הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון רצועות לידיים בדדליפט ובנט אובר, מיותר או אפשרי ?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
הכוונה לרצועות שנקשרות למוט ומורידות עומס מהאמה.

מצד אחד הרצועות עוזרות להרים יותר משקל ולתת יותר עומס לגב, מצד שני זה תרגילים מורכבים שאמורים להפעיל הרבה שרירים ואם אני מוריד עומס מאחד השרירים אז בעצם פספסתי את המטרה.

מה דעתכם בנושא ?

בכל אופן זוהי דעתי.. שלושת התרגילים אחד אחרי השני אינם רעיון טוב, ולכן אתה מגיע לחתירה עם אמות חלשות יותר.
אם כך נראה לי שעדיף יהיה להוריד משקל קצת.

להוריד משקל משמע להישאר בטווח של 10-12 חזרות בבנט אובר ?
זה כבר עניין שלך..תלוי תכנון וקידום מטרות....
אם הרצון הוא להישאר על הנפח הקיים, הורד משקל.
אם ברצונך להמשיך עם המשקל שאתה כרגע נמצא בו אבל מתקשה להגיע ל 10-12, תרד בכמות החזרות.

• פותח/ת השרשור
כרגע אני נשאר בטווח 8-12 אבל עם רצועות, אנסה בלי ואראה אם אני מצליח להישאר בטווח הזה, מקסימום קצת שריפה באמות בחזרות האחרונות, אימון לא אמור להיות קל 😃

כרגע אני נשאר בטווח 8-12 אבל עם רצועות, אנסה בלי ואראה אם אני מצליח להישאר בטווח הזה, מקסימום קצת שריפה באמות בחזרות האחרונות, אימון לא אמור להיות קל 😃
החלטה שלך, שיהיה בהצלחה בכל אופן 😃

• פותח/ת השרשור
זה כבר עניין שלך..תלוי תכנון וקידום מטרות....

מה ההבדל בין שמירה על טווח חזרות לבין שמירה על משקל בתרגילי עזר ?, הרי תרגילי עזר אמורים להתבצע עם נפח אז אני מסיק שכמות החזרות היא היותר חשובה לא ?

מה ההבדל בין שמירה על טווח חזרות לבין שמירה על משקל בתרגילי עזר ?, הרי תרגילי עזר אמורים להתבצע עם נפח אז אני מסיק שכמות החזרות היא היותר חשובה לא ?
אני לא מייחס חשיבות קריטית מידיי לתרגילי העזר בכללי, רק שלא יפגעו בעצימות תרגילי הבסיס ולרוב נפח גבוה יותר ומשקל נמוך יותר יעשה את העבודה.
לצורך העניין, אם אתה עובד בטווח של 8 חזרות.. שלא יהיה RM8.

אוגר, זה שאתה עושה 140 נפח בדדליפט בלטלס לא אומר שזה דבר מיותר! 😛
@Snorlax נראה לי אמר פעם שהוא משתמש בהם בנפח......אבל משקל שמצדיק את השימוש ברצועות ☝️
אתה טיפה מתבלבל,נחבי זה שאמר לי שלא משנה כמה האחיזה מותשת וכואבת לא לשים רצועות ויהי מה:stop-26:
מסכים עם מורן, פעם אמרתי שאשתמש ברצועות בנפח, אך לאחר נפח אחד איתם החלטתי שלא משנה מה, נפח זה ללא רצועות.
לפי דעתי זו דרך לחשל את הידיים שלך ולחזק את האחיזה שלך...
האחיזה שלי כרגע חזקה בהרבה מהכוח של הגב חחח
אז כל אחד ואיך שבאלו...
אצלי היידים ממש נקרעות אחרי נפח וממשיך לעשות ללא רצועות, אם זה ממש מפריע לך תשים רצועות, אבל כמובן לא במשקל זנות..

• פותח/ת השרשור
אני לא מייחס חשיבות קריטית מידיי לתרגילי העזר בכללי, רק שלא יפגעו בעצימות תרגילי הבסיס ולרוב נפח גבוה יותר ומשקל נמוך יותר יעשה את העבודה.
לצורך העניין, אם אתה עובד בטווח של 8 חזרות.. שלא יהיה RM8

אוקיי אני שמח ששאלתי כי בטווח של 8-12 חזרות אני אכן מגיע לחזרה האחרונה ולא יכול לעשות עוד אחת, העניין שהוא שלפי דיונים שראיתי כאן בטווח חזרות של 8-12 ההיפרטרופיה תהיה יותר גדולה מאשר בטווח של 3-5 חזרות, ולכן תרגילי העזר כן חשובים, כמובן שהבסיס שלהם הוא תרגילי העצימות וטווחי החזרות הנמוכים שכן מבלי לפתח כוח לא נוכל לבצע אימון נפח עם משקלים גבוהים וטווח חזרות גבוה (שייתנו את ההיפרטרופיה המשמעותית), אני טועה ? ,אם כן איפה אני טועה ?

קצת שריפה באמות? ומה לגבי חוסר התאוששות בגב? מה לגבי עומס מוגזם על הזוקפים?

• פותח/ת השרשור
קצת שריפה באמות? ומה לגבי חוסר התאוששות בגב? מה לגבי עומס מוגזם על הזוקפים?

אז אני מבין שגם כשאני עושה 8-12 חזרות אני לא אמור לתת את כל הכוח אלא תמיד להיות מסוגל לעוד 2-3 חזרות, השאלה היא כמה זה אפקטיבי מבחינת השריר ?, לעשות נניח 8 חזרות עם 90 קילו בנץ' זה די קל לי, רק כשאני עושה 12 חזרות אני מרגיש את החזה ממש ואן אעלה ל 95 אז 8 חזרות יהיה RM8 שלי אני מניח

אז אני מבין שגם כשאני עושה 8-12 חזרות אני לא אמור לתת את כל הכוח אלא תמיד להיות מסוגל לעוד 2-3 חזרות, השאלה היא כמה זה אפקטיבי מבחינת השריר ?
לא אפקטיבי, והבנת לא נכון. בתרגילי הבסיס התוכנית שלך קובעת את המשקלים, בתרגילי העזר אם זה לא משקל מאתגר שקשה לעשות - אין טעם וחבל על האנרגיה.

• פותח/ת השרשור
תרגילי הבסיס התוכנית שלך קובעת את המשקלים, בתרגילי העזר אם זה לא משקל מאתגר שקשה לעשות - אין טעם וחבל על האנרגיה.

אז יש כאן קונפליקט, מצד אחד נאמר בדיון לא לעשות RM8 כשאני עושה 8 חזרות ומצד שני בתרגילי העזר צריך משקל שמאתגר וקשה לעשות

אוגר, זה שאתה עושה 140 נפח בדדליפט בלטלס לא אומר שזה דבר מיותר! 😛
@Snorlax נראה לי אמר פעם שהוא משתמש בהם בנפח......אבל משקל שמצדיק את השימוש ברצועות ☝️
ואללה? אני עשיתי עשיריות עם 170-180 קילו בלי רצועות
אין סיבה לשים רצועות אלא אם הידיים שלך קרועות עם חתכים \ אתה מתאמן בהרמות אולימפיות כמו @Crossfiter הנחות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית