הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אשמח לפידבק לגבי טכניקה בדדליפט (סרטון)

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
חזרתי לעשות לפני שבועיים אחרי הפסקה של שנתיים-שלוש, כרגע עושה עם משקל לא כבד (80 ק"ג) 8 חזרות, מעלה משקלים לאט לאט, מאמין שתוך שבועיים אתחיל לעשות חמישיות ואעלה משקלים בהתאם.

קודם כל ממליץ לעבור על השלבים כפי שכתבתי בשרשור כאן, יעזור לך נורא.
אתה מבצע touch n go ולא deadlift שים לב.
האגן נמוך מידיי לטעמי, אתה לא מוציא חזה החוצה ועומד רחוק מידיי מהמוט.
כמו כן הורד את המבט למטה וקדימה כמטר וחצי.
אל תנסה "למשוך" את המוט, אלא ללחוץ את הרגליים כלפי מטה.

• פותח/ת השרשור
בגלל שהמשקל לא כבד עשיתי touch n go , המטרה היא דדליפט (להניח את המוט ל-2 שניות ולעשות עוד חזרה).
לגבי עמידה רחוקה מהמוט, אני מקפיד שהמוט יתחכך ברגל לאורך כל התנועה, קשה לראות כי הפלטה מסתירה (צלם גרוע ,סורי).
לגבי כל השאר אתקן ואעלה שוב.
תודה על הפידבק.

בגלל שהמשקל לא כבד עשיתי touch n go , המטרה היא דדליפט (להניח את המוט ל-2 שניות ולעשות עוד חזרה).
לגבי עמידה רחוקה מהמוט, אני מקפיד שהמוט יתחכך ברגל לאורך כל התנועה, קשה לראות כי הפלטה מסתירה (צלם גרוע ,סורי).
תודה על הפידבק.
יכול להיות שבגלל הזווית צילום היה קשה לראות.
אגב, משהו ששמתי לב -בזמן הירידה אתה "עוקף" את הברכיים עם המוט... הימנע מזה.
כופף את הברכיים רק לאחר שהמוט עובר אותן.

תודה על הפידבק.
שים לב שאתה כופף המון את הברכיים בשביל לגעת במוט. זה לא תקין.
המוט נמצא כרגע מעל האצבעות, במקום מעל אמצע כף הרגל. כשאתה עומד זקוף (לפני שאתה מתכופף ) המוט צריך להיות 2-3 ס"מ מהשוקיים.

• פותח/ת השרשור
הגב נשאר ישר אבל כל הטורסו אמור להתכופף קדימה (להיות מוטה קדימה כמעט כמו מנח הטורסו בבנט אובר) ?

הברכיים עדיין אמורות לקבל כיפוף קל מהמצב שבו אני מתחיל להרים את המוט.
כן.. אתה אמור אבל לכפוף יותר את הירך לא את הגב, הגב נשאר ישר כמובן.

שאלה קטנה אחרונה, אם המוט אמור להיות מרוחק 2-3 ס״מ מעצם השוק ואז אני אמור לכופף את הברך עד שהשוק בעצם ייגע במוט ואז להרים זה אומר שהמוט לא יתחכך עם הרגל במהלך העלייה שלו ?

הגב נשאר ישר אבל כל הטורסו אמור להתכופף קדימה (להיות מוטה קדימה כמעט כמו מנח הטורסו בבנט אובר) ?

הברכיים עדיין אמורות לקבל כיפוף קל מהמצב שבו אני מתחיל להרים את המוט.

שאלה קטנה אחרונה, אם המוט אמור להיות מרוחק 2-3 ס״מ מעצם השוק ואז אני אמור לכופף את הברך עד שהשוק בעצם ייגע במוט ואז להרים זה אומר שהמוט לא יתחכך עם הרגל במהלך העלייה שלו ?
המוט כן צריך להתחכך.

אתה מנסה לעשות סקוואט עם מוט בידיים, ההמלצות שנתנו לך טובות, הברכיים צריכות להיות הרבה יותר אחורה ממה שהן בסטאפ שלך (וגם המוט).
רק הייתי ממליץ להסתכל כמה מטרים קדימה על הריצפה, לא 1.5, זה מעט מידי ויצריך אותך להסתכל מאוד נמוך בנעילה. זה גם ירגיש לך מאולץ ולא נוח.

בלי קשר, אמליץ לבצע סט אחד של 5 חזרות (אחרי חימום) כ-3 פעמים בשבועיים, ולהוסיף 5 ק"ג כל פעם. כשזה נהיה מאוד קשה, להוסיף 2.5 ק"ג.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
בתכנית הנוכחית אני עושה 2x8 פעמיים בשבוע רק בשביל לתרגל טכניקה, המשקל הוא לא כבד ויכולתי בכיף להעלות משקל אבל רציתי אישור לגבי הטכניקה, הבעיה שאין מי שייתן פידבק בחדר הכושר (המדריכים טוענים שהטכניקה טובה אבל אני למזלי לא סומך עליהם והעליתי סרטון לכאן)

גם כשאתה מתחמם במשקלים קלים תכנס מחדש לסט אפ כל חזרה, זה שהמשקל קל זו לא סיבה להתחמם בTouch&Go ואחר כך להיזכר בסט עבודה שאתה עושה דדליפט ולא Touch&Go.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית