההמלצה היא חד משמעית לוותר על הרצועות ?
כרגע? בהחלט

מיותר ואל תשתמש
אוגר, זה שאתה עושה 140 נפח בדדליפט בלטלס לא אומר שזה דבר מיותר! 😛
@Snorlax נראה לי אמר פעם שהוא משתמש בהם בנפח......אבל משקל שמצדיק את השימוש ברצועות ☝️

אוגר, זה שאתה עושה 140 נפח בדדליפט בלטלס לא אומר שזה דבר מיותר! 😛
@Snorlax נראה לי אמר פעם שהוא משתמש בהם בנפח......אבל משקל שמצדיק את השימוש ברצועות ☝️

אתה טיפה מתבלבל,נחבי זה שאמר לי שלא משנה כמה האחיזה מותשת וכואבת לא לשים רצועות ויהי מה:stop-26:

בנט אובר לגיטימי לשים רצועות בגלל הנפח ?

אם המשקל נופל לך מהידיים בגלל שאתה לא חזק מספיק באמות אז תשים.
עם הזמן ועם תרגילי אחיזה מרובים האחיזה תתחזק ותרגיש שאתה פחות ופחות צריך לשים רצועות.
אני מניח שאתה לא עומד להתחרות מחר אז תעשה מה שמרגיש לך נח.

אתה טיפה מתבלבל,נחבי זה שאמר לי שלא משנה כמה האחיזה מותשת וכואבת לא לשים רצועות ויהי מה:stop-26:
במקום אחר הוא הגיב אחרת..
בכל אופן, אני לא אשלול שימוש ברצועות בנפח כבד.
בכל מצב אחר לא.

• פותח/ת השרשור
מה משקל העבודה בבנט אובר שהאמות שלך נגמרות ממנו ?

70-75 קילו.

שאני אומר נגמרות אני מקצין קצת, אמות כואבות בחזרות האחרונות ויש סיכוי שחזרה או שניים נפגעות קצת מבחינת עליית המוט.

אם המשקל נופל לך מהידיים בגלל שאתה לא חזק מספיק באמות אז תשים.
עם הזמן ועם תרגילי אחיזה מרובים האחיזה תתחזק ותרגיש שאתה פחות ופחות צריך לשים רצועות.
אני מניח שאתה לא עומד להתחרות מחר אז תעשה מה שמרגיש לך נח.

או שיעבוד בלי והאחיזה והאמות יתחזקו מזה.
כשיערב את הרצועות האחיזה שלו לא תתחזק אפילו קרוב לבלי

כל עוד אתה יכול אל תשתמש בהן, ואם אתה רואה שהאחיזה מפריעה לך כבר בהתחלה אז תנסה לשפר אותה, אבל אל תיתן גם לאחיזה להיות הגורם המגביל שלך, אז בנפח הגבוה אפשר לשים רצועות

מה עוד שאני עושה בנט אובר אחרי מתח כבד ואחרי דדליפט
מתח דדליפט וחתירה ?
אין פלא שהאמות שלך גמורות.. זו לא סיבה לשים רצועות, שנה את תבנית האימון.
אני לא רואה סיבה לבצע את שלושת התרגילים באותו אימון, האמות והטרפזים ייגמרו

• פותח/ת השרשור
דדליפט 2X5 , אחריו מתח\צ'ין אפס 3X5 ואז תרגיל עזר בנט אובר 3X8-12 (סה"כ 8 סטים לגב באימון AB שמתבצע 4 פעמים בשבוע)
בתכנית מסה זה אמנם גבולי מבחינת עומס אבל לא עמוס מדי, בחיטוב אשאר רק עם דדליפט ומתח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית